FLICKORNA PUGH

mini Halloween

Publicerad 2012-10-31 19:49:40 i Allmänt

Jag och knattarna har varit pa Jillians skola och tittat pa deras Halloween parad, sedan akte vi hem och pysslade lite, malade pumpor. Vi bakade cupcakes och jag har forberett tills ikvall nar vi ska ga Trick or Treat + dela ut godis.
Pirat, Angel, Haxa, Tingeling
 
 
 
 

Vi kan kalla oss lyckliga!

Publicerad 2012-10-30 14:23:00 i Allmänt

Efter den har hemska stormen och orkanen Sandy (som inte ar over) sa inser man verkligen vilken tur vi har haft. Vi forberedde oss for det varsta men klarade oss valdigt bra. Vi forlorade aldrig strom och det ar ju guld vart! Flera hundra tusen ar utan strom bara har i Alexandria, och flera miljoner har pa ostkusten.
Vi kanner oss valdigt tacksamma for att vi inte blivit drabbade, men josses vad det regnar. Tredje dygnet med oavbrutet regn nu och manga vagar ar oversvammade:

Lugnet fore stormen

Publicerad 2012-10-29 18:53:58 i Allmänt

Da pratar jag alltsa om igar, for nu ar stormen redan har. Blaser och regnar som 17. Jag Bakar och surfar internet nu, har gjort blabarssoppa, appelpaj och nu har jag 2 limpor i ugnen. Men just det skulle ju beratta om igar. Vi kom ivag pa fotbolls matchen och det borjade inte regna forren 10 minuter efter matchen var slut. Det var jattekul att traffa Lexi igen. De vann matchen ocksa! Steph och Olivia tyckte att jag var fjantig som tvingade dem att ha vinterjacka och hade baddat ner Alice i akpasen i vagnen med mossa och jacka. Men det var tur det for det blev saaa kallt. Efter matchen akte vi och at middag med Lexi, hennes mamma och mammans pojkvan. Jattemysigt och barnen var overlyckliga. Nar vi satt pa restaurangen borjade regnet som vi antagligen kommer fa dras med i flera dagar nu :-(
Fraga mig inte varfor jag bara tog ett enda kort och bade Stephanie och Olivia ser lite knasiga ut, hahaha.

Blire nan Frankenstorm elr?

Publicerad 2012-10-28 17:49:00 i Allmänt

Ja har pratas det inte om nat annat an "Sandy" eller Frankenstorm. Troligtvis blir det inte mer an massa regn och blast for oss, men det har sagt att man ska forbereda sig for det varsta. Nehe? Jasa! Finns inga batterier eller flaskor med vatten nan stans, och det ar tydligen svart att fa tag pa mjolk oxa. Har aldrig forstatt hur amerikanarna tanker nar de laddar upp med mjolk infor ett mojligt stromavbrott..? Sjalv ar vi ganska forberedda tror jag. Som dagmamma maste man ha ett emergency kit med batterier, ficklampor, filtar, extra klader och mat sa man klarar sig och barnen i minst 3 dagar. Men jag hoppas verkligen vi slipper stromavbrott och hittills har vi aldrig haft det eftersom vara elledningar ar nedgravda i detta omradet, men det ar jatteovanligt har (med nedgravda ledningar alltsa). De sager att det ska borja ikvall och vara som varst pa tisdag. Vi ska ialla fall ge oss ivag och kolla pa Lexi som ska spela fotboll om en timma. Vi har inte sett henne pa ett o ett halvt ar sa barnen (och jag) langtar. Hon ar 13 ar och ett av mina gamla dagbarn

Alice 9 manader

Publicerad 2012-10-26 13:39:21 i Allmänt

Idag ar Alice 9 manader. Hon vager 11 kg och 72 cm lang. Hon kryper overallt nu och drar sig upp till staende. Hon har 6 tander, 4 dar nere och 2 dar uppe. Hon ar fortfarande svar att mata, vill helst bara ha valling men igar petade hon faktiskt i sig lite bitar pasta och brod. Konstigt det dar, for annars ar just mat det enda hon inte stoppar i munnen! Hon ar valdigt mammig och inne i en san dar period da hon inte ar sa fortjust i framlingar, men bara man tar det lugnt sa varmer hon snart upp. Hon kan vinka och igar klappade hon handerna for forsta gangen. Hon satt och klappade handerna och skrattade hela kvallen, haha! Hon sover sadar, vaknar och ater en gang per natt, men det svaraste ar att fa henne att somna pa kvallarna. Aven om hon ar trott har hon svart att komma till ro. Hon tycker om att vara ute och gillar att krypa i graset och bland loven. Tycker ocksa om att gunga i lekparken! Och just det, hennes har ar lockigt nu!

Stephanies fodelsedags kvall

Publicerad 2012-10-26 13:21:01 i Allmänt

   
  
 
Eftersom Stephanie redan haft sitt kalas, hade vi bara en lugn hemmakvall med familjen. Nar Stephanie och Lonny var ivad pa gymnastiken sa fixade jag och Olivia middag och dukade fint. Det blev spaghetti och kottfarssas med morotter + dip och spenatdip + tortillachips till forratt. Istallet for tarta blev det cupcakes. Vi gjorde alkoholfri sangria (fruktbal) att dricka och breadsticks till maten ocksa. Olivia hade valt ut en blombukett och en ballong med matchande lila servetter. :-)
Efter middagen fick hon oppna presenter och vi spelade hennes nya Wii Just Dance 4 tills det var laggdags. Mysigt!

Stephanie 12 ar

Publicerad 2012-10-25 15:50:32 i Allmänt

Idag fyller Stephanie 12 ar!! (Och det borjar bli svarare och svarare for mig att saga att jag ar 29 ar...) Min stora tjej, snart ar hon tonaring - hjalp! Aven om vi borjar fa kanna pa lite tonarshumör redan sa ar hon for det mesta en glad tjej som gillar det mesta (utan att stada da). Hon ar valdigt smart och duktig pa det mesta - bade i skolan och sporter och pa svenska(!). Hon gar pa gymnastik, cheerleading och joggar-klubb. Nar det inte ar sasong for det spelar hon basket och simmar. Hon vill testa allt och ar valdigt aventyrlig av sig, gillar att aka alla otacka karuseller! Hon tycker om att titta pa program som handlar om historia (det har hon INTE fatt fran mig!) och overnaturliga eller spoklika saker pa tv. Och sa ar hon galen i godis och sotsaker! Hennes favoritband ar One Direction. Hon har inte direkt en basta kompis men ett gang kompisar som hon umgas med. I morse vackte vi henne med frukost pa sangen och hon fick oppna sitt paket fran Sverige.
chocolatechip pannkakor, apple och apelsinjuice
 
frukost pa sangen serverades av detta gang + mamma och 2 kameraskygga killar (pappa o ett dagbarn)
 
En glad 12 aring!

redo for Sverige?!

Publicerad 2012-10-24 19:28:56 i Allmänt

Alice har fatt en ny vinterjacka for att hon inte ska frysa nar vi ar i Sverige. Inte helt nojd med den tror jag, men varm kommer hon va!

man vill ju vara en bra mamma

Publicerad 2012-10-24 16:38:48 i Allmänt

Ibland ar det verkligen inte latt att vara mamma. Man oroar sig, forsoker fixa, lagger sig i, bryr sig (for mycket?) forsoker hjalpa till. Sen undrar man om man hjalper till for mycket, om man skammer bort dem, om man gor fel, om man gor dem en otjanst nar man forsoker hjalpa till. Ar man for strang? Eller for snall? Varfor tjatar man nar det anda inte hjalper? Ja, det blir ju inte direkt lattare ju aldre de blir... snarare tvart om. Ibland undrar man ju vad man haller pa med. Maste fraga mamma om jag var sa har nar jag var barn. men det tror ja knappast ;-) hehe, jag var val en angel om jag minns ratt! Far se om mamma minns det pa samma satt som jag minns det..

dagbarnen

Publicerad 2012-10-23 19:43:00 i Allmänt

Pa morgonen nar jag hade 8 barn har var det kaos, men nu nar 3 av dem ar i skolan och fem sover ar det sa lugnt. Jag och Lonny har putsat fonstren, jag har skypat med syrran och stadat undan lite. Sa lugnt o skont! Lonny ar ledig hela veckan, for han har sa mycket semester att de tvingar honom att ta ut lite annars forlorar han dem vid arsskiftet. Sen ar han ledig nar jag ar i Sverige sa han kan vara hemma med barnen pa morgonen o nar de kommer hem fran skolan. Nice! Anyway - Emelie ville se dagbarnen sa har ar de sma pluttarna. De stora far jag val ta kort pa senare nar de kommer hem..
 
Alice -"dregelmaja"(8 manader) och Lauren(15 manader) = bastisar
 
Laurens storasyster:Jillian(3 ar) och Catherine(2 ar)
 
 
Veronica (3 manader)

Stephanies kalas

Publicerad 2012-10-21 18:33:00 i Allmänt

 
 
 
  
   
Det blir tydligen svarare och svarare att ha kalas ju aldre de blir, for nu maste man ju tanka pa att vissa saker ar ju bara "soooo lame" och det ar inte mycket kvar da. I ar, for att fira Stephanies 12 ars dag, blev det bio, middag och ett haunted house och sedan skulle de ju sova over har ocksa, puh! Fast alla 8 sov inte over san tur var, det rackte med 4. Vi at pa en hamburgerrestaurang och sedan sag vi Here Comes The Boom - jattebra film tyckte jag. Det tyckte nog de ocksa men de hade ju hellre sett the Sinister, och jag ar ju saaa lijlig som inte ville ta med ett gang 11-12 aringar pa en skrackfilm...  Efter det akte vi till ett spokhus, men jag och Oliva gick inte in. Bara de tuffa tjejerna.
Stephanie ar valdigt nojd efter ett lyckat kalas. Sjalv ar jag ocksa nojd men helt slut. Trodda att det skulle vara svart att sova pga dessa fnittrande tjejerna men de sov som stockar vid midnatt. Alice- not so much!
 

blaaah

Publicerad 2012-10-17 23:18:00 i Allmänt

Idag har varit valdigt korigt med manga, och griniga barn. Nu vid kl 17 sover Alice middag och dagbarnen har akt hem .... och jag njuter. Har precis slangt i oss middag och jag ska snart skjutsa Olivia till gymnastiken. Nar hon ar dar tankte jag ga ut o ga, det finns en baota-mega-super-uppforsbacke dar som jag ska ge mig pa. Lonny erbjod sig att aka men jag sa NEJ!!, jag vill aka sa jag far vara sjalv i en timma. Och Stephanie ar sjukt besviken for att hon inte vann valet till school president, trist! Olivia ar forkyld, men ganska glad anda. Tur att nan e det...    Det har kortet ar INTE taget idag;-)

kvallspromenad

Publicerad 2012-10-14 01:04:50 i Allmänt

Idag har vi varit pa svenska skolan, lamnat Stephanie pa kalas, hamtat Stephanie fran kalas, skulle akt pa lekdejt men det blev installt, cyklat med olivia och nu pa kvallen gick jag och de 2 minsta pa en promenad for att kopa lordagsgodis och njuta lite av detta underbara hostvader - Love it! Vi gick forbi pumpa lekplatsen ocksa.

Stephanie ar tydligen for cool for att hanga med oss idag, hon ar hos en kompis och planerar sitt fodelsedagskalas... Och Lonny kan knappt slita sig fran TVn pga nan NFL match tror jag. Han och 2 kompisar sitter i kalllaren som fastklistrade framfor tvn. Jag skypade ialla fall med min fina syster forut och aaaaaaaah vad jag langtar "hem" till Sverige, men snart far vi ju ses pa riktigt igen. Langtar!!

Barnen, vad annars..

Publicerad 2012-10-10 01:58:00 i Allmänt

Sitter just nu och kollar pa Stephanie och Olivia nar de har "practice time" pa gymnastiken, jattebra att det har WiFi sa idag tog jag med min laptop. Kanns lite stenalders eftersom ALLA foraldrar har iPad utan jag. Stephanie tyckte jag var pinsam! Vi at middag i bilen mellan simlektionen och har, stress pa hogsta niva;-) Men det ar ju inte varje vecka som vi har practice time samma dag som simningen. Pa tal om det sa har Lonny tagit med Olivia pa simningen de senaste veckorna sa idag fick jag en chock nar jag sag hur duktig Olivia blivit pa bara 3 veckor. Helt otroligt!! Jag ar sa stolt och Olivia med.

"Mom, have you noticed that I am better than all the other kids?!" sa hon idag.
Jag svarade att alla gor ju sitt basta, och da sa hon att Hennes basta ar ju bara lite battre an alla andras. Tank om man hade det sjalvfortroendet... I wish!

Tog ett gulligt kort pa Alice idag:

antligen host

Publicerad 2012-10-07 22:41:18 i Allmänt

Idag var det bara 10 grader ute nar vi gick ut kl 9 i morse. Lite skillnad mot 28 grader som vi hade i gar!!
Men det ar ganska skont att slippa svettas. Idag har vi shoppat och hyrt massa filmer, tant ljus och bara myser over att det ar kallt och ruggigt ute. Fina blommor har jag fatt oxa:-D

helgen

Publicerad 2012-10-07 17:29:00 i Allmänt

langhelg for oss den har helgen eftersom det ar Columbus Day pa mandag och vi ar lediga. Skont! Trots att jag i slutet av sommaren langtade efter att fa borja jobba sa ar det ratt skont att vara ledig. Vi har varit pa gymnastik, barnkalas, poolparty, bakat, haft lordagsmys med Lotta och barnen. Vi grillade, lagade mat tillsammans och barnen lekte. Jag o Lotta drack vin. Idag gick jag och Alice upp tidigt for att ga pa babylek/gymnastik. Sedan hem och vi at god frukost och snart ska jag och och tjejerna aka och handla till Halloween.
Jag och Alice har varit pa 2 olika gym, men jag tycker helt klart bast om Gymboree for det ar riktat till endast sma barn och det kanns som de ar lite mer noga med att rengora allt barnen dreglar och biter pa. Little Gym ar samma gym som Olivia och Steph gar pa och de erbjuder klasser for allt mellan 4 manader - 13 ar. Forsokte ta kort men det gick inte for Alice ar sa mammig och om jag slapper henne for att ta kort far hon spelet. Men sa har ser det ut dar.
 
Little Gym                                                                            Gymboree
 
Massa roligt att utforska for de sma kottarna

Stephanie for school president

Publicerad 2012-10-03 14:59:26 i Allmänt

Stephanie ar ganska lik mig pa manga satt (kan vara blyg och hon ar valdigt kanslig) men verkligen olik mig pa manga andra satt. Stephanie har en egen kampanj pa skolan dar hon hoppas bli utvald till school president. Vad jag minns sa finns det inte ens i Sverige..? Men det narmsta skulle val vara ordforande i elevradet antar jag. Hur som helst sa skulle jag hellre dott an att vara det i 6e klass. Ville absolut inte sta i centrum, och jag ar ungefar likadan nu. Blyg ar jag val inte men tycker inte om att sta i centrum med alla blickar pa mig. Ome det inte ar barn da... :-)

Stephanie som kan vara valdigt blyg i vissa avseenden vill jattegarna vara school president, och hon ar bus patrol (ordningsvakt pa bussen) och ar med pa skolans news crew. Det innebar att hon laser upp nyheterna pa TV infor over 800 elever varje dag! Jag skulle ALDRIG klarat av det, speciellt inte i 6e klass.
Valdigt stolt over min tjej!

taskigt mamma!

Publicerad 2012-10-03 13:35:00 i Allmänt

Alice ar inne i en av de dar lite jobbiga perioderna nar hon inte tycker om framlingar, eller nan som inte ar mamma. Jag vet att det ar naturligt och alla barn gar igenom det men det ar sa trist. Har forklarat att hon har 7 veckor pa sig att komma over det innan vi ska till Sverige. Men  igar gjorde jag nog ett misstag som inte var sa snallt. Alice var supertrott eftersom hon sovit sa daligt (inte sovit alls) pa dagen. Jag tog med henne till gymet, bar in henne i bilbarnsstolen (bara det var en workout!) och lamnade av henne i childcare. Var 100% saker att hon skulle sova hela tiden. Sedan gick jag pa spinning, men sisadar halvvags igenom passet nar jag var sa trott och svettig att jag bad att nagon skulle radda mig, sa hande det faktiskt. De kom och hamtade mig och sa att jag fick komma och hamta min lilla crybaby. Eller riktigt sa, sade de inte men hon var helt otrostlig och skrek tills hon knappt fick luft. Hon var valdigt glad att se mig ialla fall. Ska nog inte gora sa fler ganger, tank att somna nanstans och sen vakna nan helt annan stans utan mamma. Taskigt morsan! Men jag trodde hon skulle sova...  Hon far nog vara hemma med pappa eller sa tar jag bara med henne om Steph och Olivia ar med, sa hon kanner igen sig for hon brukar faktiskt ha jattekul dar och gilla att hoppa i hoppgungan. Nasta vecka far hon val folja med pappa och systrarna pa simlektion istallet.

Skolfoton

Publicerad 2012-10-02 01:46:00 i Allmänt

2 ganger om aret tar de skolfoton har i USA. Jag tycker det skulle racka med en gang om aret. Dels ar det verkligen svindyrt, sen tar de inte sa bra kort heller. De sista tva aren har Olivia blundat, och aven Stephanie har blundat nat ar. Nu nar vi lever i digitalkamerans varld dar man kan kolla pa korten efter man tagit dem sa forstar jag inte hur man kan gora sana tabbar. Och da har man redan betalat sa da star man dar med daliga kort som man betalat alldeles for mycket for. I ar tog jag med barnen till en fotograf i stallet, sa vi kunde vraka och valja och fotografen verkligen engagerade sig. Mycket billigare och mycket finare! Blir lite konstigt nar jag tagit kort pa korten kanske men har:
 
 
och eftersom jag ar medlem fick jag aven dessa gratis:
  
 
 

Amerikansk Fotboll

Publicerad 2012-10-02 01:35:00 i Allmänt

Min man ar ju minst sagt besatt av amerikansk fotboll, men det ar inte jag det minsta intresserad av. Maste vara den mest langdragna, trakigaste, krangligaste, mest langdragna sporten som finns. Den och baseboll! Hur som helst tycker bade Stephanie och Olivia ocksa att det ar ganska kul, aven Alice verkar gilla det. Lonny har sett till att de har ratt "gear" pa sig - Philadelphia Eagles!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela