FLICKORNA PUGH

Hur trott blir man inte..

Publicerad 2012-12-30 02:57:00 i Allmänt

 
 
Nu maste jag bara klaga lite, pa min familj. Inte sa konstigt att man blir trott pa att stada, nar jag inte ar i koket sa tror jag resten av familjen ser det som en utmaning att stoka ner sa mycket som mojligt. Jag stadar JAMT och nar jag inte varit inne i koket pa nagra timmar sa blir jag nastan nervos for att ga in dar. Ni kanske tror att jag overdriver men har ar beviset:
Nar jag lamnar koket
 
Och sa har ser det ut nagra timmar senare typ:
 
Yngsta busungen blev visst sugen pa hamburgebrod som hon varit och hamtat i skafferiet som nan av de andre busungarna lamnat oppet:
Hahaha!
 
Men for ovrigt sa har vi faktiskt haft en jattebra dag. Jag borjade dagen med att aka till Target och handla en massa nya grejer till mig sjalv. (Mitt nyarslofte ar att inte shoppa nat i hela januari sa nu maste jag ju ligga i!)  Sedan hade jag ordnat en skridsko-get-together for Stephanies girlscouts. Kande inte alls for det men det blev jattekul. Ingen hade svarat pa inbjudan, men manga kom och sedan traffade vi en massa andra dar; Valerie och hennes foraldrar, Lotta och hennes barn och en av mina elever fran svenska skolan. Alice fick vara hemma med pappa sa jag kunde aka skridskor. Saa ont i fotterna men kul var det (Olivia borjar bli riktigt duktig, hon behover inte halla i mig hela tiden langre)och sedan gick vi ut och at lunch, foljt av lite mer shopping. Ikvall har vi inte gjort sa mycket men det ar ratt skont det med.

vita mattor, eeh? Naeh va

Publicerad 2012-12-29 02:23:49 i Allmänt

Idag akte vi till IKEA, at frukost dar, shoppade, at lunch dar, akte hem, lekdejt med Valerie och Vivianne.
Jag var sa nojd med allt jag kopt pa IKEA, tills jag kom hem..... Alltsa hur tankte jag nar jag kopte vita mattor???? Trodde det skulle bli skitsnyggt, men det ser inte klokt ut, for att inte tala om hur opraktiskt det ar. Det ar sakert jattesnyggt hemma hos nan som inte har barn och har den stilen - svart/vitt/stilrent (som jag onskar att jag hade). Nej, det blir helt enkelt att lamna tillbaka dem och kopa nat annat. Sa besviken jag ar, det forstorde hela min kvall:-( Tankte aka till Target ikvall men nu ar jag sa sur att jag inte orkar me't.
 
Imorgon ska vi aka skridskor pa formiddagen och sen fixa lite i huset. Hoppas jag inte ar lika sur da;-)

Jag hatar verkligen att stada

Publicerad 2012-12-27 16:53:08 i Allmänt

Innan vi akte till Hampton sa stadade vi huset for jag avskyr att komma hem till ett stokigt hus. Vi har inte ens varit hemma i 2 dygn och det ar helt sjukt vad stokigt. Typ ett ton skrap efter alla julklappar och leksaksforpackningar (varfor paketerar de sa jakla avancerat?), leksaker overallt, trots att vi donerade MASSOR for en vecka sedan. Sedan har ju Stephanie och Olivia bakat i koket. Alltsa jag blev nastan gratfardig nar jag gick in dar, herregu hur lyckas de smutsa ner sa himla mycket - heeeelt sjukt! Jag orkade bara inte med det igar sa jag gick och la mig. Men det maste vara nat fel pa mig for om det inte ar rent i koket (bara i koket..) sa kan jag INTE sova sa klockan kvart over 1 gav jag upp och gick ner och stadade upp koket och slangde in lite klader i tvattmaskinen.
Men det ar val inte hela varlden om jag ar lite trott idag for det ar enda dagen jag jobbar pa hela veckan och jag har bara ett dagbarn, woohoo! Imorn ska vi till IKEA och handla mattor och byra

Julen 2012

Publicerad 2012-12-26 19:44:00 i Allmänt

Vi var i Hampton hos mina svarforaldrar over julen. Trevligt och massa mat och alldeles for mycket julklappar. Alice har varit lite gnallig, och efter lakarbesok idag fick vi reda pa att hon har oroninflamation. Stackarn. Men med lite pencelin ska vi nog snart fa tillbaka var glada lilla tjej. Har kommer massor av bilder:
 
oppnar julklappar hemma hos farmor och farfar pa juldagsmorgonen
 
Stephanie overlycklig over sin discoboll och chokladfontan som hon ska anvanda pa sitt nyarsparty
 
 
 
Alice undersoker sin nya telefon
 
 Olivia helt overlycklig over sin easy bake oven
 
   Stephanie stter och leker med sin ipod, som vanligt
 
    Far och son Pugh sitter och laser 
       
      Stephanie petar i maten                                
 
 
barnen och farmor
   Hemmahos oss igen och dags for nasta paketoppning     

tjuvoppnat lite

Publicerad 2012-12-22 16:32:24 i Allmänt

Eller, njae inte tjuvoppnat kanske men vi har "borjat" fira jul redan. Igar kvall fick barnen oppna sina julklappar fran Sverige. Det blir lite mycket att dra med sig annars och det kan ju vara bra att sprida ut det lite. De var ialla fall jattenojda. Alice var sa nojd over sina klader och bocker att hon somnade innan jag hann fota..
 

snart ar det jul

Publicerad 2012-12-20 18:50:45 i Allmänt

Lite blandad kompott med kort fran veckan som varit. Lek och pepparkakshusbygge med dagbarnen, lucia med Johanna och barnen. Alice var sjuk:-(   Mycke sant nu, alla ar sjuka och vi forsoker slippa undan. Pa lordag aker vi till Hampton och ska vara dar till juldagskvallen. Da vill vi ju sa klart inte vara sjuka. Ska bli otroligt skont med 4 dagar ledigt!

Jul hos Johanna

Publicerad 2012-12-17 13:00:22 i Allmänt

I helgen har vi haft julavslutning pa Svenska skolan, varit pa Jillians kalas, firat svensk jul hos Johanna och haft julfest hemma hos oss for dagbarnen. Sa uttrakad blir man inte ialla fall. Fullt upp!
Vi skulle firat med Johanna hemma hos oss men Alice hade feber sa vi lamnade henne hemma med pappa och akte till Stafford i stallet. Mysigt och gott med vart lilla julbord. Mina barn var nagot nojda att de fick oppna julklappar ocksa;-)

Lucia pa ambassaden

Publicerad 2012-12-14 12:59:00 i Allmänt

Igar var jag Johannas gast pa svenska ambassadorens Luciafest pa House of Sweden. Sa otroligt fint luciatag man fick gashud. Och maten var jattejattejattegod. Dessertbordet var ju inte helt fel heller och det fanns en hel julgran med cakepops, sa fint!
 
 

julbakat

Publicerad 2012-12-12 03:46:00 i Allmänt

 
Glad Lucia?!
Idag har vi bakat lussekatter, saffransbullar med mandelmassa och pepparkakor. Lite komiskt att bade jag och Lotta tycker att det ar saaaa viktigt for barnens skull att baka detta eftersom det ar en "svensk tradition" och det slutar alltid med att de bakar nagra pepparkakor, borjar braka, sticker och leker medan jag och Lotta gor allt. Tradition, haha! Men det ar allt trevligt det med. och gott blev det, mmmm!
Alice tyckte det var jattegott med lussekatt!  Olivia sitter i bakgrunden och kakar apple, hon gillar inte lussekatter.
 

Home alone

Publicerad 2012-12-09 18:50:40 i Allmänt

Tro det eller ej men jag har varit ensam hemma hela helgen! Stephanie har varit hos en kompis sedan i fredags kvall och idag sondag ska jag hamta henne kl 2 for att direkt slappa av henne pa girlscoutpartyt. Lonny och de 2 minsta har varit i Hampton sedan i fredags och kom hem i morse kl 10. Jag skulle vara gullig och laga frukost till de kom hem (och det gjorde jag), men de var lika gulliga och hade med sig frukost sa idag blir det val frukost till bade lunch och middag...
Jag har alltsa varit ensam, ifran min bebis(!) i nastan 2 dygn. Innan har jag som langst varit ifran henne i 4-5 timmar. Men det gick faktiskt bra. Jag ar ju lite halvsjuk sa jag har vilat en massa, legat i sangen och kollat pa film - hela forsta sasongen av Scandal, sa bra den ar nu maste jag ju kolla ifatt pa sasong 2! -  och bara gottat mig at att ingen behover min uppmarksamhet. Men jag har ju jobbat pa svenska skolan och varit pa vinkvall hos Johanna ocksa. Det har varit underbart men nu kanns det skont att ha dem hemma igen.

Ar det normalt att grata nar kladerna ar for sma?

Publicerad 2012-12-07 13:07:00 i Allmänt

 
Och da menar jag inte mina klader, utan Alice. Varje gang jag maste sortera bort hennes fina sma klader for att hon vuxit ur en storlek bryter jag ihop och tjuter som en gris. Det ar sa sorgligt, hon vaxer sa fort. Snart ar hon vuxen - min lilla bebis... buhu! Jag kanner mig valdigt nojd med 3 barn och det ar nog darfor det kanns sa sorgligt, jag vet att det har ar sista bebisen och just bebisaldern ar nog min favoritalder (far man erkanna det?). Fast det ar ju sa klart att alla aldrar har sin charm, eller jag vet inte om tonarsalderna har det men det far jag snart veta, hehe! Men visst ar det mysigt med bebisar, innan de kan tjafsa emot och de tycker fortfarande att mamma ar bast och roligast i heeeel varlden. Jajaja, pappa och systrarna ar ocksa ganska bra om man fragar Alice :-)
Jag ar helt ok nar kladerna ar undanlagda, men att GORA det ar sa jakla skitjobbigt! Ar det sa har det kanns att vara en hoarder??
Lonny ar helt oforstaende till mitt psykbryt nar jag ska lagga bort hennes urvuxna klader, sa jag sa att nasta gang far han gora det. Det gor han garna sa han, vanta bara ska han fa se hur det hugger i hjartat! Men han kan faktiskt vara lite fjantig ocksa for han tycker det ar sorgligt att hennes har borjar bli tjockare och lockigt, for det tycker han kanns som att hon vaxer upp ...eh? Ja jag vet, knapp va! Haha
 
 
 

Middag pa IKEA

Publicerad 2012-12-05 13:23:01 i Allmänt

Vi akte till IKEA for att ata middag och kopa biljetter till julbordet - men det var slutsalt, buhu!!! Saaa besviken jag blev! Men vi far fixa eget julbord och det brukar vi ju gora, men anda.... trist att det var slutsalt. Eller det fanns biljetter kvar till kl 16 pa fredag men det funkar inte pga jobb o skola.
Vi hade ialla fall kul pa IKEA, dar barn ater gratis pa tisdagar ;-)
 
2 gladfisar!

Advent

Publicerad 2012-12-05 13:17:21 i Allmänt

I sondags var vi ju i svenska kyrkan pa 1sta Advent firande och Lucia. Det var riktigt mysigt och fint.
utanfor kyrkan, i morkret:
 
 
 
Har faktiskt borjat fa lite julkansla nu:
Kande mig som varldens samsta mamma som inte fatt upp adventskalendern med presenter som vi brukar ha (jag vet!) sa nu har jag fixat det ocksa efter ett sent besok pa Target igar kvall!
Fin adventsstake ar ocksa fixat tack vare Johanna. Tack:-)

ska man inte ta det lugnt pa helgen?

Publicerad 2012-12-03 16:10:05 i Allmänt

Jag ar heeeeeelt utmattad efter denna helgen. Det ar non-stop med julfester hit och dit, jag ar redan trott pa allt som har med julen att gora. Stephanies scoutledare gar mig pa nerverna med alla jakla aktiviteter men igar tog anda priset! Hon hade "glomt" att ringa till mig och saga att deras julfest var flyttad till nasta sondag. Sa dar dyker vi upp med 4 dussin hembakade kakor, och en matratt, julklappar mm (som jag hade stressat for att fa allt gjort ocksa!!) och hon bara: Va gor ni har... oj glomde jag ringa dig? Jag var inte glad kan jag tala om! Alla kan ju gora misstag men va 17, kan hon vara lite mer organiserad? Om inte Stephanie tyckte det var sa kul skulle jag tvinga henne att sluta. De gor jattemycket volonteer work och det ar ju bra, men det blir jakligt dyrt for oss foraldrqar, man ska skanka julklappar till allt och alla, donera mat, skor, jackor och kransar till kyrkogardar och gu vet allt. Sa tortt pa det har nu, grrr. Vi har ocksa tranat pa Lucia pa svenska skolan, varit pa forsta adventfirande i kyrkan (jattemysigt!) och slatt in massor med julklappar. Usch, och sa ar jag och resten av familjen dunderforkylda. Vill sova, men nej det hinner vi inte. Nu ska jag jobba heltid ocksa, 10 timmar om dagen. Ar det januari snart?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela