FLICKORNA PUGH

sno, bilkrash och romantik:-)

Publicerad 2010-01-31 22:46:57 i Allmänt

Ja, det blev inte riktigt som planerat denna helgen men ratt bra anda, trots lite tumult och mycket sno!
Vi hade ju var 7 ars-dag i gar (kan inte riktigt forsta att det ar 7 ar sedan vi traffades!), men eftersom det inte blev Hampton som vi planerat sa gick vi ut pa fredag  kvallen istallet, Lonnys kusin satt barnvakt. Jattekul att komma ut, romantisk restaurang, jattegod mat o valdigt goda drinkar. Vi struntade i bion, for vi var ute sa lange pa middagen att vi inte orkade med en 2 1/2 timmars film efter det.

Pa lordagen snoade det hela dagen, vi fick nog drygt 2 decimeter om jag skulle gissa. Vilket ar valdigt mycket for att vara har, utan vinterdack o plogbilar, aven att ni har mycke mer i Sverige.... sag kort pa hur mycket sno ni har: WOW!!

Jag laste klart Luftslottet som Sprangdes, over 700 sidor= den langsta bok jag last frivilligt:-) Nu ser jag fram emot att se filmen nan gang.

Stephanie skulle folja med och leka med Lonnys kusins flickvans barn Hanna(hanger ni med an sa lange?) som ar lika gammal som Stephanie, sa de akte pa motorvagen och fick sladd och korde in i vaggen i mitten, san tur var, lag hastighet och inga andra bilar inblandade sa det gick ratt bra. Bilen(kusinens bil) ar kvaddad och Lonnys kusin fick lite ont av krock-kudden men Stephanie som satt i baksatet pa sin balteskudde klarade sig fint, lite radd blev hon nog forstas. Jag blev lite smatt hysterisk nar de ringde o Lonny fick ta telefonen o sen aka o hamta dem. Stephanie var ratt nojd nar hon kom hem och berattade att hon fatt sitta i en polisbil... sa spannande :-)

Idag ar det stralande sol och snon ligger kvar, sa fint. Vi var ute och lekte lite, sen gick jag och Stephanie ut och gick. Jag hade lovat Stephanie att vi skulle kopa tuggummi pa Seven Eleven, men jag rakade ge alla pengarna till en homeless guy, jag tyckte sa synd om honom med all sno o sa, men Stephanie tyckte gott att jag kunde bett om lite vaxel tillbaka sa vi kunde kopt tuggummi oxa, haha!

Ikvall ska jag kolla pa Grammys Galan pa TV, kaka popcorn och mysa

jakla vader

Publicerad 2010-01-29 13:34:39 i Allmänt

Jag tror jag bryter ihop, nu nar vi planerat hela helgen med olika besok pa restauranger och lokaler sa att vi antligen kan boka nat till brollopsfesten i Hampton..... sa kommer de fa det varsta sno-ovadret pa 80 ar! Med andra ord kommer det inte ga sa bra for de plogar ju inte dar heller, vilket kommer leda till att allt stanger. Vi skulle oxa fira var "7-ars anniversary" dar i Hampton. Funderar  pa att boka om men det ar sa jobbigt for vi har de narmsta 5 helgerna fullbokade. Fasiken sa komplicerat det blev, jag som ville fa det har gjort, grrrr!

Ja, vi far val stanna har, trots att jag fixat vikarie till min klass pa svenska skolan och det var inte helt latt. Nu maste jag val forsoka hitta vikarie till en annan lordag, skitlatt.... Jag hade verkligen behovt en break men inget Hampton=ingen barnvakt. Olivia har ju haft det dar: Hand-fot-mun-viruset och gnalligar unge har jag aldrig traffat. Forstar att det maste gora fruktansvart ont i munnen for hon grater ca 90% av sin vakna tid och sover inte mer an hogst 2 timmar i strack pa natten och inget pa dagarna. Jag ar saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa trott!!

Idag har Stephanie studiedag fran skolan och jag har lovat att ta med henne och Lexi och aka skridskor pa formiddagen. Forhoppningsvis blir Olivia glad av att komma ut lite och titta pa storasyster nar hon aker skridskor. Nej nu ska jag ga och ata frukost medan Olivia sussar lite:-)

helg rapporten

Publicerad 2010-01-26 15:50:22 i Allmänt

Glomde ju skriva om vad vi gjort i helgen.
Jag hade jattekul pa tjej middagen i fredags tillsammans med 14 andra svenska mammor. God mat o dryck o trevligt sallskap! 

I lordags gjorde vi inte sa mycket, mer an svenska skolan men pa sondagen var jag och Lotta och vara 4 smatjejer och badade i en simhall ungefar en timma harifran som har en inomhus vattenpark med rutshkanor och annat kul. Det var verkligen roligt men vi var helt slut efterat, alla barnen somnade i bilen pa vagen hem:-)
 
Sen fick ju Olivia feber pa kvallen, men jag tror som sagt att hon fatt det Jillian har.

Nu mandag och tisdag sover Lexi (aldsta dagbarnet) over har for hennes mamma ar bortrest. Igar kvall var vi pa bio och sag The Toothfairy. Har ar trailern:  http://www.movietickets.com/trailers2.asp?vid=492&vxr=700443  Den var jattebra!
Photo images/photos/gallery/mt066409HG.jpg Photo images/photos/gallery/mt066409HK.jpg

Foresten sa ver det 17 grader varmt har igar!!! 25 Januari liksom..... men vi ska fa sno i helgen sa har svanger det minsann:-(

Nu i helgen som kommer ska vi ner till Hampton och forhoppningsvis besluta vart vi ska ha var brollopsmiddag, ska aka runt och kolla pa lite olika lokaler, restauranger mm. Hoppas fa det avklarat sa att man kan fortsatta planera resten. Det blir den 4 September 2010 om ni inte visste det redan!

olivia har feber:-(

Publicerad 2010-01-26 15:17:02 i Allmänt

Olivia har haft feber i 2 1/2 dag nu, men verkar ma bra med febernedsattande medecin. Om hon inte ar battre imorgon far det val bli ett lakarbesok, men jag tror att hon har nagot som kallas Hand-fot-mun-sjukdom:

Sa har star det i Aftonbladet om detta: En av de vanligaste men minst omtalade barnsjukdomarna. Barnet får små blåsor, särskilt i munnen, på fötter och på händer. Kan ge feber i några dagar.

Behandling: Som vid alla febersjukdomar är det viktigt att barnet får i sig mycket vätska. Om barnet har ont i munnen av blåsorna kan det vara bra att mosa maten så att den blir lättare att äta.

Så smittar den: Sjukdomen smittar så länge det finns blåsor. Det tar 2-3 dagar från smittotillfället tills man insjuknar.

När ska man uppsöka läkare: Om besvären är svåra eller febern inte går över.

Anledningen att jag tror det ar att lilla Jillian har det och hon blev sjuk nar hon var hos oss forra veckan, och Olivia har precis samma symptom; feber och ingen aptit (sedan fick Jillian blasor efter 3 dagar).... alltid ar det nat!
Jag har oxa feber men inte sa hog som Olivia, och jag mar ratt sa bra, an sa lange ialla fall.
Men trots att jag informerat de andra foraldrarna sa tog de hit sina barn anda, sa det ar ju ratt troligt att vi far det allihopa :-(

ledig...typ

Publicerad 2010-01-22 17:50:14 i Allmänt

Idag har jag bara Lexi som dagbarn och hon gar ju i fjarde klass sa det ar ju inte sarskilt mycket jobb:-)
Olivia och jag har haft det lugnt och skont; varit pa biblioteket, walmart och kopte med oss lunch och akte hem och hade mys lunch. Det ar sa sallan det ar bara jag och Olivia. Nu sover hon middag och jag ska nog oxa vila lite for ikvall ska jag ut med "Svenska Mammor" gruppen, vi ska ut och ata - det ska bli jattekul!!
Gla Helg!

lang helg:-)

Publicerad 2010-01-19 02:55:08 i Allmänt

Idag ar det Martin Luther King Holiday, vilket betyder att vi ar lediga och alltsa haft en 3 dagars helg! Harligt ma jag saga!
Vad har vi gjort da?  Vi hade ju Svenska skolan pa lordag, sedan hem o vila lite innan jag satt barnvakt at Nicholas. Pa sondagen pluggade jag pa morgonen, sen akte jag och Stephanie och kollade pa tjejernas basket match pa mitt college, de vann! Sen kopte vi med lite god mat (grillad kyckling) och akte hem och at tillsammans. Sedan jobbade jag o Lonny hart pa att fa ordning i vart sovrum. Blev nya sangklader, tavlor och stor rensning av garderoberna. Blev fint!
Pa kvallen akte vi till en bok affar dit jag hade fatt presentkort. Kopte massa nya barnbocker, Stephanie valde bland annat ut Anne Franks dagbok som hon redan last ut. Hon ar helt fashinerad och vill se filmen nu. Det finns ju ett museum om det har i DC, men jag tycker faktiskt att det ar lite val otackt for hennes alder, med tanke pa alla bilder. Eller?

Idag skulle jag haft Alex (dagbarn) men hans mamma ringde kl 5 i morse och berattade att han ar sjuk i krupp igen, de hade varit pa sjukhuset hela natten. Stackarn! Eftersom jag inte hade nagra andra dagbarn passade vi pa att sova till kl 9, sen akte vi in till National Aquarium i DC. Stephanie och Olivia gillade det jattemycket, speciellt hajarna och krokodilerna(!)
    

 

va kallt det ar

Publicerad 2010-01-13 14:07:19 i Allmänt

Jag vill ha varme nu, det har varit sa kallt, sa lange, nu. Det racker!!
Jag tror jag kommer bli forkyld igen for Olivia som ar riktigt forkyld igen, har legat och hostat mig i ansiktet hela natten.... kanner att det kommer krypande:-( host host....

Nu har jag borjat skolan igen, men jag hann njuta riktigt av min ledighet. Det har varit sa skont! Har last (ar nu halvvags igenom Luftslottet som sprangdes!) Har latat mig och gatt promenader mm. I helgen var jag o tjejerna pa bio och sag Alvin and the Chipmunks. Den va rolig och passade bade Stephanie o Olivia:-)

biltrubbel x 2

Publicerad 2010-01-10 01:07:15 i Allmänt

Igar lamnade vi in Lonnys bil pa verkstan for den lacker olja, kommer tydligen bli dyrt och ta nagra dagar. Typiskt nog sa startade inte min bil imorse, men larmet o radion var det inget fel pa!! Gick inte att stanga av radion och varje gang jag forsokte starta bilen gick larmet pa. San tur var kunde jag och Stephanie aka med Lotta (min lararassistent och kompis) till Svenska skolan, sa vi hann i tid.
Sedan gjorde Lonny(inte helt ovantat...) en sjalvdiagnos pa min bil och kom fram till att det antagligen var batteriet(?!) som var fel..
Och kors i taket sa hade han ratt, fick skjuts till bilaffaren, kopte nytt batteri och fixade bilen! Jag satt o smalog lite for mig sjalv nar han lekte "mekaniker" och tankte pa hur jag skulle fa honom att inse att han inte kan laga bilen sjalv, sa snacka om att jag blev chockad nar det funkade!!! Ja, fast nan gang ska val vara den forsta, hoppas bara inte att han blir alltfor mallig nu:-) (han tror redan att han kan fixa allt..haha)

Vi har varit hemma i USA en vacka nu och det har varit en relativt lugn vecka. Stephanie har borjat skolan igen men jag borjar inte forren nasta vecka sa jag har haft det lugnt o skont. Kollat pa TV pa kvallarna, till o med last lite Stieg Larsson och forsokt borja planera for vart giftemal, inte hel latt om man sager sa. Skulle ju underlatta om man kom fran samma land ibland.  Blir antagligen inte Hawaii som vi tankt fran borjan, men det loser sig nog det ocksa.

Nu ska jag o Stephanie o Olivia kolla pa Lasse-Majas detektiv byra. Stephanie laste snabbt ut boken hon fick i julklapp sa den gillade hon, nu ska vi kolla filmen, som ar den gamla julkalendern de visade for nagra ar sedan:-)

Lite kort fran December

Publicerad 2010-01-06 15:54:49 i Allmänt

 
Fran Lucia firandet pa Svenska Skolan!

 Jaj, Olivia, och Stephanie i knat pa min Morfar

     Tjejerna med sysslingarna Linder Olivia och sysslingen Agaton traffas for forsta gangen, sa sota!
  Pusslar med kompisarna Maia och Ellen
    Sandra med Rasmus i knat och Olivia..
 Theo, Jesper o Stephanie
  Min gudson Theo
   Spelar lite Dominos

  Pappa skar upp julskinkan! Stephanie aker skridskor med morfar o moster som hjalp.
 
 Nyarsmiddag!
   
1.Morfar hular, 2. Ute o kollar pa fyrverkerier pa Nyar, 3. cyklar pa Busfabriken, 4. Spelar Nintendo DS me Emelie o Emil.

  

Pig Cold!

Publicerad 2010-01-04 01:39:27 i Allmänt

Trodde ju att jag skulle aka hem till mildare vader har i USA, men det ar -4 grader och jatteblasigt, eller som Stephanie sager: "pig cold"

Stephanie har forklarat hur knasiga uttryck man har i Sverige som:
Pig cold or swine cold = svinkallt
sleep dinner = sova middag
repair food = laga mat
holding house = halla hus (var haller de hus...)
What the 17 = va 17...
coffee on the food = kaffe pa maten (egentligen efter maten...)


Hennes kompisar tycker det ar skitkul = shit fun, haha!

Hemma i USA igen..

Publicerad 2010-01-04 01:30:17 i Allmänt

Jaha, nu var man hemma igen. Jag hade garna stannat langre, vi hade 2 underbara veckor i Sverige. Det var valdigt kul att  se alla vi hann med denna gang. Inte latt att hinna med allt pa 2 veckor men vi hann anda med valdigt mycket tycker jag. Hann traffa Sandra, Sofia, Teresa och deras barn, samt valdigt manga i slakten.
En liten tripp till Linkoping och Stephanies alskade Busfabrik hann vi ocksa med, Hanna och hennes barn traffade oss dar.

Vi firade jul hemma hos mamma o pappa tillsammans med syrran, brorsan, morbroderna Anders o Mats, moster Anki o kusinerna Sofie o Jonny, det var jattemysigt och Stephanie o Olivia hade saa kul. Det kandes verkligen som en "riktig" jul med all sno ute ocksa, precis som det ska vara!

Stephanie har spelat Wii (som Emelie o Emil har) och nu sparar hon for att kopa ett sjalv... :-)

Vi har hunnit med lite pulka akning, skridskor, promenader, ga pa stan i Vimmerby, ICA (som Stephanie gillar jattemycket!) och halsat pa och atit god mat hos mostrar o fastrar med familjer, besok av kusiner o kusinbarn. Det har verkligen varit ett bra besok och jag ar sa glad att vi hann traffa sa manga.

Nyarsafton var vi ocksa hemma hos mamma o pappa tillsammans med Jocke, Emelie och Emil, vi at gott, korde Wii turnering (jag vann i Hula ring, som jag inte ens kan gora i verkligheten, haha!) och gick ut for att kolla pa fyrverkerier vid 12 slaget, t.o.m Olivia var vaken o hojtade "Bang Bang" om alla fyrverkerierna!

Resan gick ocksa relativt bra, inga forseningar pa vagen dit, och bara 3.5 timmar forsenade pa hemvagen, inga vaskor kom bort(!). Det enda som var jobbigt var landningen, det var sa blasigt och resan hem var litte guppig, speciellt landningen, jag blev riktigt illamaende men inte tjejerna san tur var. Olivia ar inte riktigt lika latt att resa med som Stephanie alltid har varit men men.... annars var det bra:-)
Tack till mina snalla foraldrar o syrran som hamtade o lamnade oss i Kopenhamn!

Ska lagga upp lite kort snart nan dag....

kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela