FLICKORNA PUGH

Fredagsmys

Publicerad 2011-09-30 19:26:21 i Allmänt

Nu borjar jag komma in i det har med att vara ledig pa fredagar, i borjan fick jag bara panik - vad ska man gora nar man ar ledig?!?! Man vill ju inte slosa bort hela dagen... Nu njuter vi bara, jag och Olivia, vi gor vad som helst. Precis vad vi kanner for - Harligt! Idag hade vi sovmorgon till 8, sen latade vi oss lite tills Stephanie gick till skolan vid 9. Jag har tvattat lite, stadat, handlat och varit pa banken. Nu bakar vi bullar och sedan ska vi satta igang med middagen. Fast vi slappar framfor TVn nu nar bullarna jaser. Peter Pan pa Tvn....o datorn i knat. Det ar soligt och harligt ute och det ar sa mysigt, har saknat det har harliga vadret. Nar Stephanie kommer hem fran skolan ska vi ga till pumpa farmen och valja ut nagra fina pumpor till framsidan dar jag planterat hostblommor - mums heter dem men ingen aning vad det ar pa svenska - astrar kanske...   ah jag vet inte men fint ar det. Mysigt var det har!

Sverige abstinens och regn

Publicerad 2011-09-28 15:56:38 i Allmänt

Ar sa sugen pa allt svenskt! Vi var pa IKEA i sondags och jag blir bara saaaaaaaaaaaa besviken!!! De ska tydligen sluta att salja allt som man aker dit for att kopa (mat), for att ga over till sitt eget jakla skitmarke. De har slutat salja alla Frodinge produkter, alla Gille produkter, nastan alla Marabou och Delicato produkter. Katastrof!!! De gor "sina egna" sa kallade kopior som ar helt vardelosa. Jag blir sa arg!! Snart slutar de val salja kaviar oxa...
Antar att de forsoker spara in pengar, men det ar ett stort misstag for vi svenskar vill ha RIKTIGA produkter - inte stenharda gifflar som de kallar kanelbullar eller deras "egen" Daim-kopia som smakar *x**.... Och om en Amerikan skulle kopa nagot i deras matbutik kan jag garantera att de ALDRIG kommer tillbaka. Fy pa er IKEA!

Funderar pa att baka bullar, men det kanns jobbigt. Tank om man bara kunde aka ner till ICA:) Ar sa sugen pa nat jag inte kan ata har, eller sa kanske jag bara langtar till Sverige. Usch vad gnallig jag ar, men om det bara kunde sluta regna har kanske man skulle bli gladare. Idag ar det den 28 September och vi har bara haft 1 enda dag i September som det inte regnat!! Nu racker det tycker jag. I och for sig regnar det ju inte hela dagarna men jag vill ha fint hostvader nu. Ett annat intressant fakta ar att sedan vi kom hem fran Sverige har det regnat varje helg - VARJE HELG!!!

Nat positivt: Jag som trodde att jag kopte mina gummistovlar i onodan i varas har verkligen fatt anvandning for dem. Det var langt ifran bortkastade pengar som jag trodde da:-)

Friskis & Svettis

Publicerad 2011-09-24 22:06:33 i Allmänt

Nu nar jag har hand om Forskolegruppen (Knattegruppen) pa Svenska Skolan sa har jag testat lite nytt material och forsokt lara mig lite fler rorelse-lekar mm. Sa hittade jag ett paket fran Friskis & Svettis i Sverige,
med Mini-Röris. Jag tror mig ha last nan stans att man har det i Sverige nu, ett program for barn och foraldrar tillsammans men mer vet jag inte. Igar testade jag det med Stephanie och Olivia och idag gjorde vi det pa Svenska Skolan. Rent ut sagt SKITKUL!! Programmet ar bara 20 minuter och det ar ju perfekt, barnen orkar vara koncentrerade och de far ju bade lyssna pa svensk musik och svenska instruktioner samtidigt som de far rora pa sig. Har redan bestamt att jag kommer anvanda det varannan vecka. Vi har Mini-Röris 1 och Mini-Röris 2, men nu ska jag be skolan bestalla Mini-Röris 3 ocksa. Olivia tjatar om att vi ska gora det igen har hemma, sa fort vi kom hem fran skolan..... pust!

 
Nu ska vi ivag och kopa lordagsgodis och hyra film.

Olivias skola

Publicerad 2011-09-23 15:53:24 i Allmänt



Olivia och Jillian redo infor forsta skoldagen for nagra veckor sedan.
De gar pa samma skola nu, men i olika klasser, 2ars och 4ars klass.
Olivia gar inte i skolan pa fredagar och hon tycker det ar sa orattvist att Stephanie far ga men inte hon. Fast idag har vi faktiskt en playdate med Emelie, en svensk kompis, sa det blir nog lite roligt anda:-)

Angrar mig

Publicerad 2011-09-20 16:10:12 i Allmänt

Man lar sig ju av sina misstag, och nu har jag lart mig att det var ett stort misstag att beratta for vissa personer att jag ar gravid. Inte for att det ar superhemligt, det gar ju knappast att dolja langre men ALLA vet ju att vi inte berattat for Olivia annu. Anledningen ar att jag vet att det kommer bli oerhort jobbigt for henne att vanta sa lange innan det ar dags. Men vissa personer i var bekantskapskrets drar standigt upp amnet infor Olivia och fragar henne om hon tror att mamma har en bebis i magen!!!!!!!!!!! Men halla! Sedan vander de sig till mig och fragar nar vi ska beratta for henne?!!! Och nu pratar jag om vuxna manniskor alltsa. Jag forstar bara inte hur en del manniskor tanker. Nu funderar vi pa om det kanske ar lika bra att beratta for henne for VI vill ju vara de som berattar det, det ar ju sa speciellt att man inte vill att nagon annan ska "fa" den stunden. Hon kommer ju att bli sa lycklig, for hon tjatar om ett litet syskon:-)
Saja nu har jag avreagerat mig lite... annars ar det bra.

Nu vet vi!!!

Publicerad 2011-09-15 21:13:50 i Allmänt



Japp, triss i flickor var det har!!! Jag som var sa saker pa att det var en pojke i magen.... men idag fick vi en liten smygtitt - och det ar en FLICKA!!! jag som skulle mala om rummet i blatt, det slipper jag ju nu. Nu ska man bara vanta i 20 (!) veckor till innan det ar dags....

11 September

Publicerad 2011-09-11 23:40:28 i Allmänt

Det ar inte sa manga datum man kommer ihag exakt vad man gjorde for 10 ar sedan, men troligtvis kommer alla ihag vad de gjorde den 11 September 2001. Jag minns att jag och Stephanie (som var drygt 10 manader) hade precis atit frukost och vi satt pa golvet ock lekte nar jag slog pa TVn for att kolla nyheterna. Trodde forst att det var ett sjukt skamt men forstod snart att det var pa riktigt. Usch- man kommer aldrig glomma den hemska dagen.
Men idag har vi trots alla paminnelser pa TV, radio och overallt haft en valdigt vanlig dag. Vi var pa Block party dar de hade hoppborg, bingo, face-painting och lite marknadsstand.

Vad vi har gjort i helgen:

Publicerad 2011-09-11 18:14:33 i Allmänt

Pa grund av sjukt mycket regn har - och da menar jag sporegn i 6 dygn utan uppehall(!) sa har vi blivit lite smatt tokiga har. Vi har bland annat haft en mindre lacka/oversvamning i kallaren men san tur ar verkar det inte vara sa farligt som jag (pessimisten) befarat. Tur att det slutade regna for annars hade det nog blivit mycket varre!

Bara skamta, det har ar inte var kallare - san tur ar...

I lordags borjade Svenska Skolan. Olivia har ju borjat dar ocksa och jag ar larare i hennes grupp: KNATTEGRUPPEN. Jag var faktiskt riktigt nervos for jag tycker det ar obehagligt att prata infor sa manga vuxna. Barnen ar inga problem men de vuxna.... usch va jobbigt. Men det gick faktiskt bra. Vi ar 15 barn och 15 vuxna. Det svaraste blir nog att ha med Olivia, for hon gillar att satta sig pa tvaren och kraver valdigt mycket uppmarksamhet for att uttrycka mig milt... Men det ar ju pga henne som jag har den har gruppen, jag vill ju sa garna att hon ska borja. Hon verkar tycka att det var jattekul i alla fall. Alla var valdigt trevliga, forutom en som var oerhort missnojd men hon slutar nog... Barnen ar pa valdigt olika svenska niva, en del ar flytande och en del ar som Olivia (forstar det mesta men pratar inte mycket). Ska bli spannande:-)
Stephanie har borjat i 5te klass aven pa Svenska Skolan och hon verkar tycka det ar jattekul!
Efter skolan skulle jag aka hem till den lararen som hade min klass innan mig for att hamta lite material. Hade forestallt mig en kasse, men holl pa att svimma nar jag sag hur manga kartonger, sackar och bouta-IKEA kassar hon hade. For att ni ska fa en uppfattning skulle jag gissa att det skulle fylla ca 5-6 superstora resvaskor!!!! Josses vad grejer. Nu behover jag knappast kopa nagot material pa hela lasaret:-)

Vad gjorde vi mer? Hmmm, jo Stephanie var pa kalas hos en svensk kompis som heter Olivia. Jag och Johanna gick pa bio. Vi sag The Help som handlar om slavar i Missisippi som blev intervjuade och berattade hur de verkligen blev behandlade av sina vita arbetsgivare. Bade sorglig, rolig och fin. Rekomenderar den verkligen!!

Idag har vi atit god frukost - aggrora med spenat, bacon och tomater. Mumsigt varre. Sen akte vi och handlade hela familjen. Nu ska jag vila lite och sedan ska vi ga pa block party har i varat bostadsomrade, kan nog bli kul hoppas jag.

Regn, regn och mera regn

Publicerad 2011-09-07 19:11:39 i Allmänt

Inte for att gnalla men fy vad trist det ar med regn. En dag ar val helt ok, men nu ar det 3dje dagen i rad och det ska fortsatta sa har i nagra dagar till. Det riktigt vraker ner:-(  Nastan som om vi var i Sverige... for dar kanns det inte sa ovanligt att vadret ar trist. Men jag kan inte minnas att det har regnat sa har manga dagar i rad (i USA) sedan jag kom hit for nastan 15 ar sedan. Jag saknar solen - kom tillbaka!

Stephanie hade en bra forsta dag i femte klass igar. Detta aret har hon en magister och det ar ju lite spannande. Hon sa att han verkar snall och han ar ursprungligen fran Norge(!) Har svart att forsta att jag ar mamma till en femteklassare...

Det ar ratt skont att alla rutiner borjar komma tillbaka nu. Barnen maste lagga sig tidigt (tidigare) och skolan med laxor och allt vad det innebar ar igang igen. Konstigt.... i slutet pa varterminen ar man sa himla trott pa allt sant att man langtar efter sommar och sommarlov men nu ar vi redo igen! Har i och for sig fortfarande svart att fa Olivia att sova i sitt rum. Nar hon antligen hade borjat med det sa kom jordbavningen och forstorde och nu ar hon radd igen, och kommer in till oss och trangs i sangen. Hur manga ar ska detta halla pa tro? Och sen kommer val nasta.... oj oj oj undra nar man ska fa sova en hel natt nasta gang. Om 10 ar kanske?

Nu har jag bara 2 dagbarn och det ar en valdigt stor skillnad mot att ha 8 som jag hade innan sommaren. Valdigt lugnt och skont. Nu sover de middag bada 2. Olivia bygger lego och jag ar pa datorn. Vilket glidarjobb va? Och jag jobbar bara 3 dagar i veckan just nu. Har jag forresten namnt att mitt yngsta dagbarn ar knappt 3 manader sa mitt jobb innebar alltsa att sitta och gosa med en liten gullebebis. Avundsjuka? Hehe, en del har det bra!
Fast a andra sidan sa tjanar jag ungefar 25% av vad jag gjort tidigare och det ar mindre kul...

Sista sommar helgen

Publicerad 2011-09-05 21:02:27 i Allmänt

Idag mandag ar det Labor Day har vilket innebar att vi ar lediga, men ocksa att sommaren ar slut. Det ar sista dagen poolen har oppet och imorgon borjar barnen skolan igen. Det ar bade harligt och lite vemodigt. Stephanie ar helt klart redo att borja skolan - aven om hon inte vet det sjalv.... Olivia langtar jattemycket till att fa borja skolan igen. Om ett ar kommer Stephanie och Olivia ga pa samma skola, oj oj oj sa fort det gar!

Vi var i Hampton torsdag-lordag och hann med att bada, ga pa ett mini-zoo, fira var brollopsdag med bio o middag, umgas med Lonnys familj och halsa pa Stephanies farmor samt ata lunch med Stephanies bror Aaron.
Pa sondag gick vi ut och at frukost - supergott! Sedan akte vi pa 1ars kalas och efter det var det poolen som gallde.

Idag LABOR DAY ska vi ta det lugnt och inte gora sa mycket. Jag har tvattat, handlat, pratat med mamma, pappa och Emelie pa Skype. Imorgon ar det vardag igen, med endast 2 dagbarn. Lugnt och skont:-)

1 arig brollopsdag

Publicerad 2011-09-01 16:00:19 i Allmänt

Nu i helgen har vi varit gifta i ett ar! Bade jag och Lonny ar lediga i morgon(fredag) sa vi ska aka ner till Hampton ikvall. Vi har inga jattestora planer men vi gar sakert ut och ater nanstans och kanske bio... Barnen ska va hos farmor o farfar. Sen blir det sakert stranden lite for det kanske blir sista gangen den har sommaren. Nasta vecka borjar ju Svenska skolan och da blir det inte att vi aker ner till Hampton sa ofta...

Har problem

Publicerad 2011-09-01 15:47:37 i Allmänt

Alltsa.... Olivias har ar inte latt att borsta...tvatta...fixa. Igar var bade jag och Olivia gratfardiga, det var nastan helt omojligt att re ut efter att hon badat. Och da hade jag anda gjort en harinpackning pa henne!!! Det tog over en timma att borsta ut(fick dela in haret i olika sektioner och ta lite i taget) och Olivia grater sa mycket att hon nastan kraks, stackarn. Nar vi var fardiga kom Lonny hem efter att ha spelat golf - han trodde att jag hade tranat pa cross-trainern eftersom jag var helt genomsvettig och illrod i ansiktet. Sa jobbigt ar det att fixa Olivias har.
Nu har jag bestamt mig for att testa en produkt som ar lite grand som en vardande rakpermanent. Jag vill ju inte att hon ska ha rakt har egentligen men det gar inte langre... det ar ju som tortyr varje gang vi ska gora i ordning eller tvatta haret. Hall tummarna att det funkar:
Dark and Lovely Beautiful Beginnings Kids No-Mistake Nourishing No-Lye Crème Relaxer, Fine Hair

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela