FLICKORNA PUGH

Thanksgiving

Publicerad 2009-11-28 02:13:49 i Allmänt


Igar firade vi Thanksgiving, ar i Hampton och halsar pa Lonnys familj. Vi akte i onsdags kvall och igar at vi middag och umgicks hemma hos hans bror med familj. Saaaaaa mycket mat, och sa amerikansk football pa TV (inte for att det lockar mig), men trevligt var det. Vi har hunnit med langpromenader till stranden och nagra lekparker ocksa. Vadret har varit helt fantastiskt men nu duggregnar det. Sovmorgon varje morgon ocksa, bara skicka ut ungarna till farmor och farfar nar de vaknar, harligt harligt.

Idag fredag ar vad man kallar "Black Friday", den storsta shopping dagen (som vi har hemma i Sverige pa Annandagen fast 1000000000 ganger varre). Folk star i ko utanfor affarerna som oppnar vid midnatt, eller kl 3 el 4 pa morgonen. Sen nar dorrarna oppnas slass de och trampar ihjal varandra for att tjana $50 pa en TV eller nat liknande. Forra aret vet jag att atminstane 3 personer dog varav en var gravid(!). Detta ar absolut inte for mig, men det ar lite intressant att se hur folk  blir som tokiga. Jag kan erkanna att jag akte till Target, men inte forren kl 13:00. Det var mycket folk men inte for jobbigt. Lonnys svagerska och syster dotter var ute och shoppade fran midnatt till 8 pa morgonen, hjalp!, men de kopte TV och barbar dator mm sa da kanske det ar vart det....
Lonny tog med Stephanie och Olivia till Chuck E Cheese(barnens paradis) medans jag shoppade. Pluspoang till pappa=)

Horde forresten precis att Tiger Woods inte ar i kritiskt tillstand langre, de har tydligen slappt honom fran sjukhuset, skont. Det kanns ju som man kanner honom for hans fru ar svensk (ironi), men lite otackt tyckte jag faktiskt det var.

Nu ska jag och Lonny ga pa bio,  vi ska se Blind Side med Sandra Bullock, med andra ord sa var det min tur att valja film, hihi. 
  
The Blind Side," a true story about the unlikely rise and education of Baltimore Raven Michael Oher (top left), stars Quinton Aaron (top right) as the offensive lineman. Sandra Bullock plays Leigh Anne Tuohy, one-half of the white evangelical couple who took Oher off the mean streets of Memphis.

Haaaarlig helg=)

Publicerad 2009-11-23 23:21:08 i Allmänt

Vi hann med mycket i helgen kanns det som:
Stephanie  o Lonny var pa bal, Svenska skolan, Lucia traning, Svenska Bazaar, barn kalas hos en grannflicka som fyllde 4 ar, sitta barnvakt at Nicholas, ut och ata frukost pa sondag morgon, gick pe att museum (Smithsonian Natural History, Stephanies favorit), vila lite, jag+Steph+Olivia gick pa Bio och sag A Christmas Carol med Jim Carrey, lite for svar att forsta for Olivia men annars bra, ata god sondagsmiddag.
  

trott

Publicerad 2009-11-20 14:20:48 i Allmänt

Matte tenta igar kvall, gick inte bra:-( Kunde inte ens losa alla uppgifter, fick liksom hjarnslapp! San tur ar sa raknas inte denna tentan, for han kommer "ta bort" den med samst resultat, och jag har haft alla ratt pa de tidigare 3 tentorna, men anda. Sen hem o forsoka sova (svart for jag maste dricka Red Bull for att halla mig vaken under matte lektionen, sen ar det svart att sova nar man kommer hem kl 23:00 pga allt caffeine)

Var tvungen att ga upp kl 5 for Stephanie hade lakartid kl 5:30 for sin latsas hosta. Hon blev hemskickad fran skolan igar for hon hostade sa mycket. Har inget med vaccinet att gora for detta borjade 3 dagar innan hon fick vaccinet! Hon har haft detta fenomen forut, nagon slags ofrivillig hosta eller mera som ett harklande. Om hon koncentrar sig pa nagot, tex ett spel eller en bok sa forsvinner det men det ar bast att inte uppmarksamma for mycket for da kan hon inte sluta. Later markligt, jag vet. Skont att det inte var nagot varre men lite jobbigt att ga upp sa tidigt och dra ut ungarna nar det anda inte var nagot fel, precis som jag sa....

Ikvall ska Stephanie och Lonny ga pa bal, Girl Scouts father-daughter winter ball! Hon tycker det ska bli saaaa kul! Ska ta kort pa dem innan de gar.

Imorron ar det svenska skolan o vi ska trana pa Lucia sangerna, sen ska Olivia pa kalas hos en granne.
Pa sondag ska vi hitta pa nagot, kanske aka till Zoo eller akvariet i Baltimore och kolla pa delfin showen. Far se vad jag planerar......

Ska forsoka vila lite nar barnen sover idag, jasp!

vaccinerade:-)

Publicerad 2009-11-17 15:16:26 i Allmänt

Nu har Stephanie och Olivia vaccinerats mot svininfluensan oxa. Hoppas verkligen inte att de blir sjuka. Jag vill oxa ta vaccinet, men det ar sa svart att hitta nagonstans. Min doktor har inget:-(

I fredags nar jag tuffade till mig och akte harifran gick det precis som jag trodde. De ringde runt lunchtid och undrade var jag var. Jag svarade inte utan lat dem lamna meddelande..... Sedan ringde jag vid 6 pa kvallen, och forklarade (ytterligare en gang!) att om de inte dyker upp och inte ringer tar jag for givet att de inte kommer den dagen och planerar dagen darefter. Far val se om det "gick in" denna gangen eller om de fortsatter som de har gjort tidigare!

Nu ar det bara en manad och 2 dagar tills vi kommer till Sverige!!!!!!!

hoppas pa en battre dag

Publicerad 2009-11-13 16:07:29 i Allmänt


Jag har kannt mig litte hangig, sa igar var inte kul. Jag har inte feber eller forkylning, bara saaaaaa fruktansvart trott att man knappt orkar rora sig. Igar var barnen extra "busiga" och sa var jag tvangen att ga till skolan pa kvallen efter alla barnen gatt hem. Tur nog sa klarade jag att fa alla barnen att sova samtidigt sa jag hann med att vila sjalv en hel timma. Annars hade det aldrig gatt;-)
Men idag blir nog battre, fast man blir ju lite smatt irriterad nar man gar upp kl 5:30 for att ta emot barn som inte dyker upp. Och tro inte att foraldrarna ringer, nej da! Detta sker ju flera ganger i veckan sa man borde val inse att det inte kommer andra sig hur mycket man an tjatar, men idag har jag fatt nog. Nu har jag vantat pa 2 barn i 4 timmar, men jag tanket aka harifran nu, och absolut inte svara i telefonen nar de ringer - och det kommer de gora nar det passar dom! Tanker ringa tillbaka ikvall nar det ar for sent och saga att jag tog for givet att de inte skulle komma eftersom de var mer an 4 timmar sena. Egoistiska, sjalvupptagna amerikanare, far se om de gillar det, haha!
Lovade att lagga upp en bild pa jul klanningarna sa har ar de:  Och en bild till pa en busig gullunge som vill va med pa kort.... Deras storlekar ar forresten for er som fragat: Stephanie ar nastan 129 cm och Olivia ar ca 98 cm, men jag trodde de var langre.... hade visst fel for nu har jag matt dem! Men Stephanie fick en klanning i stlk 140 som passade perfekt..... hm?!

tradera

Publicerad 2009-11-09 05:07:29 i Allmänt

ja nu har jag antligen lyckats fa ett losenord till Tradera.se , lite konstigt att man fick vanta 3 dagar innan de skickade mitt losenord, sa jag kunde borja lagga bud. Jag ar ute efter bocker till barnen. Har forstatt att det finns nagon serie om "Eva & Adam", och nar jag laste om den tyckte jag det verkade som om Stephanie skulle gilla de bockerna. Hon ar i en san dar svar alder, nar hon vill lasa om spannande saker men beharskar ju inte alltfor svar svenska.... (skriftligt). Hann inte lagga bud pa de som hade hela serien med Adam o Eva bocker till salu, men nu har jag lagt bud pa nagra i alla fall. Det verkar som om serien finns pa film oxa, nan som sett den?

Sedan har jag skickat efter bocker fran Bokus.se , jattebra sida eftersom man inte betalar nagot for frakt! Olivia alskar bocker om Max, sa nu har jag kopt fler.
Intressant va?!

julklapps handlat lite

Publicerad 2009-11-09 02:17:42 i Allmänt

Jaha, nu ska jag se om jag kommer ihag vad vi gjort denna veckan......

Stephanie har tappat 2 tander, de 2 framtanderna dar uppe, de har varit losa lange;-)

Olivia har varit sitt vanliga busiga jag, kom precis pa henne nar hon farglade varat nya paslakan med en orange overstrykningspenna (!), jag var tvungen att skicka in henne till Stephanie tills jag hade tagit nagra djupa andetag. Har gatt lange och funderat pa om 700 kr ar for dyrt for ett paslakan pa IKEA, slog till slut till och kopte det haromdagen och sen lag jag pa sangen och pluggade i morse, gick darifran och lamnade bocker, papper och overstryknings penna pa sangen. Fasiken sa arg man blir alltsa, men man kan ju knappast bli arg pa en 2 aring for det, jag skulle ju inte lamnat det framme, grrr!

For ovrigt sa var jag och 3 tjejer och dansade linedance i lordags kvall, jattekul men det var ratt sa svart att hanga med. Lararen var inte sarskilt bra pa att forklara eller visa, men vi hade kul anda. Valdigt ont i fotterna idag har jag dock, inte smart att ha stovlar med hog klack nar man linedansar...

Idag var vi ute och at brunch, det var mysigt. Sen ringde jag o grattade pappa for det ar ju FARS DAG i Sverige idag!
Jag och Johanna var pa Ross och handlade julklappar, har nastan handlat klart redan, ar saa nojd! Sedan hittade jag varldens gulligaste jul-klanningar till Stephanie och Olivia sa nu ar det klart, sa fina!  Det ar jobbigt att vara ute i sista minut sa detta ar ett stort framsteg, har redan packat en resvaska till Sverige nu!

Hade tankt hinna med att rafsa lov pa framsidan idag men jag hann inte med det. Synd for vi hade 23 grader varmt!!!! Inte klokt for det ar ju November! Nu ska jag ga och bada ungarna medan Lonny skrubbar paslakan, hoppas det gar att fa bort men det tror jag knappast, svart att tro att det finns saaa mycket farg i en enda penna...!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela