FLICKORNA PUGH

Lite avskedsfest

Publicerad 2015-05-28 16:32:48 i Allmänt

Igår hade dagbarnsföräldrarna fixat med en avskedspicknick till lilla mig. Jag hade verkligen inte förväntat mig det och jag är uppriktigt förvånad att vissa föräldrar överhuvudtaget kom. Jag gillar inte direkt att stå i centrum men det var jättetrevligt och barnen lekte och hade kul. Vad glad man blir när folk visar uppskattning :) 















Detta hår

Publicerad 2015-05-28 16:21:18 i Allmänt

Alltså hjälp mig vad mycket arbete och produkter det går åt för att få ordning på Olivias hår. Hur ska hon någonsin kunna fixa detta själv? Jag kommer behöva en resväska bara till hårprodukter åt henne och Alice. 


Stolt

Publicerad 2015-05-28 16:17:30 i Alice

Stolt över att denna tjejen glatt följde med till gymet, glatt lämnades av på barnpassningen, lekte och hade roligt medan jag tränade och var lika glad när jag hämtade! Detta är väldigt stort ska ni veta!! Den här mammiga tjejen brukade gråta, även när Olivia var med och nu klarade hon av det t o m utan syrran. Jag är överlycklig!


En helt vanlig dag

Publicerad 2015-05-21 12:39:14 i Allmänt

Vaknar kl 5 för att Lonny går upp då och är allt annat än ljudlös. Försöker somna om och ta vara på att jag har 30 minuter till att sova. Vänder och vrider på mig tills klockan ringer. Går upp, så tyst jag kan för att inte Alice ska vakna. Men hon vaknar alltid, trots att hon inte sovit så länge. Hon är tjurig och gråter, jag är trött. Dagbarnen kommer klockan 6, jag vet att jag borde äta frukost men jag är så trött att jag mår illa. Hoppar över frukosten trots att jag vet att jag inte kommer hinna äta senare..
Nu ligger Alice och gråter på soffan, hon hinner somna men då kommer dagbarnen så då vaknar hon igen. Sen följer två och en halv timma av tjafs och bråk mellan skolbarnen innan de äntligen går till skolan. Andas ut lite av lättnad men nu återstår 9 timmar av att leka, mata, trösta, ta hand om, läsa för, lära, gå till parken med, torka, hjälpa och svara på fem miljoner frågor. Ja just det, hålla kalas för ett av dagbarnen som fyller år också. Svara på sms från föräldrar lite här o där under dagen också. Allt medan jag har en bebis på höften. Som gråter så fort jag inte är inom räckhåll. Försöker också tvätta och vika kläder om jag får en sekund över. Jag äter lite pasta direkt ur kastrullen med en slev medan barnen sitter och äter lunch. Det var liksom tvunget för jag hade ont i huvet och var jättehungrig (borde ju som sagt ätit frukost). Så håller det på till kl 17:30 då de sista två dagbarnen går hem, en halvtimma efter att jag egentligen stängde. Suck! Nu ska jag hjälpa Olivia med läxor lite snabbt innan vi (jag och de två minsta) åker iväg på olivias skolas resturang kväll. Vi äter där och träffar några vänner. Trevligt faktiskt. Mina barn äter faktiskt upp sin mat (!). Sedan skyndar vi vidare till en lekpark där vi stämt träff med några andra vänner. Barnen leker nån timma sen hem och bada dem, lägga dem, svarar i min mobil efter att en förälder ringt några gånger. Måste ju vara viktigt. Ångrar mig för nu fastnar jag på telefonen mitt när jag och Olivia skulle läsa och Stephanie kommer hem från sina aktiviteter. Stephanie och Olivia sitter brevid mig och väntar på att jag ska "bli ledig". 15 minuter, Steph ger upp och går och duschar, Olivia håller på att somna i min säng där vi sitter, jag ursäktar mig och lägger på. Klockan är strax efter 21 och jag och Olivia läser ett kapitel ur boken sen lägger hon sig i sin säng. Kommer på att jag glömt smörja in Olivia på ryggen där hon har ringorm (fått på gymnastiken) hoppar upp och springer ner och hämtar salvan, smörjer in och plåstrar om. Alice sover redan, skönt!  Jag duschar snabbt, kryper ner i sängen, svarar på lite sms och emejl innan jag "får sova". Har inte ens pratat med Stephanie sedan i morse när hon gick till skolan kl halv sju. Går upp och in o pratar med henne några ord i hennes rum, sen lägger jag mig ..igen.  Då kommer Lonny upp och vill prata, han har ju haft det lugnt och skönt och bara kollat på tv i källaren sedan han kom hem från jobbet. Vi pratar o kollar lite på nyheterna. Nånstans runt kl 22 somnar jag tror jag. Det var min dag igår. Idag blir likadan förutom att jag fick gå upp tidigare och städa och förbereda lunch innan dagbarnen kommer. Hann ju inte i går kväll. Alice sov ialla fall till tio över 6. Så det var ju skönt. Jag är såå trött! Längtar till jag slutar jobba och vi åker till Sverige. Orkar inte ha det så här så mycket längre. Ge mig styrka ...och kaffe, mycket kaffe! ;) 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela