FLICKORNA PUGH

Äntligen i Sverige

Publicerad 2009-12-22 16:23:43 i Allmänt

Vi har varit här i ett par dagar nu och jag är så glad att vi åkte när vi gjorde, i fredags förra veckan, för nästan direkt efter att vi åkte så började det snöa i Washington och det fick ställa in en massa plan i 3 dagar. Folk har fått sova på flygplatsen till o med, usch vad jobbigt. Min stackars kompis Johanna var en av dem, det var en artikel om henne i Aftonbladet. Men nu ska hon äntligen ha kommit fram, hurra:-) Vår resa gick bra men det var ¨lite jobbigt¨ändå, Olivia grät nog ca 90% av resan och sov bara 30 minuter, resan från Köpenhamn skrek hon nog hela vägen, jag höll på att bli tokig.... Men vi kom ju fram ialla fall så det kunde ju varit värre! Så härligt att vara här!!!

Vi har  mest varit hemma hos mamma o pappa, tagit det lugnt (välbehövligt!), akt lite pulka och hälsat på hos moster, o träffade kusin Henrik som jag inte sett på länge, han o hans fru Sanna ska ha barn snart, så kul! Fikat på stan med en gammal klasskompis som jag inte har sett på 5 år, jättekul! Skulle till Busfabriken idag men vi skjöt upp det lite för min kompis barn har haft maginfluensa så vi kanske ska träffas i mellandagarna, om vi hinner.

Ikväll är det *Tomtenatt* i V-by så vi ska snart ner o hälsa på tomten o shoppa lite kanske, men jag tycker det är för *x*'* kallt, var det verkligen så här kallt när jag bodde i Sverige?! Men det är sååå fint, perfekt jul väder. Stephanie älskar snön, men Olivia tycker inte om det alls.

Nä nu ska vi iväg...

forkylda:-(

Publicerad 2009-12-11 17:23:52 i Allmänt

Vi ar alla jatteforkylda, inte kul. Hoppas det slapper for det ar sa obehagligt att flyga nar man ar forkyld. Trycker sa i bihalerna, men det kanske hinner ga over. Just nu sover barnen o jag vantar pa att lussebullarna ska jasa klart. Provar ett nytt recept eftersom mina lussekatter alltid blir torra o trakiga efter nan dag. Detta har kesella (som inte finns har, sa jag tog cottage cheese o hoppas det funkar lika bra), sen rullas de som bullar med smor o mandelmassa som fyllning o parlsocker som garnering. Hoppas de blir gott!
Nar barnen kommer hem fran skolan ska vi ha julfest, med pizza, pepparkaksbak, julpyssel o julklappar! Barnen langtar! Det ar ocksa hej da-kalas for Devan, for han flyttar till Californien imorron. Det ar han som ar 6 ar.
Imorse gjorde jag, Olivia, o Valerie halsband av godissnore och flingor, se kortet. Det var skitkul tyckte de forstas.


Vi aker till Sverige om EN VECKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pepparkakshus o kalas

Publicerad 2009-12-11 17:03:19 i Allmänt

Vi bakade pepparkakshus, ett stort tillsammans och sen fick Olivia o Valerie dekorera sina mini-hus. Kul!
Jillian fyllde 1 ar, sa vi firade henne med sang och muffins som hennes mamma kom med. Mumsigt varre tyckte hon! O kolla sa fint det blev med julstjarnorna i fonstret, riktigt svenskt ju!
  

Vilken Dag!!

Publicerad 2009-12-09 14:10:46 i Allmänt

Igar var det en ....marklig dag.


Stephanie hade hostat hela natten sa jag sa att hon inte fick ga till skolan. Bra var det , for sen fick hon feber och hostade sa mycket att hon kraktes. Hade ju inte varit sa kul om hon hade varit i skolan (men hon ville ga!). Jag bestallde tid hos lakaren for nu har hon hostat i snart en manad, och jag har redan tagit henne till lakaren en gang men da trodde de att hon fejk-hostade (igen) och det kan ha borjat sa tror jag. Lonny kom hem fran jobbet o tog henne till lakaren, och de blev vidare-skickade till ett annat sjukhus, de trodde att hon kanske hade lunginflamation. Men det visade sig att det inte var det, tack o lov. Hon ar bara superforkyld! Skont forstas.

Sedan hade de flyttat busshallplatsen dar barnen gar pa skolbussen, sa nar de 2 dagbarnen(skolbarnen) skulle ga till bussen var det kaos har vill jag lova:

-ingen var pa busshallplatsen (barnen upprorda) 
-Olivia skrek (saklart) 
-jag forsokte fa tag pa nagon pa skolan for att forsta vart barnen skulle ga (alla kopplar mig vidare) 
-grannbarnen kom till oss ocksa for de visste inte heller vart de skulle ga.
-Mitt i allt detta kommer Valerie(dagbarn, 2 ar) och hennes hispiga pappa (30 min senare en vanligt) o vill prata  med mig om hennes bajs-vanor(!), ja det ar sant!
-grannen laser sig ute i kalsonger (ca 1 grad ute), och vill lana telefonen som jag anvander for att ringa skolan.
-Jillians mamma ringer gang pa gang for att beratta att Jillian ar sjuk och fraga mig om rad.
-Alex grat, for han blir nervos nar det ar mycket folk runt omkring och alla pratar pa en gang. (han har down's syndrom)

Nu kan man ju inte annat aan skratta, men da, nar allt detta hande samtidigt var det lite korigt. Men allt loste sig! Det kom ett annat grannbarn som visade "mina" barn vart de skulle ga och de hann med bussen san tur var! Nar de gatt lugnade Alex och Olivia ner sig, jag pratade med Valeries pappa om hennes bajs vanor.

 Det roligaste av allt var grannen, for han och hans tjej ar de mest osociala manniskor ni kan tanka er, de sager inte ens hej till oss nar vi halsar och de bor precis brevid oss. Men nu hade han ju inget val, han var tvungen att sitta har hos oss i ca en timme innan las-smeden kom och oppnade. Hans tjej vagrade svara i telefonen pa jobbet, haha. Han var sa obekvam och Olivia vagrade lata honom vara ifred. Han maste verkligen ha lidit den timman. Nu var han ju tvungen att prata med mig. Det var saaaaaa kul! Kan knappt vanta o se om han kommer halsa nu, haha!!
Foresten sa laste han sig ute nar han skulle hamta ett paket som posten levererade, han stangde till dorren for deras hundar skallde sa mycket pa brevbararen, vet inte hur han lyckades lasa, men kul var det!

Man kan ju tycka att det skulle racka for en dag, men inte....

Olivia laste in sig i vart sovrum, kunde absolut inte lasa upp, fick panik o grat. detta skedde kl 23:00, nar jag kommit hem fran skolan mm. Vet inte varfor hon var uppe sa sent.... pappa Lonny! Men hur eller hu forsokte vi alla, jag, Lonny, och Johanna att oppna, lirka och forklara hur hon skulle oppna, men icke. Slutade med att vi fick saga till henne att sitta pa sangen sa Lonny fick sparka in dorren. Det maste vara den starkaste sovrumsdorren i varlden for han fick halla pa lange och Olivia var radd. Han hade stora kangor pa sig men till slut gick det. Josses altsa!  Inte forsta gangen eller forsta dorren vi fatt sparka in, kan tillaggas. Man undrar ju om var ytterdorr ar lika stark.... den som designade dessa dorrar pa 70 talet kan inte ha haft barn.

Hoppas pa en lugnare dag idag. Men jag sag precis att det var skottlossning pa min skola. Nagon skjot sin mattelarare! Sa skolan ar stangd, sa jag slipper tydligen ta min tenta idag... Men usch vad otackt! Jag gillar inte heller matte, men det var val lite val extremt, tydligen klarade hon sig ialla fall.

Ja ja, det kunde ju varit varre, man kunde ju varit gift med Tiger Woods!

Snon forsvann...

Publicerad 2009-12-07 18:04:29 i Allmänt

Som alltid har, sa  smallte snon dagen efter den kom. Stephanie ar grymt besviken saklart! Men nu ar det kallt igen, brrr.

Vi tog kort hos fotografen och det gick.... sadar. Olivia ville inte ha ogonen oppna(?!), det var nat nytt hon hittade pa for att gora det lite extra langsamt antar jag. Fotografen var sa envis och ville bara ta om, och om, och om igen. Till sist fick vi saga ifran, att det inte gar att forvanta sig ett perfekt kort med en trotsig 2-aring narvarande. Vi fick valja det enda kortet, utav nastan 60 kort som hon hade ogonen oppna och inte skrek. Naturligtvis var det inte det jag var mest nojd med personligen, men men, haha!

Igar var vi ocksa pa IKEA, jag och Stephanie. Jag skulle kopa julbockar till julgranen hade jag tankt men de var slutsalda sa klart. Men vi hittade lite smatt o gott anda, julmust och lite pepparkakor. Sen akte vi hem o kollade pa Sunes Julkalender.

Nu sover alla dagbarnen och Olivia, jag bara tar det lugnt, sa harligt. Nar Stephanie kommer hem ska vi satta ihop och dekorera pepparkakshuset. Nu ska jag val passa pa att plugga nagra minuter innan allt satter igang igen.. Hej hej fran mej!

Snow snow and more snow

Publicerad 2009-12-06 02:21:33 i Allmänt

 

Idag har det snoat hela dagen! Trodde faktiskt inte att vi skulle fa sa mycket men det har nog blivit nagon Decimeter ungefar. Barnen tycker ju att det ar jattekul forstas! Jag tyckker det skulle vara kul om det lag kvar ett tag, men det kommer sakerligen bli slask imorgon:-( Ligger aldrig kvar sarskilt lange har, men vi hoppas att vi far uppleva lite svensk vinter med fin sno nar vi kommer om 2 VECKOR!!!!!!

Pappa fyller ju ar idag sa GRATTIS!! Snart ses vi:-)

Idag har vi tranat pa Lucia taget pa Svenska skolan, ska bli kul att se mina smattingar nasta vecka. Jag skulle sitta barnvakt ikvall men de stallde in for pojken mar inte bra, skont att slippa, for jag ar trott. Jag, Stephanie o Olivia ska kolla pa en film pa Disney kanalen som borjar snart. Bara sitta o mysa o ta det lugnt, harligt! Lite popcorn blir det nog oxa.....

Imorgon ska vi till IKEA och sen till fotografen o ta kort, wish me luck(!) Olivia haaaatar att ga till fotografen men jag har en gratis kupong sa vi ska forsoka anda, haha!

December!

Publicerad 2009-12-01 16:31:05 i Allmänt

Forst o framst sa var filmen "Blind Side" jattebra, den tycker jag ni ska ga och se!
Sedan ar det ju December idag, dags att oppna kalendern:-)
Vi aker till Sverige om 18 dagar, wohoo!!

Glomde nastan bort att det var forsta advent i sondags, jag har ju ingen ljusstake:-( och sa firar de ju inte det har, sa man blir ju inte pamind direkt. Ska forsoka fa upp mina fina advents stjarnor i fonstren ikvall, eller rattare sagt fa Lonny att satta upp dem.

Tror inte att jag namnde att jag vaknade med ont i nacken forra onsdagen, men det gjorde jag i alla fall. Det har sagta blivit varre och i sondags nar jag o flickorna var pa bio holl jag pa att svimma av smarta, handvaskan bara gled ur handen och jag kande inte ens armen. Lite otackt sa jag bestamde mig for att ga till lakaren igar, mandag. Tur det for hela natten var fruktansvard, hade saaa ont. Det visade sig vara ett ben (knota?) i ovre nacken som flyttat sig och satt och klamde pa en nerv. En kiropraktor tryckte tillbaka den men pga att jag vantade sa lange har jag gatt och spannt musklerna och det har blivit en inflamation fran axeln och ut i axeln. Nu har jag ialla fall fatt medecin och hoppas att det ska bli bra snart, men jag skulle rakna med ungefar en manad sa de innan det kanns helt bra. Alltid ar det nat... men det kunde ju varit varre! Far inte lyfta nagonting over 5 pounds (ca 2.5 kg) pa 2 veckor. Valdigt svart nar man har hand om barn. Men Stephanie har hjalpt mig jattemycket och jag kor allt lite med Olivia o Lonny med=)

Tycker det ar skont att vi alla i familjen ar vaccinerade mot svininfluensan annars hade man val fatt den ocksa.
Funderade lite pa att aka till Goteborg o halsa pa en kompis nar jag ar hemma. Hon har precis fatt barn och vi har inte traffats sedan Stephanie var en bebis. Kollade busstider, sa man skulle slippa kora bil (jobbigt att kora sjalv fram o tillbaka samma dag), men det verkar ju ratt sjukt att det tar ca 6 timmar att aka dit med buss, maste tydligen byta buss flera ganger, och tag verkar ju minst lika jobbigt. Konstigt att det inte gar nagot direkt?! Vet inte om jag orkar med att kora, tycker det ar saaaa trakigt, och att fa barnen att sitta pa buss 12 timmar pa en dag verkar lite elakt.. kanske inte blir av denna gangen heller:-(

Men sysslolos blir jag ju inte, den saken ar helt klar. Manga man vill hinna traffa nar man inte ar "hemma" sa ofta. Ah vad vi langtar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela