FLICKORNA PUGH

Horse Show

Publicerad 2011-10-30 22:17:54 i Allmänt

Idag var jag och Stephanie pa Washington International Horse Show, den sista utav 5 dagar.

Vi hade jattekul och fick superbra platser langst fram:-)

Halloween har borjat

Publicerad 2011-10-28 20:09:03 i Allmänt

Igar firade de Halloween pa Olivias skola och hon ville vara en Tooth Fairy. De gick en parad och sedan hade de lekar och lite fest i klassrummet.






Idag var vi pa sagostund pa biblioteket. Tema Halloween och man fick kla ut sig.
Har har vi en liten apa och en prinsessa (Aaron och Olivia)
Olivia vagrade ha pa sig kronan...


Imorgon ska vi kla ut oss pa Svenska Skolan

Okt 26 2011

Publicerad 2011-10-26 16:43:45 i Allmänt

Stephanie hade en bra fodelsedag, vi vackte henne med sang pa sangen och sa fick hon oppna sina presenter fran Mormor och Morfar. Hon var jattenojd, hade pa sig sin nya troja/tunika till skolan och at lite svenskt godis till frukost:-) Ja ja det blev lite flingor och mjolk ocksa....  En valdigt bra tidning som heter GLITTER ocksa, det var tydligen valdigt bra for den har hon knappt lagt ifran sig.
Sedan ringde Mormor och grattade innan det var dags att ga till skolan:-)
I skolan sjong de for henne och hon bjod sina klasskamrater pa muffins.
Nar hon kom hem var det lite otaligt vantande pa att pappa skulle komma hem fran jobbet sa hon fick oppna sina paket fran oss. Det var mest klader och det var hon valdigt nojd med, sen fick hon biljetter till
Annual Washington International Horse Show
ungefar som Hastshowen i Scandinavium i Goteborg varje ar.
Hasthoppning, utstallning, ponny tavlingar, forsaljning mm

Jag har alltid velat ga men det har inte blivit av, hoppas verkligen Stephanie kommer gilla det. Jag tror det!

Pa kvallen gick vi ut och at pa ett Steak House och Stephanies kompis Ashley fick folja med.

Tjejerna utanfor resturangen


Till efterratt fick Stephanie den har brownie+ glassbomben och alla servitorerna sjong Happy Birthday for henne!
Det rackte till alla 3
Basta presenten (tror jag) sparade vi till sist da hon fick valja ut en mobil telefon pa internet. Men det tar forstas nagra dagar innan den dyker upp i postladan.
Valdigt manga som ringde och grattade - sa manga att min mobil inte orkade med utan att batteriet dog! Stephanie tackar o halsar sa mycket for alla grattishalsningar fran alla hall och kanter; kort, emejl, telefonsamtal, facebook, sms mm

Stephanies kalas

Publicerad 2011-10-24 18:37:02 i Allmänt

Borjade med att aka till poolen




Sedan hem och ata lite pizza


och snacks


tarta forstas




Sedan oppnade hon presenter och de spelade hennes nya Wii Dance 3, sedan blev det mycket prat och skratt till sent inpa natten. Det blev inte manga timmars somn och pa sondag morgonen blev det pankakor, bacon och frukt till frukost innan kompisarna akte hem. Bade jag och Stephanie var ganska trotta hela sondagen sa det blev en lugn dag for oss. Det har ar forsta aret som Stephanie inte har ett stort kalas och det var riktigt skont och Stephanie var nojd. Pa tisdag nar hon fyller ar ska vi ga ut och ata och hon ska ta med en kompis - grannflickan. Pa torsdag ska hon ta med tarta till girlscouterna for att fira lite med dem.

ska vi inte stada som vi brukar?

Publicerad 2011-10-21 17:33:35 i Allmänt

Igar nar Olivia var i skolan och jag var ledig akte jag bara hem och sov i 3 1/2 timma, inte sa spannande men valdigt skont. Hade sovit daligt flera natter i rad men nu kanner jag mig lite piggare o gladare. Idag ar det fredag, med andra ord Olivia-och-mamma-dag. Jag fragade henne vad vi skulle gora idag och hon svarade:
Ska vi inte stada som vi brukar gora?
Nu far jag ju lite daligt samvete, for det finns ju roligare saker att gora an att stada och hon verkar ju tycka att det ar det vi gor hela tiden.... aouch!
Vi har bakat kakor, brownies och tarta till Stephanies sleep-over imorgon, och sen ska vi aka o handla. Och sla in presenter till Stephanie. Far val satta pappa pa att stada efter jobbet, haha!
Forhoppningsvis blir det kul imorgon, det verkar som om 4 av de 6 tjejerna som Stephanie bjod ska komma imorgon. Vi ska forst aka till simhallen och sen blir det pizza och massa annat onyttigt har hemma. Och tarta forstas. Sen ska de sakert spela Wii mm. Forhoppningsvis sover de lite ocksa, men det brukar bli lite si och sa med den saken...
Maste komma ihag att ta kort oxa!

sur

Publicerad 2011-10-18 16:27:05 i Allmänt

Jag forsoker att inte skriva massa negativt for jag tycker sjalv det ar sa trakigt att lasa nar folk bara klagar men idag ar jag bara sa tjurig, helt utan anledning. Maste val vara alla graviditetshormoner.....
Trott och tycker allt gar emot. Borjade med att jag blir irriterad over att grannen parkerat sa jakla nara min bil att jag knappt kan oppna dorren, a da ar det inte sa latt att fa in alla barnen och bilbarnstolar nar jag ska ivag med Olivia, Jillian och Lauren. Extra irriterande ar att han sitter i bilen och ser hur jag kampar - nar jag ar klar (och genomsvett) sa kor han ivag. Jakla idiot!! Kunde inte flytta pa sig innan va?
Sen kommer jag till skolan och parkerar langt ifran andra bilar for att kunna ha lite plats. Nar jag ar inne o lamnar Olivia o Jillian sa kommer det nan javel i en minivan och parkerar typ 2 cm ifran min bil sa jag absolut inte kan fa in bebisen med tillbehor. Fan sa irriterad jag var. Sa jag fick ga in pa andra sidan och slita ut bilbarn stolar for att komma in till hogersidan dar baby-bilbarnstolen ska vara. Alltsa - seriously!!

Ni forstar att det ar synd om mig idag va! Ok ok jag ar val liiiiite gnallig men fy vad tjurig man kan bli.

Igar fick Stephanie reda pa att en tjej som bor har vid oss och som Stephanie bjudit till sitt kalas i helgen inte bjod henne nar hon hade kalas forra helgen. Hon blev forstas jatteledsen, och det ar andra aret hon gor sa mot Stephanie. Jag blir sa irriterad for man vill ju att alla ska va snalla mot sitt barn och det ar ju en tjej som Stephanie umgas mycket med. De ar 5 tjejer har i omradet som umgas tillsammans och da ar det ganska fult att bjuda alla utom 1 och sedan sitta och prata om hur kul de hade det pa kalaset. Hoppas bara att det blir bra pa Stephanies kalas for nu ar hon jatteledsen:-(
Ok nu ska jag forsoka va lite mer positiv - beeee happpy!

Sol, pumpor o lite annat

Publicerad 2011-10-16 18:56:51 i Allmänt

Superharligt vader hela helgen, sa himla harligt! Efter svenska skolan var jag ganska trott men kande att jag bara var tvungen att ta vara pa det harliga vadret. Jag och barnen gick upp till pumpafarmen och Lotta och hennes barn motte oss dar. Vi traffade Valerie och hennes mamma dar ocksa. Barnen lekte i flera timmar och vi vuxna satt bara och njot i solen, och pratade forstas.
Vi kopte med oss pumpor, applen och honung hem. Sa mycket att Lotta fick skjutsa oss hem for att vi inte kunde bara allt, hehe.


Pa kvallen tittade vi pa film och at lordagsgodis:-)


Idag sov vi till kl 8:45 hela familjen! Det var inte helt fel med sovmorgon:-) Sen fick jag ett stadryck och stadade ut kylen, badrummen, tomde skrapet och tvattade lite klader. Vad ar det for fel pa mig?? Jag var sa sugen pa bagels sa vi akte till affaren och kopte bagels och ca $70 av annat som vi inte riktigt behovde.....
Som vanligt alltsa

kanner mig manlig

Publicerad 2011-10-14 22:16:14 i Allmänt

Jag skulle inte direkt kalla mig pedant men jag har nagra saker som bara maste goras, annars mar jag psykiskt daligt. T ex jag hatar att det star disk i diskhon och om man ser att det maste dammsugas ( och det ar varje dag har) sa bara maste jag gora det annars far jag lite smatt panik. Men ibland blir jag sa trott pa att jag alltid gor allt, sa nu har jag inte plockat in i diskmaskinen eller dammsugat sen i onsdags (alltsa 2 dagar) trots att jag ar ledig. Det verkar ju inte paverka min man nagot om han ar ledig att sitta och titta pa all smuts och disk sa jag tankte att jag skulle prova.... Manligt va!

Igar var jag och Johanna ute och at middag pa Chili's, jag at en jattegod sallad - Chicken Fajita Explosion Sallad. Sa gott och kanns inte sa onyttigt heller sa jag sag till att trycka i mig lite pommes till forratt:-) 
Idag har jag och Olivia shoppat lite presenter till Stephanies fodelsedag, och sa har jag pratat pa Skype med min hoggravida lilla syster. Ah vad det kommer kannas konstigt att hon ska fa barn och jag inte kommer vara dar, buhu! Hon har ju varit dar for mig nar bade Stephanie och Olivia foddes, ja inte inne pa forlossningen men i samma land i alla fall. Kanns skitjobbigt!

Nej nu maste jag nog ga och dammsuga och plocka i diskmaskinen for det har gar inte langre...

vecka 23

Publicerad 2011-10-13 16:34:51 i Allmänt

 
vecka 23 magbilder
Igar var forresten forsta gangen jag kunde se bebisen rora sig, innan har jag bara kannt det sjalv men inte kunnat se det eller kanna genom att lagga handen pa magen.



Emelie, nu vet du vad en snoogle ar:-)

Snoogle

Publicerad 2011-10-11 17:15:03 i Allmänt

Idag jobbar jag efter att haft ledigt i 5 dagar, inte illa. Nu sover lillan och de andra 2 ar i skolan sa jag har det ratt sa bra, visst?  I sondags var Stephanie pa ytterligare ett fodelsedags kalas och jag och Olivia hade en playdate med nagra andra mammor + barn. Harligt vader och sedan pa eftermiddagen grillade vi (Lonny) och hade det bara mysigt. I mandags var vi lediga for det var Columbus Day, jag gjorde inte sa mycket. Gick igenom bebiskladerna vi har for att se om vi behover nat, men vi har det mesta. Lonny tog med Steph & Olivia pa nagon Father/Daughter Lunch pa en restaurang. Det hade varit jattekul sa tjejerna och de fick en massa presenter. Papporna hade fatt en massa information om hur man ska prata med sina dottrar sa det var ju bra. Jag passade pa att sova middag:-)
Jag fick forresten en present av Lonny, som ar varldens basta uppfinning. En "snoogle", ser ut sa har:

Kan ni gissa vad det ar? Hahaha

Pizza Party

Publicerad 2011-10-10 00:55:18 i Allmänt

I gar, lordag, hade vi fullt upp; Svenska Skolan pa morgonen (Olivia fick vara hemma som straff for att hon inte skotte sig forra veckan), sen hem och laga lunch, ata lunch, skjutsa Stephanie till Girlscouts. Nar hon var dar passade jag pa att ha lite "egentid", jag akte pa pedikyr:-) Finns det nat harligare an att sitta i massagestolen och fa fotbad och fotmassage?! Jag holl pa att somna, sa skont var det.
Sen hamta Stephanie, hem och somna 20 minuter pa soffan innan barna kom pa varat pizza party. Jag hade bjudit in dagbarnen att komma och vara hos oss sa foraldrarna kunde ga ut utan barn lite. Barnen tycker det ar jattekul och spannande att komma hit och vara har pa kvallen. Vi hann ga till lekplatsen, lite pyssel och lek, ata pizza innan vi bytte om till pyamas och kollade pa Toy Story 3 pa TV. Tankte jag skulle tagit kort men jag glomde:-(  Johanna och Aaron kom ocksa.

Nu vet Olivia

Publicerad 2011-10-10 00:22:24 i Allmänt

Jag kande mig tvungen att beratta for Olivia idag, sa nu vet hon att hon ska bli storasyster. Hon blev overlycklig saklart! Min mage borjar ju bli enorm och manga borjar fraga nu, och eftersom Olivia ofta ar med sa kandes det som om det var dags (vi hade egentligen tankt vanta till November). Vi hade en playdate med en fd klasskamrat till Olivia idag och hennes mamma slangde sig om halsen pa mig och gratulerade sa fort hon fick se mig....
 Jag och Lonny berattade for Olivia nar vi at middag nu pa eftermiddagen och hon blev sa glad och fragade Stephanie om inte hon ocksa skulle vilja ha en lillasyster. Olivia hade tydligen inte tankt pa att det kommer vara bada deras syster, haha. Hon trodde hon skulle fa en alldeles egen:-)
Logiskt (som barn tanker) sa tycker hon att vi ska dopa henne till Lauren eftersom Jillians syster heter det och hon ar ju en bebis.... saklart!

Host med 2 prickar

Publicerad 2011-10-07 19:42:34 i Allmänt

Nu ar det sadar perfekt ute, vadret ar helt underbart; lagom varmt (runt 20 grader) och solen skiner och det finns inte ett enda moln pa himlen. Det har ar den harligaste tiden pa hela aret, ah vad jag har langtat!
Antligen!!

Har ar nagra bilder fran Nall's Nursery (tradgardshandel) som ligger typ granne med oss. Varje Oktober bygger de upp ett litet lekland fullt med pumpor, tunnlar och trappor sa vi gar ofta dit. Vi gar i och for sig dit aret om for de har ocksa hons, ankor, skoldpaddor, en fiskdamm och de har en liten affar dar de saljer frukt och gronsaker som de odlat. Barnens favoriter ar honungs-ror. Pyttesma ror med honung smaksatt med olika frukter t ex vattenmelon eller jordgubb mm. Det sags att honung ska vara bra for immunforsvaret sa det ar val ialla fall battre an godis:-)









Kanelbullens dag

Publicerad 2011-10-04 16:50:35 i Allmänt


Eftersom det ar kanelbullens dag sa maste jag ju lagga upp en bild pa Olivia nar vi bakade bullar harom dagen:-)

Har ar Stephanie efter att jag klippt henne och fixat utvaxten:


Har inget intressant att skriva sa det blir bara 2 kort idag

Trotsig 4 aring

Publicerad 2011-10-03 16:17:27 i Allmänt

I lordags var det Svenska Skolan igen men det gick inte sa bra med Olivia. Sa nasta vecka ska hon fa vara hemma med pappa. Tycker det ar jattetrakigt, for jag undervisar ju den har klassen endast for att hon ska fa vara med, annars hade jag mycket hellre haft kvar min gamla klass. Olivia lyssnar inte pa mig och vagrar vara med pa aktiviteterna vi gor. Hon gar och satter sig under en bank och tjuter istallet. Sen nar vi ar klara vill hon gora det vi redan ar klara med men det fungerar ju inte. Jag ar riktigt besviken och har forsokt prata med henne och hon tycker ju det ar kul och vill absolut inte vara hemma. Vadda trotsig 4 aring?!  Pa tal om Olivia sa kan vi ocksa stryka ga ut och ata pa resturang fran vara aktiviteter som familj for hon beter sig fruktansvart och ater absolut ingenting. Det ar allt annat an njutbart. Harlig period det har med 4 arsaldern......

Stephanie har varit borta nastan hela helgen, hon sov hos en kompis och de var ute och bowlade mm. Hon kom hem forst kl 17 pa sondagen. Da gjorde jag slingor pa henne och klippte hennes har. Slingorna syns inte direkt men utvaxten ar mindre markbar sa det var val ok for att vara forsta gangen. Ska ta kort sen, hennes har vaxer ju valdigt snabbt - jag  klippte nog 6-7 cm men det syns inte sa mycket anda. Hon vill ha annu kortare men jag sa att vi tar lite i taget:-)

Idag ar det trakigt vader men resten av veckan ska det vara sol och fint sa det ser vi fram emot, ah vad vi ska vara ute!! Nej nu vaknar barna har sa jag maste ga...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela