FLICKORNA PUGH

Olidlig hetta!

Publicerad 2010-06-24 16:34:23 i Allmänt

Det later kanske pessimistiskt, men fy 17 vad varmt det ar! Det star just nu pa 37 grader varmt, men det varsta ar luftfuktigheten som maste ligga pa snart 100%. Gar man utanfor dorren sa slas man av en acklig klibbig, kvavande kansla som jag tycker ar riktigt obehaglig. Hellre lite kallt an sa har. Vi kan inte ens ga ut och leka, buhuu!

Annars ar allt bra. Ar fortfarande lite salig over kungliga brollopet, tyckte det var valdigt fint och kul att uppleva (via datorn, haha). Jag tror pa satt och vis att jag kanner mig mera svensk nu nar jag bor har i USA, man ar liksom stoltare over sitt hemland, och jag tycker det ar jattekul att vi har en kungafamilj, det ar bra som representation och de ar bra forebilder for Sverige tycker jag. Sjalklart tycker jag inte att de ska regera men det gor de ju inte heller. Jag forstar inte alls allt negativt som sags och skrivs om kungafamiljen, men alla vill ju ha nat och klaga over. Sjalv klagar jag pa de som klagar pa kungafamiljen, haha!

Olivia ar saaaa stor nu. Hon slutade ju med napp pa sin 3 ars dag och igar tog jag bort ena langsidan pa hennes spjalsang. Jag kopte en san dar lag sida som jag skruvade fast sa hon inte ska ramla ur sangen, hon var mega-glad och sov hela natten i sin sang. Bloja har hon fortfarande pa natten, men det ar anda svart att forsta att hon ar 3 ar min lilla tjeja.

Var pa IKEA igar och laddade upp infor midsommar. Ska pa fest hos Lotta med familj, ska bli skitkul! Kopte aven en fin lampa som jag ska hanga over matbordet.... lite impulskop ar ju oundvikligt pa IKEA eller hur?!

TREVLIG MIDSOMMAR PA ER!!!!
kram

Kungligt brollop:-)

Publicerad 2010-06-18 17:22:03 i Allmänt

Jag ska sjalvklart forsoka kolla pa Viktoria och Daniels brollop pa datorn under helgen ocksa! Tycker det ska bli fantastiskt roligt!!! Ska bli spannande att se hennes klanning ocksa... langtar!

fullspackad helg + ma daligt = inte bra

Publicerad 2010-06-18 17:19:23 i Allmänt

Usch, jag mar inte alls bra och inte Olivia heller. Typiskt, for vi har hela helgen fullspackad, som vanligt...
Jag har lite feber, ont i halsen och dalig i magen. Olivia ar jattesnorig o gnallig. Stephanie sa att hon hade ont i halsen innan hon gick till skolan...
Vi som ska:
-ikvall ar det laser-tag och avslutningsfest pa girlscouts
-aven lararmote pa svenska skolan, men det skiter jag i, har sagt att jag inte tanker agna mina fredag kvallar at det. Har sett fram emot att ha helgerna lediga nu i sommar o da tanker jag inte ga pa nagra lararmoten pa helgerna, sa det sa
-sedan efter lasertag partyt ska vi aka ner till Hampton
-I morgon ska jag och Steph ga pa hennes brors student eller "highschool graduation". Jag ar otroligt stolt over att han kommit sa har langt och det trots att han har varit valdigt nara att inte klara sig i skolan, han fick reda pa det forst denna veckan att han skulle fa graduate, jippi! Han har verkligen inte haft en sarskilt latt uppvaxt sa jag ar valdigt glad att han kommit sa har langt. Nu kan han ga med i marinen/flottan (the Marines) som han planerat.
-Lonny, hans pappa, bror, och brors-son ska ut och fiska imorgon pa morgonen
-Imorgon kvall ska vi allihop (var familj, brorens familj och foraldrarna) ut och ata for att fira fars dag som egentligen ar pa sondag.
-Pa sondag blir det kanske stranden ett tag (om vi mar battre), innan vi aker hem, sedan blir det Svenskt Midsommar firande i en park I Maryland. Det ar SWEA som organiserat, en svensk organisation i America.
-Sen ar den har helgen over och tillbaka till vardagen....

Trevlig fodelsedag

Publicerad 2010-06-16 15:17:52 i Allmänt

Sa har kul hade Olivia pa sin fodelsedag:





Det var en ganska vanlig dag, fullt hus med alla dagbarnen har. Olivia och jag oppnade paket pa kvallen och sedan blev det cupcakes oxa:-)

Storsta nyheten ar att min lilla stora 3-aring samlade ihop alla sina nappar, som hon annars alltid har nar hon ska sova, och lade dem i en pase som vi sedan lade i postladan for att "brevbararen" ska hamta upp dem och ge dem till sma bebisar som behover dem nu. Det gick relativt bra, hon var lite ledsen pa kvallen och sa att hon ocksa ar  en bebis som behover napp.... men efter 2 sagor somnade hon sott och sov hela natten. Hon har inte namnt det annu idag, sa vi far se hur det gar de narmsta dagarna. Kan ju tanka mig att det blir en del gnall och grat men nan gang maste man ju sluta:-)

No more: !!

Olivias kalas

Publicerad 2010-06-13 01:56:15 i Allmänt

Vi kom nyss hem fran Olivias kalas. Det var valdigt lyckat! Vi hade hyrt ett lekrum forsta timman och ett partyrum dar vi kunde ata tarta och sitta ner den andra timman. Stephanie var sa duktig och holl i lekarna, bland annat "satta svansen pa Swiper" med forbundna ogon. Alla dagbarnen och vara kompisar + deras barn kom. Lonny tyckte att jag hade overdrivit med maten men nastan allt gaick at sa annu en gang hade jag ratt, haha! Hade gjort sandwiches: 25 rostbiff och 25 turkey, 50 mini frukt spett, chips, chokladbollar, 100 chicken nuggets, kex/ost/salami bricka, gronsaker med dipp, en Dora tarta och 24 cupcakes (muffins med glasyr) ifall inte tartan skulle racka....  Ca 40  personer ( 16 barn plus foraldrar). Barnen hade saaa kul! Jag ar sa nojd. Olivia grat dock nar jag skar upp hennes tarta, for hon ville spara den (Dora)...















Dora tarta till Olivias kalas

Publicerad 2010-06-12 05:31:12 i Allmänt

Haller pa att dekorera en Dora tarta till Olivias kalas som ar imorgon eftermiddag. Den ar inte helt klar, min frosting tog slut sa jag vantar pa att Lonny ska komma hem fran affaren sa jag kan gora klart den.
Ratt sa nojd faktiskt, fast jag tror att ljusbrun hade varit battre som hudfarg istallet for orange... men jag foljer bara instruktionerna:-)
Min tarta ar till vanster o instruktionsbladet till hoger :-)



Inte varldens basta bild men det blir manga fler efter kalaset imorgon!

Baksidan

Publicerad 2010-06-08 19:50:31 i Allmänt

Jag kan inte halla mig langre... Det ar trist att ha en (pytte-pytte-liten) baksida med ett hogt fult staket, men man far ju gora det basta av det man har!. Staketet ar mycket finare sedan pappa oljade det nar de var har forra aret, sa det far hanga med nagra ar till, sedan far vi val byta ute det. (Vi maste ha sa hogt staket har).
Onskar att jag hade tagit mer kort pa hur det sag ut innan, men det var sa fult att jag aldrig ville ta kort....
Hur som helst sa bestod baksidan av jord, liiite gras, mycket ogras, ett rostigt metall skjul, lite cement precis utanfor dorren. Later charmigt eller hur?

Nu har vi (eller inte vi, men arbetarna vi fixat) tagit bort skjulet, cementen och lagt dit en ny (fortfarande ganska liten) altan i nagon slags sten, lite plantor runt tradet (som jag absolut ville behalla pga att det ger lite skugga), och ny-utrullat gras! Mycket frashare!!! Har ar nagra kort, men vi far inte ga pa graset pa 2 veckor sa allt ar ihopmosat pa altanen.  Vi har ju en lekpark precis utanfor grinden om man gar ut fran baksidan, men det ar anda skont att kunna stanna innanfor staketet ibland sa man kan slappna av lite nar man har 6 barn under 3 ar att passa...  Ska kopa nya mobler, en ny sandlada och blommor men sen ar det klart, YES!





helgen i Hampton

Publicerad 2010-06-08 19:26:16 i Allmänt

Akte till Hampton pa fredag kvallen, tog inte sa lang tid, lamnade av barnen hos Lonnys foraldrar (och pratade ett tag saklart), sen gick vi ut ett tag, tog nagra drinkar.
Pa lordag morgonen akte jag ivag tidigt for att gora pedikyr men de oppnade inte forren halv tio sa jag hann inte vanta pga fullspackat schema hela dagen. Akte och dammsugade ur bilen istallet och tvattade den, valbehovligt. Sen hem igen (till Lonnys foraldrar), och hamtade hans mamma sa akte vi ivag for att kolla pa dukning och sadant till brollopet. Det var faktiskt kul och det ar skont att ha det avklarat. Sen tillbaka o hamta resten av familjen for att aka pa 5-ars kalas, det var Olivias syssling Jordan somm fyllde ar. Han hade kalas pa Virginia Living Museum, ett stalle som verkligen ar kul for barn, jag hade aldrig varit dar forut. Barnen hade saaaa kul, de fick klappa en orm och en uggla!
Senare Pa kvallen hade vi dejt night igen tillsammans med ett annat par. Vi at pa en mexikansk resturang precis vid havet, men det var for varmt att sitta pa uteserveringen (ca 40 grader) sa vi satt inne, men det var supermysigt!
Pa sondag akte vi till stranden tidigt, bara jag och Stephanie. Harligt men otroligt varmt..... Sen akte vi och traffade hon som ska gifta oss sa nu har vi det gjort oxa:-)


Olivia klappar en orm...usch!!


Fodelsedags pojken


Stephanie som skoldpadda och Olivia klappar:-)


Lonny och Stephanie ritar av dinosaurie ben


Utanfor restaurangen, nara solnedgang och otroligt vackert!


Vi sitter utanfor och vantar pa ett bord...


Stephanie pa stranden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela