FLICKORNA PUGH

Det blir inte alltid som man tankt sig..

Publicerad 2010-11-27 02:20:51 i Allmänt

Thanksgiving helgen ar har och jag har sett fram emot den har helgen i flera manader. 4 dagar hel-ledigt, inte ens svenska skolan! Men vi mjukstartade lite smatt med nacksparr. Det verkar bli en ny tradition eftersom det ar tredje aret i rad jag har sjukt smarsam nacksparr pa Thanksgiving... jattekul.

Tankte ta en kort middagslur innan vi packade in oss i bilen och akte ned till Hampton. Olivia vackte mig genom att komma in och spy pa mig i sangen (efter att jag hade baddat rent samma dag). Trevligt varre! Honn fortsatte spy hela kvallen sa vi akte saklart inte. Men det gick over snabbt sa Lonny tyckte vi skulle aka nasta dag, vilket vi gjorde. Vi hann med en trevlig Thanksgiving Dinner hemma hos hans foraldrar, och ett besok hos Stephanies farmor innan vi akte tillbaka hem till oss. Lonny hade namligen inte ledigt pa fredagen:-(

Har ar BLACK FRIDAY dagen efter Thanksgiving en jatterea i alla affarer sa jag och Johanna gav oss ut kl halv 3 pa morgonen!! Vi skulle till Target som oppnade kl 4! Det var ca 500 personer i ko utanfor nar vi kom fram sa vi blev lite besvikna. Tankte att vi antagligen inte skulle fa tag i det vi ville... Men vi hade en plan och karta over var allt skulle vara sa vi delade upp oss och sprang som darar, hahah! Johanna sprang och hamtade ett X-box som jag ville kopa till Lonny i julklapp (det ar alltid varst i elektronik avdelningen sa Johanna fick det uppdraget!) och jag sprang och hamtade leksaker, filmer, tackvastar, dammsugare och smorgasgrillar. Helt sjukt billigt och vi lyckades att hitta allt vi var ute efter (utan en leksak som Johanna skulle kopa till Shawns syster-son). SA NOJDA!!
Jag fick Xboxen till halva priset och sa fick man ett presentkort pa $50 om man handlade for en viss summa. Jag fick 3 sana presentkort!

Tyvarr borjade jag ma daligt nar vi var ute och handlade och jag hann knappt hem kl 5 pa morgonen innan min maginfluensa satte igang -USCH!!!! For er som inte vet sa kan jag tala om att det ar hemskt smartsamt att ha nacksparr och maginfluensa samtidigt.... aj, usch, blah!
Mina underbara barn har istort sett klarat sig sjalva idag eftersom Lonny var tvungen att jobba och jag varit skitdalig! Sota goa Stephanie har stadat, fixat mat till henne och Olivia, googlat maginfluensa, sen kom hon upp med kex och sportdryck till mig som hon hade last skulle vara bra. Hon ar ju bara for underbar! Lonny fick dock komma hem lite tidigare men Stephanie hade ordning och reda pa sig, syrran och mig fram till dess:-)

Hoppas jag mar battre imorgon for jag skulle advents-pynta, baka lussekatter och ta med barna pa bio den har helgen hade jag tankt. Hall tummarna att min maginfluensa gar over lika snabbt som Olivias//

Vi tar AMA galan pa allvar!

Publicerad 2010-11-22 02:56:07 i Allmänt

Jag, Stephanie och Olivia kollar pa American Music Awards galan och ater popcorn. Sjalv sitter jag pa soffan, men tjejerna dansar loss till alla upptradande saklart!
 

Jag vantar pa New Kids on the Block som ska upptrada=)
Jag kan inte dansa, knappt rora mig for jag har saaa ont i laren. Skulle bevisa for Lonny att jag ar snabbare an honom pa att springa 60 meter..... sa ver tyvarr inte fallet. Jag forlorade med nagra mm:-(  Det bara knappte till i laret, och nu har jag sa jakla ont. Men jag ska allt visa honom - Stephanie ska vara min personliga tranare och sen ska vi ha re-match! Inte en chans att jag ska lata honom sla mig igen, fy 17 sa nojd han ar nu, haha.

Sedan har vi spelat monopol, kollat pa Tingeling film, lekt i lekparken, bakat chokladbollar och shoppat. Stephanie fick ju en massa presentkort i fodelsedagspresent sa hon har handlat spel, orhangen, klader och nagon slags logndetektor som hon anvant pa oss hela dagen:-)

Jag ar en hypokondriker

Publicerad 2010-11-19 19:43:47 i Allmänt

Jag maste nog snart sluta lasa Aftonbladet for jag tror jag har alla sjukdomar och halsobesvar de skriver om... Senast har jag diagnostiserat mig sjalv med svamp i magen eftersom jag ar sa trott.
Se sjalva, 70% av Europas befolkning har det (om Aftonbladet sager det sa maste det ju vara sant eller hur!).
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/mage/article8107442.ab
Efter att ha atit mycket vitlok, granat apple och tranbars dricka sa mar jag redan mycket battre! Borde blivit lakare alltsa.

Pa tal om nat helt annat sa har jag i stort sett beslutata att vi aker till Sverige i sommar istallet for i pask. Langtar redan=)   Just nu haller vi pa att forbereda infor Thanksgiving som ar nasta vecka, pa torsdagen. Da er vi lediga torsdag och fredag, ska bli skont! Antagligen kommer Lonnys foraldrar hit.

Denna helgen blir det ratt lugnt, tankte jag skulle baka bullar + lussekatter till Svenska Bazaren pa ambasadedn nasta vecka. Det ar var storsta inkomst pa svenska skolan utover terminsavgifter, och alla maste baka eller hjalpa till och salja. Jag bakar!

Sverige resa...

Publicerad 2010-11-15 16:04:49 i Allmänt

Det har ar sa markligt tycker jag:
Det kostar ca 8000kr MER att aka till Sverige for oss i April jamfort med att aka i Juni?!
Det ar alltsa billigare att aka i Juni, huh?!!!
Hur ar det mojligt?

Nu borjar jag tanka att vi kanske skulle aka i Juni istallet.... eller?
Vi tankte ju aka i April, nar Stephanie har pasklov, mest for att vi inte tycker vi har rad att aka pa sommaren. Men nu ar det ju nastan som att kopa en femte biljett eftersom det kostar 1000 dollar (ca 8000 kr) mer att aka i april. Hur ska vi gora nu?

köttfärsfräs och hostpromenad

Publicerad 2010-11-14 23:36:05 i Allmänt

Helgen har bestatt av svenska skolan, promenader, dvd tittande, vilande och matlagning. Gjorde kryddig köttfärsfräs med bonor, morotter, majs, lok och nar det var klart blandade jag i kokt ris och artor. Det blev supergott!! Olivia tyckte ocksa om det men hon vill alltid veta vad allt heter och nar jag sa att det hette köttfärsfräs sa undrade hon WHY?! Tycker att det ar svart att saga "schottfasfjaaas.... haha sa gullig:-)
 

DVD filmerna vi kollade pa var the Killers med Ketherine Heigl och Ashton Kutcher, och Why did I get married too? med bl annat Janet Jackson. The Killers var sadar, ratt rolig i borjan sedan ganska overdriven. Den andra filmen ar valdigt bra tycker jag men man ska se forsta filmen forst: Why did I get married?, lite sorglig .

 

Stephanie sov over hos en kompis efter ett fodelsedags kalas igar och hon hade haft kul forstas. De hade lekt lazertag.  Har ar nagra kort fran idag:

    



   

TGIF!

Publicerad 2010-11-12 16:30:12 i Allmänt


Thank God it's Friday! Kanns harligt med helg, trots att jag inte har nagot planerat overhuvud taget:-) Stephanie ska pa en sleepover + fodelsedags kalas, men annars har vi inget planerat. Vadret ska vara harligt: ca 15 grader och soligt. Ska forsoka hinna ta lite fina kort pa barnen bland hostloven innan allt blir gratt och trist. Sen ska det regna en hel del nasta vecka sa det galler att suga upp det har harliga vadret!

Jag alskar scarfar sa det har vadret ar ju perfekt, nu kan man borja anvanda scarf igen - yippie!!

Kanske man skulle kopa en ny, de har sa manga fina pa Target... ja det blir kanske lite shopping i helgen da.. 
 

Maraboooouuuu

Publicerad 2010-11-12 16:20:55 i Allmänt

Jag alskar Marabou choklad!!  Trodde verkligen att de hade slagit rekord nar de kom ut med Marabou chokladkaka med daim - mina 2 favoriter tillsammans! Mmmmm!  Stephanies favorit ar den med non-stop i:-) Fast hon verkade ju gilla polka oxa eftersom jag inte ens hann smaka innan den var slut...

Men sen har jag hort om en massa andra som jag inte smakat: POLKA, och nu VIT choklad!!!!  Later ju helt himmelskt. Vill ha!! Apelsin krokant ar jag lite tveksam till men den kanske ar god, eller? Degestive har jag inte heller smakat, hmm. Varfor har IKEA bara de vanliga sorterna??  Marabou borde salja i USA ju. Gu va jag ar sugen pa choklad!



Valdigt lockande jobb erbjudande...

Publicerad 2010-11-10 17:07:18 i Allmänt

Igar blev jag erbjuden ett jobb som Assistant Director pa ett dagis/forskola. Det ar valdigt lockande men jag kommer antagligen inte ta det pga pengar.
Det finns ett litet dagis pa Lonnys jobb med drygt 100 barn och deras assistant director slutade tvart forra veckan. Lonny kanner dem lite eftersom han har hjalpt till med deras renovering (han jobb som building manager innebar att han overser alla ritningar och alla byggarbetare och vaktmastare). De vet att jag har ett daycare hemma sa de erbjod mig jobbet och sa att det finns plats till Olivia i 3 ars klassen. Jag ar valdigt intresserad av att ha ett sant jobb.... en vacker dag. Men just nu kanns lite for tidigt. Jag vill vanta ca 2 ar, tills jag kanner att Stephanie skulle klara sig hemma sjalv efter skolan eftersom barnomsorg ar sa sjukt dyrt har.

Nackdelarna ar att:
- jag skulle jobba inne i DC, och jag vill inte pendla (med rusningstrafik ca en timma dit och en timma hem)
- om jag "stanger" pa jobbet kl 18:30 skulle jag inte komma hem forren 19:00 eller 19:30:-(
- Stephanie kan/vill inte vara hemma sjalv efter skolan (30 minuter innan Lonny kommer hem)
- jag skulle antagligen tjana mindre an jag gor nu
- jag skulle sakna mina dagbarn, och gora det valdigt jobbigt for deras foraldrar om jag slutade

Fordelar:
- later jattekul
- spannande med nat nytt
- valdigt larorikt och bra for CVn
- vart hus skulle inte behova se ut som ett dagis (blir sa trott pa det ibland)

Kanns som det ar ett perfekt erbjudande men tajmingen ar fel och jag skulle mycket hellre ha ett sant jobb har i Alexandria an i DC pga rusningstrafik/pendla, usch!  Men jag tanker ocksa att hur stor ar chansen att jag skulle fa ett sant har bra erbjudande om 2 ar nar det "passar mig battre"....?! Konstigt att man ska hitta dromjobb nar man inte ens letar eller soker jobb, hmmm. Vilka problem va!

Numera heter jag:

Publicerad 2010-11-10 16:50:54 i Allmänt

Jenny Garlock Pugh!
Tillbringade flera timmar igar pa att aka till olika stallen och andra mitt lagliga namn. Skulle helst slippa Garlock men eftersom Stephanie heter det och det ar nast intill omojligt att andra hennes namn sa beholl jag det som andra namn. Tror att det underlattar tex nar man reser internationellt mm.
I Sverige har jag inte andrat annu, far gora det nasta gang jag ar i Sverige...

Uppdatering rattegang..

Publicerad 2010-11-08 22:54:11 i Allmänt

Ja det var ju inte sa mycket att vara nervos for.... Han dok inte upp! Tydligen hade de slappt honom fran haktet (det visste vi inte), och han dok inte upp till ratten idag. Vi fick sitta dar i 2 timmar sen aka hem igen. Nu ska de forsoka hitta honom och arrestera honom igen. Den har gangen kan han inte komma ut innan vart nya datum som ar i Januari. Dramat fortsatter....

Lite nervos

Publicerad 2010-11-08 04:05:06 i Allmänt

Hoppas att jag kan skriva att det gick bra i ratten (court) imorgon for da ska jag vittna mot han som utgav sig vara golvlaggare men som stal alla vara grejer i kallaren. Jag vill verkligen inte! Ar jattenervos... jag har nog kollat lite for mycket pa kriminal serier pa TV, for jag ar sa orolig att sitta dar och vittna med honom i samma rum. I morgon kl 13:30 sker det, usch, hoppas det gar bra och att den har mardrommen ar slut efter detta! San tur ar har de kallat Lonny ocksa (varfor vet jag inte for han sag honom ju aldrig), men det kanns skont att han ska med. Hall tummarna nu

Ensam hemma

Publicerad 2010-11-08 03:51:41 i Allmänt

Jag har jobbat sa mycket hela Oktober manad och det kanns verkligen. Jag har bara haft en dag ledig pa hela manaden, sa nu nar det ar november har jag lovat mig att ta det lite lugnare. Har ju varit sjuk och hangig fran och till sa nu i helgen har jag vilat valdigt mycket och det har varit sa skont. Jag har haft en del problem med mina luftror de sista aren, men nu nar jag fatt diagnosen (astma) och astma medecin sa mar jag sa mycket battre och hoppas det ska hjalpa sa jag slipper alla luftrors katarrer, puh!
Lonny och barnen akte ner till Hampton Lordag och Sondag. De halsade pa Stephanies farmor ocksa, hon har precis kommit hem fran sjukhuset efter sin andra rygg operation och hjart problem pa bara nagra manader. Det ar sa skont att Lonny staller upp och aker dit och halsar pa med Stephanie, for det kan ju kannas lite konstigt att aka och halsa pa sin frus fore detta svarmor.... men han klagar inte:-)

Jag har vilat, sovit middag, stadat lite, tvattat, gatt ut pa promenader, umgatts med Johanna. Vadret har varit harligt och jag har haft det saaa lugnt och harligt. Med andra ord: inget spannande att beratta men ett par fina bilder :-)
   

Visst ar det fint ute!!

Ridning

Publicerad 2010-11-01 03:13:23 i Allmänt

Idag ar det Halloween och det har varit fullt upp. Stephanies kalas igar kvall och imorse akte jag och Johanna och red pa en ranch. Sedan var det ju forstats trick-or-treating - nar man gar utkladd och knackar dorr o sager "bus eller godis?".
Det var jattekul att rida, trots att jag akte av... Har inte ridit pa 4 ar nu och det var i Sverige nar syrran bjod med mig pa islandshast ridning i 30 ars present. (sa kul!) Det var ialla fall en helt underbar dag idag, bla himmel och solsken, harliga hostfarger pa traden och ca 12 grader varmt. Vi red i 2 timmar och det rackte nog for oss, pga att vi inte ridit pa sa lange. Trodde Johanna skulle skratta ihjal sig nar jag trillade av, men sen klev hon sjalv av i versta tistel-busken nar vi kom tillbaka. Taggar overallt, hahah! Karma va?





 

Stephanies kalas

Publicerad 2010-11-01 02:49:40 i Allmänt

Stephanie hade kalas med Halloween tema igar kvall, har hemma hos oss. 23 barn!!
Aldrig mer sager jag bara, fy sjutton vad 23 tjejer kan vara hogljudda och fy fasiken sa det sag ut ... Jag sager det varje ar, men i ar menar jag det: nasta ar blir det ett liiiitet kalas med bara nagra fa kompisar.
Men Stephanie hade ialla fall jattekul pa sitt sista stora barnkalas, och det ar ju huvudsaken!!



Min pumpa som tog 2 timmar att karva, puh!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela