FLICKORNA PUGH

kallaren

Publicerad 2010-07-29 22:04:25 i Allmänt

Ok kallaren ar inte helt klar..... men har ar ett smakprov:

INNAN (har ser ni lite hur ordningssam min blivande man ar)  :


OCKSA INNAN (har ser man golvet battre hur det sag ut innan):
 

EFTER:

Har inte kopt ny soffa annu sa pa bilden doljer jag halet i skinnsoffan med en gron filt, hehe.
Nar allt ar klart kommer det bli sa mysigt:-) ...och da blir det flr "efter bilder"

Kusin Belle pa besok

Publicerad 2010-07-28 14:08:24 i Allmänt



 
OM MAN BARA SER HARET, AR DET SVART ATT SE VEM SOM AR VEM....



Belle ar Lonnys brors-dotter som bor i Seattle. Hon ar 2 ar yngre an Stephanie, fyller 8 i Augusti.

Langtar

Publicerad 2010-07-28 13:57:36 i Allmänt

Langtar tills mina nara o kara ska komma hit och halsa pa, langtar tills jag ar ledig i en hel vecka....mindre an en manad kvar nu!
Saa trott just nu, forsoker halla mig vaken tills de andra dagbarnen kommer om en halvtimma. Forsta bebben ar redan har, kom kl 6 men han sover fortfarande i bilstolen... Jasp! Olivia har hallt mig uppe de sista 2 natterna, ska upp o leka kl halv 3 pa natten tills det ar dags for mig att ga upp, sa himla jobbigt. Hon har alltid haft konstig dygnsrytm, sover fortfarande valdigt sallan hela natten trots att hon ar 3 ar!

Hon var forresten pa 3 ars kontroll harom dagen och de tycker att hon ska ga upp i vikt (?). Tycker det ar lite konstigt, med tanke pa att ett av de storsta halso problemen i det har landet ar fetma. Olivia som ater sa mycket ocksa. Hon alskar frukt och gronsaker och ater for det mesta bra. Konstigt att de aldrig har sagt att Stephanie borde ga upp i vikt for hon ar extremt smal..... Olivia ar ju inte knubbig, men jag skulle inte saga att hon ar valdigt smal heller sa jag tycker det var konstigt att de tycker hon bor ga upp i vikt??

Hon ar 104 cm lang och vager 16.6 kg
enligt websidan har nedanfor ar medelvikten for 3 ariga flickor 15 kg, alltsa 1.6 kg mindre an vad Olivia vager:

http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_har_barn/laengd-_och_viktkurvor/vikt_flickor_2_-_5_aar/

Jaja, far val servera en skal med margarin till frukost nu da;-)

PS: igar var det UNDER 40 grader ute, vi kunde till och med ga ut och leka lite pa formiddagen, kandes helt fantastiskt, nastan att man fros lite - underbar kansla!

Av alla idiotiska saker jag gjort...

Publicerad 2010-07-23 16:12:15 i Allmänt

...sa har jag nu lyckats sla ett nytt rekord. Grattis till mig! Jag syftar forstas pa min genialiska ide' om att anlita en svartbyggare fran internet att lagga golv. Inte varldens smartaste drag har jag nu forstatt. Inte nog med att han aldrig lagt golv forut (!), hans avsikt fran borjan var ju sjalvklart att stjala allt han kom at. Det kanske jag borde ha begripit. Det ar verkligen pinsamt att erkanna hur jakla korkad jag ar! Jag tyckte hans annons lat valdigt bra, han hade ju 15 ars erfarenhet, och nar jag ringde sa svarade hans assistent: "Russell's home repair" och det lat ju valdigt profissionellt tyckte jag.  ...och professionella var de... professionella tjuvar!!!

Jag lamnade honom i kallaren (fast jag kollade ju till honom lite da och da), och han lastade val ut allt han kunde komma pa fran baksidan for han hade da inget med sig nar han gick harifran...
Nagra saker han/de stal:
-X-box och alla spelen
-wii + spel
-dator
-alkohol (tomde barskapet)
-batterier (?)
-massa dvd filmer

Men sen gjorde han nagot mindre smart: istallet for att ta hela sparbossan dar vi lagger mynt i sa tomde han den och lamnade manga bra och svettiga fingeravtryck (idiot!). Jag har fatt peka ut honom och hans tjej ("assistent") for polisen nu och det verkar som vi kommer fa pengar for det mesta fran hemforsakringen sa det ar ju bra for det var nog ca 20 000 kr de kom at allt som allt. Trodde inte att forsakringen skulle tacka det eftersom jag var dum nog att slappa in honom i huset men tydligen tacker forsakringen aven idioter som mig.

Kallaren ar inte klar annu men mitt mal var ju att overaska Lonny och det lyckades jag verkligen med!!

Jordbavning!

Publicerad 2010-07-16 14:40:45 i Allmänt

I morse var det jordbavning har i vara trakter. Jag markte inte ett jota for jag lag och sov, men jag tror att det vackte Olivia for hon kom in och la sig i var sang runt den tiden.
3.6 pa skalan sa det ar val inte sa stark men anda! Det ar lika ovanligt med jordbavning har som i Sverige sa det lar val aldrig ske igen pa en sadar 100 ar.

Tips om svartbygge

Publicerad 2010-07-15 17:18:24 i Allmänt

Don't!!
Alltsa leta inte efter nagon som kan komma och lagga golv svart fran internet! ...hur bra det an later med "15 ars erfarenhet". Jag bara undrar hur han definerar erfarenhet for jag ar helt overtygad om att han ALDRIG NAGONSIN lagt golv tidigare!! Helt omojligt! Jag har i och for sig aldrig gjort det sjalv men jag ar saker pa att jag inte skulle kunna gora ett samre jobb, inte ens om jag forsokte! Det ar ju sant dar klick golv, sa man behover ju inte vara for intelligent for att folja beskrivningen som bestar av 3 meningar:

-start in corner
-keep going til the end of the next wall
-cut the last piece to fit and start over with the left-over piece

Till och med illustration med texten!

Han lade dem kors och tvars at olika hall. Ingen sag hade han sa han lamnade glipor:


Bara ett litet exempel av hans fina arbete!

Ska jag ens namna att han stal min mobil telefon och kopplade ur hem telefonen, kabel TVn och internet...
Vilken idiot! Fragan ar val bara vem som ar den storsta idioten, han eller jag?? Dar fick jag for att jag var en snal smalanning och inte ville betala for mycket. Det ar som de sager: YOU GET WHAT YOU PAY FOR!

Sjalvklart sa jag till honom att sluta, men jag gav honom lite pengar sa han inte skulle bli arg. Han slet ju hart i 5 timmar och han flyttade ju moblerna at mig. Han kanske inte kan hjalpa att han ar knapp i huvudet(?)

Nu ska det ialla fall bli fixat och det kommer nog bli super fint hoppas jag!

Olivias intelligens bekraftad!

Publicerad 2010-07-15 16:58:38 i Allmänt

Som jag namnt tidigare sa har ju Olivia borjat ljuga....

Enligt Aftonbladet:

Ljuger ditt barn?
Grattis, smart unge!

Barn som ljuger är intelligenta, visar kanadensisk studie

Var inte orolig om ditt barn ljuger lite.

Det visar bara på intelligens.

Detta enligt en kanadensisk studie med 1 200 barn mellan två och sjutton år. Resultaten visar att en hjärna som formulerar lögner är intelligent.

– Definitivt. Det är mänskligt att ljuga – barn som hittar på saker är smarta, kreativa och fantasifulla, säger Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog.

– Se bara på Astrid Lindgrens alla ungar. Lotta på Bråkmakargatan, Pippi och Madicken – de är alla bra på att hitta på saker.


Aftonbladet ar ju som ni kanske vet valdigt val informerade om allt har i varlden sa det var ju bra eller hur! Haha, tyckte det var lite kul nar jag laste det!

Olivia ar faktiskt valdigt arlig och bjuder (for)mycket pa sig sjalv (och andra) ocksa:

-i helgen flashade hon en gammal dam pa sjukhuset. Hon fragade forst snallt damen om hon ville se hennes (Olivias) trosor... trots att tanten snallt avbojde sa drog Olivia upp klanningen sa hon kunde se hennes fina nya trosor och ropade: LOOK LADY!!!. Sa snallt och omtanksamt!

-Igar informerade hon glatt alla pa Rite Aid affaren om att mammas trosor och beha matchar, bara ifall nan skulle vilja veta det.... bra va!

-Nar foraldrarna kommer och hamtar dagbarnen sa ar Olivia alltid noga med att tala om vem som har bajsat och vem som inte har bajsat under dagen...ocksa bra att veta!

-En annan valdigt trevlig information hon garna delar med sig av ar att mamma har 2 brost: "my mommy has 2 boobies, how many do you have?"

Om Lonny bara visste vad jag haller pa med nu...

Publicerad 2010-07-12 20:48:20 i Allmänt

Mowahahahaha! Om Lonny bara visste vad jag och Stephanie haller pa med nu nar han ar bortrest, *elakt skratt*! Han tycker INTE att det ar det minsta kul med alla mina roliga hus-projekt, sa nu nar han ar bortrest i 10 dagar ska vi gora om i kallaren. Igar kopte jag golv (klick-golv som ser ut som tra) och idag ska det komma en installator. Jag hinner absolut inte gora det sjalv! Sedan har jag skankt bort en massa mobler, hehe. Vi har pratat om att kopa en ny soffa for den vi har ar en skinnsoffa med en stor reva i och Lonny ar en packratta. Man behover faktiskt inte ha 3 soffbord eller 6 papperskorgar i ett rum....! Jag la ut en annons med skankes saker och det har varit folk o hamtat:

-futon
-2 soffbord
-dator monitor
-fotpall
-5 pappers korgar

Nu jaklar ska det bli ordning har. Hoppas hinna klart innan han kommer pa sondag sa vi kan overraska honom men det ar inte sakert jag hinner fa hem nya soffan tills dess... Vi ska mala o kopa gardiner o gardin stang ocksa. Ah sa kul vi har!

Just det ja, i helgen var jag och barnen i Hampton. Lonny ar ju i Las Vegas + Seattle. Vi halsade pa Stephanies farmor som ligger pa sjukhus, har opererat ryggen. Steph och jag var pa bio och sag 3dje Twilight filmen Eclipse. Den var bra. Sen blev det en kort svang till stranden och lite shopping. Lonnys mamma fyller ar idag sa vi gav henne en blomma o presentkort pa manikyr. Steph sov over hos sin kusin Janice och jag o Olivia sov hos Lonnys foraldrar. Sen pa vagen hem stannade vi pa IKEA o kopte golv och senare pa kvallen gick vi ut och at med Johanna. Sag en liten flicka som var saaaaaaaa lik Olivia att jag var tvungen att ta kort med mobilen, ska lagga upp det sen. Nastan laskigt

Lonny bortrest och Stephanie sjuk:-(

Publicerad 2010-07-08 22:45:00 i Allmänt

Nu har Lonny akt till Las Vegas, dar hans kompis ska gifta sig i morgon, han ska var adar i 3 dagar. Efter det aker han vidare till Seattle dar han ska umgas med sin bror en vecka och sedan ta med sig sin brors-dotter Belle hem hit. Hon ska vara har i en manad, inte bara har men i Hampton hos sin farmor o Farfar och kusiner mm.
Lonny brukar aldrig ta semester sa det kanns konstigt att han ska vara borta sa lange:-(

Stephanie har haft lite ont i oronen till och fran i nastan en vecka, men ingen feber. Hade lakartid harom dagen men da sa hon att det inte gjorde ont langre sa jag ringde o stallde in.... Men sa for Lonny hade akt i morse kl 5, sa hade Stephanie sa ont att jag tog henne till doktorn med en sur och yrvaken Olivia i slaptag. Man kan namligen komma mellan kl 6 - 6:30 utan att ha bestallt tid, typ drop-in, vilket ar bra. Det var oroninflammation och "swimmer's ear" som i stort sett ar vatten i orat fran att ha simmat valdigt mycket. Nu har hon pencellin sa det blir nog snart battre. Stackars min lilla Stephanie:-(

Mamma Mia musical

Publicerad 2010-07-08 22:34:07 i Allmänt


Igar var jag och Johanna pa Mamma Mia Musikalen, utomhus i ca 43 graders hetta. Tur att det hade blivit lite svalare pa kvallen eller hur?! 43 jakla grader pa kvallen, alltsa det ar svart att beskriva hur svettigt det var. De hade forutspatt att varmerekordet skulle slas men det gjorde det inte och det ar jag tacksam for. Varmt var det forstas men jattekul anda! Har ju sett musikalen forut och den var lika bra denna gangen. Vi hade kopt de billigaste biljetterna sa vi satt pa en filt i graset som sluttade ner mot scenen, sen hade vi med picnic korg och vin. (och vatten!!). Super mysigt.... men svettigt;-)
  

4 Juli

Publicerad 2010-07-08 22:21:11 i Allmänt

4 Juli foll tyvarr pa en sondag, hade ju hoppats att det skulle vara mitt i veckan sa jag fick extra ledigt:-)
Vi gjorde inget speciellt, men det var en harlig dag! Jag, Stephanie, Olivia och Johanna var vid poolen i 4 timmar. Fast pappa fick komma och hamta Olivia efter 2 timmar.... da hade hon fatt nog.
Sen var vi bara hemma och grillade, pa kvallen blev det lite fyrverkeri som Lonny och Stephanie hade kopt. Manga av grannarna hade ocksa fyrverkerier sa det holl pa i flera timmar.
En harlig, varm, mysig amerikansk nationaldag med andra ord.

   

Bridal Shower

Publicerad 2010-07-08 21:49:48 i Allmänt

I lordags var vi pa bridal shower hos Lonnys kompis Markus och hans blivande fru Felicia. De ska gifta sig nu pa fredag i Las Vegas och Lonny ska aka dit. Tyvarr ska inte jag med:-( Tyckte det var lite for kort varsel, med tanke pa att jag ar dagmamma och det paverkar sa manga familjer om jag stanger.... sa jag vill helst ge dem lite langre varsel nar jag har stangt.  Nu angrar jag mig jattemycket, tank vad kul att aka till Vegas!

Hur som helst har jag aldrig varit pa en bridal shower forut. Det ar lite grand som en baby shower, dar man ger presenter innan bebisen fods, sant som kan vara bra att ha nar bebisen kommmer. Sa pa en bridal shower far bruden massa fina underklader som hon ska ha pa sig pa smekmanaden. Jag hade kopt ett silkes-nattlinne. Sen ar det lite god mat o dryck och lite lekar, men lite mera "lugnt och snallt" an pa en mohippa. De hade en fragelek dar vi fick reda pa hur de hade traffats, nar hon visste att han var "the one", och hur manga barn hon/de vill ha, hur han friade mm.
Jag var lite skeptisk innan, men det var faktiskt kul! Mannen fick inte vara med, de var uppe och lekte med barnen och spelade biljard. Normalt sett har man bara en bridal shower for kvinnan, och det finns inget motsvarande for mannen, men Felicias mamma som ordnade det har hade sagt till att ta med skraplotter till Marcus ocksa, sa han fick vara med pa ett horn. Det tycker jag var bra, eftersom mang av oss har familjer ar det kul att ha alla inblandade:-) 


vi tillsammans med Felicia, Marcus och deras son Adrian.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela