FLICKORNA PUGH

Varen nar den ar som bast

Publicerad 2013-04-29 01:09:00 i Allmänt

  
Kopte lite nya "varfarger" pa IKEA, hade tankt mig gult, men det fanns tyvarr inte sa det blev lite blandat, bla stolsdynor, fruktduk, och lite fargglada kuddar till soffan. Kanns lite gladare an det gråa vi haft ett tag nu.
 
Borjade lordagen med lararmote ute pa en ö.
 
Enda sattet att ta sig till on om man inte simmar eller aker bat ar att dra sig over pa en flotte.
Vi har varit dar forut och da tog det sa lang tid for mig att kora dit sa den har gangen akte jag extra tidigt.
Hittade direkt och kom fram alldeles for tidigt. Hann ga en timmas promenad innan det var dags att traffa mina kollegor. Det var jattemysigt och fina blommor overallt! Vi hann klart med motet vid lunchtid sa da akte jag hem for att aka med resten av familjen pa kalas (som jag inte trodde jag skulle hinna folja med pa). Trevligt och kul att traffa Lonnys kompis med familj, for nasta vecka flyttar de till en annan stat sa da kommer vi inte kunna traffas sa ofta.
Smattingarna Austin and Alice fikar pa kalaset.
 
Idag borjade vi med att ga ut och ata frukost, sedan lekpark, Olivias fotbollstraning, sedan hem och fixa i ordning Olivia som skulle ga pa konsert med Valerie och hennes mamma. Jag skypade med syrran, tog med Alice pa en langpromenad medan Lonny grillade.
 
 
Sedan blev det mumsig middag. Stephanie har vi knappt sett roken av den har helgen, hon sov over hos en kompis igar och kom hem i ca en timma, at middag och sen akte hon ivag med en annan kompis.

Älskar fredagar!

Publicerad 2013-04-26 15:17:00 i Allmänt

Fredagar är bästa dagen på veckan, lördagar är inte heller helt fel iofs. Men imorn kommer jag sitta i lärarmöte hela dagen, känns inte jättekul. Vi ska planera inför hösten då jag ändå inte ska jobba. Men vi får ju betalt och vi ska ut till en fin ö, så man ska väl inte klaga.

Igår kväll var min tårtkurs inställd så jag passade på att gå på pedikyr och pilates istället. Så härligt!
Idag hoppade jag ur sängen när väckarklockan ringde för andra gången. (Snarare släpade mig ur sängen mer död än levande). Men när dagbarnen kom hade jag redan tvättat två maskiner, dammsugit, torkat golven och röjt i köket. Vi ska åka till Ikea och köpa nya kuddfodral. Jag blir glad av bara tanken, nåt sånt skulle nog bara en kvinna glädjas åt, haha. Män och barn känner nog mer så här: http://www.huffingtonpost.com/2013/04/23/toddler-tired-at-ikea_n_3141720.html
 

Grattis Mamma

Publicerad 2013-04-25 19:04:25 i Allmänt

Idag fyller min mamma år. Har ringt några gånger men hon är visst ute och shoppar så  medan jag håller mig till tåls: 
   
   
 
 

I quit!!

Publicerad 2013-04-24 20:43:30 i Allmänt

Nu är det gjort och det känns skönt, jag har sagt upp mig som lärare på svenska skolan. Jättejobbigt beslut, som jag egentligen inte ville ta! Men jag jobbar för mycket och tyvärr är det inget annat jag kan dra ner på..
Jag skulle mycket hellre dra ner på mina timmar som dagmamma men det fungerar ju inte för alla familjer. De måste ju jobba. Det känns rätt! Och jag är ganska säker på att jag kommer tillbaka nångång i framtiden... Jag trivs ju bra så lite vemodigt är det faktisktjagar bestämt att jag måste lägga mer energi på MINA barn och inte bara på andras barn. Ska bli skönt att bara jobba 5 dagar i veckan faktiskt :-) 

Onsdag mitt i veckan

Publicerad 2013-04-24 13:36:50 i Allmänt

Vi har haft några härliga dagar med perfekt väder. Så skönt att kunna vara ute mycket, gäller att passa på innan den tropiska hettan kommer... Alice älskar att vara ute, så olik Olivia. De är raka motsatser än så länge. Olivia har alltid varit försiktig, gillar inte att bli smutsig (till o med som bebis) medan Alice gillar att smutsa ner sig och rulla runt ute (äta sand ur sandlådan) och hon är totalt orädd. Undra hur de kommer bli när de blir äldre:-)
Jag går en utbildning nu, en sån man måste ta varje år när man är dagmamma. Hade verkligen sett fram emot just den här kursen men tyvärr blev läraren sjuk och de bytte till en kurs där vi ska observera barn. Dötrist! Studerade ju det i över ett år när jag gick min utbildning så det känns inte som man kommer lära sig nåt - meningslöst. Men det går inte byta kurs nu för alla kurser är fulla:-( jaja, bara att sitta där i 3 veckor och få mitt diplom, suck. Ikväll när Olivia är på gymnastik ska jag och Lonny gå ut och gå en trail (skogsväg typ) som jag inte vågar gå själv. Nu ångrar jag lite att jag sålde min stora barnvagn som var så bra med stora hjul, skulle ju vara perfekt ikväll.. Typiskt. Men det är svårt när man inte har ett garage och så himla många vagnar som jag. Nej nu ska jag väcka barnen och fixa frukost!

Jaha nu var den helgen över

Publicerad 2013-04-22 13:26:00 i Allmänt

Började helgen i fredags när jag bara hade ett dagbarn med lite shopping och lunch på Cheesecake Factory. Så skönt att komma ut lite efter den veckan!! Kul att "catch up" med en kompis och få prata av sig lite också. Köpte lite kläder till barnen också..
i lördags efter svenska skolan åkte vi ner till Hampton och träffade Stephanies kusiner på en restaurang, så kul att se dem igen. Det hinner ju hända lite på 4 år! Sedan hem till Lonnys föräldrar och deras andra kusiner kom över och deras farbror. Blev en ganska kort visit den här gången eftersom vi åkte hem tidigt på söndagen för att hinna till Olivias fotbollsträning. Men naturligtvis ver det en stor olycka på motorvägen och vi satt parkerade i över en timma. Som vanligt då... Alltid nån idiot som inte kan köra, eller i detta fallet två st långtradsförare. Nejdå de var nog inte skadade men flera ton  sötpotatis över hela motorvägen. Vi hann inte hem i tid till traningen, så vi åkte hem direkt. Lite städning, grillade, shoppade och jag och Stephanie gick en långpromenad i det härliga vädret. 
Knasbollarna i bilen:
 
 Olivia och Julia
 
 
 
Stephanie och Aubrey (Janice ar med pa kortet ovanfor)

Är det verkligen bara torsdag??

Publicerad 2013-04-18 17:24:00 i Allmänt

Känns som en väldigt lång vecka!!  Men den är väl knappast längre än nån annan vecka. Det beror säkert på studiedagen och att jag haft vissa av mina "halvtidsbarn" här hela veckan. Jag är trött, trött på att jobba, trött på att laga mat, trött på alla barnens aktiviteter vareviga kväll, läxor och framför allt trött på att städa. Fy vad trist (och otacksamt) det är Att städa! Men nu ska jag inte gnälla för imorgon har jag en jättelätt dag med bara ett dagbarn, Nice! 
i helgen ska vi åka till Hampton och det känns också jobbigt... Men det är bara bilfärden som är jobbig, ser fram emot att vara där. Och vi ska träffa stephanies kusin som vi inte har sett på några år eftersom hon bor i Texas numera. Hon är bara o hälsar på så vi kände att vi får ju passa på när hon är här. 
 
Nu vilar barnen o jag njuter, borde tvätta men njae jag vill inte. Igår kväll när Olivia hade gymnastik gick jag ut o gick i troligtvis världens brantaste backe, hej träningsvärk. Jag flåsade som 17 uppför backen för att hinna upp och tillbaka på 45 min för då hinner jag också se Olivia i en kvart på gymnastiken. På tillbakavägen möter jag(genomsvettig i träningskläder) en av de andra föräldrarna på väg upp för backen i en fin sommarklänning och ballerinaskor totalt oberörd och vare sig svettig eller andfådd ?!? Tjena liksom, hahaha 
var förresten duktig och tränade bodypump i hela 25 minuter dagen innan, sedan kom de från barnpassningen o hämtade mig. "We don't know what's wrong with your baby, she won't stop crying" så det var bara att åka hem. Men jäklar vilken träningsvärk jag fick av de minutrarna. Värre än det brukar vara efter ett entimmaspass.
 
nej om man skulle göra lite nytta nu då..

studiedag

Publicerad 2013-04-15 20:19:29 i Allmänt

med andra ord sa ar skolbarnen har HELA dagen, puh! Men jag har nog lyckats kora slut pa dem tror jag. Just nu ar det "quiet time", och alla utan G har somnat. Vi har gatt jattelangt, lekt i en lekpark flera timmar, spelat fotboll, haft picnic och malat blomkrukor, planterat jordgubbar, gjort laxor, last bocker mm.
 
 
 
 
 
 
 

uppdatering

Publicerad 2013-04-12 00:36:00 i Allmänt

Nu ar varen verkligen har, eller vi kanske borde kalla det sommaren, over 30 grader varmt de sista dagarna. Puh!
Vi har det bara bra forutom att jag inte kan logga in pa bloggen hemme da. Idag fyller Lonny ar sa nu ska vi hem o fira.

Circus

Publicerad 2013-04-12 00:17:20 i Allmänt

sitter pa Stephanies gymnastik nu och HAR funkar bloggen sa far snabb-uppdatera lite. Kan inte logga in hemma (trots att det gar NU pa samma dator?!)
Vi var pa cirkus igar kvall. Jattekul tyckte barnen, fast vi stannade inte till slutet, de blev lite trotta. Alice klappade handerna och var overlycklig, sen somnade hon.

Man kan ju inte gärna bli sur

Publicerad 2013-04-05 17:11:19 i

Men jag blir det ändå, sur irriterad o jäkligt grinig. Fredagar är min "nästan-lediga-dag" för nästan inga dagbarn kommer då och igår när de hämtade V sa de att hon inte skulle komma med henne idag eftersom hennes faster var och hälsade på och hon ville ta hand om henne idag. Jag blev jätteglad och bestämde att eftersom jag skulle vara ledig skulle jag åka och handla födelsedagspresent till Lonny och sedan äta lunch med en kompis. Men när jag står och packar Alice blöjväska så ringer mamman och meddelar att fastern kommer o lämnar av V mångårig mellan 12-14. Alltså, förstå mig rätt, de betalar ju för hela veckan så jag kan ju inte gärna säga nej eller bli sur men såååå störande när man tror man är ledig. Bara o ställa in o sitta här o nätshoppa istället. Jaha, man kunde ju ha det värre antar jag. Det konstiga är bara att pappan slutar kl 14 men han kommer ändå aldrig och hämtar på några timmar, men tekniskt sett är det hu lite konstigt att åka o lämna av henne precis innan pappan slutar. Amerikanska föräldrar är inte som alla andra säger jag bara. Skönt att det är fredag iallafall.

pask i bilder

Publicerad 2013-04-01 03:18:00 i Allmänt

 
Stephanies och Olivias tarta, fargglad va?
 
I bilen pa vag till Richmond
 
 
   
 
 Hotellpoolen
 
Nagra bilder fran barnmuseet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utanfor kyrkan innan Easter Egg Hunt, bra kort pa Alice va..
 
 
 
 
Alice tittat pa maskrosor medan pappa far halla hennes korg
 
 
 
 
malar paskagg med farmor
 
 
ute pa upptacksfard i farmor o farfars tradgard
 
 
Alice ser ju sadar lagom glad ut, men men
 
 
 Ja, Alice...
 
 
 3 trottfisar i bilen pa vag hem

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela