FLICKORNA PUGH

Tjej helg

Publicerad 2009-08-29 19:59:44 i Allmänt

I helgen ar Lonny och Olivia i Hampton, sa jag och Stephanie ar ensamma hemma. Jag har Alex nagra timmar idag, men han ska snart aka hem (sover nu). Igar kvall var Stephanie jag och shoppade och sedan kopte vi med oss Taco Bell mat och akte hem och kollade pa film, myspys. Nar Steph hade lagt sig pluggade jag till halv tre pa natten (tack red bull!) Har precis borjat hostterminen och laser 4 kurser samtidigt sa det galler att hanga med fran borjan och inte komma efter. Forsoker borja lite projekt innan det ar dags for som vanligt kommer jag med all sannolikhet bli sjuk i host och da ar det ju skont att ha lite gjort redan. Bra installning va?! Haha, men om man har pessimistisk installning sa kan man bara bli positivt overaskad, och det ar ju alltid kul:-)))

I morse var jag dock ratt trott men sadan tur ar sa ar ju Alex valdigt snall och sover mycket....  Stephanie och jag gjorde svenska pannkakor till lunch, mumsigt! Sedan gick vi ut och gick med Alex i vagnen, kollade vadret forst och de kallade det en sval och skon dag, bara 25 grader -B*llsh*t sager jag, det var sjukt varmt, sa nar vi kom hem fran frukt- och gronsaks-marknaden var jag tvungen att kyla ner Alex med kallt vatten... Jag langtar till hosten nu, sa man kan vara ute utan att svettas ihjal.

Nar Alex aker hem ska vi mala om i vardagsrummet (igen), jag ar inte nojd med den beiga fargen, ser ut som hud-farg, usch! Ska bli naturvitt -Country White- istallet. Vi passar pa nar inte Lonny ar hemma for han ar inte sa mycket for mina renoverings ideer...

Ikvall ska vi pa bio, om vi hinner och imorgon blir det beachen i Ocean City, Maryland....   Har markt vad mycket mer jag hinner med nar inte Olivia ar hemma, men sa ar det ju att ha en trotsig (och valdigt charmig) 2 aring!

femte sjukan

Publicerad 2009-08-25 20:21:42 i Allmänt

Stackars Stephanie!
Stephanie har haft en slags hudrodnad i 3 dagar, jag trodde att det kanske var varmeutslag efter att ha pratat med Stephanies lakare pa telefon.... Det var lite battre igar kvall, sa jag trodde det holl pa att ga bort, men i morse var det mycket varre och hennes ansikte var lite svullet, men det kliar inte eller ar obehagligt pa nagot satt, bara rodflammig, mest i ansiktet. Men idag tog jag henne till lakaren och hon har Fifth Disease eller "Slapped Cheek disease". Det ar inte smittsamt nar utslagen kommer, bara innan, men da vet man ju inte att man har det...! Sa det aterstar att se om jag och resten av barnen far det eller inte, det visar sig inom en vecka eller sa. Hoppas inte!

Pa Svenska:

Femte sjukan är en av flera möjliga manifesteringar som beror på en infektion av parvovirus B19. Sjukdomen kallas också erythema infectiosum (vilket betyder smittsam hudrodnad). Namnet "femte sjukan" kommer av att den historiskt klassificerats som den femte av de klassiska barnsjukdomarna som orsakar röda utslag på huden, så kallade exantem.

Den starkt rödtonade kinderna är ett typiskt symptom. Ibland utvidgas utslagen till att även omfatta även näsa eller runt munnen. Utöver de röda kinderna får barnet ofta röda spetsliknande utslag på resten av kroppen där överarmar och ben är de vanligaste områdena. Utslagen kan bestå ett par veckor, i vissa fall flera månader och de kan klia. Patienten är oftast inte smittsam när utslagen försvunnit. Erythema infectiosum är oftast en godartag självläkande sjukdom och behöver inte vård

Trodde forst att det var nagon sandar konstig sjukdom som bara finns har, men det finns visst i Sverige ocksa :-P

Stephanie tycker det ar pinsamt och jobbigt sa jag fick inte ta kort pa henne. Men har ar nagra kort fran internet pa hur det ser ut.

   

harlig dag vid poolen

Publicerad 2009-08-24 03:01:38 i Allmänt

Idag har jag o tjejerna legat vid Lottas pool tillsammans med henne och hennes barn. Valdigt harligt och kul for barnen att ha lite kompisar. Stephanie hoppade fran trampolinen och akte vattenrutshkana med Annika. Olivia ville mest simma med mig medan Linnea som ar bara nagra manader yngre an Olivia var som en fisk - totalt oradd. Valdigt harligt i detta varma vader!

Annars har ju Gregory (kusin) varit har i helgen, och han ska vara kvar tills i morgon,  vi har spelat golf, varit ute och atit samt varit hemma och umgatts, grillat mm. Stephanie och Gregory har spelat datorspel och Olivia vill garna vara med pa allt som hennes kusin ska gora:-)   Valdigt kul att ha honom har, men han ar lite blyg och han ater ju aldrig. Jag har val aldrig hort talas om en 15 arig kille som man far tjata pa att han ska ata, haha!  Jag far tvinga honom....undrar om det ar min matlagning, haha! Nej det ar omojligt!


Nu ska jag dricka OBOJ och kolla pa Lifetime och riktigt njuta av vad som ar kvar av denna sista helg innan skolan borjar for mig imorgon. Olivia och Stephanie leker med sin kusin nere i kallaren.


Vantar pa att min gamla Au Pair kompis Anna ska fa barn hemma i Goteborg, hon ar drygt en vecka over tiden nu, spannande!

Skont med helg igen

Publicerad 2009-08-21 13:39:17 i Allmänt

trots att det varit en valdigt lugn vecka sa ar det alltid skont med helg. Lonnys brors son ska vara hos oss over helgen. Jag langtar tills jag har syskon barn som ska komma och halsa pa...... Jocke och Emelie- satt fart nu!!!
Sitter nu och vantar pa att lilla Alex ska komma, man vet aldrig vilken tid de behagar dyka upp sa jag gar alltid upp extra tidigt nar han ska komma, sa nu sitter jag o  surfar internet sa lange...... bade Stephanie och Olivia sover fortfarande. Igar var jag duktig och gick ut och gick (trots den olidliga hettan) OCH simmade. Stephanie simmade med mig, hon kan ju simma men maste trana pa att simma langre strackor. Igar simmade hon 6 langder i poolen(!)
Idag kommer Annika och Linnea, tva svenska barn, och ska leka ocksa:-) 
Vi haller pa att forbereda pa svenska skolan infor host terminen som borjar den 12 September, men jag borjar bli lite skeptisk till hur det kommer ga for skolan. Vi har en ny rektor och ..... ja han verkar inte sarskilt organiserad, och den fd rektorn har startat en Ny Svensk skola som ska konkurrera med varan skola, hmm. Det aterstar att se hur detta ska ga, kanns inte sa kul just nu. Hoppas det blir bra och allt ordnar sig till slut.
Hoppas ni alla far en bra helg!

Harlig vecka

Publicerad 2009-08-15 21:55:51 i Allmänt

Jag har njutit av att ha ledigt fran skolan denna veckan. Det kanns sa skont att bara kunna vara pa kvallen, inga laxor eller behova aka till skolan:-) Har markt att jag varit pa mycket battre humor ocksa..... Men nasta vecka borjar skolan igen, det ska nog ga bra. Vi har haft lite mysig familjetid: badat i poolen, gatt ut pa promenad och till biblioteket mm pa kvallarna. har ju haft dagbarnen som vanligt pa dagarna. Ikvall ska jag dock jobba extra, men Stephanie ska med och vi och Nicholas ska till poolen och bada sa det ar ju inte sa "jobbigt", ;-) .

Stephanie borjar inte skolan forren den 8 September sa hon njuter av sin ledighet med att lasa bocker och jobba i sin sommar-arbets-bok som jag har kopt for att halla i gang hjarnan mellan andra och tredje klass. Hon ar ett riktigt pluggo, jag far saga till henne att det racker annars sitter hon med det hur lange som helst. Vem hade troot att man skulle fa saga till sitt barn att sluta plugga och ga och lek i stallet???? Hon ar sa duktig, undrar vad hon fatt det ifran?/

Olivia ar valdigt envis, terrible two stammer ratt bra tycker jag. Ska alltid springa naken, och alltid gora precis tvartemot vad mamma och alla andra sager. Kom hit= spring harifran, ata= slanga maten pa golvet, ta pa skorna= slanga skorna i skrapet, Kanske borde prova tvartom metoden, undrar vad hon skulle gora om jag sa till henne att slang maten i golvet?? Men hon ar bra go ocksa, pratar en hel del nu. Lite svar att forsta, blandar svenska och engelska hej vilt med babysprak. Igar sa hon: I'm gonna go bada, ok? Klappar handerna och hoppar o vralar good girl mamma you go big girl potty! nar jag gar pa toan. Och sa latsas hon att hon gor karate och skriker hay-ya! och slar med handen.... undrar vem som kan ha lart henne det?? Just nu gar hon runt och latsas prata med mormor i min mobil telefon, valdigt roligt ar det tydligen for hon stannar och skrattar ratt mycket.

Langtar lite till Sverige nu, har ju alltid akt till Sverige pa somrarna forut. Men det ska bli kul att aka over jul forstas! Lite jobbigt att vara en long-distance kompis ibland, nar man kanner att nagon behover en:-( Men du vet vem du ar och du kan alltid ringa mig! Kram

Har forresten kopt en ny kamera, men har inte kommit annu, da blir det fler kort, lanade Lonnys jobb kamera pa camping trippen. 

En rolig sak till: Igar skulle Lonnys kusin som bott har (utan att betala ett ore) i sju manader bjuda oss pa middag. Hans tjej och hennes dotter kom ocksa, och vi skulle ata vid 20:00. Ar lite smatt irriterad pa att han sa att han skulle behova bo hos oss i 2 veckor, och nu ar det sju manader senare.... Men jag tankte att det var ju ialla fall trevligt att han skulle laga mat at oss. Tycker att 20:00 ar lite sent, sarskilt med barn i sallskapet men men .... kl 22:00 var maten klar och han serverade efteratten kl kvart i midnatt. Normalt eller hur:-) Uppenbarligen hade jag gett barnen middag innan for han ar ju inte direkt dependable)

Camping

Publicerad 2009-08-10 19:12:35 i Allmänt

I helgen var vi i uppe i bergen i Virginia och campade. Vi var pa Yogi Bear Camping, en valdigt bra familjecamping!





Campingen var helt perfekt, sarskilt om man har barn. Det fanns hur mycket som helst att gora:
- 3 barn pooler
- vatten rutshkana
- minigolf
- paddel batar
- lazer tag
- hopp borgar
- fiske for barn
- lekplatser
- game room
- restaurang/glassbar/affar
- stugor eller talt plats
- massa aktiviteter for barn

Vi sov i talt och det gick bra, aven med Olivia(!), men vi var bara dar en natt och det var alldeles for lite, sa vi planerar redan att aka dit nasta ar. Da ska vi stanna langre!

annu en termin avklarad-yes!

Publicerad 2009-08-07 03:17:34 i Allmänt

Har precis varit och tagit sista tentan for sommar terminen, det kanns sa skont! Det var historia om the Civil War, inte min starkaste sida, men jag tycker faktiskt att det ar lite intressant(!). Blev lite smatt forargad nar jag tagit den och var pa sista fragan nar min dator skarm blev helt svart...... idioten som satt brevid mig i the testing center hade rakat sparka till en kontakt sa min dator och hans dog.... Fick borja om fran borjan! Jag fick verkligen anstranga mig for att inte skalla ut honom. Men nu ar den avklarad, underbart:-)
Nu ska jag ga och ta ett glas vin for att fira. tack o hej

ont i ryggen :-(

Publicerad 2009-08-04 16:48:50 i Allmänt

Jag o Stephanie var och simmade igar, ska forsoka att utnyttja poolen nu for den ar ju bara oppen en manad till (trots att det ar olidligt varmt har minst till slutet av September...) Jag kande att det gjorde lite ont i ryggen pa samma stalle som det gor ont nar jag drar min "monster" barnvagn med 4 barn i uppfor varldens brantaste backe(grusvag ocksa!) varje dag. Men jag simmade vidare och stretchade efterat, tankte inte sa mycket pa det.... tills i morse, fy 17 sa ont jag har, kunde knappt ta mig ur sangen, Stephanie har smorjt in mig med liniment men jag kanner ingen lindring. Kunde inte ens lyfta ur Olivia ur sangen, det svartnar for ogonen sa ont gor det. Visst ar det lite synd om mig!  Kan inte forsta hur nat sa lojligt kan gora sa har ont, hur kanns da ryggskott....? Usch o fy alltsa. Inte ens medecinen som jag tog nar jag opererade bort mina visdomstander hjalper (codine). Josses.

Annars var det valdigt trevligt att simma, skont att ha lite tid med bara Stephanie ibland. Har ar nagra kort som Johanna tog nar hon o Stephanie var vid poolen forra veckan.
   



Hoppas att vi far bra vader i helgen for da ska vi campa!!

Forra helgen akte vi ner till Hampton, igen, och lamnade av Aubrey. Sen sov vi hos Lonnys foraldrar, traffade Stephanies broder, akte till hennes farmor. Hon blev glad att se Stephanie och det ar ju bra det for hon ar verkligen jattedeprimerad nu sedan Stephanies farfar dog for drygt 2 veckor sedan. Farmorn alltsa, hon gar inte ens ur sangen forutom nar hon behover ga pa toaletten, hon har inte tagit emot besokare heller, forutom oss da. Men hennes bror har kommit fran Seattle for att hjalpa till att ta hand om henne. Men hon var ratt sa ok nar vi sag henne fast hon sa inte sa mycket och grat en hel del men det kan man ju forsta. Hennes hund har ialla fall fatt en hundvalp sa vi fick se den, supergullig!
Sedan akte vi till stranden och var dar nagra timmar innan vi akte hem  igen. Jag ar sa tratt pa att kora den vagen nu, och de sista 2 helgerna har ju inte Lonny varit med sa jag har fatt kora sjalv. Nu nar vi ska ivag och campa ska han minsann fa kora hela vagen, haha!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela