FLICKORNA PUGH

Kalasdags

Publicerad 2012-05-31 18:31:13 i Allmänt

Idag fyller Johanna 30. Tror inte hon ar sa uppmarksam pa det sjalv for hon ar ju nybliven mamma och da svavar man ju lite pa moln:-) Men vi ska ialla fall aka hem till henne och fira henne nar Steph kommer hem fran skolan. Jag lovade  Stephanie att vanta pa henne for hon ar lite sur pa mig att inte hon fatt folja med och se bebisen annu. Jag har bakat tarta, hjalp vad svart det ar att skriva! Har skrivit och sedan skrapat bort det flera ganger. Nu far det vara for snart har jag ingen frosting kvar!


Det ar sa mycket kalas och festligheter i maj och juni. Idag har Olivia delat ut sina inbjudningskort till sitt kalas. Vi ar ju bortresta nar vi fyller ar sa det fick bli helgen innan, trots att Lauren fyller ar da... helgen efter fyller Valerie ar sa da ska ju hon ha kalas, puh! For en gang skull ska Olivia ha ett "litet" kalas, har hemma. Ska forsoka att inte go overboard med allt men det ar ju sa kul! Har tankt gora en prinsesstarta typ... vet precis hur den ska se ut i mitt huvud, far val se om jag lyckas sen.. :-)

Hatkärlek

Publicerad 2012-05-31 18:16:18 i Allmänt

Ibland undrar jag om det vilar en elektronisk forbannelse over mig! Vet inte hur manga datorer jag har gatt igenom, eller telefoner och for att inte tala om kameror...
Har ju haft problem med min mobil, far inte alla sms och kan tydligen inte skicka mms till sverige, utan de far logga in pa datorn for att kolla pa bilden. Har ju ny telefon nu, men samma problem fortfarande. Mitt telefon bolag pastar att felet ar i Sverige med "deras" telefoner. Konstigt att 3 olika personer som har 3 olika tel-bolag har samma problem nar jag skickar nat. Annu konstigare att det fungerat utmarkt i flera ar innan...
Var hemtelefon funkade inte ett tag men nu after 3 olika besok/reparationer funkar det. Men nu funkar inte vart larm pa huset istallet. Alltid ar det nat.
Och den har jakla datorn... ibland fungerar musen, ibland inte. Ibland kan man ladda upp kort...
Igar forsokte jag i stort sett hela dagen att skriva ut Olivias kalas inbjudan men NEJ DA, klart att inte det funkar!
Sa jakla jobbigt!! Jag erkanner att jag ar superberoende av mobil och datorn men fan sa skont folk maste haft det innan de anvande sant! Man maste ju ialla fall varit mindre stressad...!

Memorial Day

Publicerad 2012-05-29 15:05:49 i Allmänt

Memorial Day agnade vi at lite blandat. Borjade med att Lonny tog med Stephanie och Olivia och handlade medan jag hade mote med en mamma som ska borja ha sina barn har i host. Sedan hade Stephanie en klasskamrat over for att plugga lite och forbereda nat projekt som de ska presentera om en vecka. Sedan akte vi och halsade pa Johanna och Viv. Pa eftermiddagen kom lite kompisar over och vi grillade:-)





Mors Dag och tonårsfasoner

Publicerad 2012-05-27 16:40:47 i Allmänt

Grattis pa Mors Dag alla svenska mammor, speciellt min mamma - varldens basta!


Ska forsoka pa kortaste satt forklara vad Stephanie har gjort: Hon har velat ha en Facebook sida, men jag tyckte inte att hon var tillrackligt gammal/redo for det. Igar nar jag skulle logga in var jag "redan inloggad" under ett annat namn. Det visar sig att Stephanie redan har en facebooksida, och har haft det sedan 2010 under ett falskt namn. Forst trodde jag att hon bara loggat in pa nan kompis sida men forstod snabbt att det var hennes. Nar hon skickade friendrequests sa skrev hon "hej, det ar Stephanie. jag far inte ha en fb sida men mina foraldrar fattar inte att jag bara har en under ett annat namn, haha!" Jag blev riktigt chockad for jag trodde verkligen att hon berattade allt for mig. Jag hade faktiskt tankt att nasta gang hon tar upp amnet sa ska jag lata henne ha en fb sida, men .....
Jag skrev mejl till alla hennes vanner och uppdaterade hennes status, samt andrade hennes namn. Forsokte lagga upp kort men tyvarr fungerade inte den funktionen pa fb.
Det har hade jag aldrig trott om Stephanie, men jag forsokte forklara for henne att jag inte vill att hon ska gora saker bakom ryggen pa mig. Det ar battre att vi diskuterar det. Far val se hur det blir med det... ska minsann halla koll pa henne nu den lilla skitungen

Vivianne

Publicerad 2012-05-27 16:13:13 i Allmänt

I fredag kvall var jag och halsade pa Johanna pa BB och fick se det lilla underverket. Saa himla gullig!
Och nu inser jag hur mycket Alice maste ha vaxt pa 4 manader for Viv kandes sa liten!
 

Lordag och poolpremiar

Publicerad 2012-05-26 21:13:06 i Allmänt

Kan inte klaga pa hur den har dagen borjade. Jag fick sovmorgon och blev vackt strax innan kl 10 med frukost pa sangen, eller rattare sagt - vi gick ner och at for jag ville inte ha smulor i sangen. Agg, bacon och nybakta bisquits och en massa frukt. Sedan gjorde vi oss i ordning for poolen. (PS: man vet att man ar en stressad trebarnsmamma nar man kommer till poolen och inser att man bara rakat ena benet!). Normalt sett brukar alltid Johanna hanga med oss men eftersom hon ligger pa BB tvingade Lonny folja med och bada med Olivia medan jag och Alice att i kuggan och tittade pa. Jag o Alice gick hem efter 2 timmar for det var sa sjukt varmt och Alice hade lite feber igar efter vaccinsprutan. Ville inte att hon skulle fara illa. Lonny och de andra 2 + ett av grannbarnen ar kvar. Det har maste vara rekord for Lonny - som hatar poolen/stranden/vara utomhus - 4 timmar vid poolen...hittills!
 
Steph med 2 kompisar                            Lonny, Steph, Olivia

Jag och Alice hade trevligt i skuggan

Alice 4 manader

Publicerad 2012-05-25 19:18:00 i Allmänt

Idag ar Alice 4 manader. Hon ar 61 cm lang, vager 5.9 kg. Jag tycker att det har hant ganska mycket sista manaden. Hon gor mycket mer ljud, bland annat en massa hoga pip-ljud, hon later som en delfin. Haha!
Hon ar ocksa starkare i hela kroppen, tycker om att sta upp om man haller henne. Gillar ocksa att sitta upp.
Hon har rullat fran mage till rygg nagra ganger och skrattat hogt at Olivia 2 gr. Jag ammar fortfarande, men ger aven lite ersattning. Tror vi vantar lite med grot eftersom hon fortfarande kraks en hel del efter hon ater sa tyckte doktorn att vi skulle vanta lite. Hon sover fortfarande ganska bra om natterna men inte riktigt sa lange som hon gjorde de forsta manaderna. Hon vaknar numera mellan kl 3-4 pa morgonen och vill ata men somnar san tur ar om igen efter det. Suger mycket pa sina hander, och borjar bli lite smatt intresserad av leksaker. Hon stracker sig inte efter dem men om man satter nat i handen pa henne sa haller hon kvar det och stoppar det i munnen. Gillar fortfarande inte att bada:-(
 

Bakterieskrack och langhelg

Publicerad 2012-05-25 18:46:06 i Allmänt

Fredag och jag ar ledig. Vad ska man hitta pa? Imorse var vi pa Alice 4manaderskontroll och hon fick tva sprutor - det gillade hon inte! Nu sover hon sa sott har brevid i soffan. Olivia tjatar om att hon vill aka till IKEA men det vill inte jag. Den har helgen ar det Memorial Day Weekend vilket innebar hemskt mycket trafik sa jag haller mig haromkring sa mycket det bara gar. Fast kanske att jag aker och halsar pa Johanna o baby Viv om de mar ok imorgon bitti. Sedan kl 12 ska vi pa poolparty for imorgon oppnar poolen, yippie! Men Alice och jag kommer nog inte bada... vi far se hur kallt vattnet ar. Stephanie och Olivia ar valdigt laddade med nya baddrakter o allt=D

Det ar sjukt varmt ute idag och inte sa skont. Jag och Alice gick en promenad kl 6 i morse och redan da var det varmt men det var ialla fall ok. Sa har fina ar mina rosor som mamma och pappa planterade nar de var har for nagra ar sedan:
 

Ett av mina dagbarn har haft nagon slags utslag i ansiktet och over hela kroppen. Ser nastan ut som vattenkoppar och hon fick antibiotika sa det ska inte smitta langre men jag ar sa paranoid och livradd for att vi ska fa det att jag har tvattat allt (och da menar jag allt!) med klorin. Hela huset stinker - men rent ar det ialla fall!
En av leksakerna verkar inte ha talt klorin (eller vattnet) for den sitter pa hyllan och ratt som det ar borjar den spela musik och sjunga lite for sig sjalv.... spooky!

4 bebisar pa en vecka

Publicerad 2012-05-24 15:42:10 i Allmänt

Manga barn blir det. 4 av mina kompisar har fatt barn nu inom loppet av en vecka! Sofia, Anna, Marriell och nu senast Johanna som fick barn igar.

Valkommen lilla Vivianne - Alice nya BFF!

Helg med skolavslutning o lite annat

Publicerad 2012-05-20 23:04:00 i Allmänt

Bion som jag och Johanna sag var jattebra What to Expect when you are expecting, och vi sag en film till nar va anda var dar: Think Like a Man - den var nastan annu battre! Vi hade supertrevligt och satt pa en uteservering och at glass innan bion.

I lordags var det skolavslutning pa svenska skolan. Riktigt mysigt med svenska sanger, diplomutdelning och picnic i det grona.













jag hade gjort sma minipasar med chokladbollar till mina elever


fick den har fina buketten av min klass

Cakepops

Publicerad 2012-05-20 22:38:01 i Allmänt

Bakade cakepops till Lonnys arbetskamrats barns fodelsedagskalas. Ser ganska festligt ut eller hur!

Vaniljpops med vit choklad och M&Ms
  
och nagra browniepops med mjolkchoklad utanpa och M&M.
Har fatt flera bestallningar sedan Lonny skrot om att jag bakar cakepops. Mitt nya extraknack, hehe

Duktiga oss

Publicerad 2012-05-18 19:18:14 i Allmänt

Idag har jag och Olivia varit flitiga. Brukar alltid ha nagot projekt pa fredagar och idag var det projekt RENSA och slanga samt dammsuga bilen. Vi rensade ur 2 garderober i hallen och i matsalen. Slangde en massa och har paketerat en massa babyklader i den minsta storleken som jag ska ge bort. Alice hann inte ens anvanda allt innan hon vaxte ur den storleken :-(      Olivia ar varldens basta hjalpreda, hon alskar att hjalpa till... med allt!
Alice sov hela formiddagen sa vi var klara innan lunch. Vi fixade lunch och sedan gick vi en promenad i det underbara vadret och kopte glass. Kanns sa skont nar man gjort lite nytta, da kan man njuta av resten av dagen!
Och det ska jag gora:-)   Ikvall ska jag och min supergravida kompis ga pa bio och se What to Expect When Expecting. Har langtat efter att se den och det ar premiar ikvall.
 Om inte Johanna far barn innan ikvall da... ;-)

 What to expect when you're expecting movie

 

Sötsaker

Publicerad 2012-05-17 18:04:03 i Allmänt


Igar bakade jag, Steph och Olivia. Vi testade nagra nya recept: Den blå ar Cotton Candy(sockervadd) och den rosa ar Strawberry Shortcake. Goda men valdigt valdigt sota! De ser stora ut men det ar bara for att jag tog en narbild, de ar bara mini-cupcakes och det ar lagom for de ar saaaa sota.

Nat annat som ar valdigt sott:

 



Om jag bara kunde fa in nappen i munnen!!

Mors Dag och Alice rullar!

Publicerad 2012-05-14 02:58:36 i Allmänt


Den har starka tjejen gratulerade sin mamma pa Mors Dag genom att rulla over for forsta gangen!
Vilken oforglomlig present eller hur!


I torsdags, pa Olivias skola, nar de firade oss mammor med sang och te party

Vi var i Hampton i helgen. Lonny och jag gick ut pa middag/date pa lordag kvallen och idag(Mors Dag) gick hela familjen ut och at frukost/brunch pa Golden Corral. Jattemysigt!

Jag och mina fina dottrar


Flickorna med kusin Julia


Steph och Olivia grattar farmor med kort, och farmors syster "Aunt Bebe"


Mumsig buffe med choklad fountain - till Stephanies stora fortjusning!

Maste kopa:

Publicerad 2012-05-10 17:24:33 i Allmänt

ny dator och ny mobiltelefon. Det kanns som det aldrig tar slut, allt gar sonder eller slutar fungera hos oss. Jag blir sa trott!! Min mobil ar vardelos och kranglar hela tiden, samt att den inte har en kamera (vem kan leva sa?!..haha). Maste bara ha en ny. Och datorn, det vilar en elektronisk forbannelse over oss! Andra datorn som kollapsar pa mindre an en manad. Hur ska jag kunna skypa med Emelie och Leo utan dator med kamera? Och glomde jag saga att hemtelefonen och larmet pa huset ocksa kranglar. Alltsa nu racker det! Och gu vad jag angrar att vi kopte ett aldre hus for "det skulle vara sa kul att renovera". Det ar det verkligen inte :-(  Senaste nytt: vattenlacka i vart badrum + ner genom golvet/taket till koket. Igar var inte en kul dag. Barnen var sa griniga att flera mammor pa skolan sa God bless you! for de tyckte sa synd om mig som forsokte trosta Jillian, mata Alice och gunga Lauren samtidigt som Olivia forsokte rymma

Stephanie har stukat foten, fick hamta henne i rullstol (drama queen!) i skolan igar och sedan till lakaren och rontgen. Det var inte sa farligt san tur var, sa idag ar hon tillbaka i skolan. Kande mig lite som en dalig mamma for att jag var superirriterad att jag fick vacka alla 4 barnen som sov middag, lasta in dem (skrikande) i bilen, aka till skolan for att hamta Stephanie. Korde surt och muttrande till skolan och sen far jag se henne i rullstol! Tankte att hon har val typ brytit en nagel, som vanligt nar sjuksyster ringer - vilket ar valdigt ofta! Men det var ju som sagt ingen storre fara. Men oj vad hon haltar, nar hon kommer ihag det.... ;-)

On a more positive note:
Om en halvtimma ska jag och Alice aka till Olivias skola dar de ska ha ett Mother's Day Tea Party for oss mammor. Undra vem som ar mest excited, jag eller Olivia? Olivia undrade varfor jag tog pa mig maskara imorse. Ska du och pappa ga ut pa date? fragade hon. Nej, jag ska ju pa Tea Party sa jag. Da kommer du ju vara mycket finare an alla andra mammorna och da ar det ju synd om dem tyckte hon da. Aaaaawww, gullunge:)
PS: kan inte lagga upp kort langre for datorn kanner inte igen minneskortet...grrr!!

Ny vagn

Publicerad 2012-05-07 19:43:41 i Allmänt

Jag ar ganska snal och har ALDRG kopt en ny vagn till nagot av mina barn forut, alltid kopt begagnat och billigt. Men nu after mycket grunnande har jag beslutat mig for att unna mig en splirrans ny vagn. Har last pa ordentligt och jamfort, last recensioner + provkort vagnar. Sa jag hoppas verkligen jag blir nojd nu. Visste att jag ville ha en Graco sa att bilbarnstolen skulle passa, och en vagn med fjadring eftersom gangbanorna har i USA ar sa guppiga med cementblock istallet for asfalt. (varfor?!)


Har ar varstingvagnen Graco Trekko:

har ar den nedfalld sa Alice kan ligga ner


provligger


Det gar aven att klicka fast bilbarnstolen


Alice tycker att mamma ar lite jobbig...

VAF

Publicerad 2012-05-07 17:18:42 i Allmänt

Lonny ar hemma och VAFar idag = vård av fru (valdigt sjuk fru). Det ar lite synd om mig idag for jag har magsjuka. Hoppas pa en kortare magsjuka an vad Agaton hade, det holl ju pa en hel vecka. Vi trodde ju att han kanske atit nat konstigt istallet for att fatt magsjuka eftersom ingen annan fatt det men det visade sig att bada mina dagbarn hade fatt det efter de var har och nu ar det visst min tur. Jag akte och lamnade av vara gaster (Linda, Markus och Agaton) pa flygplatsen och inom nan timma fran att jag kommit hem blev jag dalig. Kanner mig ratt ynklig idag, sa Lonny fick vara hemma och ta hand om mig, eller rattare sagt Alice for jag vill ju inte att hon ska fa det. Om man nu kan undvika det...  Och Alice har varit extremt gnallig igar kvall och inatt sa jag misstanker att hon inte mar jattebra. Haller tummarna att hon och resten av familjen klarar sig.

Svenskaläraren Agaton

Publicerad 2012-05-07 16:34:47 i Allmänt

Olivia har gatt en intensivkurs i svenska med Agaton som lärare. Olivia har inte haft speciellt latt for svenska och det ar lite trakigt tycker jag. Men nu har hon haft hjalp av vara svenska besokare i flera veckor. Nu borjar jag forsta att hon vagrar prata svenska med mig och andra vuxna for hon VET att vi kan engelska. Men med Agaton pratade hon minsann svenska. Jag blev helt rord och holl pa att borja grata av gladje nar jag horde henne saga en hel mening. Och har nedanfor nar de byggde med duplo sa Olivia:
Titta pa min. Den ar jattestor!
2 meningar!! Agaton ar varldens basta svenskalärare:-)



















 

Torsdag

Publicerad 2012-05-03 20:39:41 i Allmänt


Agaton visar Olivia hur man spelar pa iPad. Steph och Alice kollar pa


Steph och Markus


Alice i sina forsta Converse. -nej jag har inte kopt dem;-) Blir lite full i skratt nar bebisar har skor pa sig men vi fick dem av en arbetskamrat till Lonny och de ar ju faktiskt saaa sota!

Potomac Mills

Publicerad 2012-05-02 21:52:46 i Allmänt

 
Ater lunch i food courten

 
Gulliga Agaton!


En liten paus i shoppandet for att aka bil...


Olivia jattenojd over sin nya docka Ariel (sjojungfrun) som hon fick efter att ha varit snall och shoppat hela dagen.

Alice 3 manader

Publicerad 2012-05-02 21:34:39 i Allmänt



Den 26 April blev Alice 3 manader gammal, hua va tiden flyger ivag.
Hon ar 57 cm lang och vager 4.6 kg.
Hennes har ar fortfarande rakt och hon har inte tappat nat. En del sager att hon fatt mer har men det ser inte jag sa det vet jag inte riktigt.. Nar hon ar svettig(skriker sig genomsvett nar hon sitter i bilbarnstolen!) eller nybadad ar haret liite pyttelite lockigt men det blir rakt direkt nar det torkar.
Sover fortfarande valdigt mycket. Vi kan (annu) inte klaga pa att vi inte far sova om natterna for hon sover ju hela tiden! Men klockan 6 pa morgonen vaknar hon alltid, det ar som hon har en inbyggd vackarklocka. Nagra minuter innan eller efter 6 varje morgon vaknar hon och vill ha mat, sen sover hon nagra timmar igen... :-)
Det spelar ingen roll om hon somnade kl 21, 22, 23 eller midnatt - hon sover till kl 6! Men det har sakert andrat pa sig nasta manad. Hon ater mycket ocksa sa det blir mest ata, sova, ata, sova, vaken 20 minuter, ata, sova osv. Hon tycker inte langre om att ligga pa magen, och hon ar fortfarande helt ointresserad av leksaker eller om man satter nagot i handen pa henne. Babygymet intresserar henne inte men hon har nog inget emot det heller. Men hon "kollar" inte pa leksakerna och reagerar inte sa mycket om hon rakar rora dem. Daremot ler hon mycket och tycker om att "prata". Hon borjar babbla direkt om man tittar henne i ogonen och pratar. Hon verkar gilla tjo och stim och nar Stephanie + Olivia eller dagbarnen sitter nara och pratar med henne for da ler hon. Hon sover garna i famnen och det ar ju bara saaaaaaa mysigt att sitta och gosa med henne. Vi bara njuter av var snalla, goa, lilla Alice!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela