FLICKORNA PUGH

party, date och cake decoration

Publicerad 2012-07-30 01:33:25 i Allmänt

I fredags akte vi till Hampton, asmycket trafik sa det tog 5 timmar. Jag var sa trott att jag inte orkade gora nagot pa fredagen, sa vi bara umgicks med mina svarforaldrar. Lordagmorgonen akte jag och gjorde pedikyr och handlade i Dollar Tree affaren - love it!
Sedan var det ett-arskalas for Austin i en park, san tur var hade de hyrt ett shelter (bankar under tak) for det var lite smatt varmt. Mycket folk och massa mat. De hade en trollkarl-kvinna som kom och hade en magi-show for barnen och sedan gjorde hon ballongkreationer till alla barnen, facepainting och tatueringar. Vi var dar i 5 timmar och det var jattekul forutom den tropiska hettan da. Och jag blev skitforbannad nar en tonaring matade Alice med tarta och frosting nar jag inte sag. Sa gor man bara inte, utan att fraga!! Och man kan inte skylla pa att hon ar tonaring for hon har 2 egna barn (!). Da var jag inte glad..

Efter kalaset var jag och Alice trotta sa vi akte hem till Lonnys foraldrar och duschade o sov middag medan Lonny tog med Stephanie + Olivia till stranden (alla fran kalaset akte dit utan Alice och jag). Ni forstar kanske hur trott jag var eftersom jag inte orkade med det - strandfantast som jag ar! De hade iallafall jattekul och vi madde mycket battre efter var tupplur.

Efter allt detta gjorde vi oss i ordning och gick ut pa date bara jag och Lonny, en italiensk resturang och det var jattegod mat. Onskar att vi kunde gora sant lite oftare.

I morse akte vi hem tidigt, Alice vaknade vid 5 och vagrade somna om sa vid klockan 7 akte vi hemat. Vi stannade och at frukost strax innan vi kom hem. Sedan vilade vi lite, och efter det lamnade jag av Olivia hemma hos Valerie pa en lekdejt. Efter lekdejten akte jag och Stephanie ocksa hem till Valerie och vi hade lite tjejkvall. Valeries mamma hade lite undervisning i tartdekoration. Jattekul!! Maste kopa nytt minneskort till kameran for det ar fullt sa jag kunde inte ta nagra kort.

Badat

Publicerad 2012-07-27 04:10:00 i Allmänt


Igar blev det poolen, for da var det lite "svalare", bara runt 30 grader.

Har ny dator nu men forstar inte varfor det tar san himla tid att lagga upp kort, vissa kort gar inte alls att lagga upp, jobbigt! Men vi har pratat med Emelie och Leo pa Skype idag och kameran funkar fint.

I helgen ska vi aka till Hampton igen, det ska hinnas med en hel del: barnkalas, stranden, dubbel date och bio med barnen. Men Stephanie har sa ont i halsen, hoppas inte hon blir sjuk nu bara! Nar vi kommer hem pa sondag ska vi aka till Valerie och hennes mamma pa cake decorating class, ska bli jattekul!

Alice 6 manader

Publicerad 2012-07-27 03:51:35 i Allmänt

Alice fyller ett halvar idag - hela 6 manader!
Hon sitter upp, ater barnmat 2 gr per dag, ammar fortfarande. 2 tander dar nere.
Nastan alltid glad, men sover daligt pa natterna.
Idag var vi pa 6 manaders kontroll och hon ar 67 cm lang och vager knappt 9 kg. Med andra ord har hon blivit jattestor! Den ena kladstorleken (typ 62 cm) hann hon knappt inte anvanda innan hon vuxit ur den.

barnmat o tomater

Publicerad 2012-07-24 22:08:04 i Allmänt


Jag tror jag har planterat tomater varenda sommar sedan Stephanie foddes, men de brukar aldrig bli nat av det sa gissa om jag blev forvanad nar jag lyckades i ar. Sa stolt over mig sjalv!

Jag har varit riktigt huslig och gjort en massa barnmat och fryst in, bakat hallonpaj tillsammans med Olivia, och (som vanligt) stadat lite.

valdigt fiffigt att frysa in barnmat i muffinsformar, som min kusin Fru Bengtsson (fniss) tipsade mig om.
ser mumsigt ut va, broccoli och morots pure!


Stephanie ater smores som vi gjorde igar;-)

Stephanie ar bra rolig

Publicerad 2012-07-22 06:14:20 i Allmänt

Stephanie ar ju borta pa overnattning med scouterna nu och Lonny och Olivia akte aldrig till Hampton sa de ar kvar har. Alla sover nu utan jag som sov middag tidigare... skont att vara sjalv ibland. Jag kollar pa Saturday Night Live och dricker vin:-)
Kollade igenom korten pa min kamera nar jag hittade de har korten som Stephanie maste ha tagit pa Alice, hahaha!! Hon ser riktigt stor ut dar hon sitter o laser...







PS: Grattis till Linda och Markus som gifte sig igar!!

inte mycket nytt har

Publicerad 2012-07-21 14:02:24 i Allmänt

Som vanligt sa har det varit sjukt varmt har, sa den har veckan har varit mest inomhusaktiviteter. Vi har pysslat i barnens rum lite, slappat, badat, spelat lazer tag. Igar kvall var vi ute och at. Idag ska Stephanie aka ivag med scouterna pa overnattning. Jag och Olivia ska baka nagot har jag lovat henne och senare kommer Valerie pa lekdejt. Sent ikvall ska Lonny och Olivia aka ner till Hampton. Lonny ska hjalpa en kompis dar att flytta imorgon och Olivia och jag behover nog komma ifran varandra lite. Sa da ar det bara jag och Alice kvar over helgen, far val se vad vi ska hitta pa. Slappa och gosa hoppas jag:-)

malat o pysslat

Publicerad 2012-07-16 03:15:54 i Allmänt

Nu har vi inget gastrum langre! Flickorna ska alla ha varsitt rum nu nar Alice borjat sova i sin spjalsang. Alice och Olivia har delat rum nu i nagra veckor men det fungerar inte sa Olivia ska flytta till gastrummet. Vi har malat det i dag, ljusblatt valde hon lite ovantat. Hade helt klart trott hon skulle valja rosa.. Stephanie som hade rosa innan och nu anser att hon ar "for gammal" for det valde turkost till sitt rum. Har malar bada rummen idag medan Lonny tog hand om Alice. Han far inte hjalpa till med sant pga att han slarvar och ar helt enkelt inte lika bra som jag, haha! Och han ar bara glad for det tror jag.

Stephanies rum


Blev fint tycker jag, och Steph ar jattenojd!


Hjalpsamma Olivia....!


Olivia malar i sitt nya rum, sur for att jag ska ta kort "hela tiden"
En sak som jag precis lart mig att det ar vart pengarna att kopa dyr farg med grundfarg i, istallet for att mala flera ganger. Visst ar det dyrare men gu sa mycket snabbare!! Love it!
Ska lagga upp fler kort nar rummen ar klara med mobler och allt.

Vi hann med att aka till IKEA ocksa for lite lunch (med Johanna och Vivianne) och titta runt pa saker vi antagligen ska kopa till Stephanies rum.

stora bebben

Publicerad 2012-07-13 21:09:32 i Allmänt

Den har stora bebben kan sitta nu, lite ostadigt fortfarande men anda...
och 2 tander har hon, men haret det tappar hon!

Gratis e gott

Publicerad 2012-07-13 21:03:18 i Allmänt

Har skriver man ju datumet med manaden forst, sedan dagens datum sa idag ar det ju till exempel fredag den 13 Juli: 7/13. Det jag skulle komma fram till ar att for 2 dagar sedan var det ju 7/11 och da ger alla SevenEleven affarer ut gratis slurpies (tror man sager slushies i Sverige for jag kommer ihag att vi brukade kopa slushy i bowlinghallen :-) ) Vi var pa tva olika 7/11 och fick gratis slurpies. Haha!
Idag var vi snappet varre for om man kladde ut sig till en KO sa fick man gratis meal pa Chick-fil-a:

MUUUUUUUU!!
Visst ar vi pinsamma, haha!!

Fast jag har faktiskt en god tanke bakom det hela. Jag forsoker lara Stephanie (ja Olivia med, men hon ar ju lite val ung for att riktigt forsta hur pengar fungerar) att saker kostar pengar men att man kan spara, planera och gora gratis saker ocksa. Stephanie har hand om var "sommar-kassa" dar vi har en viss summa som ska racka till sommarens nojen. Om vi till exempel ska gora nat dyrare som att ga till en nojespark sa maste vi gora lite billigare saker for att inte gora slut pa alla pengarna for snabbt.

Bade Stephanie och Olivia ar med i bibliotekets bokklubb over sommaren. Den fungerar sa att nar man last ett visst antal bocker och fyllt i sin lista sa far man en kupong bok med en massa smatt o gott.
Idag lamnade de in listan och fick kupongerna. Bland annat gratis pizza, gratis glass, halva priset pa bowling, gratis ryggsack med mera. Jattebra program tycker jag och det uppmuntrar ju intresset for att lasa ocksa.

Mini-semester

Publicerad 2012-07-13 20:43:49 i Allmänt

Jag och flickorna har varit i Hampton i 3 dagar, Lonny jobbar ju sa vi akte sjalva. Vi passade pa att "semestra" lite och gora saker som vi annars inte hinner nar vi oftast ar i Hampton bara over en helg. Vi hade tankt aka till Virhinia Beach ocksa men det satte vadret stopp for, regn och aska.
Vi spenderade en hel dag pa ett barnmuseum som ligger en halvtimma ifran Hampton. Vi har aldrig varit dar forut och det har varit stangt i 4 ar for renovering. Helt fantastiskt kul!



Alice i Nicke-Nyfiken-Landet pa museet (ser ni Stephanie som gommer sig bakom och haller i Alice, haha)


Stephanie star inuti en jattestor sapbubbla


borsta borsta tanderna

Sedan gick vi pa ett biocafe dar Stephanies bror jobbar. En biograf dar de ocksa har bord och servitorer sa man kan ata mat medan man kollar pa bio. Vi sag BRAVE.
Dagen darpa spenderade vi hela dagen i ett inomhus-vattenland dar Stephanies kusin jobbar. Jattekul det ocksa.


  

Igar akte vi hem igen men forst firade vi farmor lite eftersom hon fyllde ar

Alice och farmor leker med en speldosa

43 grader varmt

Publicerad 2012-07-08 18:22:34 i Allmänt

Igar hade jag och Olivia lekdejt med Valerie och hennes mamma. Vi traffades vid deras pool och lekte i 2 timmar. Jattekul men sen var vi helt slut for det var sa sjukt varmt, 43 grader! Resten av dagen var vi inomhus, vilade, pratade med Emelie och Leo pa skype, kollade pa film och gjorde smoothies mm.

Valerie och Olivia pa snack-break fran poolen. Best Friends!

Alice sov for forsta natten i sin spjalsang, det gick sadar. Hon vaknar sa himla ofta om natterna nu, och jag ar ganska saker pa att hon har ont dar tanden haller pa att komma upp for hon ar ganska gnallig och bara "gnagar" pa allt. Hoppas det blir battre snart. Igar lyckades jag fa i henne lite paronmat, men allt annat tycker hon ar "usch"! Petig i maten var det ja.... ;-)

4 Juli

Publicerad 2012-07-06 20:46:33 i Allmänt

Alice fick sin forsta tand den 4 Juli!
Vi firade Amerikas Nationaldag med att ta det ganska lugnt. Det var asvarmt sa jag, Steph och Olivia gick till poolen ett tag. Tycker inte om att ta med Alice ut nar det ar over 40 grader(!) sa hon och pappa fick vara hemma. Sedan grillade vi kycklingspett, hamburgare och korv. Sallad och potatisgratang till det:)
Johanna och company kom och at med oss.
Pa kvallen satte vi spratt pa lite fyrverkerier innan Lonny var tvungen att aka och jobba natt.
 
Steph och Olivia garnerar flaggtartan


vattenmelon pa pinne - festligt!

Filmkvall utomhus

Publicerad 2012-07-02 15:43:20 i Allmänt

Igar kvall hade de grill och filmkvall dar Johanna bor och hon bjod in oss. Jattemysigt och bara liite varmt, men inte sa hemskt hett som det varit under dagen. Vi hade trevligt och at hamburgare, korv, popcorn och dricka medan vi tittade pa Tangled (Trassel).
Olivia var i extas och drack nog en sadar 6-7 festisar och tyckte det roligaste av allt var att hamta popcorn.

Innan filmen borjade. Jag vet att jag inte ser klok ut men det bjuder jag pa. Stal kortet fran Johannas FB;-)


Olivia vid popcornmaskinen

fortfarande varmt

Publicerad 2012-07-01 19:27:41 i Allmänt

Varldens storm har i fredags kvall och manga ar utan strom. Inte sa harligt eftersom man da inte har nagon A/C och det ar over 40 grader varmt... Vi hade tur och slapp vara utan strom. Johanna daremot - not so lucky... hennes A/c gick sonder sa de har sovit har i natt. Men vi hade det bra, gick ut och at middag igar kvall och pratade en massa saklart.  Och nu har de fixat hennes A/C.
 

Lonny och Olivia ar i Hampton, skont for Olivia att komma ut lite nu nar det ar sa varmt har att vi bara haller oss inomhus.
Min A/C i bilen har ocksa lagt av sa just nu har jag ingen bil men far antagligen tillbaka den imorn, det blir nog inte sa billigt gissar jag for de maste byta ut the compressor, vad det nu ar. Inte en manad efter att jag betalat av bilen och den borjar redan ga sonder... :-(
 
Nu ska jag mata Alice igen, hon ater hela tiden men det gar fortfarande sisadar med "mat", vill helst bara ha flaska hela tiden.




PS: fagelungarna dog bada tva :-( Stackars Olivia ringde precis och fragade precis hur det var med dem och blev ledsen att de inte finns kvar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela