FLICKORNA PUGH

frissan

Publicerad 2012-11-30 02:35:40 i Allmänt

Ikvall akte jag och Olivia till frissan, klippt topparna och Olivia fick haret stylat. Hoppas det haller sig ett par dagar. Hennes har ar verkligen inte latt att fixa, undrar om Alice kommer fa lika dant har?! Nu ar det ialla fall jattefint, inget afro langre...
Fina Olivia!

Alice 10 manader

Publicerad 2012-11-28 17:06:00 i Alice

Alice har hunnit bli 10 manader och vad ar nytt denna manaden... hmm. Jo hon har varit i Sverige och haft feber for forsta gangen. Kan det vara nan bacill pa flygplanet kanske? Hon hade bara feber i 2 dagar och nu ar hon "bara" forkyld. En ganska go o gla (lite mammig) tjej som kryper och tar sig fram overallt, och hon ar ganska lugn. Ater en del mat men ar fortfarande ganska petig, foredrar valling och smorgasran som hon larde sig ata i Sverige. Yogurt gar ocksa bra. Hon forsoker inte ga, ens om man haller handerna sa det drojer nog an ett tag men hon staller sig upp overallt och slapper taget ibland och star sjalv (tror inte hon vet om det sjalv, haha). Hon gillar andra barn jattemycket, speciellt sina systrar och andra bebisar. Nu sover hon ganska bra pa natterna, men ater fortfarande minst en gang per natt.  Hon tycker om att gunga nar vi gar till lekparken. Vi har inte matt eller vagt henne denna manaden men lite storre har hon nog blivit. Storlek 12 manader passar men 18 manader passar battre. Haret ar lite lockigt och tjockare nu. Fortfarande 6 tander. Vad mer.. jo hon vinkar och klappar handerna men det har hon nog gjort i en manad nu.
 

i mataffaren

Publicerad 2012-11-27 12:48:00 i Allmänt

3 glada tjejer, redo att handla lite mat
Alice tyckte det var kul att fa sitta i "bilen"
 
och da maste jag ju bara visa syrran och Leo, hahaha:
 

min lilla konstnär

Publicerad 2012-11-27 12:45:00 i Allmänt

 Stephanie ar duktig pa att rita, och nu har hennes bildlarare valt ut hennes fina bild som vinnare och den hangdes upp pa en bank. Stolt!
 
 
 
 

Sverigeresan 2012

Publicerad 2012-11-26 16:37:00 i Allmänt

Ja nu ar vi tillbaka jag och Alice. Vi hade det harligt, trots att Alice blev sjuk och hade 40 graders feber i 2 dagar. Flygresan gick ratt sa ok, mycket battre pa vagen tillbaka for da hade vi ett tomt sate brevid oss sa jag behovde inte skydda nagon fran Alice karatesparkar. Och sa sov hon lite pa den resan ocksa, valdans skont tyckte jag.
Vi har mestadels bara umgatts med familjen varje dag, atit, atit och atit annu mer... jag tror jag skulle klara mig utan att ata pa ett tag nu! Det blev ju sant som jag har saknat: mammas kottbullar, kebab, smagodis, smorgastarta, smorgasar pa Skogaholmslimpa, fika, och vi hann aven med ett julbord!  Men vi har gatt mycket ocksa, promenader overallt, sa harligt det ar att kunna ga dit man ska. Saknar det har dar man maste ta bilen overallt for att det inte finns riktiga gangbanor.
Eftersom vi inte var hemma sa lange och Alice oxa var sjuk sa hann vi ju inte traffa alla men det var ialla fall valdigt kul och traffa de vi hann med. Leo hade blivit sa stor och det var kul att jag fick vara dar och se hans forsta (valdigt forsiktiga) steg. Det drojer nog inte lange innan han springer omkring. Det ar kul att se Leo och Alice tillsammans, de ar ju bara 40 dagar emellan dem, men oj sa olika de ar. Loe ar ett litet vildvader som aldrig ar still och vill at ahela tiden. Alice ar valdigt lugn i jamforelse och tycker inte sa mycket om att ata, vill helst bara ha valling. Undra hur det ar i sommar nar de ses igen? Bildbomb:
 
  
 
  
   
 
 
 
 
Theo och Rasmus, Sandras killar.
 
 
Sofia med familj. Lilla Freya ar bara 6 manader gammal, tyvarr var inte Maia hemma nar jag tog med mig kameran.
 
 

blev visst lite mer o gora an jag tankt

Publicerad 2012-11-15 17:15:00 i Allmänt

Liten titt pa badrummet:
 
jag ar jatte-super-duper-nojd med fargen som ar lite gra/bla (mest gra)
den heter Manhattan Mist (dimma) och trots att jag valde ut den pa typ 2 sekunder for jag var sa stressad sa blev den perfekt! Syns kanske inte sa bra pa bilden, men trust me! Skapet ar jag ocksa nojd med
 
Kranen ar ju helt ok men nu ser man missfargningen pa handfatet som verkligen ser jatteacklig ut, sa det far nog bli ett nytt handfat ocksa. Far ta tag i det nar jag kommer tillbaka fran Sverige for nu hinner jag bara inte.
Gross, som Olivia sager..
 
Det blev lite andrarde planer nar mina svarforaldrar kom pa besok i 2 dagar sa nu har jag inte hunnit mala klart andra lagret och fa upp toapappershallare mm. Men nu har jag ju nat att gora nar jag kommer tillbaka ;-)
 
Ikvall maste jag ju packa klart och sen vill jag ta med Stephanie pa hennes gymnastik eftersom jag missar nasta vecka. Ska forsoka hinna ga och ata lunch med Steph och Olivia imorn innan jag och Alice drar till flygplatsen. Har lite daligt samvete att jag ska lamna dem i over en vecka. Det kommer bli det langsta vi nagonsin varit ifran varandra. Inte sa kul att vi inte ska aka allihop men men...
 
Nu funderar jag pa hur jag ska gora med barnmat.. hade inte tankt ta med sa mycket utan kopa nar vi ar dar. Men Alice verkar ha haft nan allergisk reaktion mot nagot och jag ar inte saker pa vad, det kan vara fullkorn. Kanske bara ska ta med mat som jag vet att hon tal ... o ja vet inte, sa jobbigt! Hon hade prickar pa halsen igar och nu ar det over hela brostet och magen, ser precis ut som prickarna jag far nar jag ater pencellin.
 

sondagen

Publicerad 2012-11-12 15:07:00 i Allmänt

Jag borjade lite smatt med badrummet, skulle borjat i lordags men hade varldens varsta huvudvark och var typ sangliggande efter svenska skolan sa da blev det inget gjort. Jag har malat skapen vita. Naturligtvis skulle jag vilja renovera allt men det har vi inte riktigt rad med just nu. Jag vill att det ska se "gammalt" ut men blandat med lite nytt. Alltsa shabby chic, eller som Lonny sager: shabby cheap... Alskar san har mobler
 
men det ar ju oftast jattedyrt. Hall tummarna att det blir bra
 
nu. Jag ar ledig idag sa nu ska jag ivag o kopa farg till vaggarna. Hoppas hinna med lite idag, har ju gubben hemma oxa. Vet inte om han far hjalpa till sa mycket men han kan ju passa Alice..  ;-)
 
Igar (medan fargen torkade) var vi hos Johanna och lekte. 23 grader ute sa vi gick en promenad t lekparken
  
Sa harligt vader!
 
 
 
 

Massa ideer

Publicerad 2012-11-09 19:01:00 i Allmänt

Ratt som det ar far jag for mig nan ny ide, nat jag vill gora har i huset. Men om jag inte gor det direkt sa tappar jag lusten och det blir inte av. I somras fick jag for mig att jag skulle sy sittdyna till Alice barnvagn, men nar jag val hittat ett fint tyg och kopt allt jag behover har jag inte alls lust sa det bara ligger har i en pase :-(
Vart hus ar ju bygt 1974 sa det finns oandligt mycket att gora har, tyvarr delar ju inte min man mitt intresse att bring the house up to date sa att saga. Han trivs tydligen bra pa 70 talet...
Mitt senaste projekt som jag kom pa igar ar att fixa till badrummet har pa mittenvaningen lite. Sa trakigt med allt gammalt. Helst skulle jag ju vilja renovera helt och hallet men kom pa att man kan ju ialla fall gora lite for att modernaisera. Ska satta igang ikvall - det galler att borja direkt innan jag tappar lusten!
Ska mala om skapen vita, vaggen gra, byta: lampa, spegel handukshallare och toapappershallare. Ska se om det gar att byta ut kranen ocksa. Guld och tra borde inte finnas pa en kran!
    
Dags for lite nytt!!
 
Nat som jag daremot ar nojd med, mitt senaste projekt: att fa upp forstoringarna pa barnen pa vaggen efter att ha letat efter "de perfekta ramarna" i nagra manader...
Tada:
 

Somn, Lonnys jobb och lugn fredag

Publicerad 2012-11-09 18:52:11 i Allmänt

Efter en god natts somn (antligen!) kanner jag mig nastan mansklig. Har nagot vagt minne av att det ringde kl 3 i natt och Lonny svarade, och akte till jobbet. Var tvungen att ringa honom nar jag vaknade och fraga om jag hade dromt det eller om det hade hant. Joda, han ar ju building manager pa Washington DC Courthouse och larmet hade gatt pa flera ganger sa vakterna ringde efter honom och han fick kora in till jobbet. Sedan sag jag pa nyheterna att nagon hade blivit skjuten dar utanfor i morse. Sa otackt! Vardagsmat i DC men inget jag nagonsin kommer vanja mig vid, usch! Ibland tycker jag att det later som om han jobbar pa ett movie-set istallet for pa ett courthouse (domstol heter det val pa svenska?). De haller ju pa och renovera och for ett tag sedan var det nagra bygg-gubbar som gick upp pa taket for att ta lite rast, men eftersom det ligger sa nara Vita Huset sa far man inte vara pa taket. Man maste informera secret service om man ska ga upp dar annars kan man bli nedskjuten! De blev omringade av helikoptrar och poliser, hjalp sa skraja de maste varit. Haha!
 
Idag ar det fredag och om en vecka aker jag och lillan till Sverige! Idag ar min sista lugna fredag ocksa for nar jag kommer tillbaka kommer jag ha minsta dagbarnet pa heltid (hon som ar 3 manader). Da blir det inte lika latt att gora som idag: sagostund pa biblioteket, fika pa cafe med nagra mammor och sedan slapp i soffan med dator i knat medan Alice och Catherine sover middag.

supertrott sa jag kan inte hitta pa nan rubrik

Publicerad 2012-11-08 23:56:55 i Alice

I morse fragade jag Lonny: Tror du att vi nagonsin kommer fa sova en hel natt igen? Sa sjukt trott jag ar. Nar det for en gangs skull inte var Alice sa var Olivia uppe halva natten och hostade och tjot o hade sig. Tror att jag sov i 4 timmar sammanlagt och sen jobba hela dagen. Jasp! San tur att det ar fredag imorgon: alskar fredagar!
Nu ar klockan nastan 18:00 och jag vill redan ga och lagga mig, det hjalper ju inte direkt att det ar kolsvart ute. Sa trist nar det blir morkt sa tidigt!  Alice staller sig upp overallt och sen glommer hon halla sig i och ramlar sa fort hon slapper. Far snart satta pa henne hjalm tror jag... och munkavel for hon bits ocksa den lilla busan!
Mammas lilla hjarta kollar pa tv

Studiedag

Publicerad 2012-11-06 13:26:51 i Allmänt

Studiedag innebar att det inte ar skola och jag har alla dagbarnen + mina barn = 8 barn hemma hela dagen... och nu ar det studiedag mandag OCH tisdag denna veckan. Lararna haller kvartsamtal och arbetar med planering osv. Jag var pa samtal igar med bade Stephanie och Olivias larare. Allt var jattebra sa det var skont att fa veta, speciellt med Olivia som ar helt ny med att ga i skolan. Hon har ju gatt i 2 manader nu och jag marker att hon lart sig massor, och framfor allt vill lara sig. Hon fragar tills mina oron trillar av: "Hur stavar man....?" Men jag vet ju att det ar ett bra tecken sa jag stavar snallt till bananer eller vad det nu kan vara for sjuttioelfte gangen! Igar forsokte jag kora slut pa dagbarnen utomhus, vi gick till en lekpark en halvtimma fran dar vi bor och lekte i 3 timmar innan vi gick hem. Jag lyckades, de var helt slut, hehe.

Lekdejt och ikea

Publicerad 2012-11-04 22:33:45 i Allmänt

Fredagar ar helt underbara, eller ialla fall an sa lange. Fran och med December kommer jag jobba men nu ar jag nastan ledig pa fredagar, har bara Catherine och det ar ju hur latt som helst. I fredags kom Johanna och Viv pa lekdejt, sedan akte vi till ikea och at lunch.  Jag lamnade tillbaka 4 stora ramar for jag hade kopt fel storlek och sedan kopte jag lite annat. Kunde tyvarr inte kopa skohyllan jag hade tankt for jag hade ju barnvagn och kartongen var for stor, jag lyckades inte. Men nu har jag ju en ursakt anledning att aka igen!

Skridskoakning och shopping

Publicerad 2012-11-04 22:24:00 i Allmänt

Igar efter Svenska skolan akte jag och tjejerna och shoppade lite (efter lunch pa Subway). Stephanie hade ju fatt en massa presentkort nar hon fyllde ar sa vi akte runt lite sa hon fick handla. Men visst slank det ner lite annat i korgen ocksa..
Stephanie handlade ialla fall ett par stovlar, ett par jeans, nagra trojor och en massa One Direction grejer. Sedan hyrde vi film, vi sag Dark Shadow med Johnny Depp, den var helt ok.  Vi grillade till middag (Lonny grillade). Jag har inte lagat mat pa flera dagar, sa skont att slippa o tanka pa det ibland. Idag fick vi ju sova en timma langre pga att vi drog tillbaka klockan en timma i natt, nice. Jag gick ut och gick helt sjalv i morse - lyx! Sedan korde vi lite snabbstadning hela familjen och Lonny fixade jattegod frukost. Sedan drog vi ivag och akte skridskor med Lotta och hennes barn. Sa mysigt nar utomhusbanan har oppnat. Vi hade palsat pa oss ordentligt for nu ar det kallt har: 11 grader - brrr! ;-)
 

Trick or Treat!

Publicerad 2012-11-01 00:35:00 i Allmänt

Vi gick trick or treating med grannarna (som ar mina dagbarn) och deras foraldrar.
Har ar ett kort fran innan vi borjade, ute och ett efterat nar Olivia visar upp sitt godis. Alice och pappa fick ga hem tidigare for Alice tyckte inte det var sa kul... :-(
Olivia ar Tingeling och Alice haxa, sen har vi nan fran Starwars och en liten prinsessa.
Stephanie ar for cool att vara med oss sa hon ar pa Halloween party.
 
Maste ju aven lagga upp ett pa Alice nar hon var giraff for ett tag sen:
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela