FLICKORNA PUGH

Sista simlektionen for sommaren

Publicerad 2009-07-30 04:48:05 i Allmänt

Idag hade Stephanie sista simlektionen for sommaren och sista bok-klubbs-motet for sommaren, sa det kanns lite som om sommaren haller pa att ta slut nu, panik! Varfor gar det sa fort? Kanns som den nyss borjade ju. Men en manad har vi ju kvar sa den ska jag ta vara pa minsann. Stephanie ar sa nojd over sina diplom och det har hon ju ratt att vara tycker jag, hon ar sa duktig.

Olivia har tranat pa att vara utan bloja nu denna veckan, fast bara dagtid. Hon verkar inte riktigt redo, men hon vill ju sa da kan man ju inte annat an att uppmuntra. Forsokte ju for nagon manad sedan men gav upp. Det vore ju skont att klara av det under sommarhalvaret efter de springer i stort sett halvnakna. Valerie har varit utan i en manad nu men fatt lite "bakslag", hon kissar lite har o dar nu, haha. Olivia har haft en del olyckor men nagra ganger har hon klarat det. Brukar ga till sa har ungefar:
Olivia stelnar till nagonstans och ser lite forvanad ut och skriker oh-oh! Kissar lite pa golvet medan jag kommer springande och drar upp henne o skenar till pottan eller toan o satter henne dar fort som attan. Hon blir val sa radd nar jag kommer dundrande att hon av ren radsla slutar kissa och kan halla det till hon sitter pa toan :-) Ska prova ett par dagar till sa far vi se. Och sa far hon en liten MM godis bit nar hon kissar pa pottan for att uppmuntra lite. Sa gor val alla eller? Haha! Ja ja, sa latt det var med Stephanie, hon bara talade om for mig att hon inte behovde bloja langra nar hon var drygt 2 ar och har aldrig kissat pa sig sedan dess....

Stephanies kusin Aubrey, 16 ar, (fran Texas) ar har och bor hos oss i en vecka. Hon ar sa bra med sma barn och det ar skont med lite hjalp. For det mesta kommer hon o Stephanie bra overens men ibland far jag ga emellan... Idag har de gjort makeovers pa varandra och Aubrey var med Steph till bokklubben och det tyckte Steph var kul. Imorgon kvall ska hon vara barnvakt och jag o Lonny ska ga pa date, wow.

Nasta vecka har jag sista tentan for denna termin (sommar terminen), sen har jag 2 veckor ledigt fran skolan innan host terminen drar igang. Ska njuta riktigt, for i host ska jag lasa matematik(!) o 3 andra kurser. Jag + matematik = inte bra. Det kommer bli kampigt, men jag ser ljuset nu, inte langt kvar... bara 20 ar eller sa, haha!


Har bestamt vilken kamera jag ska kopa nu sa snart kommer det fler kort, ska bara spara ihop lite:-)

till stranden igen, langtar redan

Publicerad 2009-07-24 02:04:09 i Allmänt

Imorgon har jag bara ett dagbarn, Alex sa det klassas knappt som att jag jobbar ens. Pa kvallen ska jag, Stephanie och Olivia aka ner till Hampton och stanna till Sondag. Lonny kande inte for att aka ner igen (han har ju varit de sista 2 helgerna medan jag bara varit forra helgen.) Sa det blir bara oss tjejer:-) Vi ska lamna Olivia hos farmor och farfar pa lordagen medan jag och Stephanie njuter av en heldag pa stranden, ah sa harligt det ska bli. Pa sondag ska vi tvinga med Olivia till stranden en stund, men hon ar ju inte overfortjust  i stranden direkt...   Vi ska sova hos Lonnys mamma o pappa men Stephanie ska antagligen sova en natt hos sina broder.

Vi har mycket planerat for helgerna framover sa jag ville passa pa att aka till stranden nu nar vi for en gangs skull inte hade nat planerat. Nasta helg ska jag och Johanna ga pa musikal: The Color Purple, ska bli jattekul!  Och helgen efter det ska vi campa(!!!) Vi ska aka upp i bergen till Shanondoah Valley och talta och grilla smores mm. Mysigt! Jag ville nog helst hyra en stuga dar, men tydligen ar det inte att "campa" sager Stephanie, Johanna och Lonny.... Ska bli riktigt kul, har velat aka upp dit i flera ar men aldrig blivit av.

Efter det jobbar jag 3 helger och sedan ar det bara Labor Day helgen kvar och da ska vi absolut till hampton och ligga pa stranden, sen borjar Stephanie skolan och Svenska Skolan sa da ar vi inte sa fria att aka nanstans over helgerna igen. Hur har sommaren gatt sa fort??

MASTE kopa en ny kamera, ska se om jag hinner imorron innan Hampton. Stephanie ska aka pa en dagsresa till nagon pool imorgon pa camp  och hon ar valdigt laddad, har packat och lagt fram baddrakt redan. I gar hade de "global exchange day" pa camp och da skulle man ta med en matratt och nagonting fran det landet man kommer ifran. Stephanie hade med chokladbollar och sin Sverige docka i folkdrakt. Hon var sa nojd att alla gillade hennes chokladbollar.


Fler kort kommer snart!  Nu ska jag ga och dusha och packa..

hej da

helgen var bra

Publicerad 2009-07-20 17:24:01 i Allmänt

Jaha, nu var denna helgen avklarad, halva sommaren ar over! Vi var i Hampton, i Lordags var det minnes hogstund for Stephanies farfar, det var fint men sorgligt saklart. Jag (liksom alla andra) tycker det ar sa jobbigt med sant dar, jag holl ihop det ratt bra for Stephanies skull tills de andra barnbarnen gick fram och laste dikter och berattade om sin morfar/farfar, da borjade jag grata. Stephanie satt och trostade mig, borde kanske varit tvartom.... Efter minnes stunden hade de en slags militar "honor ceremony" for honom utanfor, dar de skjot gevar och gav en flagga till Stephanies farmor. Efter detta var vi pa ett stalle och at tillsammans med Garlockarna, deras slakt och vanner. Valdigt mycket folk. Allt gick bra tyckte jag, Dave var ju inte med...

Sedan akte jag och Stephanie vidare hem till Lonnys bror dar de hade 65-ars fest for deras mamma (Olivias farmor), vi hann dit innan hon kom sa vi fick se nar hon kom in och blev overraskad, jattelyckat. Det var kul forstas men jag var mentalt trott efter allt innan pa dagen (jag hade aven gatt upp tidigt for att plugga och ta en tenta, puh!). Festen hall pa hur lange som helst och de ar sa otroligt hogljudda i den slakten, haha, sa vid kl 22:00 var jag svimfardig av trotthet sa da akte vi hem till Lonnys foraldrar sa jag och Olivia fick ga och lagga oss. Lonny och Stephanie var inte det minsta trotta~.

Pa sondag morgonen akte vi till stranden, jatteharligt vader men tyvarr gillar inte Olivia det nagot vidare( hon grat hela tiden), precis som sin pappa:-(   Efter 1 1/2 timma gav vi upp och akte hemat Alexandria igen. Val hemma gick jag och Stephanie utan de andra 2 badkrukorna till poolen och "hangde" med Johanna ett tag. Sedan var det det gamla vanliga: middag, bada barnen, borja tvatta och plugga lite. Har fortfarande inte hittat kameran, kan inte begripa vart den kan vara! Tog lite kort med mobilen, ska se om jag lyckas fa in dem pa datan senare, verkar komplicerat ;-)

tappat bort kameran?

Publicerad 2009-07-17 17:19:03 i Allmänt

Jag tycker inte jag gor annat an stadar och plockar upp hela tiden, men anda ar det sa rorigt... Nu har jag pa nagot markligt vis lyckats tappa bort min kamera, 2 av pool passen och lite annat smatt o gott. Jobbigt! Nar barnen sover ska jag gora en "snabb-storstadning" for att hitta dessa, hall tummarna!
Vill garna ha med kameran till Hampton i helgen, for vi ska ju fira Lonnys mammas 65 arsdag med surprise party.

Stephanies farfar dog i tisdags och hans minnesstund ar pa lordag morgon, jag och Stephanie ska ga. Han har krimerats sa det blir ingen begravning, har andrat mig fram och tillbaka om jag ska ga eller inte. Men en minnesstund kanns mindre jobbigt for Stephanie an en begravning. Dave har akt tillbaka till Oklahoma, sa han ska inte vara med och en av hans systrar har ocksa akt hem till Georgia. Man kan ju inte lata bli att undra vad de har att gora som ar viktigare an detta, eller???? Men personligen tycker jag att det ar skont att de inte ska va med. Dave blev arg pa mig for att han inte fick ta med sig Stephanie tillbaka till Oklahoma ( han har inte traffat henne pa 1 1/2 ar) och ringt hela 2 ggr de senaste 3 aren... hur tankte jag nar jag gifte mig med honom tror ni?? Haha! Jaja, vi gor ju alla vara misstag...

Idag lille Alex som jag tar hand om 1 ar, hurra hurra, vi har bakat cupcakes fast han inte kan ata det. Men vi ska minsann fira anda och tjejerna har sjungit for honom hela morgonen.
Nu ska jag stada och forhoppningsvis hitta kameran.   Ikvall ska vi till Hampton, imorron bitti stranden innan minnes stund och sedan partaj.

Fullt upp i helgen

Publicerad 2009-07-13 20:07:58 i Allmänt

Stephanie och Olivia var med Lonny nere i Hampton i helgen, hans mamma fyllde 65. De firade ratt sa "smatt", eftersom vi ska ha en stor overasknings fest for henne nasta helg. Hon vet ju inte om det sa klart... jag kande att jag har for mycket att plugga, sa jag kunde inte folja med bade denna helgen och nasta, och jag vill ju inte missa festen nasta helg sa darfor var jag hemma. Fick en hel del pluggande gjort (och shopping, party, solande)samt ett studiebesok som jag var tvungen att gora i min historia kurs. Jag besokte Mount Vernon som ar George Washingtons hem (USAs forsta president), trodde det skulle vara ratt trist, men det var jattekul och intressant faktiskt. Hade ju varit annu battre om det inte var 40 graders varme och vi fick sta i ko i over en timma for att komma in i sjalva huset....(eller vad sager du Johanna? , hon foljde med mig) men annars var det kul. Var dar i ca 4 timmar men sag anda inte allt, ska nog ta med mig Stephanie nasta gang, tror hon kommer gilla det.


Sandra fick for resten en pojk till, en liten Rasmus! Sa kul, vantar pa kort nu.....

Trakiga nyheter ar att Stephanies farfar (som varit dalig i flera ar), kommer skickas hem fran sjukhuset idag for att kunna somna in hemma. Han kan inte ata eller prata men ar vaken. Alla hans barn ar hemma i Hampton nu for att vara med honom men jag tanker inte ta med Stephanie dit nu. Vi var dar och halsade pa honom forra manaden, och jag tycker det ar battre att hon far minnas det. Dave har inte sagt nat om att traffa Stephanie men han kommer antagligen vilja det med tanke pa att han inte sett henne pa over ett o ett halvt ar. Tanker inte saga nat till Stephanie forren det sker, om det sker...

Vantar pa bebis nyheter fran Sverige...

Publicerad 2009-07-09 16:36:14 i Allmänt

Ah vad otalig jag ar! Jag gar och vantar pa att fa nyheter fran Sandra, eller snarare Micke, att de fatt en bebis. Det ar planerat kejsarsnitt idag, och jag kriverar snart av spanning! Pojke eller flicka??? Jag har hela graviditeten trott att hon ska ha en flicka, men nu borjar det "kannas" som en pojke... gu sa spannande det ar!
De har ju 2 pojkar sedan innan, Jesper 4 och mitt fadderbarn Theo 2...... ska de fa en syster eller en bror??  Kollar min mobil efter sms varannan minut, hihi. Har till och med ringt hem till mamma och pappa for att fraga om Sandras foraldrar, som bor mittemot, har hissat flaggan (!), men fick veta att de inte ar hemma, de ar ju sa klart i Karlshamn och passar storebrorsorna...
Otaligt vantande....

4 Juli helgen

Publicerad 2009-07-05 23:23:01 i Allmänt

Vi har haft en riktigt skon och lang helg, var till och med ledig fredag(!). Pa fredagen bakade jag och Stephanie en tarta som skulle forestalla den Amerikanska flaggan, och den blev valdigt god, mums mums. Sedan var jag och Johanna pa bio (sag My Sister's Keeper med Cameron Diaz, den var jattebra men sorglig), och sedan pedikyr och lite shopping pa Walmart. Pa eftermiddagen/kvallen var jag, Stephanie och Olivia vid poolen. Stephanie hade jattekul och lekte med sina kompisar, Olivia ville inte bada utan bara dra barnvagnen  runt poolen och ga omkring i Stephanies och mina skor.... Senare pa kvallen kom Lonnys bror med familj och Gregory (Olivias kusin) sov over har.
Pa lordag morgon var jag och Stephanie pa bio, vi sag Ica Age 3, Dawn of the Dinosours, jatterolig! Sedan var det bara att aka hem och gora sig fin infor 4th of July barbequen vi skulle till hemma hos Lonnys kompis Marcus + hans sambo och bebis. Ca 25 personer, en del barn sa det var trevligt. Vi var dar hela dagen och pa kvallen akte vi och kollade pa fyrverkerier saklart, Stephanies hojdpunkt!
Idag, sondag, har jag mest pluggat, var pa biblioteket mm, Stephanie var bjuden pa kalas hos en svensk kompis Lisa, sa hon ar dar nu, ska aka och hamta henne snart. Olivia och jag har varit och kollat pa pappa Lonny som spelar golf men nu ska vi hamta Steph. Tack o hej!   PS: en av mina ros buskar har kommit tillbaka till liv: Yes!!










     

Guldfisken har dott (igen)

Publicerad 2009-07-01 16:52:30 i Allmänt

Usch, jag har saa daligt samvete, det kanns som om jag hade ihjal stackars fisken. Faktum ar att den har dott en gang innan men da skickade jag ivag Lonny i ilfart att kopa en ny och trots att den inte sag ut ett dugg som den forsta sa markte inte Stephanie nagonting. Junior nummer 2 var dubbelt sa stor och hade inga svarta prickar, tur att varken Lonny eller Stephanie lagger marke till detaljer... Men Stephanie tjatar o tjatar om att hon vill ha ett till husdjur, och jag har sagt att om hon kan ta hand om Junior helt sjalv utan att jag gor "allt jobb", sa kanske efter sommaren, hade nog tankt en kanin. men trots att jag papekat att Stephanie maste byta vatten och mata honom sa har hon inte gjort det, och imorse var han dod.
Jag fick jatteangest och kanner mig jatteskyldig, jag kunde ju matat honom och tagit hand om honomnar jag markte att hon inte gjorde det. Men jag ville ju att Stephanie skulle lara sig.... fy vad hemsk jag kanner mig, jag kan ju inte ens sla ihjal en fluga:-(  Jag gick har och fasade for hur Stephanie skulle reagera nar hon vaknade, men hon sa bara att vi kan ju kopa en ny, och sen spolade hon ner honom i toaletten! Va?! Det hade jag verkligen inte forvantat mig! Och visserligen har hon ju ratt, man kan ju kopa en ny, men vad har hon lart sig da? Knepigt.
Jaja, ikvall ska vi pa Stephanies bok klubb, paminde henne haromdagen att vi maste lasa klart boken nu ( den ar 90 sidor lang) men det hade hon redan gjort. Gu va duktig hon ar. jag ar sa glad att hon gillar att lasa, trots att jag inte laser sjalv, om jag inte maste) Jag har aldrig haft talamod att sitta still och lasa och det kanns inte som jag har tid heller, men jag inbillar mig att jag kommer gora sant (lasa, losa korsord mm) nar jag blir aldre och barnen ar aldre, och jag ar klar med min utbildning - sa om typ 30 ar da, haha!!
nasta vecka borjar Stephanie camp, sa den har veckan tar vi det lugnt, ar hemma, gar till lekparer och bakar lite. Jag har tankt att vi ska ga pa den nya filmen Ice Age 3 som kommer ut idag, jag har vantat pa den, de forsta tva ar saaaa roliga! Kanske i helgen... Men det ar ju oxa den 4 Juli pa lordag - valdigt stort har, Vi ska grilla och ligga vid poolen, kolla pa fireworks och umgas med en norsk-amerikansk familj som vi kanner.
Nu maste jag ga, potty training accident in bathroom...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela