FLICKORNA PUGH

Har jag missat ett helt år?!

Publicerad 2013-12-30 19:17:11 i Allmänt

Tydligen har det gått ett helt år som jag har missat! Trodde min nya tv var knäpp när jag set up min profil för tränings programmet, man var tvungen att trycka in sitt födelsedatum och tvn, skrev sen att jag var 37 år. Vadå 37 tänkte jag, inte förren nästa år liksom. Whatever jäkla tv. Sen när jag pratade med syrran dagen efter så fråga hon om jag fyller 39 nästa år? NEJ verkligen inte Emelie! Jag är "bara" 36 år, 6 år äldre än dig!! Men sen kom vi på att hon är ju visst 31 år, så jag är alltså 37 år?!?! Hur gick det till? Antingen har jag missat ett helt år eller så har jag bara ljugit om min ålder så länge att jag glömt bort hur gammal jag är. Inte klokt ju! 
 

Some people...

Publicerad 2013-12-30 19:00:06 i Allmänt

 
I korta drag: skittrött, sov tre timmar, Alice feber i fyra dagar, doktor kl 6 i morse. Inget allvarligt, bara virus, inga dagbarn kommer. Förutom en mamma som ville ta hit sitt barn som har spysjuka. "Is that ok with you Jenny?"
ja vad säger man liksom. Jag bet ihop och svarade bara kort o gott: No thanks!
 

Nu är julen slut

Publicerad 2013-12-29 22:04:13 i Allmänt

 
 
Idag har de sista gästerna åkt hem. Det har varit fullt hus här minsann, Lonnys föräldrar, bröder med familjer. Men bara 4 pers har sovit här den här veckan. Nu är Alice sjuk o jag håller lite smått på att bli galen på att bara sitta hemma. Åkte till gymet en sväng förut, och jag var lite nervös att de skulle börja vissla o skrika eller släppa ner en sisådär 100 balonger från taket när jag drog mitt medlemskort- för ja, det var ju inte igår man var där precis! Men inget hände, så det var lugnt.
 
vi har haft en bra jul med alldeles för mycket mat, godsaker och på tok för mycket julklappar till barnen. Sådär som det ska vara. Trots att det är stor åldersskillnad på kusinerna så tycker de så bra om varandra, verkligen kul att se. Gregory som är 20 år tog med sina tre yngre kusiner ut till ett glassställe och bjöd dem på glass. Hur gulligt liksom? Alice hade oxå fått följa med om hon inte var så himla mammig att hon vägrade. Och de avgudar Julia som hjälper dem fixa håret och steph o Belle fick ärva lite kläder av henne. Lycka!
 Jag blir alltid lite extra saknig runt jul och saknar min familj "hemma i Sverige" extra mycket. Tror det är därför jag alltid tycker det är så skönt när det är över. Då behöver jag inte påminnas lika mycket om vilken hemsk människa jag är som lämnade alla nära och kära och flyttade till ett annat land. Skuldkänslorna är ju alltid där men det är såååå mycket värre vid jul. Men nu är det över och vi tar nya tag! 

Hur svårt kan det vara?

Publicerad 2013-12-28 00:09:41 i Allmänt

Jag gick med på att låta Stephanie åka till disneyworld över jul tillsammans med sin bror o hans mamma på ett villkor. Jag ville ha kort på henne framför slottet och framför en Palm. Tydligen är det svårt att förstå, trots att jag förklarat i detalj hur och varför. (Så det syns var hon är)
Ett kort på Stephanie framför en cementvägg(?) inne på disneyworld(?)
Ett kort på slottet, på disneyworld. Vart är Stephanie liksom?

Ett kort på Stephanie med Mimmiöron, framför en annan vägg på disneyworld(?)

Ett kort på palmer...och Stephanie är vart nånstans i detta kortet? Nej precis! Tydligen är det väldigt svårt att förstå vad jag menar trots att jag både skriftligt och muntligt, i detalj förklarat vad jag vill ha



Sista dan

Publicerad 2013-12-20 13:34:23 i Allmänt

Imorse när jag vaknade blev jag lite rädd o tänkte: hur har jag hamnat här i sängen? När man inte ens kan minnas att man gått o lagt sig kvällen innan, då är man allt bra trött! Igår var verkligen en sån där jobbig dag som man helst vill sudda ut. Jag hade bara sovit typ fyra tim under natten o sen upp o jobba. Alla dagbarnen här vilket innebär 11 barn ett litet tag, sen var en av ungarna jätteledsen. Ingen kunde sova middag pga att hon skrek konstant i 6 timmar!!! Tills jag tvingade hennes pappa att hämta henne, hon måste ju ha ont nånstans. Kvar hade jag då ett gäng övertrötta barn men då var det för sent att lägga dem. Höll på att få psykbryt! När jag fick ett text från sista föräldern att hon skulle bli sen för att hon glömt bort tiden o "glömt" åka hem höll jag allvarligt på att börja tjuta. När jag äntligen slutade var det bara att åka till affären o handla för jag hade visst lovat att baka till Lonnys jobbs julfest idag. Kul... Men idag är sista riktiga jobbdagen, typ, sen jobbar jag bara lite de närmsta 2 veckorna. Och anledningen att jag varit så trött, förutom att Alice aldrig sover då, var att jag o steph var på konsert i ons kväll. Underbara Beyonce, det var helt fantastiskt!!



Skype

Publicerad 2013-12-15 16:07:00 i Allmänt

 
När man skypar med Emelie och Leo kan det se ut så här:
Inte jättelätt att prata alltid men väldigt underhållande :-)

Lite lucia

Publicerad 2013-12-14 21:03:57 i Allmänt

Olivia kollar på julkalendern.
 
Efter en fruktansvärd vecka då hela familjen haft magsjuka mår vi nu äntligen bättre. Vi har missat en massaroligt som luciafest på svenska ambassaden, julbord på ikea och den här helgens resa till Hampton. Men imorse tog vi tag i våra liv och åkte till svenska skolans lucia/julfest. Vi fikade, tittade på lucia, dansade runt granen och träffade tomten. Trodde Alice skulle gilla att dansa runt granen eftersom hon älskar att dansa o sjunga men icke. Fika gillade hon dock väldigt mycket. Olivia träffade en tjej i samma ålder som hon lekte med och Stephanie fick träffa sina gamla klasskamrater. Jag fick träffa och prata med lite vuxna (!) som jag inte sett på länge. Härligt att se "mina" gamla elever också. 
För övrigt ska vi göra julgodis och kolla på julkalendern. Olivia gillar den skarpt! Kollat på avsnitten som varit flera gånger! Så glad jag blir, allt för att få in lite svenska är ju toppen. 
 
 

Snow day

Publicerad 2013-12-10 18:17:40 i Allmänt

Det snöar här idag och igår var det isregn(!) så typ ALLT är stängt. 
De har en tendens att överreagera lite när vi får snö här. Fast lite har vi allt fått
Olivia och en kompis


Filmkväll

Publicerad 2013-12-06 15:42:34 i Allmänt

Igår var det filmkväll på schemat enligt adventakalendern. Skulle kolla på sound of music, men den är liite för lång för en vardagskväll så det får bli en annan kväll. En kortare julfilm blev det. Mysigt
Filtarna har Lonnys faster gjort, tänkt om man var så huslig..
Ikväll drar vi till Hampton. Stor fest i helgen för mina svärföräldrar som varit gifta i 50 (!) år. 

Pyntat granen

Publicerad 2013-12-03 13:21:32 i Allmänt

Kanske sista året vi har julgranen i källaren? Lite tråkigt eftersom vi nästan aldrig är där nere, men med alla mina små dagbarn skulle det inte fungera att ha den nån annan stans i år. Igår pyntade vi i alla fall granen. Kanske det blir en anledning att vara där nere lite mer. Vi har ju trots allt de skönaste sofforna i hela världen och kanske största tv-n i hela världen där nere i källaren :-)

Kan det vara julstämning?

Publicerad 2013-12-01 23:52:48 i Allmänt

Jag är INTE mycket för att pynta, det vet alla som känner mig. Tycker det är fint och njuter av att se andra som har pyntat men tycker det är så jobbigt o tråkigt. Min favoritkänsla är när en högtid är över och man får ta bort pyntet, så skönt! Vet faktiskt inte varför jag känner så. Men jag skulle aldrig skippa pyntet för barnen gillar det ju. Hur som helst har vi pyntat o fixat idag. Jag har handlat klart julklapparna, slagit in dem, och jag tror jag faktiskt längtar lite till julen! Wow!

Adventskalender

Publicerad 2013-12-01 21:06:30 i Allmänt

Jag har delade känslor för det här med paketkalender och chokladkalender. Minns det själv från när jag var liten som något väldigt roligt. Men ärligt talat så är mina barn gräsligt bortskämda (helt vårt fel som föräldrar) så jag ville inte göra det i år. De uppskattade det verkligen inte nåt nämnvärt förra året och själ lägger man ju ner både pengar, tid och energi. Så i år gör vi den här varianten istället. Olika enkla aktiviteter! Har sett att vissa gör det och tycker det låter perfekt för oss:-) 

Igår

Publicerad 2013-12-01 16:29:44 i Allmänt

Vi var på Ikea och potomac mills igår. Lite shopping inför julen och sen fick Olivia göra nåt hon längtat efter länge!
Gissa vad?!

Första advent

Publicerad 2013-12-01 16:27:13 i Allmänt


Alice och Lala äter lussekatter på första advent. Vi har adventspyntat och ska baka pepparkakor idag. Sen ska Olivia o jag handla julklappar. Härligt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela