FLICKORNA PUGH

Bakar och planerar kalas

Publicerad 2010-10-29 18:51:15 i Allmänt

Nu sover barnen middag (yes!), och jag bakar och forbereder infor morgondagen. Forst ar det ju svenska skolan och jag tankte vi ska gora lite Halloween pyssel sa nu forbereder jag det. Har precis bakat tarta, muffins och ska nu satta igang med chokladbollar, mums. Imorgon kvall ska Stephanie ha kalas har hemma, for "bara" 20 kompisar som hon uttryckte det...

Pa sondag ska jag och Johanna aka och rida, ska bli jattekul!! Sedan blir det var att ga "trick-or-treat" pa sondag kvall.

Olivias skolas Halloween party

Publicerad 2010-10-29 18:41:55 i Allmänt

Olivias skola hade Halloween kalas igar. Alla fick kla ut sig, och de hade en parad sa vi mammor o pappor fick titta pa. Sedan lekte de massa lekar och at godsaker. Jag och Olivia hade bakat kakor.


Har ar svenskorna: Linnea(Pippi), Olivia(prinsessan Tiana) och Emelie(Tingeling)

 
Olivia var utkladd till Tiana, den enda svarta Disney prinsessan som finns. Forst ville hon vara Dora, men andrarde sig sedan sa vi fick byta kostym i affaren:-)

Hela klassen:

Stephanies fodelsedags middag

Publicerad 2010-10-29 18:30:43 i Allmänt

Pa Stephanies fodelsedag onskade hon att vi skulle ga ut och ata, sa det gjorde vi, pa Mango Mike's. Det ar en restaurang dar de har massor med stora akvarier overallt och bade Stephanie och Olivia var valdigt nojda over sina drycker. Olivia fick nagon slags blasfisk-mugg och Stephanie fick bestalla en "shark attack" som egentligen ar till 3 personer...!  Och lite tarta med glass blev det till efterratt:-)





Nu jaklar

Publicerad 2010-10-20 18:30:07 i Allmänt

Ni vet den dar pitbull hunden som var los och sprang o jagade oss, den var los igen!!! Den har gangen var det inte vi som rakade ut for den. Det var barnen vid busshalls platsen, dar de ska ga pa skolbussen. Tack o lov sa bits den ju inte, men det kan vara minst lika otackt for det med en jattehund som hoppar pa en. En forstands-handikappad flicka i 4de klass blev sa radd att hon grat nar hunden jagade henne runt runt. Jag blir sa jakla forbannad alltsa. Den har gangen kom agaren ut och fick tag pa hunden, men jag har anmalt det ialla fall. Vi ska tillbaka till ratten i November, vet inte exakt datum men den har gangen tar de nog hunden ifran dem. Jag tycker sa klart att det ar synd att det maste sluta sa, men va 17 ar det for fel pa dem, grr! Det ar ju inte ens en manad sen den anfoll oss och de fick boter, men det verkar ju inte hjalpt...

Hus fasaden

Publicerad 2010-10-20 18:11:23 i Allmänt

Har glomt lagga in kort pa hus fasaden, nu nar det ar klart.
Vi ville byta ut det som ser ut som tra, fast det ar gjort av vinyl tror jag. Huset ar ju over 30 ar gammalt och det var lite murker pa insidan av panelen som fanns, uppe nara taket.
Innan var det gront och nu ar det sand fargar (beigt) med roda .... ja vad det nu heter, sana dar pa sidan runt fonstret ni vet.

Innan:


Efter:


Dorren ar fortfarande inte bytt, vi kan inte bestamma oss. Jag hade tankt vit dorr, men sen tankte jag att det skulle vara snyggt att ha samma farg som fonsterbradorna, el vad det nu heter. Bara en sak... jag ar inte nojd med den fargen, aven att det var jag som valde. Jag vill ha "mera rod", nu ar det for mycket brun-rod. Far se om vi ska mala om dem och isa fall kopa en ny dorr o mala i samma farg..

sa har ar ju snyggt:
 Inte vart hus:-(


Runt dorren har vi en ny dorrkarm o den ar jag iaf nojd med. Syns inte pa korten hur daligt skick de gamla grona fonster braderna var men de var rostiga o jattedaliga.

Dorren innan:


Dorrkarmen efter:


Mitt lilla blomland:

Svart eller Vitt??

Publicerad 2010-10-20 17:49:39 i Allmänt

Jag har lange tankt satta upp san dar bakgrund i koket pa vaggen , back-splash kallas det har. Blev annu mer inspirerad av Sofie, nar du skrev om det i din blogg!  Skulle helst vilja renovera hela koket och byta skap, farg och bankar - men realistiskt sett har vi nog inte rad med det just nu. Sa nu tanker jag att jag ska forsoka gora det basta av vad som redan finns.
Vad tycker ni jag ska ha for farg pa bakgrunden, svart eller vit? Vitt kanns sa frasht och fint, men i och med att skapen och banken ar fes-beiga kanske det skulle bli snyggare med svart... vad tror ni?
Sa har ser det ut nu, men det syns inte riktigt hur ackligt smutsig den vita vaggen ar:



fargen pa skapen, lite narmare:

Helg Rapport

Publicerad 2010-10-18 05:21:52 i Allmänt

Har njutit av det underbara hostvadret aven denna helg. Igar var Stephanie ivag med scouterna, medan jag jobbade pa svenska skolan. Sen blev det vila och ut o leka lite med Olivia. Pa eftermiddagen umgicks jag med Johanna. Vi gick en lang promenad och sedan kollade vi pa film hemma hos henne.

Idag, sondag, gick vi hela familjen till Stephanies skola och lekte pa lekplatsen och spelade lite basket. En sak ar saker: jag ar inte atletisk, haha! Men kul hade vi. Vi forsoker hitta pa roliga saker att gora ute varje dag for att fa Olivia att komma over sin skrack for hundar. Hon vill helst inte ga utanfor dorren och vagar knappt lamna min eller Lonnys sida nar vi ar utomhus. Men jag tycker nog det borjar bli lite, liite battre. Hon glommer av det nan minut da och da.
 
I fredags akte jag till en djuraffar med henne och Stephanie. De bade saljer djur dar och folk far ta med sina hundar in och handla mm. Tyvarr borjade en schaferhund skalla pa katterna precis nar jag o Olivia stod brevid och hon blev sa radd att hon kissade pa sig. Stackars barn! Jaja, vi kampar pa - lite varje dag.

Fler kort

Publicerad 2010-10-18 05:13:00 i Allmänt











Ar det bara jag som tanker pa att jag ser helt overlycklig ut, medan brudgummen ser mest besvarad ut? Haha! Fast jag ska erkanna att jag valde ut de korten som jag sag bast ut pa till bloggen. Han log faktiskt pa nagra kort, men da hade jag dubbelhaka eller sag konstig ut. Muwahahaha!

Semester tips i Europa onskas

Publicerad 2010-10-15 20:51:23 i Allmänt

Vi har borjat planera lite for nasta Sverige resa i April nasta ar. Da tankte jag och Lonny ta en mini-semester nanstans, bara han och jag (och kanske Emelie och Emil om vi far med dem, haha) i 3 dagar - max 4, sa det blir ingen lang resa. Det kommer vara slutet pa April och jag tankte att nan av er kanske har nagra forslag?????

Nagra stallen vi tankt pa ar:

Paris



Amsterdam


Italien
inte riktigt saker pa vart dock


 

Spanien
inte heller sakra pa vart i Spanien vi vill aka


Prag (?)


Nagra andra forslag?

Mina fina flickor:-)

Publicerad 2010-10-13 17:34:02 i Allmänt





 





I helgen madde jag inte sa bra men en liten utflykt blev det i alla fall. Vi akte till Cox Farm, en jattestor farm dar de odlar i stort sett allt. Vi kopte pumpor, applen, majs o blommor. De har en speciell host festival hela oktober da de tar intrade och det finns allt mojligt:

spokhus, massa rutchkanor, labyrint i majsfaltet, linbana, mini zoo med grisar, far, getter, hons o kaniner. Stephanie fick lara sig att mjolka en ko! Hon var mycket stolt! De har aven upptradande o massa forsaljning. Jag skulle jamfora det med Hultsfred marken ungefar. Vi fick parkera pa ett stort falt efter nan halvtimmas bil-ko, kandes precis som vi var pa marken *nostalgi*! Jattevarmt var det ocksa, nastan 30 grader varmt. Inte vad man forvantar sig i oktober precis. Det var trevligt och vi traffade Lotta med familj dar. Stephanie fick stanna kvar med dem nar jag, Lonny och Olivia akte hem. Tyvarr var Olivia helt skrackslagen for alla djur sa vi var tvungna att aka hem till slut efter 1 1/2 timma., hon har varit sa anda sedan hund atacken i lekparken. Jag vet inte vad jag ska gora for att fa henne att komma over det.

fiol spelarn

Publicerad 2010-10-13 17:11:42 i Allmänt



Stephanies intressen...just nu.... ar spela fiol, basket traning och girlscouts. Idag ar hon sjuk o hemma fran skolan, stackarn. Jag madde daligt i helgen med feber o ont i halsen o huvet o nu verkar det som om Stephanie har fatt det. Hoppas hon blir frisk snart.

Harligt vader = harligt humor

Publicerad 2010-10-06 16:53:22 i Allmänt

I morse gick vi ut i lekte i det harliga vadret. Inte klokt vad vadret paverkar ens humor... jag har varit sa himla grinig och trott pa mitt "jobb" de senaste dagarna, nar det har regnat. Forsoker att inte irritera mig pa sant som man aldrig kommer kunna andra. Tex att amerikanare ar otroligt hansynslosa och inte respekterar det jag gor som ett arbete. Jag oppnar mitt dagis kl 7 pa morgonen, men igar bad 2 foraldrar mig om hjalp. De var bara tvungna att aka till jobbet tidigt (kl 5:30!) Snall som jag ar gick jag med pa det, utan att ta extra betalt ens. Det vore ju en sak om de kom da, men nej da, den ena kom kvart over 7 och den andra vid halv 12!!! Detta ar ju ingen nyhet men jag blir lika forbannad varje gang. Sa till dem att de far anda betala mig extra for det (trots att de inte skulle det fran borjan). Vid sana tillfallen blir jag sa trott pa mitt jobb, och vill bara skaffa ett annat. Men sen har man en san har harlig dag som idag och da andrar man sig:-)
Helt underbart vader och man kan bestamma vad man vill gora med barnen helt sjalv. Jag har det allt ratt sa bra!



Sondag o harligt vader

Publicerad 2010-10-03 17:36:20 i Allmänt

Fy 17 vad jag ar trott pa att stada, idag vagrar jag bara stada - sa det sa! Sitter just nu o vantar pa att Alex ska komma, sa vi kan ga ut o njuta av vadret, jag o mina TV-alskande barn. Klarbla himmel o stralande sol, ca 17 grader varmt. Har borjat leta lite efter en begagnad cykel med stodhjul till Olivia, verkar omojligt att hitta men jag ska halla ogonen oppna ett tag till inan jag ger upp o koper en splirrans ny.

Igar var det ocksa fint vader, men jag hann inte va ute knappt nanting. Jag o Johanna var ute och at pa en uteservering igar kvall o det var sa mysigt. Kandes som det var sista chansen att njuta av "varm sommarkvall" ute, harligt harligt!
  

Stephanie ar arg pa mig for att hon inte far bjuda 27 personer till sitt fodelsedags kalas. Jag ska val inte klaga for att hon har manga vanner, for det ar ju sa klart jatteskont. Nar vi forst flyttade till det har huset (2 ar sedan), sa hade hon inte en enda kompis och jag var lite ledsen for hennes skull, men sen borjade hon pa girl scouts och sen blev det bara battre o battre. Nu har vi (jag o Lonny) satt den, enligt Stephanie, helt orimliga gransen att hon hogst far bjuda 20 personer. Hon ska ha Halloween party har hemma...



Nu ar han har, mitt lilla extrabarn sa nu ska vi ut o leka, tack o hej!

Hoppas ni haft en bra helg o lite fint vader!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela