FLICKORNA PUGH

Gla påsk

Publicerad 2013-03-31 19:39:07 i

Vi sitter o väntar på att gästerna ska komma hit till min svärföräldrar. Då blir det påskmiddag o nu är vi allt lite hungriga. I fredags åkte vi till Richmond och började med att checka in på hotellet, sedan åkte vi till ett shoppingcenter o shoppade loss. Efter det gick vi på carnival som är ett mininöjesfäldt med karuseller o massa matförsäljning, typ allt onyttigt man kan tänka sig... Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och badade i poolen. Eller snarare tittade på när steph och Olivia badade. Alice har ju öroninflamation så hon fick inte bada o så var hon megatrött också. Men när hon o jag gick upp till rummet kom hon upp i varv igen o sprang omkring o tjoade o skrattade några timmar till. Efter badandet o prat om roomservice blev det lite snacks innan vi somnade. Lördagen började vi med hotellfrukost och besök på barnmuseet. Sedan drog vi till Hampton och easter egg Hunt med farmor, gammelfaster och kusin gregory. Helt sjukt stor, flera hundra barn och över 20 000 ägg!! Har aldrig sett nåt liknande men kul var det, även om Alice inte var intresserad av att plocka några ägg. Hon kolade bara på medan Lonny plockade ägg åt henne. På kvällen gick jag o min make ut på middag själva och sedan orkade vi inte så mycket mera. Jag somnade innan barnen, de två äldsta alltså. Idag har vi tagit det ganska lugnt, det regnar så stranden var inte så lockande. Men snart vankas det middag och sedan åker vi hem för påsklovet är slut o barnen börjar skolan o jag jobbar imorn:-( kan inte lägga upp bilder förren vi kommer hem, för jag är ju tekniskt obegåvad.

pasken narmar sig

Publicerad 2013-03-28 18:08:34 i Allmänt

     
Saaa himla gott!!! Tack Emelie och mamma!
 
    
Vi tjuvstartade med en "skattjakt" dar de fick leta efter agg, med kex eller godis i.
 
Alice trodde det var marackas...
Nu idag ar det torsdag och vi har en ganska ledsen och sjuk liten Alice har, oroninflamation IGEN! Sa nu ar det pencelin och massa mammagos som galler. Men forhoppningsvis kan vi aka till Richmond imorn
 

New York trip

Publicerad 2013-03-25 13:25:00 i Allmänt

Vi hade det jatteharligt i New York jag och Stephanie. Hann med ganska mycket pa kort tid. Empire State Building, Frihetsgudinnan, Ripley's believe-it-or-not museet, lunch pa Hard Rock Cafe, Cake Boss cafeet, svensk godis butik, Time Square, West Village, Chinatown, Ground Zero, battur, Brooklyn Bridge och en hel del shopping, bland annat varldens storsta Toys R Us med ett parisehjul i mitten av affaren
Liiite blasigt uppe i Empire State Building, hahaha!
  
 
                                                         
 
  

Jag ar ingen morgonmanniska!

Publicerad 2013-03-22 12:07:00 i Allmänt

Har nog aldrig varit det... pa morgonen vill jag bara vara ifred och det kan man ju inte direkt begara nar man ar dagmamma. Sma barn som inte kan prata och bara vill gosa har jag inget emot, det ar ju bara mysigt *haha! Precis vad jag orkar kl 6 pa morgonen, sitta o gosa pa soffan, myspys. Men sa har jag ett dagbarn, inga namn namda, som man skulle kunna tro gar pa speed eller nat. Jag svar att jag ska satta pa honom en stegraknare nan morgon. Ni vet hur det sags att man ska ha 10 000 steg som mal per dag. Jag lovar att han har avverkat det kl 6:30 pa morgonen. Han bokstavligt klattrar pa vaggarna - jag overdriver inte! Han har redan rivit ner en ram fran vaggen nu pa morgonen. Han springer som en jakla galning, klattrar, rullar, kryper, studsar och hoppar sa han ar helt genomsvett och anfadd. Jag bara tjatar och ber honom lugna ner sig i 3 timmar innan han gar till skolan. Jag blir sa trott. Nar han ar har far jag ta bort alla stolar och nu ska vi ta ner garderobsdorrarna for han tar sonder dem hela tiden. Ingen skulle kunna tro mig att ett barn kan halla pa sa har om det inte sag det sjalva. Och nej det fungerar inte att ha en aktivitet planerad, jag har provat allt. Tank om man kunde fa lite av den energin!!!
 

Pannkakstarta till frukost

Publicerad 2013-03-21 14:45:00 i Allmänt

   
Ja det ar ju inte helt fel att borja dagen med pannkakstarta och cupcakes, men ibland bara maste man ju..
Nasta vecka fyller C 3 ar och da ar det pasklov och ingen ar har sa vi firade henne i morse. En glad liten tjej!
 
 Ar forresten sa jakla less pa att forsoka ga ner i vikt. Borjade ju aret sa himla bra med att sluta med socker och gick ner 7 kg pa bara nagra veckor. Sedan blev det bara skit av alltihop och jag har atit allt sedan dess. Har faktiskt inte gatt upp nagot sa det var ju bra. Men nu skulle jag ta tag i det igen och har verkligen skott mig i en vecka. Resultat: jag gar UPP i vikt! Jamen va kul det ar!! Fy fan sa irriterande
Tacka vet jag pannkakstarta *ironi ;-)

Onsdag

Publicerad 2013-03-20 12:34:57 i

Sista Veckan innan påsklovet. Barnen längtar och jag med, jag är iofs inte helt ledig men 4 av barnen kommer inte nästa vecka så det blir ganska lugnt o skönt. I måndags snöade det och vi fick besök av Maria o barnen, Olivia blev så glad när hon kom hem från skolan o Emeli var här. De gick på förskolan tillsammans men har inte träffats på ett år. I går var det superfint väder o 15 grader varmt ( ja dagen efter det snöade!) så vi var ute och njöt en hel del. Nu får våren gärna stanna! Idag hoppas jag på en lugn dag och jag ska träna ikväll.

tea party

Publicerad 2013-03-16 18:43:23 i Allmänt

Nu ska den har lilla tjejen snart ivag pa tea party, ah vad hon langtar!! Bara nagra minuter kvar...
Igar var vi o fixade hennes har sen idag har jag bara plattat lite till och satt upp det. Hon ar sa fin i sina klackskor, nagot stolt 5aring!

Tårtkurs

Publicerad 2013-03-15 12:01:47 i Allmänt

Jag gar en tårtkurs, som innebar att man ska lara sig allt om tårtor. Baka, forma och dekorera. Så himla kul, jag har velat gora det i sakert 10 år och nu har jag antligen tagit tag i saken. Nu far vi antligen borja dekorera lite (det gar inte snabbt). Egentligen skulle vi bara breda pa "icing" och inte dekorera men jag gjorde det anda. Tank att det finns sa mycket jag aldrig visste om tartor och att det finns sa mycket olika slags icing..
Dalig mobil kamera men man ser ju lite. Det jag aldrig forstatt ar hur man far den vita icingen att bli sadar helt slat, och nu vet jag! Hahaha! Mycket spannande har jag fatt lara mig, aven om lararen inte ar den mest engagerade.. Tydligen smakade den bra ocksa enligt min familj som nastan at upp den nar jag kom hem, och ja - jag at ocksa lite saklart..
Antligen ar det fredag!!! Den har veckan har varit bra och gatt ganska snabb, men anda skont med fredag! I helgen ska Stephanie hanga med kompisar, Olivia ska pa Tea Party och har bestallt att jag maste platta hennes har infor detta fina party.... sa det ska val jag gora hela kvallen ikvall da ;-)  Sedan kanske vi ska hinna med och halsa pa Lonnys kompis med familj. De bor lite drygt en timma harifran men om nan manad ska de flytta till North Carolina sa da lar vi ju ses annu mer sallan an nu. Slappa lite ocksa kanske, men det far vi val se.
Vi har bokat biljetter till Sverige nu ocksa om ni missat detta!! 14 Juli-5 Aug kommer vi hela familjen. Langtar!

Bulle!

Publicerad 2013-03-11 02:06:00 i Alice

Alice kan saga sitt forsta ord: BULLE! Hahaha! Stephanie och jag bakade cinnemon rolls (bullar) utan socker pa - typ kanel gifflar, nu ikvall och Alice alskar dem. Hon bara mosar in bulle efter bulle och vralar "Bulle!" tills hon far en till. Naturligtvis har systrarna tranat henne men saa gulligt. Hon babblar ju ganska friskt men sager inte direkt nagra ord mer an No! och sa harmar hon oss och det later som ett litet eko har ibland men jag ar inte saker pa att hon forstar vad hon sager. Men en sak ar saker, hon vet vad bulle ar!

Lite svensk kultur

Publicerad 2013-03-10 20:51:00 i Allmänt

Ha, den rubriken lat val valdigt superkulturell eller hur! Jag har varit lite halvsjuk fredag lordag, jatteforkyld och hes sa det har varit valdigt lugnt i stugan. Men idag madde jag lite battre sa vi begav oss till House of Sweden och Kennedy Center dar de har Nordiskt tema just nu. Skulle gatt pa en tecknad film om vikingar men hann tyvarr inte. Vi passade pa att leka vid Danmarks lego center, Stephanie roade sig mest vid deras gaming center som var ipads med skandinaviska spel. Visste ni forresten att Angry Birds kommer fran Finland?!
 
    
  
Sedan at vi svensk lunch i kafeterian pa Kennedy Center. Den bestod av bland annat svenska pannkakor, artsoppa, varldens dyraste bit smorgastarta och semlor!

Jag tyckte "ljudpromenaden" pa House of Sweden var bast, gjord av Sveriges Radio. Helt underbart vader ocksa, 18 grader varmt och soligt.
 
 
Innan vi gick in pa ljudpromenaden, utrustade med horlurar och mp3 spelare
 

International Night pa barnens skola

Publicerad 2013-03-08 03:10:00 i Allmänt

Jaklar vad det gick at chokladbollar. Hade 140 chokladbollar och de var slut inom en halvtimma! Jag tankte att jag hade overdrivit lite men vi kunde ju alltid ta med dem hem igen - ha - trodde jag! Och flera paket IKEAs Gillekakor gick det at ocksa. Saaa kul att det var populart. Jag trodde folk skulle vara for fega att prova nanting fran ett annat land, som jag sjalv ar. (iof sig tycker jag det ar jattespannande men bara pa resturang eller om jag kanner de som tillagat det = fegis, jag vet!)
Hur som helst var det jattekul och manga barn upptradde, jag borde anmalt Olivia att dansa tyckte hon. Vi far val trana folkdans till nasta ar, hihihi! Jag foreslog att Stephanie skulle ha anmalt sig att spela nagot svenskt pa fiol, hon ar ju sa duktig. Men det ar ju bara saaa pinsamt ju!! Sa det gick ju inte....   Fast arligt talat sa hade jag nog inte heller velat gora det infor flera hundra personer nar jag gick i 6an (eller nagon annan gang heller for den delen), men men..

Far vi ata godis da?

Publicerad 2013-03-06 14:56:32 i Allmänt

Idag ar det onsdag och det snoar sa jag ar ledig, skolorna ar stangda och nastan ingen jobbar. Forutom Lonny da som t o m var tvungen att jobba hela natten och hela dagen idag. Konstigt det dar med vadret.. Igar satt jag och solade i lekparken och tittade pa krokus, idag ar det varsta snostormen.. och om drygt 2 veckor ar det Cherry Blossom festival. Jag vill valdigt garna ha var nu men det ar faktiskt liite skont med en snowday nu nar man far vara ledig! Olivia gillar inte nar vara rutiner bryts och har valdigt svart att acceptera att det inte ar skola eller gymnastik idag. Varfor kommer inte dagbarnen? osv
Jag foreslog att hon skulle se det som en extra helgdag.
Olivia: kan det vara en lordag i sa fall?
Jag: jomenvisst
Olivia: Bra!!!
Jag: eh, ok..?
Olivia: da ska vi ju ata godis! Duh!

Harlig Mandag(?!)

Publicerad 2013-03-04 16:06:00 i Allmänt

Ja vi har faktiskt en harlig mandag (finns det?) Tydligen! Igar kvall hade jag ont i magen av bara tanken pa att en ny vecka borjar snart men vi har haft det jattemysigt nu pa morgonen och just nu sover ALLA dagbarnen samtidigt. Inte helt latt men ibland hander det! Alice ar ju frisk nu san tur ar, var bara sjuk i 2 dagar med riktigt hog feber - 41.2 som hogst, men sen blev hon frisk och glad igen. Nu ar ett av mina dagbarn sjukt, samma sak som Alice hade och jag kan inte lata bli att tycka det ar skont att han inte ar har. Det har varit saaaa lugnt och skont och foraldrarna far skylla sig sjalva att han blev sjuk. De vagrade ju komma och hamta honom nar Alice blev sjuk. De ar riktigt dumma i huvet, funderar starkt pa att gora mig av med dem som mina dagbarn, men lite jobbigt att vi ar grannar. Vi far val se..

Helgen har ocksa varit harlig. For en gangs skull var jag pa bra humor efter svenska skolan, det var en liten klass och de var sa lugna och snalla. Jag och Steph var pa Starbucks innan skolan och efterat kom vi hem till grillad kyckling lunch som Lonny fixat. Stephanie hade en kompis som sov over och jag hade bestamt mig for att INTE agna helgen at att stada men med lite ovantat besok andrade jag mig. Panikstadade i 15 minuter, varfor ar det sa mycket effektivare an att stada halva dagen? Man far ju lika mycket gjort!
Pa lordagkvallen kollade vi pa film; Taken och Taken2. Tycker nog den forsta var bast, kanns lite osannolikt att de skulle bli kidnappade igen i andra filmen men den var val ok.

Sondagen akte jag och tranade (kors i taket) och sedan akte Lonny, Steph och Olivia och salde girlscout cookies utanfor en mataffar medan jag och Alice sov middag. Fast Olivia fros sa mycket att jag fick aka o hamta henne. Vi drack lite varm choklad och akte igenom biltvatten medan Alice snarkade i bilbarnstolen. Och forresten sa fros inte Olivia sa mycket nar jag val kom dit, hon verkade ha ratt kul men men..
Sedan hade jag och Alice musikgruppen och det tycker hon verkligen ar jattekul. Hon slar med instrumenten och stojar och dansar medan hon kollar sig sjalv i spegeln, sen gar hon och tar ifran de mindre barnen deras instrument och tycker att hon ar jatterolig. Kanske inte popularast i gruppen men helt klart den som har roligast, haha!
 

Sverige tema pa skolan

Publicerad 2013-03-01 17:33:00 i Allmänt

Fullt upp har som vanligt. Alice ar sjuk, jattehog feber och allmant risig. Var hos lakaren igar, lang historia men i korta drag. Alice blev plotsligt sjuk med jattehog feber, nastan okontaktbar - jag jatteradd, forsokte kontakta Lonny ( gick inte), ringde och smsade alla dagbarnens foraldrar, bara 1 foralder svarade. Fick ta med de andra dagbarnen till doktorn, gick katastrofdaligt, jag var skitforbannad pa foraldrarna som inte horde av sig pa over 4 timmar, kande mig som en urusel mamma for att Alice madde sa daligt men jag var fullt upptagen med att ta hand om alla andra som skrek o harjade. De hittade inget fel pa henne, hem igen. Idag mar hon ungefar likadant, "bara" 40 i feber.
 
Men livet gar ju vidare och vi fick planera om lite. Lonny fick kora skytteltrafik for att skjutsa och hamta pa gymnastik, och Olivias utflykt till ett animalshelter. Sedan hem och forbereda lite infor International Night (nasta vecka) pa barnens skola da man ska visa upp och representera nagot fran det landet man kommer ifran.
Hade tankt bjuda pa bl annat kottbullar men vi skippar nog det efter den har veckans stora nyhet att svenskar har hastkott i kottbullar, inte sa populart bland Amerikanarna.... Chokladbollar blir det ialla fall:-)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela