FLICKORNA PUGH

Hmm

Publicerad 2013-02-28 01:24:49 i

Tur att jag fick lite ledigt I helgen for nu ar det tillbaka till verkligheten om man sager sa. Ar det inte jobb eller gymnastic sa ar det nat annat. Just nu sitter jag pa Olivia's gymnastik o vantar pa henne, sen ska vi hamta steph. Alice har feber nu sa forhoppningsvis blir hon inte sjuk for det har vi inte tid med. annars har vi faktiskt haft en jatteharlig dag med underbart vader. Lekdejt o lite bakning hann vi ocksa med. jatteackligt lchf brod o lite goda kakor blev det. Provar att blogga Fran ipad men jakligt svart pga javla auto spell, grrr
Fan nuuu hittar jag svenska, det är ju så dags nu

New Rides

Publicerad 2013-02-24 23:28:22 i Allmänt

Idag har resten av familjen kommit hem, vi har varit ute jattemycket i det harliga vadret. Stralande sol och 12 grader varmt. Vi akte och kopte nya cyklar till barnen. Onskar verkligen att vi hade ett garage, cyklarna blir ju saa fula av att vara ute aret om, sa de gamla skankte vi bort.
Stephanie valde en "gammaldags" cykel och den fick absolut inte vara rosa, medan Olivias var tvungen att vara sa rosa som mojligt. Alice fick noja sig med sin nya vagn. Kopt en ny lite mindre som ar smidig att ha liggande i bilen, men inte tar upp halva bilen som min andra vagn gor. Kopte cyklarna pa Walmart och efter mycket trixande for att forsoka fa in cyklarna i bilen (och manga vanliga hjalpsamma manniskor pa parkeringen) fick Stephanie cykla hem fran affaren, haha! Det ar en bit, sa jag fick aka efter och stanna lite har o dar.

lite egentid

Publicerad 2013-02-23 20:41:03 i Allmänt

Lonny, Olivia och Alice ar i Hampton och halsar pa + fixar nya bromsar pa min bil. Dar sparade jag in nagra tusen ($400) OCH fick lite egentid pa kopet. Visserligen ar ju Stephanie "hemma" men henne ser man knappt roken av, mest kompisar som galler. Men igar kvall var vi pa bio och middag bara hon och jag. Vi sag Safe Haven och den var ok, hade nog lite for hoga forvantningar eftersom det ar baserat pa en bok av samma forfattare som skrev The Note Book - varldens basta film! Sag att den var regiserad av Lasse Hallstrom ocksa :)
   http://www.fandango.com/movie-trailer/safehaven-trailer/145314/2296567665
Imorse hann jag prata lite med syrran pa telefon innan vi akte till svenska skolan. Efter skolan at jag o steph lunch pa Subway och sedan lamnade jag av henne pa bion dar hon traffade sina kompisar. Sjalv akte jag o gjorde pedikyr och shoppade massa pa Bath & Bodyworks. Lyxa till det lite nar man antligen har lite tid! Nu ska jag nog vila lite sen kolla pa sjunde sasongen av Dexter. Ibland nar jag ar ensam sa blir jag saaaa lat att man undrar ju hur sjutton mitt liv hade sett ut om jag inte hade barn. Hjalp, da skulle jag nog aldrig fa nat gjort!

President's Day

Publicerad 2013-02-18 20:57:36 i Allmänt

sa skont det ar nar man far en extra lang helg. Idag ar det President's Day och jag blev lite ovantat helt ledig! Harligt! Vi sov extra lange sen akte vi till IKEA, de hade ett jattefint paslakan set pa rea idag som jag garna ville ha. Men det visade sig att resten av Amerika ocksa ville ha det sa trots att vi var dar 45 min innan de oppnade sa var det flera hundra personer i ko. Nar de antligen oppnade (15 min senare an de ska oppna) sa var det totalt kaos. Vi bestamde att Lonny skulle stanna med barnen i resturangen medan jag sprang o hamtade paslakanet. HAHAHA, vilket skamt, de hade gjort nan slags "gang" totalt inplastad med presseningar (!) som en tunnel flera hundra meter lang som man skulle ga i. Det rorde sig inte over huvud taget och jag fick panik och vande och lyckades ta mig ut mot strommen. Va fan liksom. Jag betalar hellre dubbla vanliga priset an gar igenom det en gang till. Folk var jattearga och filmade med sina telefoner och sa att de skulle stamma dem o allt mojligt. ojojoj, detta kaos for ett paslakanset - nej tack! Vi akte och lekte av barnen pa ett stalle som heter Kids in Motion, som Busfabriken ungefar. Sedan at vi lunch ute pa resturang innan vi akte hem. Ratt skont med en extra helgdag, nu blir det att slappa resten av dagen. Alla helger borde vara 3 dagar eller hur!

weekend

Publicerad 2013-02-17 19:31:00 i Allmänt

Bade jag och Lonny var sa jakla trotta i fredags att vi bara inte orkade aka till Hampton, vi var hemma och slappade istallet. Jag hade redan duschat och krupit ner i sangen nar kl var 19:20 och Alice hade somnat. Jag somnade inte men anda, sa skont att bara kolla pa tv o slappa. Pa lordag morgon akte vi efter frukost. Nar vi kom fram umgicks vi lite med svarforaldrarna innan jag och Stephanie akte ut o shoppade lite. Senare pa eftermiddan/tidig kvall akte jag och Lonny ut pa bio och middag. Cinema Cafe ar verkligen perfekt, man kan ata o dricka pa biografen.
Men jag kan tipsa om att inte bestalla nachos for det ar inte latt att ata i morkret.. Vi sag Die Hard 5 och jag tyckte den var ratt bra. Men jag drack mer an Lonny sa det kanske var darfor for han tyckte den var kass. Efter bion ringde vi och kollade hur det var med Alice, for hon hade varit lite gnallig innan vi akte. Allt var bra sa vi gick ut och tog nagra drinkar innan vi akte hem. I morse blev det frukost i bilen och nu ar vi hemma och mellanlandar innan vi ska ivag pa music class och sen poolparty.
 
Ok, nu har vi varit pa Gymboree, varit och badat och kalas ocksa. Alice var lite skeptisk till poolen forst men sen gillade hon den. Tror det var lite overvaldigande med den hoga ljudnivan och alla barnen dar forst. Hon fick sitta i pappas kna och titta pa ett tag medan jag satt i jaccuzin, sa himla skont. Sen ville hon leka lite ocksa
Imorgon ar det President's day och vi ar lediga hela familjen. Nice och jag hoppas pa sovmorgon. Vi far val se!

Alla Hjartans Dag

Publicerad 2013-02-15 13:44:00 i Allmänt

Jag vet att det ar sjukt hur mycket folk firar en speciell dag om aret nar man visar vem man tycker om men det struntar jag i. For jag ar en av de som tycker det ar JATTEROLIGT med alla hjartans dag!
Hela dagen agnades at detta, jag hade gjort sma giftbags till barnen och dagbarnen och allt vi at hade var antingen hjartformat eller rott. (jag ar ju faktiskt dagmamma och da far man fjanta sig lite utan att vara klassad som crazy). Till frukost rostade brod-hjartan och jordgubbar.
 
Till lunch fick barnen hjartformade sandwiches och fruktspett
  
Jag och de stora dagbarnen gjorde cupcakes och brownieshjartan.
 
Nar Lonny var ivag med Stephanie och Olivia pa gymnastik fixade jag och Alice middag. Cheesballgratang
 
korten ar ocksa fran hennes blogg. Det blev riktigt gott, trots att barnen var valdigt skeptiska forst. Till efterratt blev det Red Velvet Cupcakes.
Mumsigt!
Jag fick fina kort av barnen och rosor av Lonny. Vi ska fira lite i helgen nar vi ar i Hampton genom att ga ut och ata och ga pa bio. Lite vuxentid, yeay!
 

Disney on Ice

Publicerad 2013-02-14 12:57:55 i Allmänt

Igar kvall var vi pa Disney on Ice.
 
Roligast hade nog Olivia men vi andra tyckte ocksa att det var bra, till o med Alice var som i trans. Men efter pausen hade Alice fatt nog sa hon somnade i pappas famn ett litet tag.
 
  
 

shopping terapi

Publicerad 2013-02-11 03:40:35 i Allmänt

Har varit pa ganska daligt humor hela helgen, ja faktiskt hela veckan om jag ska va arlig. Kanner mig sa himla otillracklig. Men det ar val sa nar man ar mamma... tiden racker ju aldrig till, det finns alltid mer man borde/vill gora an vad det finns tid. Och sa saknar jag min familj i Sverige sa himla mycket just nu. Har pratat av mig med bade mamma och syrran och det brukar hjalpa, men inte den har gangen. Blev bara varre och jag saknar dem annu mer nu. Usch! Tror att jag behover en break och hoppas det ar darfor jag ar sa trott och grinig, jag jobbar ju faktiskt over 60 timmar i veckan och har bara sondagar ledigt. Maste nog gora nat at det for jag kanner mig inte som varldens basta mamma just nu, alltid trott och nar jag inte jobbar sa ar det alltid stada/laga mat/handla/tvatta/fixa/gora laxor. Vi maste ju hinna ha lite kul ocksa. Och jag vill ha lite egentid, saaaa trakigt att inte ha nagon att kunna hitta pa nagot med nar man behover lite vuxentid. Lonny verkar inte alls behova egentid, men han har ju redan sa mycket eftersom han inte jobbar hemma. 
 
Hur eller hur sa var jag lite duktig och rensade ur alla garderoberna och akte och donerade 4 stora soppasar med klader. For att senare aka till Kohls och handla 4 stora pasar med klader. Snacka om terapi for sjalen. Att shoppa kan vara sa kul och fa en att kanna sig saaaa mycket gladare och battre, visst ar det konstigt! Men bade harligt och en ond cirkel. rensar ut i garderoberna for att kopa nytt och sen ar det tillbaka till att klaga att barnen har for mycket klader. Hahaha, sa konstigt man beter sig egentligen.
 
Den har veckan ska forhoppningsvis bli lite battre for vi ska ga pa Disney on Ice pa onsdag och i helgen ar jag ledig fran svenska skolan sa da aker vi nog till Hampton for jag har hotat Lonny med att om han inte tar med mig ut pa dejt snart sa blir det synd om honom

forsoker att forbereda mig mentalt

Publicerad 2013-02-08 13:57:29 i Allmänt

for denna skitfredag! Har inte sovit mycket inatt och vaknade av att grannarna star och bankar pa dorren. Hon undrade om hon kunde fa lamna av dem tidigare an klockan 6 idag... Jaha, och det kunde du inte sagt igar, eller kanske anvant telefonen...?! Inte kul att vakna sa. Den enda tiden som jag har for mig sjalv (nagonsin) ar kl 5:45-6:15 innan dagbarnen kommer och innan mina barn vaknar. Jag har ocksa lovat att ta hand om en pojke idag som ar 2 ar och grater konstant i de 8 timmar han ar har. Tyvarr sa kan jag inte saga ifran nar jag har lovat men det kanns inte kul att han ska komma och grata hela dagen. Usch! Den har fredagen och nasta har jag lovat, sedan kommer jag saga att jag inte "har plats" for honom. Inga pengar i varlden ar vart det. Stackars ungen hatar ju allt, inte ens att ga till lekplatsen tycker han om. Jag vet ju att det ar for att han aldrig varit ifran sin mamma men det hjalper ju inte, nar han inte kommer regelbundet. Och imorgon ar det svenska skolan igen. Sa trott pa det nu, min klass ar jattejobbig i ar. Om jag hade hittat rektorn efter forra veckans lektion hade jag sagt upp mig, sa javligt var det. Min assistent kom inte sa jag var sjalv och hela lektionen gick till att "passa" dem och vi kunde inte gora halften av arbetet som jag planerat. Ibland undrar man hur barnen har det hemma som tror att de kan bete sig pa detta sattet. En elev bet mig(!) Halla liksom! Usch, vad jag lantar 28 timmar framat nar jag far helg och kan vila lite. Skitfredag... blah

realistiska krav..?

Publicerad 2013-02-06 15:35:00 i Allmänt

Fick brev fran Olivias larare igar att hon nu har placerats i en "reading intervention" grupp. Anledningen ar att hon inte laser tillrackligt bra och vi maste jobba mycket mer med henne hemma. Har verkligen delade kanslor over detta. Sjalvklart ar jag oerhort tacksam over att hon far extra hjalp om hon behover detta! Men den extra hjalpen kommer ske under rast och gymnastik lektionen. Det ar INTE ok! De har bara gymnastik 2 gr per vecka och barn behover ju rora pa sig och rasten ar val for sjutton inte klokt att hon ska missa!! Jag ar skitforbannad. Hon kommer hem fran skolan kl 16:30 och vi spenderar oftast ca 30 minuter pa laxor, men det ar tydligen inte tillrackligt.
HON AR 5 AR!!!!!
Och hon kan ju lasa, visserligen bara latta ord men de har inte gatt i Kindergarten i 5 manader annu... Halla?! Ar det verkligen realistiska krav? Da undrar man ju bara hur det gar for de stackars barnen som enbart talar spanska hemma, hur gar det for dem nar deras forsta engelska introducerades for 5 manader sedan, hur bra kan de lasa pa engelska??? Stackars barn! Tank att sjalv larde man sig bokstaverna i forsta klass, nar man var sju ar (och jag har ju klarat mig ganska bra), men har ska man tydligen kunna lasa flytande nar man ar fem ar...

Sluta tidigt ar inte fel

Publicerad 2013-02-05 13:33:54 i Allmänt

Sa himla skont det ar att sluta tidigt! Hade glomt hur det kanns.. och helt ovantat ocksa, inte fel! Visste knappt vad jag skulle ta mig till, men lyckades anda fylla tiden sa att saga. Fixade mat innan barnen holl pa att hungra ihjal for en gangs skull. Normalt sett kan jag inte fixa det innan dagbarnen gar hem och nar barnen kliver av skolbussen ar de dodshungriga. Fast jag forstar det for da ar det 5 timmar sedan de at lunch och kanner jag mina barn ratt sa ater de inte sa mycket till lunch..
Jaja, sedan hann jag spackla igen nagra hal, hanga upp tavlor, dammsuga, torka golv, vika tvatt och sant dar som man bara maste men som ar sa trist nagra timmar senare nar man ska hjalpa till med laxor och allt annat. Jag och kidsen akte och handlade ocksa. Allt detta innan jag egentligen skulle ha slutat jobba, sa jakla skont. Sedan blev det lite Wii Dance och jag gick och la mig redan kl 21. Nice!
Men idag blir det andra bullar, alla dagbarnen kommer och idag slutar jag sent. Snart kommer de..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela