FLICKORNA PUGH

Woooohooo!!

Publicerad 2011-04-30 15:55:08 i Allmänt


Innan

37 minuter senare och VALDIGT STOLTA:

Jag gjorde ocksa den har posen men det var mindre attraktivt med enorma svettflackar!!


Jag vet inte vad ni gor en lordag som denna, men jag och Stephanie har gatt/sprungit var forsta halvmil:-)
Stephanies skola hade ett fund-racing lopp i morse (5km = 3,2 amerikanska miles). Pa grund av min fot kunde jag ju inte springa hela men vi var riktigt duktiga!!!

Carnival

Publicerad 2011-04-30 15:41:37 i Allmänt


Igar var vi pa carnival. Det ar som ett mini-nojesfalt som kommer forbi nagra dagar och satter upp utanfor ett kopcenter. Bade Stephanie och Olivia akte massa "rides" och jag tittade pa. Jag ar numera en riktig fegis som inte ens tors aka parisehjulet, jag som brukade aka ALLT. Vad har hant? Stephanie vill aka allt men jag holl pa att svimma nar hon akte parisehjulet och skrek pa killen som skotte Flygande Mattan att han skulle kolla Stephanies sakerhets balte en extra gang innan de startade. Han himlade med ogonen o Stephanie skamdes... men han gjorde det sa jag var nojd:-)
Vi at riktigt Amerikansk Carnival mat: Corndogs(korv pa pinne inbakad i majsbrod), Funnelcake(som donut fast spritsad med florsocker pa), lemonade:





Stephanie ar 3dje personen fran hoger

Vi vann lite gosedjur och en guldfisk ocksa!

Ingen Hund

Publicerad 2011-04-30 15:33:44 i Allmänt

Vi fick inte behalla hunden. Hans agare kom och hamtade honom igar.
Stephanie ar INTE glad:-(
Men hans agare ar sakert glad nu...

Titta vad vi har hittat!

Publicerad 2011-04-28 20:19:33 i Allmänt

Den har lilla plutten hittade vi igar nar det askade och regnade. Vi gick ut till bilen for att aka till affaren och han sprang fram och strok sig mot benen pa mig och Lexi. Har anmalt honom "hittad" till ett animal shelter. Vi fick valja att komma och lamna av honom eller behalla honom tills nan ringer och letar efter honom. Om ingen hort av sig pa 15 dagar sa far vi behalla honom om vi vill. Stephanie ber till Gud att ingen ska ringa:-) Tycker det ar daligt att de inte har namnbricka el vad det heter med telefonnummer pa halsbandet. Det ar t o m lag pa att man maste ha det har.
Till och med Olivia gillar honom!

Pask pyssel

Publicerad 2011-04-25 15:24:12 i Allmänt

Forra veckan hade vi paskaggs-jakt, malade agg och gjorde lite annat pyssel. Sahar efterat kommer jag pa att jag inte tagit kort pa allt men sa blir det ju ibland nar man har fullt upp...

Har letar Olivia och Val efter paskagg som Stephanie har gomt ute.


Det har hittade de!


Malar paskagg...

Pasklov,picnic o playdate

Publicerad 2011-04-20 20:45:07 i Allmänt

Det har var egentligen igar, men who cares. Vi gick ut pa en promenad och letade geometriska former till Stephanies projektarbete som hon fatt i laxa over pasklovet. Hon skulle leta reda pa olika geometriska vinklar och andra former som jag inte ens vet vad de heter pa svenska. Hon gar bara i fyran och laser nastan samma matematik som jag laste pa universitet... Nar hon gar i femteklass kommer jag val inte ens kunna hjalpa henne med laxan - HJALP! Hur eller hur gick vi ut pa promenad och sedan hade vi picnic. Stephanie tog alla kort hon kommer behova:-)

Picnic i Gazeebo'n

Pa eftermiddagen kom Johanna med Charlie o Jack. Vi hade playdate och bakade chokladbollar:

Mums fillibabba!

Katastrof trafik, men bra till slut:-)

Publicerad 2011-04-20 20:31:58 i Allmänt

Vi skulle aka till ZOO idag, barnen var overlyckliga sa klart. Men trots att vi kom innan de oppnade sa var alla perkeringar fulla, och jag irrade runt och letade parkering overallt. SOm om inte det rackte sa fastnade vi i trafik, satt helt still i nastan 2 timmar! Stackars barnen var super duktiga och gnallde knappt. Till slut fick vi ge upp, trodde barnen skulle fa psykbryt men de tog det valdigt bra, tack vare mutor med glass. Ringde Lonny pa jobbet och han foreslog ett kopcenter med lekplats inne (det ar riktigt asvarmt har nu, ca 30 grader idag). Jag har aldrig varit dar forut men det var helt ok. Barnen hade jattekul och fick leka av sig lite, Stephanie fick kopa smycken pa Claire's sa hon var ocksa nojd. Sen at vi lunch och glass i Food Courten. Det blev alltsa en kul dag till slut.








mycke regn blir de...

Publicerad 2011-04-19 14:49:10 i Allmänt

Nu nar det ar pasklov och jag inte har sa manga dagbarn, hade jag och Johanna planerat att vi(jag, Stephanie och Olivia) skulle aka in till Georgetown i DC och traffa henne efter jobbet sa skulle vi ata lunch pa en uteresturang vid vattnet. Det ar sa mysigt dar och Johanna jobbar ju precis dar pa Svenska Ambassaden.
Det finns en jattefin fontan med flera olika resturanger runt om.
Sa har sag det ut i somras:




Sa har ser det ut nu:



... sa det blir nog inte nan harlig lunch pa den har uteserveringen eller va tror ni? Inte den har veckan i alla fall..

Cirkus

Publicerad 2011-04-18 16:40:29 i Allmänt

Vi hade ju tankt ga pa cirkus i fredags kvall, men nar Stephanie fick spysjuka i torsdags var jag inte saker pa att vi skulle kunna ga. San tur var blev hon frisk och det blev CIRKUS for hela familjen.

Stephanie och Olivia ater snowcones:-)




 
For ovrigt har vi hunnit ga pa bio, vi sag RIO:

Den var bra. Stephanie har varit och tranat fotboll. Jag har storstadat och varit duktig och tranat. Jag har borjat med spinning, tycker INTE det ar kul men det ar ju nanting jag "kan" gora trots min fot... Sa jakla ont i rumpan man far, fy 17, har kopt ett sadel-overdrag sa det ska vara lite mjukare an den dar tortyrsadeln....
 
Den har veckan har barnen PASKLOV, sa vi hoppas pa harligt vader. Vi ska vara i Hampton over pask och da vill jag ha varmt vader sa vi kan ga till stranden.

Fodelsedag

Publicerad 2011-04-12 13:13:35 i Allmänt


Stephanie och Olivia grattar pappa med tarta.
Vi gick ut och at pa en mexikansk resturang, men tartan var hemgjord, Stephanie och Olivia hade bakat och dekorerat den.

helgen

Publicerad 2011-04-11 03:14:27 i Allmänt

Den har helgen har bestatt av shopping, pedikyr med Johanna, Svenska skolan, grillning, umgange med vanner, fotbollstraning och kalas.
I fredags efter jobbet traffades jag och Johanna pa nagelsalongen for pedkyr=lyx. Sen shoppade vi lite pa ROSS.

Lordag var som vanligt svenska skolan och senkom Lonny kompis med familj pa besok. De bor i Maryland ca en timm och en kvart fran oss (om det inte ar mycket trafik) men vi traffas inte sa ofta for han ar fotbollstranare och reser mycket och jobbar valdigt manga kvallar. Nu kom de for att Lonny fyller ar pa mandag och sa skulle vi planera en gemensam semester. Vi ska aka pa strandsemester i Juni. Ska bli jattekul!!  Vi grillade och umgcks hela eftermiddagen och kvallen och barnen lekte. Nar de hade akt hem och barnen somnat kollade jag och Lonny pa True Grit, inte varldens basta film. Hade behovt textremsa for att forsta allt mumlande och fyllesnack men sa ar jag ju inte ett stort western-films-fan. Flickan i filmen var duktig och tack vare henne var filmen ok.

Idag var det Stephanies forsta fotbollstraning och sen var vi pa ettarskalas. Lonnys kompis Jason's systerson fyllde ar.




 

6 April

Publicerad 2011-04-06 13:09:54 i Allmänt

Stephanie hade haft det jattebra under campinghelgen med girlscouts. Hon var borta fredag-mandag, men det kandes jattelange tyckte jag. Det var ganska kallt, runt 0 grader pa natterna sa jag ar inte det minsta avundsjuk. Som ni vet svanger vadret ratt rejalt har sa pa mandag tvarvande det och blev 30 grader!
Olivia var frisk efter maginfluensa, men alla andra dagbarnen var fortfarande sjuka sa vi fick njuta av en ledig mandag. Jag och flickorna akte till en bokaffar och de fick valja ut lite bocker, for jag hade presentkort dit. Sedan traffade vi Johanna och 2 smagrabbar i en lekpark och lekte lite. Blev faktiskt lite solbrand - bondbranna...

Igar var det ocksa ganska lugnt, Olivia gick tillbaka till skolan och Stephanie ocksa. Jag hade bara ett dagbarn. Pa kvallen gick jag pa spinning, det maste vara en av de varsta motionsformer jag vet. Gor ont overallt; handlederna och rumpan ar varst. Nu nar jag inte ska belasta min fot sa far jag val forsoka sta ut, men jag kopte ett sadeloverdrag till tortyrcykeln pa Walmart efter traningen. For nar jag sager ont i rumpan menar jag inte traningsvark utan skavsar! Aj!

Stephanie har sparat ihop sina pengar och kopt ett akvarium och igar kopte hon 4 fiskar. Hoppas de lever lite langre an hennes forra fiskar.

Det ar sa manga som fyller ar i April, nu pa mandag fyller Lonny men vi ska nog fira honom lite i helgen. Han ar svarast i hela varlden att kopa present till for han ar sa petig och sager aldrig vad han vill ha. Har ialla fall kopt en troja till honom nu. Sen ska vi ga ut och ata. Hans foraldrar kanske ska komma...

Home alone.. no more

Publicerad 2011-04-03 21:39:26 i Allmänt

Sondagar ar harliga, vet ni det! Jag brukade tycka att sondagar ar deppiga for man vet att jobbet och vardagen borjar dagen efter.... vada pessimist?! Nu tycker jag det ar underbart, kanske for att det ar min enda lediga dag?  Jag bara slappar - eller det beror pa hur man er det, jag har stadat, tvattat och handlat men det  maste ju ocksa goras. Olivia och Lonny ar tillbaka fran Hampton, tyvarr har stackars Olivia maginfluensa men  det ar nog pa battringsvagen nu hoppas jag. Stephanie kommer inte tillbaka fran campingen forren imorgon. Kanns som hon varit borta valdigt lange...

Igar akte jag och Johanna till IKEA och strosade omkring i timmar. Sen handlade vi ju lite forstas, jag kopte nytt tacke (tunnare for varat duntacke ar for varmt den har arstiden), nya sangklader, lite plast talrikar och skalar till barnen, delikato bollar. Johanna ska ju flytta ihop med sin kille om nagra veckor sa hon behovde fa lite ideer sa hon kan gora en makeover i hans hus. Han har ett nastan helt nybyggt hus (2 ar gammalt nu) men han byggde det nar de var ihop. Det ar valdigt fint men behover en "woman's touch", sa nu har Johanna i stort sett bestamt vad hon vill kopa och hur det ska se ut hemma hos dem. Det kommer bli saaa fint!!
Sen at lunch/middag och akte vi hem till mig o kollade pa TV.

Lite fina IKEA ideer:
 
Presidentens Oval Office helt inrett a la IKEA

Ett tag inrett av IKEA:
 IKEA decorates Kobe Port Liner --

Nan som kanner igen sig har? :


Eller har:


Nu ligger Olivia brevid mig o kollar pa Disney kanalen, Lonny grillar och jag ska vila lite med Olivia som ser ut att somna nar som helst...

Idag ar saaa mycket battre an igar!

Publicerad 2011-04-01 19:12:01 i Allmänt

Inte sa mycket att rapportera har men:
Igar var en jakla skitdag. Jag gick motvilligt till lakaren for jag befarade att hon skulle saga att jag inte fick springa eller trana mer och mycket riktigt. Har massa besvar med min otursfot nu igen. Maste ga till en ortoped nu och kanke opereras. Usch! Och jag som utav ren aldersnoja hade anmalt mig till ett 5km lopp som jag skulle springa i maj - innan jag fyller tjugofemton.... Har liksom tranat infor det t.om, men nu blir det inte sa. Grrr! Nu far jag inte ens ga ut och ga forren svullnaden gatt ner:-(
Sen hade jag feber ocksa, och det hjalpte inte direkt nar Lonny bestallde pizza trots att vi redan atit middag... nar han vet att jag forsoker ga ner i vikt, jakligt schysst eller hur. Men jag var stark och at inte:-)   Bor kanske inte namna att jag at en o en halv kaka som Johanna hade med till oss, de var saa goda. Men for ovrigt har jag faktiskt varit ratt duktig. Nar jag anda haller pa att gnalla sa: igar klagade dagbarnsforaldrarna pa min assistent (igen). Hon ar lat och later barnen kolla pa TV. Vet ju om det men jag har ju ingen anna sa det ar ju svart att ge henne sparken. Jobbigt.
Idag ar jag mycket gladare!! Tycker inte lika synd om mig sjalv langre, det kunde ju faktiskt vara sa mycket varre! Idag ar en myyyyycket bra dag, fredag och nastan helg, bara 1 dagbarn sa jag ar nastan ledig ju, och lite annat roligt... Idag ar jag saaa glad! Det kommer nog bli en bra helg. Inte sa jattemycket planerat. Stephanie ska campa med scouterna och Lonny och Olivia ska aka till Hampton. Jag ska tyvarr inte med for vi ska ha planeringsmote pa svenska skolan hela lordagen. Det blir nog att stada eller organisera nat har hemma ocksa for sant roligt brukar jag hitta pa nar jag ar ensam hemma... Johanna e ocksa ensam hemma i helgen sa vi kanske hittar pa nat:-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela