FLICKORNA PUGH

din stjärt är sa stor, jag kunde inte lata bli:-)

Publicerad 2012-09-30 18:24:00 i Allmänt

Alltsa, barn sager ju sa roliga saker! I lordags pa svenska skolan var barnen ganska busiga och jag kande att jag inte var pa varldens basta humor. Men sen ratt var det ar sa sager de sa gulliga saker. Ibland gar det bara inte halla sig for skratt aven om man forsoker. Just i den har aldern kan de ju vara lite kansliga om man skrattar at dem sa man far verkligen passa sig men ibland gar det bara inte.. Ett barn svor flera ganger, antagligen utan att veta vad det betyder. Nar jag fragade varfor han sa det ordet sa berattade han att pappa sager sa hela tiden. Haha!  Men det roligaste var helt klart nar jag stod och lutade mig over for att hjalpa en elev vid banken och jag kande nagon ta mig pa rumpan. Forst flyttade jag mig lite for jag trodde han ville komma forbi men han slutade inte.
Jag: vem ar det som tar mig pa rumpan?
Barnet: det ar jag, "A".
Jag: men varfor gor du det, sa ska man val inte gora?
Barnet: (helt allvarligt)  men din stjärt är sa stor, jag kunde inte lata bli!
 
For ovrigt sa har Lonnys foraldrar varit har i helgen. Hjalpt till lite har hemma med bland annat installera ny torktumlare och igar kvall satt de barnvakt sa vi gick ut och at helt sjalva. Valbehovligt!  Idag har vi atit brunch (bland annat valdigt goda pumpkin bagels och paron fran Vita Husets tradgard!). Har aven hunnit skypa med lilla sockerbiten (Leo), Emelie och pappa.  Olivia ar ivag pa kalas, och snart ska Stephanie ocksa ivag pa ett kalas. Sjalv tankte jag gora kottbullar och sedan slappa lite kanske
visst har vi hittat en haftig squash, ser ut som en svan!

Antligen fredag

Publicerad 2012-09-28 16:35:38 i Allmänt

Jag inser visserligen hur bra jag har det som kan vara dagmamma, och pa sa satt vara hemma med min bebis. Men den har veckan har varit.... prövande, minst sagt. Alice har sovit daligt sa jag ar sjukt trott, och hon ar gnallig. Tander pa G antar jag. Dagbarnen har tjafsat och varit allmant griniga. Olivia haller fortfarande pa att anpassa sig till dessa langa skoldagar sa nar hon kommer hem ar hon helt slut och inte varldens gladaste. Hon bryter typ ihop nar hon klivit av bussen och da borjar det... Hon grater, Stephanie vill prata, Gregory ar vralhungrig och J + C blir ledsna for att Olivia inte vill leka med dem. Och sa Alice som oftast ar grinig vid just den har tiden. For att inte tala om L, men hon ar ju alltid gnallig sa det spelar ju ingen roll. Harligt va? Det har inleder 45 minuters kaos nar det ska atas snacks, klaga pa vad jag serverar till snacks, foraldrar som ska hamta sina barn, bebisar som grater och middag som ska fixas sa vi hinner ata innan gymnastik/simning/scouterna eller vad som nu ska goras just denna kvall. Kanner mig inte som varldens basta mamma just de dar 45 minuterna for da blir det inte sa mycket "mamma över" till mina barn och det verkar mina barn ha svart att hantera. Det ar ju just da de behover "vent" och prata av sig om skoldagen och fa lite extra mammakarlek. Men idag ar det antligen fredag och det ar en latt dag for da har jag bara ett dagbarn = rena semestern! Vi ska ga till skolan och ata lunch med Olivia idag, hon har tjatat om det fast hon vet inte att vi kommer. I helgen kommer svarforaldrarna, de ska sitta barnvakt och hjalpa till med att satta upp ny ytterdorr mm. Antligen helg!!

Alice 8 manader

Publicerad 2012-09-26 12:38:00 i Alice

Stopp! Sakta ner! Det gar for fort! Ja, for idag ar min lilla Alice hela 8 manader och det kanns som om jag knappt hann blinka sen hon foddes och nu ar hon sa har stor!
 
Inte jattemycket har forandrats pa sista manaden, hon har fortfarande inte fatt klam pa det har med att krypa. Det gar bara baklanges, och hon blir riktigt arg. Hon vet ju vart hon vill men kan inte ta sig dit, pluttan. Inga nya tander an, bara de 2 dar nere. Hon har nog inte gatt upp sa mycket i vikt heller for hon ater inte lika mycket. Dricker sallan upp vallingen och mat ater hon inte sa stora portioner av an. Alskar yogurt! Och hon vill garna sta upp hela tiden, hon ar inte sa stadig annu sa man maste halla i henne. Igar forsokte hon dra sig upp med hjalp av tvattkorgen, det gick nastan - behover fortfarande lite hjalp av mamma sista biten. Hon sager foresten det hela tiden: Ma-ma-ma-ma. Vet inte om hon forstar att det ar "mamma" hon sager men jag ar lika glad for det!
 

helgens kalas

Publicerad 2012-09-24 13:02:38 i Allmänt

Helgen bestod i stor del av kalas. Forst pa lordagen nar Lonnys moster hade 70arskalas. Valdans mycket folk och valdans mycket mat! Alice tyckte det var sadar lagom kul och till slut (efter 4 timmar) fick vi ge upp och aka hem till mina svarforaldrar dar det var lite lugnare. Det tyckte Alice var battre.
  
 
Pa sondagmorgonen tog jag en promenad alldeles sjalv (lyx!) till stranden. Det var sa mysigt och ganska perfekt vader. Inte badvader men promenadvader. Havet ar sa mysigt och fint pa nat vist. Kan inte farsta att man kan bo sa nara och inte se hur underbart det ar, som Lonnys familj.. de hatar stranden och havet. Knappisar!
Sedan akte vi hem till Alexandria och bytte om infor nasta kalas. Linnea som fyllde 5.

valbehovlig harinpackning kanske

Publicerad 2012-09-22 04:23:00 i Allmänt

Jag har precis varit och klippt mig, det tog over 3 timmar! De ar bra roliga har; klipper lite, gar ivag en svang, kommer tillbaka och fortsatter klippa, tar en annan kund emellan... och jag satt med harinpackning i ca 45 minuter. Men hon tyckte val att mitt har behovde det;-) Jag ska inte klaga for dte var faktiskt skont att sitta och slappa och lasa skvallertidningar i nagra timmar. Jag har inte klippt mig pa nastan 1 ar, ouch va pinsamt. Det var sa slitet, men nu ar det fint! Glansigt, 1 dm kortare och "val-inpackat"!
Alice charmar o vill va med pa kort, hej hej!
 
Imorgon ska vi aka till Hampton pa 70arskalas, direkt efter svenska skolan. Sen kanske en dejt pa kvallen om vi orkar. Just nu kanns det inte som en chans i varlden att jag kommer orka men vi borde ju passa pa, vi har fortfarande inte gatt ut for att fira var brollopsdag. Glomde forresten skryta med min present jag fick. En ny ring
hur svart det ska va att ta en narbild pa en ring da, men ni ser va. typ 15de forsoket...
Undrar om vi kommer hitta den forsta ringen nu da?! Brukar ju vara sa...
Nej nu maste jag packa, och tjata pa barnen att de ska sova

snuttungen

Publicerad 2012-09-21 02:04:00 i Alice

 
 
Kolla in stora tjejen som ska sta upp hela tiden och bara halla i med en hand! Ata lov ar ocksa gott!
Idag har vi varit i lekparken tre ganger, det ar ju sa himla underbart vader ute att man nastan far daligt samvete om man ar inomhus. Idag ar det torsdag men nastan lite som min fredag for imorgon har jag bara grannbarnen vilket under skoltiden innebar bara Catherine och Alice. Hur skont som helst! Det kan behovas efter mitt 15 timmars pass igar, da jag tror det inte kan varit manga minuter som inte atminstande en unge tjot. Fy 17 vilken dag, jag gick o la mig sa fort jag slutade kl 21.  Idag har Alice varit lite mindre gnallig san tur ar, ni ser ju gladfisen pa korten fran idag, hon gillar att ga till parken.
Idag skulle jag haft inspektion fran min worker men hon ringde och sa att hon var sjuk. Far val se nar hon dyker upp..
 
 

äpplen

Publicerad 2012-09-17 13:10:13 i Allmänt

Igar kom vi ivag till en farm och plockade applen. Det var jattekul, forstar inte att vi aldrig gjort det innan. Ska nog planera in det varje ar nu. Barnen hade kul och det var sa mysigt dar. Vi hade med oss lite picknick och en filt. Men man kunde ocksa kopa mat, glass och candied apples (ungefar ett apple pa pinne med knack runt om).
Vi plockade over 10 kg applen, lite persikor och lite vindruvor. Det gick valdigt fort eftersom det verkligen vaxte overallt. Nar vi kom hem gjorde jag knaprig smulpaj med applen, applekram och appelmos. Barnen har atit hur mycket applen som helst och anda syns det inte att vi anvant nagra. Far nog frysa in lite!









Pressat schema

Publicerad 2012-09-16 03:17:00 i Allmänt

hela veckan har varit valdigt spackad. Jag borjar jobba klockan 6 varje morgon, vilket jag fortfarande inte ar van vid. Sedan jobbar jag ju 10-11 timmar och efter det ar det hjalp med laxor, middag och en massa aktiviteter for barnen. Bade Stephanie och Olivia har testat gymnastik nu och Olivia LOVES IT! sa hon ska fortsatta. Stephanie klassades som "for duktig" sa de rekomenderade att vi skulle vanda oss till nan mer avancerad gymnastik klubb... Hon ska borja i November men halla pa med tae kwon do fram tills dess. Jag vet att det later som valdigt mycket aktiviteter for barnen men tyvarr ar det inte som i Sverige att barnen ar ute och leker pa rasterna. Om de har tur far de ga ut och leka pa den enda 20minuters rasten pa hela dagen! Inte klokt ju! Barn maste ju fa rora pa sig och lite frisk luft hade ju inte skadat heller.. Gymnastiken i skolan har ar ett stort skamt, de byter inte ens om klader och jag tycker det ar ganska mesigt det de far gora. En gang om aret far de klattra i rep, det fick ju vi gora jatteofta och de far aldrig springa 60 meter eller langdhopp el nat sant. Mest leka datten eller skjuta en basketboll i korgen har...Daligt va! Hur som helst vill jag att mina barn ska fa rora pa sig lite, men jag skulle ju naturligtvis inte tvinga dem att gora nat de inte vill. Stephanie tycker ju allt ar roligt sa det ar inget svart, och jag ar jatteglad att Olivia har hittat nat hon gillar nu! Idag var det svenska skolan och sedan shopping pa schemat. Jag har handlat pa tok for mycket klader till Alice och ingen jeansjacka till mig som jag egentligen behover. Jag ar valdigt trott efter den har veckan och ska forsoka vila lite imorgon. Men forst ska vi aka till en farm och plocka applen och persikor. Ska bli jattekul!

gardagen

Publicerad 2012-09-12 13:06:00 i Allmänt

Igar var det fullt halligang. Pa morgonen innan skolan hade jag 8 barn har och naturligtvis var det just vid den tiden de kom for att spreja for insekter (de kommer 4 ganger om aret). Killen som dok upp sag lite chockad ut for i stort sett alla barnen var just da pa sitt varsta humor. Alice, Lauren och Olivia tjot, medans en annan satt pa toan o ropade pa mig och ytterligare en 2 aring forfoljde mig och fragade tusen fragor (why? ar favoritfragan). De aldsta tjafsade. Terminix killen sa medlidande att han skulle tanka pa mig nasta gang han var trott pa sitt jobb - det finns ju de som har det varre...  Hahaha!
Resten av dagen gick betydligt battre san tur var. Underbart vader sa efter vi vinkat av skolbarnen gick vi till lekparken och lekte nan timma. Sedan hem och at snack, foljt av lek med Johanna o Viv.
Efter skolan akte dagbarnen hem, Lonny var tvungen att vila efter att ha jobbat i 21 timmar sa jag och tjejerna akte och kopte McDonalds (tisdagar mellan kl 16-20 kostar ett meal ca 11 kr sa tisdagar ar det McD som galler for oss!), tog med maten och at i lekparken + lekte nan kvart innan simlektionen.
Olivia var jatteduktig och jag ar glad att jag anmalde henne, var lite osaker for hon ar sa feg och visste ju inte om hon skulle lyssna pa lararen. Det gick saaa bra och hon doppade huvet sakert 20 ganger (hon vagrar nar jag badar med henne)
Alice och jag skulle ju varit med pa babysim men det har var Alice under hela lektionen:
 
Jattetrott och sov hela tiden i simhallen, sen nar det var laggdags var hon minsann pigg. Skruttungen!
Efter simlektionen var det bara att skynda hem och lamna av barnen med en ganska trott pappa, jag akte till skolan for att traffa Olivias larare och vara med pa back-to-school-night. Sedan hem och dansa till Wii, for Stephanie o jag gor en 7-day challange, och Steph tog minsann inte no for an answer...
Sedan dusch o jag sov nog innan jag landat pa kudden
 

en dag i parken

Publicerad 2012-09-10 00:23:42 i Allmänt

Vi hade inte riktigt bestamt vad vi skulle gora idag, och imorse nar vi satt hela familjen i var sang och diskuterade vad vi skulle hitta pa sa ringde Lotta o fragade om vi ville hanga med till nan park. Lonny akte o spelade golf och jag och tjejerna akte och motte Lotta och hennes tjejer vid en jatteharlig park dar vi aldrig har varit innan. Det fanns mysiga skogsslingor, en sjo dar man kunde hyra kanot eller trampbat, en karusell, lekpark och lite annat.
Antligen var det lite svalare, runt 25 grader, sa vi kunde faktiskt njuta av att vara utomhus. Vi var dar hela dagen och hade med oss matsack. Mysigt!







Block party

Publicerad 2012-09-09 04:17:10 i Allmänt

Idag borjade vi med svenska skolan, och som vanligt har jag en jattestor klass men det ska nog ga bra hoppas jag.
Efter det gick vi till Nall's Nursery som ligger nara vart hus, de hade blockparty idag. Valdigt mysigt (trots den har tropiska hettan), vi provsmakade massa frukt, brod, hemgjord appeldricka. Polisen, brandmannen och ambulanser var dar sa barnen fick undersoka och provsitta mm. Sen var det ju hoppborg och lite annat. Jag tycker det ar sa harligt med Farmer's Market och handlar ofta dar eftersom vi bor sa nara. Ville kopa massa blommor och gora hostfint pa framsidan. Men dels fick vi inte plats i barnvagnen och sa kanns det ju lite avlagset nar det ar 33 grader ute. Kopte iallafall massa god frukt och gronsaker - locally grown pa deras egna farm.
    





forsta skolveckan

Publicerad 2012-09-07 19:26:20 i Allmänt

Forsta skolveckan ar snart avklarad, och det verkar ha gatt bra. Olivia tycker det ar kul att ga dit, sa det maste ju vara ett gott tecken. Stephanie ar ocksa nojd, och hon tycker inte att "den elaka lararen" verkar sarskilt elak. I alla fall inte an... Ikvall ska vi ga pa skolans Fun Fair som de har; hoppborg, facepainting, lekar, mat och massa annat roligt. Det blir sakert kul, och varmt... nar ska det bli svalt ute?! Jag ar saaaa trott pa den har varmen nu!
Imorgon borjar svenska skolan igen, sen kanske vi ska aka till Hampton. Vi far val se.
 

Alice och hennes kompisar
 

ny vagn igen

Publicerad 2012-09-07 19:13:36 i Allmänt

Mycket nojd med min nya vagn, som gar att anvanda pa 12 olika satt:

just nu har jag Alice mot mig och Lauren sitter at andra hallet. Mysigt tycker Alice
 

Nojda elever

Publicerad 2012-09-05 12:57:31 i Allmänt

Skont! Forsta skoldagen gick bra och bada tjejerna var nojda, men trotta. Olivia var jatteglad nar hon kom av skolbussen och det bara bubblade ut information. Jag hann inte riktigt ta in allt hon sa och det var sa mycket barn att halla reda pa. Nar vi hade gatt de 200 meterna fran busshallplatsen till vart hus hade hon pratat klart och ville inte svara pa nagra fragor. Hon var ju sjalvklart jattetrott, och det kan jag forsta. Vara borta fran kl 9 pa morgonen till 16:30 ar valdigt lange! Tycker att det ar helt galet att de har sa langa skoldagar har nar barnen ar sa sma. Stephanie gar ju precis samma tider, men hon ar ju atminstane i 6e klass. Olivia namnde dock att hon behover minsann inte sova middag som alla andra i klassen. De sov men inte hon, for hon ar "more mature" an vad de ar... Jag hoppas att hon vanjer sig och kanske kan sova (eller atminstone vila) nar de har naptime.

Stephanie var ganska nojd ocksa, trots att hon fatt den lararen som har rykte att vara "den elakaste pa hela skolan"! Stephanie sa att hon verkade ganska bra, och hade valt Stephanie som sin hjalpreda i ar. Stephanie var valdigt glad over det. Trots att S var lite besviken att inte en enda tjej fran hennes forra klass gar i den har klassen sa verkade hon ganska glad. Och jag ar overtygad att hon kommer fa manga nya vanner.

Forsta skoldagen

Publicerad 2012-09-04 16:21:03 i Allmänt

Nu har jag skickat ivag de tva aldsta barnen pa skolbussen, kanns sa konstigt och overkligt. Olivia tyckte det var jattekul och tjatade i over en timma att "ska vi inte ga till bussen snart?" Skont att man inte har ett av de angsliga barnen som storgrat nar de tvingades pa bussen, de foraldrarna lider nog just nu. Usch vilken kansla!
Tank att tva av mina tre barn gar i grundskolan nu, wow! Ska bli sa kul att fa veta vad de gjort idag.


Labor Day

Publicerad 2012-09-04 04:35:00 i Allmänt

Ja idag ar det Labor Day - sista dagen pa sommaren! Imorgon borjar skolan, nu ligger barnen i sangen, skollunchen ar packad och kladerna de ska ha pa sig forsta skoldagen har de redan valt ut. Jag ska ocksa ga o lagga mig snart. Skulle bara uppdatera lite snabbt. I morse spelade vi minigolf och var vid batting cages, vad det nu heter pa svenska. Man star i en bur och det kommer en massa basebollar som man ska sla med ett slagtra - typ brannboll. Jattekul, men svarare an jag trodde. Slagtraet var sa himla tungt, kommer ha ganska ont imorgon tror jag.
 

Sen njot vi vid poolen resten av dagen, bestallde pizza och gottade oss i solstolarna. De sista tva timmarna hade de hundsim, det tyckte barnen va jattekul. Och hundarna med!
 



 

Shopping, anniversary och poolen

Publicerad 2012-09-02 03:42:49 i Allmänt

Den har helgen ar ganska speciell for det ar den sista pa sommaren och den sista som poolen ar oppen. Pa mandag ar det Labor Day och vi ar lediga, da ar det sista pooldagen som de firar med poolparty om vadret tillater, finns risk for regn. Imorse var det valdigt mulet men varmt. Jag och Alice var ute pa en promenix klockan 7 och da ver det bara 24 grader ute, men med 99% luftfuktighet kandes det valdigt klibbigt och ackligt redan. Sedan dusch, skype med Emelie, god frukost innan vi akte och shoppade. Har inte sa mycket klader till tjockisen Alice for trots sina ringa 7 manader passar hon natt och jamt i 12 manaders klader vilket jag bara har nagra (2-3) bodysar. Labor Day weekend = rea overallt sa nu har vi shoppat lite till lilltjejan. Jag har ju tyvarr gjort mig av med nastan alla klader Olivia hade fran 0-2 ar for jag tankte nog att vi inte skulle ha fler barn. Men nu far man ju shoppa lite sa det ar ju kul! De andra barnen fick ocksa nagra plagg saklart.
Vi firar ju brollopsdag pa tisdag sa vi firar det lite i helgen ocksa. Idag bestallde vi hem mat, och hyrde film - ni hor ju vilka partyprissar vi ar...!  Men jag ar lite nyfiken pa vad jag ska fa i brollopsdagspresent, for Lonny skryter sa himla mycket att det ar nat jattebra. Han ar annars riktigt urusel pa att kopa present men Stephanie sager att jag kommer att gilla det.. Har forsokt muta Stephanie att beratta det for mig men hon vagrar. Jag har inte kopt nat till honom an.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela