FLICKORNA PUGH

Pasklov och matlagning

Publicerad 2010-03-30 14:37:10 i Allmänt

Denna veckan har Stephanie pasklov. De flesta ev hennes kompisar ar bortresta sa jag far ha henne nastan for mig sjalv:-) Jag vill garna att Staphanie ska lara sig laga mat sa denna veckan ska Stephanie laga/hjalpa till att laga mat varje dag. Hon tycker det ar jattekul! Igar lagade hon spagetti och kottfarssas, samt jordgubb+ hallon sorbet till efterratt. Idag ska vi gora kyckling sallad och appelpaj.

 

Jag har tyvarr inte pasklov och igar kvall hade jag tenta i Humanities (typ varldshistoria/religion och filosofi). Stephanie hade hjalpt mig genom att forhora mig, men det gick anda inte jattebra, himla svart faktiskt. Mycket ord pa arabiska man var tvungen att kunna...... sa nodvandigt nar man ska bli forskole larare eller hur?!
Har helt sjukt mycket att gora i skolan nu den sista 1 1/2 manaden innan jag ar KLAR!! Ska man inte ta det lugnt sista tiden liksom?? Hahaha, det tycker jag i alla fall, men sa ar icke fallet har..
Idag ska vi pa sagostund pa biblioteket, Olivia och Valerie ar riktigt pa G!

vilken annorlunda helg

Publicerad 2010-03-28 20:01:41 i Allmänt

det ar valdigt sallan jag inte ar med barnen, i stort sett bara nar jag ar i skolan.... sa nu kanns det saaa konstigt att vara hemma sjalv. Lonny och barnen skulle aka till Hampton i fredags och stanna till idag, Sondag. Men jag ville inte vara hemma sjalv 2 natter sa de akte pa lordag istallet. Jag har passat pa att plugga en hel del och var till och med ute igar. Det hander ju inte alltfor ofta! Hade sa garna velat ga pa Chelsea Handler Comedy Show for hon var i Washington DC denna helgen. Forsokte fa med mig nagon forra aret oxa nar hon var har, men icke. Samma lycka detta ar, lite besviken faktiskt. Men jag gick ut med Lotta och ett par andra tjejer for att fira Frida som fyllde ar. Vi var ute och at pa ett fint stalle i National Harbor som ligger vid vattnet (darav namnet). Mycket trevligt, fast maten var inget vidare, trots de skyhoga priserna. Trevligt sallskap gjorde dock att vi hade valdigt kul anda! Sedan bar det av till en "manlig show", sa att saga...... och det var verkligen.... ja  jag vet inte hur jag ska beskriva det annat an chockerande, haha! Valdigt .....annorlunda, och jag kan upplysa om att jag aldrig skulle vilja ha en mohippa dar!! Tyckte rent ut sagt synd om de som hade det, sa pinsamt! Men vi hade kul at allt och alla och det var en kul tjejkvall som jag sent kommer glomma!

Idag ar jag liiite seg, men har varit pa gymet, pluggat och vilat. Nu vantar jag pa att min lilla familj ska komma hem sa kaoset kan borja igen:-) De ar pa vag men det drojer nog nan timme till de kommer. Stephanie har pasklov nasta (denna) veckan och jag har bara Valerie som dagbarn. Undrar vad vi ska hitta pa for nat kul. Tycker det ska bli skont att ha Stephanie hemma lite! Vi funderar pa Zooet och kanske nat museum, sen ska hon antagligen ha en kompis som sover over nagon natt i veckan.

Nasta vecka ar det ju pask(!), da kommer Lonnys familj hit pa paskmiddag. Helgen efter det ar det hans fodelsedag och det ska bli saaaa kul att overaska honom, jag har ju sett till att hans bror fran Seattle kommer pa fredagen, nar Lonny jobbar. Nar han kommer hem fran jobbet ska vi ha middag o lite gaster for att fira hans 35 arsdag. Jag ar inte varldsbast pa att halla tyst sa jag ar saa stolt att jag kunnat vara tyst om detta....hittills. Men det ar ju 2 veckor kvar sa vi far val se  om vi lyckas utan att nagon forsager sig!

Helgen i Hampton

Publicerad 2010-03-22 17:58:58 i Allmänt

Sa underbart vader vi hade i helgen, jag njuter lite fortfarande fast det osregnar och askar idag.
Jag fick en stor bukett med paskliljor av en elev pa svenska skolan, saaaa fina! Vi spenderade halva morgonen ute; lekte lekar och laste om den fula ankungen mm.

Direkt efter skolan akte jag och Stephanie och hamtade Olivia och drog ner till Hampton. Trafiken var inte alls farlig sa det tog bara 2 1/2 timma ungefar. Vi stannade forst till hos Stephanies farmor och pratade lite och lamnade av girl scout cookies som hon hade bestallt.

Sen akte vi till Olivias farmor och farfar, att ute pa baksidan o pratade och o fikade. Sen vid halv sju akte jag och Stephanie till stranden och det var en sa fin solnedgang, vi sprang omkring och lekte lite och satt o njot forstas.
Efter det shoppade vi pa Target, klanningar och flip-flops till tjejerna. Sedan bio pa Cinema Cafe, dar man har bord framfor biostolen och man kan bestalla allt fran mat, glass, popcorn, godis, och till o med alkohol (fast det gjorde vi inte). Vi at middag pa bion; corndogs och pommes. Lite godis hade vi smusslat med oss i min handvaska= akta smalanning ar man ju!
Filmen hette Diary of a Wimpy Kid och ar baserat pa en bok som Stephanie gillar. Jag skrattade sa tararna rann, ni vet nar man inte kan sluta skratta fast alla andra slutat....den var riktigt rolig. Stephanie skamdes over mig tror jag, haha. "Ok mom you can stop laughing now!"
"Diary of A Wimpy Kid" follows the travails of wise-cracking middle school student Greg Heffley over the course of an academic year
http://www.movietickets.com/trailers2.asp?vid=699&vxr=949590

Pa sondagen umgicks vi lite med farmor o farfar innan vi akte till stranden igen, efter det at vi brunch med stephanies broder och sedan begav vi oss hemat. Trafiken var lite varre sa det tog 4 timmar. Tyvarr hann jag inte hem i skaplig (svensk) tid, sa jag kunde inte ringa till Jocke som fyllde ar:-( Fast det ar bra konstigt att jag inte kan ringa till Sverige fran mobilen..... jag kan ju texta.
Sondag kvall hade jag o Lonny date night, vi gick ut och at och hans kusin satt barnvakt. Valdigt mysigt och god mat.


 




Sol o varme!

Publicerad 2010-03-19 20:36:08 i Allmänt

Idag ar det 23 grader varmt och klarbla himmel, helt underbart ute. Vi har varit ute o lekt i parken och jag ar lite rodmosig nu.... maste nog ha solskyddsfaktor i fortsattningen. Kanns konstigt nar man hade dunjackan pa sig haromdagen!

Sa harligt vader att jag bestamde mig for att ta med dottrarna till Hampton imorgon efter svenska skolan. Forhoppningsvis hinner vi med stranden lite och tjejerna langtar efter farmor o farfar sa det blir ju bra.

Ska traffa Stephanies broder ocksa, har inte sett dem sen innan jul sa va ska ge dem deras julklappar(!), undrar om de blir glada for sina stickade trojor nar det ar ca 25 grader varmt, va tror ni? Hahaha!! Vi har ju varit nere i Hampton sen jul men eftersom stephanies broder (eller deras mamma!) inte kommer overens med stephanies farmor far vi besoka dem varannan gang, och senast var det alltsa farmors tur. Lite svart att fa till det nar man maste se till att ingen traffar den andra - vilka jakla barnsligheter!

Ska passa pa att prata med stephanies broder om brollopet, har ju tankt bjuda dem men aven Stephanies farmor, sa jag ska forklara att de maste bli sams innan om de vill komma, huh! Tankte foresla att vi (jag, Stephanie, Olivia, Lonny, broderna Dave + Aaron och kusinen Janice) tar med farmorn ut pa lunch vid pask for da fyller hon ar, sa kan de ju forsoka prata lite med henne o se hur det kanns/blir. Tycker synd om farmorn for hon saknar ju pojkarna (fast hon ar speciell) och de vill sakert traffa henne oxa men deras (annu mera speciella) mamma vill inte att de ska det. Men nu ar de ju 17 0ch 19 ar sa da kan man ju faktiskt bestamma lite sjalv. Det har blir nog intressant, onska mig lycka till!

Ni dor val av nyfikenhet...

Publicerad 2010-03-16 03:29:45 i Allmänt

och gar o undrar vad vi har gjort i helgen?? Nehe? Inte? Men jag berattar i alla fall:

Jag hade Alex hela helgen fran onsdag till idag mandag, sa nu har jag fatt kanna pa att vara trebarns mamma... jobbigt varre! Nej da det gick val bra, men pa nagot satt kanns det lattare att ta hand om sina egna barn och inte som att man "jobbar". Ar valdigt trott men kan inte klaga, behovde inte aka till lakaren el sjukhus som jag oroat mig lite for, utan han madde bra hela tiden.

Som vanligt hade vi ju Svenska Skolan pa lordag morgon, men Stephanie gick inte for hon var pa en dagsresa med Girl Scouts till ett Air and Space Museum. Hon hade jattekul och larde sig massor sa klart. Jag hade bakat muffins med glasyr till min klass for en av pojkarna fyllde ar, och det gillade de forstas de sma knattarna:-)

Efter Sv Skolan akte jag hem o tog det lugnt innan vi akte pa kalas hemma hos vanner till oss, vars dotter fyllde tre ar. Vi hade jattekul, och det var ett tag sen vi traffats. Var inte saker pa hur lange vi skulle kunna stanna pga Alex och att han inte tycker om nar det ar mycket folk runt omkring men det gick superbra, fast jag fick halla honom hela tiden eller sitta brevid honom nar han satt i en barnstol. Mycket lek, snack, god mat och tarta och lite vin - alltsa en valdigt trevlig kvall.

Natten till sondagen drog vi fram klockan till sommartid sa nu ar det ljusare pa kvallarna:-)

Sondagen pluggade jag, stadade, och akte till IKEA. Stephanie och Olivia slappte jag av i lekstugan medan jag och Alex strosade runt o shoppade lite. Konstigt att det alltid ar sa mycket man behover, som man inte visste att man behovde innan man kom till IKEA.....    Sedan at vi middag pa resturangen; barnen at kottbullar o pommes och jag at en mumsig rakmacka.
Hem och bada barnen o lagga dem i tid till Desperate Housewives!

Nu ar det mandag kvall och jag har precis kommit hem fran skolan. Borjade en ny kurs (min sista pa denna utbildning) ikvall, men jag haller fortfarande pa med tre kurser till. Ikvall var verkligen bortkastat, lararen satt bara och laste o pratade om vad vi ska gora och att man inte far kopiera material fran internet..... jasa? sloseri med tid med andra ord. Men sen blir det nog att gora for vi laser in en termin pa 8 veckor, puh!

Nu ska jag dricka te o kolla pa CSI Miami, gokvall!

Brollops Inbjudan.... (?!)

Publicerad 2010-03-11 03:32:25 i Allmänt

Nu haller vi pa och ska trycka upp inbjudan till varat brollop
4 September 2010

Jag vill ju att alla i Sverige ska veta att de ar bjudna, men jag forstar sjalklart att inte manga har mojlighet att komma sa min fraga ar hur tycker NI att jag ska gora (alla har ju inte Facebook, hahah). Ska jag skicka inbjudan till alla andan, eller ska jag skriva typ ett brev eller..... jag vill ju inte att nagon ska bli forvanad och tro att vi gifte oss i hemlighet, men jag vill heller inte att folk ska tro att vi "ber om presenter", for det vill jag absolut inte! Hur skulle ni gora i mitt lage????????

Olivia och Valerie

Publicerad 2010-03-11 03:26:39 i Allmänt

Forst och framst: JATTEGRATTIS TILL  KUSIN HENKE OCH SANNA som fick en son idag, eller enligt svensk tid igar!!! Sa kul och jag ser fram emot kort framover!



Vi gjorde hattar till sagan Cat in the Hat, och Olivia ska absolut ha sin upp och ner:-) Visst ar de gulliga!

Det kanns som varen ar har nu, till o med tullpanerna borjar titta upp, bara 2-3 cm men anda.... Sa skont att kunna leka mer ute (utan att frysa).

 



Pa biblioteket for sagostund och lana lite bocker...

Wiiiiiiiiiiii

Publicerad 2010-03-11 03:05:22 i Allmänt

Stephanie ar overlycklig over sitt nya Wii spel som kom pa posten idag. Olivia var minst lika uppspelt utan att veta vad det var, hahaha!


Stephanie har sparat ihop till halften av pengarna sjalv, visst ar hon duktig min lilla tjeja!! Sedan betalade vi resten, men det tycker jag var bra kampat av Stephanie:-)

Jag och Olivia ska ga pa Nick Jr Storytime LIVE i April, det ar alla hennes favoriter som kommer och har en konsert/sagostund. Jag kopte biljetter idag, det ska bli saaa kul. Hon kommer vara helt salig (hoppas jag). For er som inte vet vilka det ar:
  

Harlig Lordag!

Publicerad 2010-03-07 12:57:38 i Allmänt

Igar, lordag, var det underbart vader; klarbla himmel, stralande sol och 14 grader varmt. Hoppas det fortsatter sa! Da smalter nog snon snart, skulle vara valdigt trevligt att ha tillgang till gangbanorna igen - sa bort med snovallarna nu, smalt smalt smalt....

Efter svenska skolan akte vi hem och jag pluggade i 2 timmar, sedan akte vi till en park och traffade Lotta med barn. Vi gick en skogs promenad ca 1 timma. Det ar nog det langsta Olivia nagonsin har gatt, hon ar lite lat och tycker inte om att ga sarskilt langt. Olivia visar absolut inga tecken pa att vara en natur-manniska heller, men igar hade hon faktiskt kul (efter ett tags gnallande), hon sprang i forvag pa slingan och hon och Linnea pillade pa trad o pinnar. Olivia var lite besviken att vi inte sag nagra ormar dock, haha. Hon ar valdigt inne pa ormar och drakar just nu.... hittar alltid pa nan historia om att det kommer en orm eller att det ar en drake uppe i sovrummet eller nanstans :-)

Idag ska det ocksa va fint vader sa vi kanske drar till zooet nar barnen vaknar!

lite battre nu

Publicerad 2010-03-05 14:22:32 i Allmänt

Vagar knappt skriva att vi mar battre, for det kanns som att utmana odet men for tillfallet mar vi ok. Det visade sig att vi har haft VINTERKRAKSJUKAN och inte maginfluensa. Lonny och Valeries mamma har kommit over det nu. Lonny tycker nog att det var bra onodigt av mig att ifragasatta varfor han ALDRIG blir sjuk. Jag var sa himla irriterad att han, som ater nastan endast skrapmat, inte motionerar och aldrig ar ute i friska luften aldrig blir sjuk, medan jag som ater relativt nyttigt och ar ute i friska luften  varje dag blir sjuk hela tiden- sa orattvist tyckte jag- och inom nagra timmar blev han sjuk....
Men sjukast blev Alex, han ligger pa sjukhus for 5te dagen nu, han ar riktigt dalig. Sa otackt.
Jag befarar att Olivia kanske har halsfluss nu for Valerie har det och de ar ju sa nara varandra hela tiden. Tycker jag fick ont i halsen bara de berattade for mig over telefonen att hon hade det. Olivia har namligen inte sovit nastan nagonting i natt.... fast hon var inte gnallig, bara pigg och ville prata (?), vi far se....

Nu ar det antligen helg i alla fall. Lonnys kompis ar har o halsar pa fran North Carolina, de satt uppe o pratade halva natten, som tjejer hahahaha! Lonny ar ledig idag sa jag undrar vad de ska hitta pa. Jag vantar pa att Olivia ska vakna (NU passar det att sova) for att se om hon mar bra eller inte. Nar Stephanie o Alexis gatt till skolan ska jag nog vacka henne... Om hon mar bra blir det IKEA idag:-) Har ju inga sma dagbarn idag (alla ar sjuka).

Har borjat trana oxa, har haft min forsta traning med personlig tranare. Det var nog bland det jobbigaste jag varit med om, holl pa att spy och svimma flera ganger sa jobbigt var det. Min kropp kanns som om jag blivit overkord av en angvalt ungefar. Det var lite smatt chockerande att inse hur dalig kondition jag har, men jag kanner mig faktiskt mer motiverad nu -trots att jag knappt kan rora mig, haha!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela