FLICKORNA PUGH

Godissugen

Publicerad 2012-03-31 22:41:41 i Allmänt

Just nu sitter jag och gosar med en sovande Alice i knat. Ater lite daim som jag fatt av Johanna ocksa, sa gott! Ar sa himla godissugen o langtar tills mamma o Emelie kommer med en massa svenskt godis till oss mig. Tankte vinna lite godis som de kan ta med sig till mig ocksa: http://appelblomman.blogspot.com/2012/03/en-till-tavling.html 

Det skulle vi ju kunna mumsa pa ett tag! Pa tal om att vinna sa hade jag ocksa hoppats att vinna pa Lotto igar, den storsta vinsten nagonsin i USAs historia - $647 miljoner - dollar alltsa!!! Men det gjorde jag inte, trots att vinstlotten saldes bara nagon timme harifran i Baltimore.

Alice och jag ar ensamma hemma medan Lonny o de stora tjejerna ar i Hampton tills pa mandag. Jag skams inte nar jag sager att det ar jatteskont. Det ar bra att fa langta efter varandra lite ibland och det kommer jag sakert gora snart. Men nu myser vi bara jag och Alice, fast hon ar lite osocial och sover mest... Och jag vet ju att Steph o Olivia kommer ha jattekul i Hampton. Nasta vecka ar det pasklov och vi har lite smatt o gott planerat sa vi hoppas pa harligt vader! Och sen kommer ju Leo som vi langtat efter (och Emelie o mamma).

Borjat trana pa gym...

Publicerad 2012-03-30 02:26:35 i Allmänt

... ja det ar alltsa Alice som borjat. Haha!! Hennes nya babygym.



ungefar sahar roligt tyckte hon det var...

Men lite senare var det inte lika hemskt, (fick muta med mat)


Nu ligger hon dar och ar sa nojd sa!

Hon ler hela tiden men har gett sig 17 pa att inte gora det pa kort!

Varldens basta uppfinning

Publicerad 2012-03-28 20:54:06 i Allmänt



Den har "vaggan" ar sa himla bra. Jag ar inte sa mycket "maste ha senaste nya grejen" men den har ar nog den basta babyprodukten jag haft hittills. Fisher Price Rock N Play tror jag den heter. Superlatt att bara med sig upp och ner och man kan falla ihop den. Alice sover sa bra i den och det kanns som ett sakert stalle att lagga henne nar man pysslar el lagar mat. Ingen kan ramla pa henne som i en babysitter. Inte for att det har hant men..

Alice 2 manader

Publicerad 2012-03-28 15:34:18 i Allmänt

I mandags blev Alice 2 manader, hon ar 57 cm lang och vager lite drygt 4.5 kg.  Hon ater bra och vi kan se att hon vaxt, den minsta storleken ar for liten nu. Inatt var nog sista gangen hon hade pa sig sin vita pyamas med rosa elefanter i storlek newborn for det sag ut som nan slags tvangstroja. Hon kunde inte stracka upp armarna for axlarna ar for tajta men den ar ju bara saaaa sot. Tycker det ar lite sorgligt att lagga undan kladerna hon vuxit ut sa jag drar mig for det. Tank att jag inte ska ha nan mer bebis som ska ha de kladerna, snyft!

Hon ar vaken lite langre innan hon somnar om och ar lite mer "alert" under den tiden. Hon har borjat le och gora lite ljud, men fortfarande ganska sparsamt. Mest tittar hon sig omkring men hon ar inte intresserad av leksaker eller att titta pa babygymet annu. Gillar fortfarande inte bilbarnstolen nat vidare men det gar lite lattre att planera sa hon ska sova nar vi aker nanstans. Mata precis innan - rapa henne- och sen direkt ner i bilbarnstolen - funkar oftast. men inte alltid...

Hon har lite torr hud speciellt i ansiktet, nastan lite eksem eller babyacne som de kallar det har. Haret blir fortfarande bara lockigt nar vi badar henne och sedan blir det rakt igen. Hon har haft/har sin forsta forkylning:-( Nyser, lite snorig och lite lite hosta, men inte sa farligt. Inte i narheten av lika forkyld som hennes systrar ar just nu. Jag skulle nog bast beskriva henne som en "latt bebis" eftersom hon sover sa bra och pa natterna ater hon bara nan gang sen somnar hon alltid om igen. Hon grater inte sa mycket men nar hon grater da jaklar! Hon lugnar absolut inte ner sig sjalv utan skriker helt vansinnigt tills man plockar upp henne, vilket tyvarr kan ta ett tag om man t ex ar i bilen.

Var alskade lilla sockerbit:

cykeltur

Publicerad 2012-03-26 01:02:31 i Allmänt

Det blev ingen promenad, Alice sov och Olivia vagrade folja med sa de fick vara hemma med pappa.
Jag och Stephanie cyklade en svang istallet, forsta gangen jag cyklade pa flera ar.
Harligt var det men jag kommer sakert ha traningsvark imorn.


Stephanie utanfor vart hus - yeah I wish!



25 mars

Publicerad 2012-03-25 22:50:13 i Allmänt

Alice ar fortfarande forkyld men verkar inte sa dalig, nyser lite o hostar ibland bara - san tur att det inte blev varre! Stephanie har haft feber men mar battre nu. Olivias forkylning ar ocksa battre. Hoppas jag klarar mig for vi vill ju vara friska och krya nar Leo, Emelie och mamma kommer om 2 veckor. Ah vad vi langtar!

Vadret har varit jattefint har, sa fint att allt har blommat over redan, korsbarsblommorna, magnolian och paskliljorna ar redan over:-(  De sager att anledningen ar att det varit sa hiskeligt varmt aven pa natterna, ca 30 grader pa dagen och runt 18-20 grader pa natterna. Men som vanligt andras det ju snabbt for igar var det 30 grader och idag 12 !!! Det skulle regna men det ar just nu soligt och bla himmel sa man kan ju inte klaga. Har inte gjort mycket i helgen eftersom det varit lite sjukstuga har. Vi hyrde film och lagade god mat. Enda aktiviteten var att jag och Johanna akte tillsammans och handlade i mataffaren (pensionarssyssla?) Sa roliga ar vi, haha. Har finns det ofta anstallda som har som jobb att dra tillbaka kundvagnarna till affaren fran parkeringen. De borde ju gora som ICA och ha myntsystem men men... Hur som helst var det en kvinna som hotade att ringa polisen pa Johanna om hon inte drog tillbaka sin kundvagn trots att det var en kille dar som hamtade den. Hon var verkligen helt stord och sa pa rysk brytning: "do it right now or I'll call the police!". Johanna sa bara ok och log o karringen ringde polisen. Haha, undrar vad de sa. Och undrar just vad hennes problem var? Johanna ar ju ocksa hoggravid sa man tycker ju att hon kanske kunde lata henne vara. Jag tyckte ialla fall att det var valdigt kul.

Nu ska jag nog dra med mina rastlosa barn pa en promenad, hor hur de brakar dar uppe. Och Alice bara sover. Men lite frisk luft kan ju inte skada.

Stackars Alice

Publicerad 2012-03-23 19:36:30 i Allmänt

Min stackars lilla Alice ar forkyld och nu har hon borjat hosta ocksa sa imorse var vi hos lakaren. Det ar otackt nar de ar sa sma och sjuka. Men lakaren sa att det sag bra ut - endast forkylning - och sa lange hon inte far feber eller blir varre sa var det ingen fara. Frisk luft var bara bra sa hon ocksa, for jag fragade om det nu nar det ar sa mycket pollen i luften. Sa vi har varit i en mysig park och vi hade med oss picnic-lunch. Mysigt.







Grattis Jocke

Publicerad 2012-03-21 15:58:35 i Allmänt

Hipp hipp Hurra for Jocke idag!
Tankte lagga in ett fint kort fran nar vi var pa kraftskiva ute i Uggletorp i somras men jag kunde inte hitta det.
Det har kortet lanade jag fran Sofies FB sida istallet:-)


Emelie far va med pa kopet - varsegod!
Loooove och saknar mina smasyskon!

da weekend

Publicerad 2012-03-19 00:44:02 i Allmänt

Den har helgen har det varit harligt vader, varen kom saa tidigt i ar. Hoppas det haller i sig! Jag borjade pa svenska skolan igen och det var faktiskt roligt att vara tillbaka, efterat skjutsade jag Stephanie hem till en kille(!) for forsta gangen! Men de ar bara kompisar och det var en annan tjej och en annan kille dar ocksa... later lite som en dubbeldejt... Nej da jag ska sluta retas. Stephanie tyckte att jag var saaaa pinsam som foljde med in for att prata med hans foraldrar nar jag lamnade av henne och sedan skickade jag sms 4 ganger til Steph. Men man maste ju ha lite koll ju! Jag har ju aldrig hort talas om den har killen innan.

Satt ute pa baksidan och at glass - ah vad det kanns somrigt och mysigt! Vi shoppade lite, gick pa bio, och Stephanie salde girlscoutkakor utanfor affaren tillsammans med pappa. Olivia hade feber i natt och hostar ratt mycket, men verkar inte jattesjuk sa hoppas hon ar bra imorn. Stephanie har jatteont i sin fot/ankeln och det ar lite svullet. Hon kan knappt ga just nu sa det blir kanske lakaren imorn men hoppas inte. Vi vill ju vara friska och krya. Snart ar det Desperate Housewives:-)

Steph

Publicerad 2012-03-19 00:23:26 i Allmänt


Steph hjalper till att passa Alice medan jag bakar muffins


Stephanie saljer girlscout cookies utanfor mataffaren

Bilder fran parken

Publicerad 2012-03-16 20:21:53 i Allmänt


Olivia & Jillian utanfor vart hus, redo att ga pa picnic


Alice nojd i barselen


Lauren, Jillian och Olivia pa picnic filten


Lillasystrarna sover


medan deras storasystrar leker

vadret och temperamentet vaxlar har

Publicerad 2012-03-16 19:53:13 i Allmänt

Ja igar var det 30 grader som varmast och idag skulle det vara 25 grader. Hade lite brattom imorse och kollade inte vadret innan jag klev utanfor dorren.... i endast kortarmad. Endast 12 grader - brrr! Bara att ga in i gen och kla pa sig ett lager till, och barnen. Sen skulle vi ivag och traffa Lotta och Linnea for en lekdejt pa Tysons Corner Mall, de har en lekplats dar. Ska erkanna att jag var uppe ratt sa mycket i natt med lilla Alice, och en trott Jenny har inte varldens basta humor....
Trafiken var helt for ******, det borde ta en kvart att kora men tog 1 1/2 timma. Det skulle ju vara mindre jobbigt om inte Alice HATADE bilbarnstolen. Hon skriker helt hysteriskt HELA tiden nar hon sitter i den. Det gor det valdigt jobbigt att aka nanstans och hon ar helt blot av svett nar man kommer fram. Man kanner sig ju inte som varldens basta mamma nar man inte kan lyfta upp henne for att man kor bil och hon forstar ju
inte det:-( Stackars liten! Och stackars mamma...! Olivia har varit riktigt duktig idag och jag forsoker att inte bli irriterad pa henne for att jag lider av somnbrist och stress av att lyssna pa barnskrik. Men Olivia vill typ att jag ska prata hela tiden nar vi kor och
-beratta vart vi ar
-vart vi ska
-varfor vi ska dit
-hur ser det ut dar
-har jag varit dar forut
-hur lang tid det ska ta
-varfor det ar sa manga bilar pa vagen
-varfor det gar sa sakta
-nar ska Alice sluta skrika osv
Jag vet ju att det ar normalt for barn att fraga mycket fragor i den har aldern men halla.... sedan kan vi ju knappt hora varandra over Alice skrik. Kanner liksom blodtrycket stiga! Forsoker lara mig att "tune out" men det gar inte sa bra.
Hur som helst kom vi ju fram till slut och hade valdigt trevligt. Pa vagen hem kom jag pa att jag skulle baka muffins till imorgon men inte har alla ingridienser hemma, funderade pa att stanna till vid affaren men beslutade att jag skulle bli tokig om vi inte kom hem sa fort som mojligt. Det far bli nar Lonny kommer hem fran jobbet. Maste bli battre pa att planera inkop och skriva lista, for jag tycker det ar sa irriterande nar man ska laga till nat och inte har alla ingridienser, grrrr.
For ovrigt sa gick min forsta arbetsvecka ganska bra och imorgon jobbar jag pa svenska skolan igen.

Trakigast denna vecka: att Alice ar forkyld och Olivia har borjat braka i skolan igen - senaste nytt ar att hon spottar pa klasskamraterna nar hon blir arg.

Roligast denna vecka: Stephanie har fatt lite nya kompisar och det ar vår har. Och mamma Emelie och Leo kommer om mindre an en manad!!

Sa glad man blir

Publicerad 2012-03-14 15:17:59 i Allmänt

nar det ser ut sa har utanfor fonstret nar man vaknar:



och det har ar vadret for de narmsta 10 dagarna:


inte helt fel va!

Nat jag tycker ar konstigt

Publicerad 2012-03-13 15:37:37 i Allmänt

Stephanie ar 11 1/2 ar och fyller ju 12 i ar, men jag tycker anda att hon ar min "lilla flicka" ibland.
Ar i stort sett chockad over den nya boken de ska lasa i hennes bokklubb pa scouterna.
De ska lasa The Hunger Games.
Vet inte om ni hort talas om den i Sverige men den ska komma ut pa bio nu i helgen tror jag. Det pratas jattemycket om den och de sager att det ar den nya Twilight. Alltsa att ALLA kommer vilja se den.
Utan jag da, for jag tycker den verkar hemsk!
Det handlar om 12 pojkar och flickor som blir uttagna och tvingade att spela detta hunger game tills det bara finns en levande kvar. De ska alltsa doda varandra?! What? Den boken vill jag absolut inte att min dotter ska lasa! Ar jag fjantig da eller? Nar jag fick reda pa bokvalet sa tankte jag att jag kanske missuppfattat vad filmen/boken handlar om men det var ju till o med varre an jag forst hade trott.
Nar jag sag film trailern tankte jag direkt att "usch vad obehagligt - den vill jag inte se". Man ser en liten flicka som blir uttagen att delta i dessa spel men hennes 16ariga storasyster borjar skrika och be att de ska ta henne istallet, for att skona sin lillasysters liv. Vilken konstig scoutledare valjer denna boken till 9-11ariga flickor att lasa i en bokgrupp?
Vet inte hur man lagger upp en trailor men om ni vill se kan ni klicka har:
http://youtu.be/4S9a5V9ODuY

En annan sak som hande mig igar: Stephanie hade en klasskamrat som kom for att leka "hang out" och hennes mamma var sa trevlig. Hon sa jag horde att du precis fatt en bebis, Grattis jag kopte en present.
Sa himla snallt! och ovantat! Vad forvanad man blir(!) och det fick mig att tanka pa hur vissa andra mammor som jag ser ganska regelbundet inte ens sagt grattis, t ex mammorna pa scouterna som jag anda traffar varje vecka. Jag menar naturligtvis inte att de ska kopa present som den har kvinnan (som jag aldrig traffat tidigare) gjorde men hur svart ar det att saga grattis. Det fick mig verkligen att tanka efter hur jag behandlar andra manniskor. Har faktiskt inte tankt pa det innan men nu nar jag tankt till tycker jag verkligen att det ar konstigt att dessa scoutmammor som jag ser 2 ganger i veckan, och som har sett mig hoggravid inte sager grattis eller overhuvudtaget namner nagot om min bebis nu nar de ser mig och min bebis. Undrar verkligen hur de tanker, for jag kanner verkligen inte att det ar normalt beteende. Inte for att vi har djupa diskussioner men vi star ju anda dar och smapratar nar vi vantar pa vara barn. Konstigt va. Jag skulle i alla fall saga grattis till nagon man traffar som fatt barn, men alla kanner tydligen inte att det ar nodvandigt...

Spring is in the air

Publicerad 2012-03-11 19:20:41 i Allmänt







Intensivnjuter av denna, min sista lediga, helg innan jag borjar jobba igen. Har inte gjort sa mycket - precis som det ska vara. Igar hade Olivia en kompis har och vi gick ut och gick till 7/11 och kopte lordagsgodis, sen till lekparken men det var ganska kallt. 8 grader och soligt men valdigt blasigt. Hemma igen och fixa lite lunch innan Stephanie hade girlscouts-mote. Jag vilade medan hon var dar. Vi pratade med Sandra, Jesper, Theo och Rasmus pa Skype ocksa, sa kul att se grabbarna och hur stora de blivit sen sist, och sjalvklart hade jag o Sandra lite att prata om.... Skype ar sa bra!!!!
Pa kvallen hade vi besok. Och inatt satte vi fram klockan en timma - Sommartider hej hej!
I morse tog Lonny med Steph och Olivia ut och at frukost. Jag och Alice var lite trotta for vi hade varit uppe mitt i natten sa vi stannade hemma och sov. Harligt! Sen fick jag min favoritbagel till frukost - cinnamon crunch fran Panera - sjukt god! Sen var jag o tjejerna ute en svang, forsokte ta lite fina kort. Inte det lattaste men nagra bra blev det allt.
Resten av denna fina sondag ska vi slappa och njuta av vadret. Ska bli runt 20 grader idag=)

Syskonkarlek

Publicerad 2012-03-09 19:14:05 i Allmänt

  
Olivia tycker om att halla Alice - sa gulliga de ar va!

 
Det ar kallar de kex choklad pa IKEA! Jag skulle kalla det en dalig kopia pa ballerinakex



Bade Stephanie och Olivia verkligen avgudar Alice. Det ar verkligen skont att de kanner sa och det inte finns nan svartsjuka. Olivia soker kanske lite extra uppmarksamhet men hon vill alltid ha med Alice. Nar vi skulle ga ut och ga bara jag och Olivia sa Olivia att hon ville bara ga om Alice fick folja med annars ville hon va hemma med henne (och pappa). Likadant nar vi var hos farmor och vi funderade pa om olivia skulle sova over nagra extra natter sa ville hon bara det om alice ocksa skulle stanna:) Stephanie vill alltid halla henne sa fort hon kommer hem fran skolan och hon ar ju sa stor att hon kan hjalpa till med att byta bloja, bada, kla pa och mata Alice. Det blir ju ofta att Stephanie fattas pa korten eftersom hon ar i skolan nar vi hittar pa nagot men hon ar minst lika galen i Alice som vi. Sen tjafsas det ju en del mellan Stephanie och Olivia... men det ar ju inte helt ovanligt nar man ar nastan 12 ar och har en efterhagnsen lillasyster pa snart 5 ar. I know the feeling;-)

Sista veckan pa mammaledigheten

Publicerad 2012-03-07 01:51:25 i Allmänt

Den har veckan ar min sista av mina 6 veckor som mammaledig, jag borjar jobba som dagmamma pa mandag igen. Kanns helt ok eftersom Olivia kommer ha nagon att leka med da. Och sa jobbar jag bara halvtid: mandag-onsdag, sa jag har ju "4-dagarshelg" varje vecka. Bara 2 dagbarn ocksa och jag kommer vara ledig nastan hela sommaren, eftersom deras mamma jobbar pa en skola och kommer vara ledig da.


Pappa pratar i telefon och Alice ar nojd sa lange nagon haller henne, men hon har knytnavarna redo ifall han skulle tanka pa att lagga ner henne nanstans...!


Hon tycker inte om gungan, babysittern eller sangen, men den har "pappa-gungan" gillar hon skarpt, armtraning for pappa ocksa!

Idag har jag och Alice tagit det ganska lugnt, hon har varit lite gnallig de senaste dagarna - vill bara att man ska halla henne hela tiden. Nar Olivia var i skolan hade vi ju lite egentid men da sov hon mest lilla Alice. Nar vi gick ut och gick var hon inte glad, buhu hela vagen. Men om man haller henne sa ar hon nojd! Lillsnuttan <3


Ligger och sover i mammas kna...

Idag tankte jag att jag skulle satta igang lite smatt med att trana och komma i form, det har ju gatt nastan 6 veckor och jag tycker jag mar jattebra. Jag har ju gatt korta promenader med barnen men nar de ar med blir det ju mer att man strosar, inte motionspromenad. Tankte ga en svang som brukade ta 45 minuter men nar jag gatt ungefar 5 minuter bestamde jag mig for att det var for tufft sa det blev en kortare runda som tog ungefar 25 minuter. Gjorde lite smaont i hofterna, magen och ryggen sa jag forstar att jag nog inte har aterhamtat mig helt som jag trodde. Jag kunde ju inte ga sa bra i slutet av graviditeten heller sa det ar ju inte helt ovantat att det kommer ta ett tag men jag ska ta det lugnt och inte gora for mycket. Sakta o sakert - lite i taget.

Forsta leendet

Publicerad 2012-03-05 21:19:41 i Allmänt

Jaha, forsta leendet gick till farmor i fredags kvall - 5 veckor gammal. Innan dess har hon bara lett at oss i somnen. Hon ar dock lite snal med leendena, jag tror jag sag ett litet leende idag ocksa men det var snabbt foljt av grat sa jag vet inte riktigt hur jag ska tyda det ;-)
Vi akte ner till Hampton over helgen och det var en mysig helg om man bortser fran att det tog 5 timmar att aka dit.. Alice fick traffa farbror, kusiner och gammelmostrar mm och det var mycket trevligt. Fast jag trodde att det skulle bli en liten svang till stranden men det skippade vi eftersom det regnade hela helgen. Nar vi kom hem pa sondagen akte jag och barnen och halsade pa Johanna ett tag och sedan at vi lunch pa Chilis och shoppade pa Target. Alice hade fatt lite fler presentkort sa jag kopte en paskklanning till henne som matchar Stephanies och Olivias. Ah sa fina de kommer bli!
Idag har jag varit hos tandlakaren och lagat ett hal, roligare kan man ju ha men det var tydligen pyttelitet och jag har inte kannt av det men det ar lika bra att ta tag i det innan det blir storre. Lonny ar ledig och han har varit och handlat med Olivia medan jag och Alice vilat oss lite. Nu har Stephanie precis kommit hem fran skolan och har en kompis har, Olivia forsoker vara med dem och leka men det brukar aldrig sluta val... Alice har varit lite gnallig men hoppas hon ar gladare nar hon vaknar igen, stackarn. Tror att hon har ont i magen:-(
Snart ska vi ha playdate, tur det for nu spriker stephanie Get OUT! till Olivia...

alice o mamma mys

Publicerad 2012-03-01 17:24:04 i Allmänt

Just nu ar Olivia i skolan och jag och Alice ar bara hemma och njuter. Jag stannade och kopte en bagel till frukost sa det har jag njutit av medan Alice sov (saklart) i mitt kna. Det var ju parent's social pa Olivias skola men det var en stor besvikelse, nastan ingen stannade och alla andra foraldrarna i Olivias klass hade "glomt" bort att baka och ta med frukt, juice mm. Sa jakla daligt och trakigt. Normalt sett brukar det vara som en hotell frukost och nu var det bara kaffe och mina muffins (som jag absolut inte ville ha eftersom jag at massor igar). Men min bagel var supergod och det ar saaaaaa skont att bara vara ensm med Alice. Man far ju inte lika mycket ensamtid med bara bebisen nar det ar 3dje barnet sa jag saknar verkligen det. Vadret ar helt underbart sa vi kanske ska hinna med en liten promenix innan vi hamtar Olivia ocksa. Skulle ju iofs kunna gora det med Olivia men med tanke pa att hon (Olivia - inte Alice!) var uppe till halv ett i natt sa kommer hon nog vara ganska trott och tjurig... jag blir tokig!

Imorgon eftermiddag ska vi aka ner till Hampton och vara dar over helgen. Manga som inte har sett lilla Alice annu sa det blir nog fullt upp dar... Ska bli kul och forhoppningsvis hinner jag och Lonny med en liten dejt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela