FLICKORNA PUGH

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2010-12-29 19:18:30 i Allmänt

Jaha da var allt nastan som vanligt igen, efter en harlig och efterlangtad jul. Eftersom vi slanger upp julgranen och allt pynt redan i borjan av December, och sen ar det ju julkalendern, Lucia och alla julfester i skolorna mm. Nar julen sen kommer kanns det skont och det blir en harlig avslutning. Jag kan beratta att var julgran akte ut redan pa Annandagen. Nu har vi stadat ut julen och fejat och gjort fint. Underbart:-)
Barnen har fortfarande kul med alla sina nya leksaker och spel de fick i julklapp. Olivia har visserligen oroninflammation, men nu nar hon fatt pencellin mar hon genast sa mycket battre. Annars ar allt bara bra. Hoppas vi lyckas halla oss friska nu for vi har stora planer infor nyar. Nejvars, men vi ska ner till Hampton. Vi aker redan pa torsdag kvall (om vi ar friska, det kanns som nan alltid blir sjuk nar vi ska gora nat kul...).

Pa sjalva nyarsafton ska jag och Lonny sova pa hotell - LYX! Men innan pa dagen ska vi umgas lite med Stephanies broder, vi ska kanske aka skridskor... Kl 15 ska vi checka in pa hotellet, sedan ska vi fa couples massage pa hotellets spa. Efter det ska vi antagligen ga pa bio och sedan blir det nyarsmiddag pa hotellet eller nan resturang... har inte bestamt var an, vi far se. Visst later det superharligt. Lite champagne ska vi nog ocksa hinna med;-) Gu vad jag langtar, vi far inte bli sjuka nu!!  Alla mina dagbarn var sjuka igar sa jag ar lite orolig men jag knaprar c vitamin och echinaguard sa forhoppningsvis klarar jag mig.

Vi forsoker ocksa planera var weekend resa i slutet av januari. Det ar riktigt jobbigt att hitta nan resa. Hittar man nat som verkar billigt sa stammer det aldrig. Forstar inte riktigt hur det kan sta: 4 natter i Bahamas, inklusive flyg for $299/person, men sen nar alla konstiga avgifter och skatter tillkommer sa har priset helt plotsligt blivit 3 ganger sa mycket. Lurendrejeri ar vad det ar! Blir sa trott pa att leta. Vi har dock hittat mycket billiga flyg men hotell pa Bahamas ar verkligen SVINDYRT. Allt ifran 2500 kr per natt till 7000kr per natt. Inte klokt tycker jag. Nu funderar vi pa kryssning i stallet. Orkar inte leta priser langre, far kolla en annan dag.

Annandagen

Publicerad 2010-12-26 22:02:46 i Allmänt

Idag sov vi lange, valdigt skont. Olivia vaknade forst av oss, kl 9, och sag snabbt till att vi andra vaknade ocksa.Vi pratade pa Skype med mamma o pappa (mormor o morfar). Sedan gick vi ut och gick tillsammans, at frukost och stadade upp lite. Sedan akte jag och Stephanie till Target och shoppade lite pa REAn. Hon hade presentkort till Target sa hon kopte en ny lampa, spel och nagellack. Jag kopte lite nya lador som man kan ha julpynt i - ett steg i ratt riktning nar man behover vara lite mer organiserad! Sen blev det ju lite annat smatt o gott. De har redan fatt fram pyntet till Alla Hjartans dag(!)  Jag hade hoppats hitta mer julgrejer pa REA sa jag kunde kopa till nasta ar men det var valdigt urplockat.

Nar vi kom hem skulle vi kolla pa Trolltyg i Tomteskogen pa SVTs hemsida, men tyvarr kan man inte gora det fran utlandet stod det.....av upphovsrattsliga sjal far det inte visas i utlandet. Saaaaaaa besviken jag blev! Den ar ju sa mysig och jag tankte att barnen skulle gilla den. Antar att den inte finns pa DVD heller da eftersom den tydligen ar superhemlig??  Likadant med Spotify, gar inte att lyssna pa i utlandet, skit ocksa...!

Det snoar faktiskt har och vi ar under nagon slags snowstorm advisory dar de tycker att man ska ladda upp med mat for vi kan bli insnoade i flera dagar innan de hinner ploga och grava ut oss. Antar att vi far flera centimeter da.... oj oj oj, hur ska det ga? HAHA. De skulle se hur mycket sno det ar i Sverige nu..

Vi har haft en harlig och ratt lugn jul, nu ar jag redo att stada ut den. Ar det for tidigt eller?
Har ocksa lite smatt borjat tanka pa att boka flygbiljetter till bade Sverige i sommar och var lilla resa i januari. Da ska bara jag och Lonny aka pa en lang weekend resa nanstans. Har inte helt bestamt men just nu lutar det at Bahamas eller Puerto Rico. Inte illa eller hur?!

Juldagen 2010

Publicerad 2010-12-26 03:17:02 i Allmänt

Vi kom aldrig ivag till Hampton. Lonnys foraldrar har magsjuka sa vi stannade hemma. Jag tyckte det var helt fantastiskt skont att slippa aka i julens vanvettestrafik men Lonny blev nog lite besviken. Hur eller hur sa hade vi det underbart. Igar lagade jag och Johanna julmat som vi at. Det var gudomligt gott, men skinkan blev lite torr. Vi har ingen kott-termometer, sa det ska jag nog ta o kopa till nasta ar. Barnen oppnade ungefar halften av julklapparna, resten fick de oppna idag enligt Amerikansk tradition - pa morgonen:-) Jag tycker det ar valdigt viktigt med traditioner nu nar jag har barn. (vem hade nagonsin trott att jag skulle saga det?). Men jag vill att barnen ska fa uppleva svenska traditioner ocksa. Darfor firar vi bade julafton, pa svenskt vis, och juldagen pa amerikanskt vis. Lite skillnad ar det ju forstas for vi har ingen tomte som kommer hem till oss. Hos oss kommer tomten och lamnar en present i julstrumpan pa natten till juldagen.
Svenska traditioner vi MASTE ha ar jansson, kottbullar, prinskorv, julmust, lussekatter, pepparkakor och knack. I ar korde vi ju med risgrynsgrot ocksa och det kommer vi fortsatta med.

Idag, juldagen borjade vi med paketoppning foljt av frukost. Sedan gick jag ut och gick medan barnen lekte och Lonny stada upp lite. Skont att komma ut lite for igar steg jag inte ens utanfor dorren. Sedan duschade jag, alla kladde pa sig och vi kollade pa en film tillsammans. Vid tretiden akte vi till Happys foraldrar. Happy ar Lonnys brors fru sa de var ocksa dar. Happys foraldrar ar Afrikaner sa det var lite annorlunda mat blandat med "vanlig julmat" alltsa kalkon och sweet potatoes, macaroni n'cheese mm mm. Jag skulle testa deras mat och HERRE GU sa jakla stark. Lonny trodde jag holl pa att fa en stroke nar han sag mig. Det var starkare an nagot jag provat i hela mitt liv. Allt sag ut som barnmat, alltsa mosat ia flera olika farger. Det fanns gront, orange, gult mos som man skulle ata med ris eller brod. Kan ju inte riktigt uttala mig om det var gott eller inte eftersom det inte gick att kanna smaken. Hela munnen var on fire!
Jag tog med mig mazariner och citronpaj och det tyckte de var gott:-)

Den enda amerikanska traditionen jag INTE gillar ar att det alltid kretsar kring en stor sport av nagot slag som alla bara "maste se". Pa juldagen ar det bade basket och amerikansk football. Fan va jobbigt, tur att det fanns vin att dampa smartan med. Vi hade ju trevligt och sa, men jag blir sa less pa all jakla sport. Till o med kvinnorna tittar sa det blir inte sa mycket rolig konversation. I reklamerna pratar ju alla men under matcherna glor alla pa tv-n. Barnen hade kul for det var andra barn dar och de lekte med sina julklappar. Nu ar vi hemma igen och Stephanie o Olivia sitter i pyamas o kollar pa Tingeling filmen som Olivia fick i julklapp. Stephanies basta julklapp var nog en filmkameran, en fisk med akvarie, eller spelen till hennes wii. Olivia gillade allt, spel, dockor, filmer mm.

Jag fick en ny morgonrock, en rod som ar helt underbar. Sedan fick jag presentkort till ett spa och till kladaffar.
Lonnys favorit var nog ett spel till sin nya X-box. lagger nog upp nagra kort imorgon

God Jul!

Publicerad 2010-12-24 15:07:32 i Allmänt

GOD JUL!!


Hoppas ni far en fin Julafton! Vi saknar er alla!

Vi firar lite idag, pa julafton med "svenska julklappar" och svensk julmat. Det blir skinka, Jansson, kottbullar, prinskorv, agg och rodbetssallad. Har forsokt mig pa att gora risgrynsgrot i ar ocksa men den ser lite mysko ut... ska snart testa den till frukost:-) Det finns inte grotris har i USA sa det ska jag kopa med mig nasta gang jag ar i Sverige! Julafton firas ju inte direkt har sa jag har (ett) dagbarn idag men jag sa att de maste hamta tidigt idag. Johanna kommer hit o vi ska ata jul lunch o byta julklappar.
I kvall drar vi ner till Hampton och stannar till Annandagen. Har firar man Juldagen sa da ska vi vara hemma hos Lonnys foraldrar. Tror det blir kalkon mm att ata. hans bror med familj och nagra mostrar kommer ocksa.

3 glada snogubbar

Publicerad 2010-12-22 17:35:37 i Allmänt

Sa latt det ar att forvandla 3 tjuriga ungar till 3 superglada charmiga gullungar!
Ge dem varsin snogubbemugg och lyckan ar fullkomlig! Tack dollar affaren sager jag bara!

Lunch....eller brunch

Publicerad 2010-12-22 17:28:36 i Allmänt

Jag langtar till Sverige och tycker allmant synd om mig sjalv. Trott och hungrig och tanker pa att for ett ar sedan var vi i Sverige. Ah sa kul det var att fira jul i Sverige.....
Allt detta resulterar i att min lunch/frukost ser ut sa har:


MMMMMMM sa gott, nu e ni allt bra avundsjuka va?!

Olivias kommentarer

Publicerad 2010-12-22 16:53:34 i Allmänt

Vet inte om man ens anvander san har maskin i Sverige - en humidifier. Alltsa man haller i vatten o sen ger den ut varm eller kall anga for att oka luftfuktigheten. Var inomhusluft blir sa himla torr pa vintern. Vi har ju inte element utan central heat dar det blaser ut varmluft ur ventiler pa golvet. Helt knappt, men sa ar det i USA. Vi har en humidifier i vart sovrum annars vaknar jag med nasblod eller helt tappt och acklig. Nu nar Olivia ar sjuk satte jag in den i hennes sovrum.

-Mom what is that?
-A humidifier
-Ok
lite senare: -Mom, when is the fire gonna come out?
-Fire?
-Yes you said fire....!
Jag efter mycket funderande: Aha, humidifier eller som Olivia tankte: humidiFIRE. Hahaha!

Hon trodde det skulle bli en brasa for att varma upp henne nar hon fros! hon ar for rolig!


Haromdagen fragade Lonny henne vad det var hon hade pa handen (hon hade malat med en tuschpenna).
- it's my 2-tat!
-2-tat? what is that? said Lonny
-you know like mommy has on her back...

2-tat = "tat-2" = tattoo = tatuering      inte helt latt att forsta ibland, haha!

hennes senaste trick ar att kontra med "Do you know how much I love you, you are the best mom ever! varje gang jag ber henne stada eller plocka upp nat. Undrar vart hon lart sig det?



Joda, ibland ar hon bra rolig Olivia. Forsoker paminna mig om det efter natten till idag nar hon apsolut inte skulle sova. Tror jag sov hogst 4 timmar tack vare henne. Jasp!

jakla internet

Publicerad 2010-12-21 23:59:01 i Allmänt

Borjar bli trott pa det har... varje gang jag skrivit ett inlagg och ska lagga till ett kort sa forsvinner allt jag skrivit sa jag far borja om igen. Grrrr!
Nu orkar jag inte skriva sa mycket. Igar bakade vi en massa julkakor och lyssnade pa svensk julmusik = mys!!  De minsta dagbarnen var oxa med o dekorerade kakorna med glasyr o strossel men kamerabatteriet dog...




Idag var sista dagen i skolan for Olivia sa nu har hon jullov. Stephanie gar imorgon ocksa sedan har hon ocksa jullov. Just nu sitter jag o vantarpa Johanna som ska komma o hamta mig for vi ska aka till IKEA o handla det sista till var julbord. FUN!

Har ar var julgran:

Stephanie och Olivia har pyntat den helt sjalva, jag satte upp stjarnan bara.

Nu: IKEA here I come....   Bye!

Skridskor och kalas

Publicerad 2010-12-20 00:02:47 i Allmänt

Idag ar det 19 December och vi borjade dagen med att aka till gymet - "hurtiga familjen". Sedan hem o duscha och aka pa 1ars kalas. Det var mitt yngsta dagbarn Dylan som fyllde ar. Sa nu ar minstingen inte sa liten langre, men jag fick reda pa att Jillians foraldrar ska ha barn i Juni sa snart har vi en bebis till i ganget:-)
Barnen hade jattekul, ja det hade ju vi ocksa forstas men de hade verkligen lagt ut mycket pengar pa kalaset. Jag kande mig nastan lite dum i och med att de hade lagt ner mer pengar pa varje barns "goodiebag" an vad jag hade lagt pa Dylans present. Jag hade kopt en samlingsbok som hette "stories for 1 year olds". Det tyckte jag rackte tills jag sag vad barnen fick i sina pasar. Stephanie tex en bok, 4 olika nagellack, en armbandsklocka och godis mm. Jisses alltsa... Olivia fick oxa en massa grejer. Sen var det varsta buffe'n oxa med pizza och sallader och pasta bland annat. Trevligt var det!

Sen drog jag, Stephanie och Olivia och akte skridskor pa en utomhusbana vid ett kopcenter i Arlington. Jag tankte inte ta med Olivia for hon ar ju bara 3 1/2 ar men Lonny och Johanna trodde att hon skulle gilla de och da fick jag for daligt samvete att lamna henne hemma med trakiga sport-tittar-norden (pappa), sa hon fick komma med oss. Det var val inte jattelyckat kanske. Hon gillade det inte men det gick bra anda. Hon akte ett varv med mig sedan fick jag och Stephanie turas om att aka medan den andra passade Olivia. Hon var ratt nojd anda, sraskilt nar vi kopte varm choklad med marshmellows i!
Ett fenomen jag inte forstar mig pa ar att foraldrarna i detta landet inte kan kla sina barn varmt. Idag ar det nagra minusgrader och av de ca 100 barnen som akte skridskor sa var mina 2 barn de ENDA med termobyxor. En del hade inte ens tackjacka. Flera barn grat for de fros sa mycket... brrrrr! Men vi var varma o goa:-)







 
kolla sa mysigt pa kvallstid!

Loooove Gyllene Knorren & Mamma Mu

Publicerad 2010-12-19 03:15:35 i Allmänt

Jag gillar verkligen GYLLENE KNORREN - alltsa arets julkalender pa SVT. Mest gillar jag den for att Stephanie tycker om den, det ar sa kul nar man hittar nat svenskt som hon blir fortjust i for det ar att sa himla bra satt att "fa in svenskan i vart vardagsliv". Stephanie gillar den jattemycket och hon gar till o med in pa deras hemsida och spelar nat spel de har och laser om skadespelarna, helt utan uppmaning. Det gor mig glad!

Olivia daremot ar helt besatt av MAMMA MU OCH KRAKAN filmen. Hon skulle kunna se den 100 ganger om dagen om hon fick. Jag tror jag kan varenda replik utantill.... och Olivia skrattar nastan ihjal sig at samma scener varje gang, speciellt nar krakan sparkar ner en snigel fran staketet. HAHAHAHAHA sa kul....
Undrar om det finns fler filmer om Mamma Mu och Krakan?? Nan som vet? Annars ska jag testa Pettsson & Findus film for det ar reklam om den filmen innan Mamma Mu sa hon pratar om den ocksa.
Ikvalla har jag och Olivia varit och lekt med Nicholas som jag var barnvakt at nagra timmar. En gang kom Nicholas fram till mig och fragade: "Miss Jenny, who is mamma mooo?". Olivia ville namligen att han skulle vara mamma mu och hon skulle va krakan. Hahaha. Jag ar glad att hon gillar en svensk film, det lar hon sig faktiskt svenska av ocksa. Det gor mig glad!


Jag och Olivia kollar pa Mamma Mu for 4de gangen idag:-)

2 cm snow - send help!

Publicerad 2010-12-17 14:02:38 i Allmänt

Herregu vad sno vi har nu. Det ar totalt kaos har, skolorna stangde, de flesta foretag stangde, aven government dar Lonny jobbar stangde tidigare pga de ofantliga snomassorna pa ca 2-3 cm!! Vet inte hur vi ska klara oss ur den har brutala snostormen, det blir tufft. Ja sager da det...  det snoar ju for 17 varje vinter sa varfor blir de som lamslagna har da??  Men jag klagar inte, jag hade det ratt skont eftersom alla dagbarn blev hamtade vid lunchtid sa hade jag oxa en kort dag = skont;-)
Jag och Stephanie var hos tandlakaren nar det borjade snoa, hon skulle laga ett hal. De ringde fran skolan och sa att de stangde kl 13:00. Eftersom stephanie var klar kl 11 sa jag att det var ju knappast nan ide att jag akte o lamnade av henne i skolan igen men hon skulle absolut dit! Hon kunde bara inte missa sitt spellingbee (stavnings tavling) sa jag fick allt skjutsa dit henne... mitt lilla pluggo. *stolt*

VILKA SNOMASSOR!!
Det ar faktiskt lite mysigt, man far ju lite julkansla eller hur?!
I Sverige: 2 meter sno - samhallet fungerar anda
I USA: 2 cm sno - totalt kaos och allt stanger
Det varsta ar ju att alla har sommardack eftersom man inte far ha vinterdack, sa det blir ju onekligen en hel del olyckor. Det ar lite otackt sa jag undviker att ge mig ut om det inte ar tvunget.
Barnen alskar snon, de lekte ute i flera timmar igar och idag nar skolorna ar stangda lar det nog bli lite mer lek i snon igen.

9 dagar kvar till jul

Publicerad 2010-12-15 16:01:19 i Allmänt

Det ar bara drygt en vecka kvar till jul och jag har inte panik for en gangs skull. Klar med julklappsinkopen i god tid. Ska bara kopa presentkort till Stephanie och Olivias larare ocksa men det kan man ju gora pa 7/11 sa det ar inte nat o stressa upp sig for. Har bestamt mig for att sluta stressa! Hittills gar det ratt bra faktiskt. Losningen verkar vara att planera och forstas acceptera att det inte alltid blir som man tankt sig. Ratt sa sjalvklart men ibland glommer man liksom bort det....
hrmhrrm.... fick avbryta detta for att ka och dammsuga upp och stada upp kylen efter att Olivia oppnat den (jag star brevid kylen vid koksbanken) slitit ner en hylla fran dorren. Krossad syltburk och salsa burk med valdigt mycket klibb overallt. Medan jag stadar upp det gar Olivia omkring och stror ut riven ost over  hela hallen o lekrummet. Hon "sar gras" sa hon.    Aaaahhh grrr, det har med att inte stressa kommer bli svarare an jag trodde!!





Men jag ar ju ialla fall klar med julbestyren:-)   *djupa andetag nu, ta det bara luuuugnt!*

Sloar sondag

Publicerad 2010-12-13 01:41:28 i Allmänt

Usch vad laskigt med sjalvmordsbombare i Sverige, sant hander bara inte i Sverige!

For ovrigt har det val iof varit en ratt vanlig Sondag. Sov lange i morse, gick ut och gick alldeles sjalv (harligt, trots att det var gratt och disigt ute. Lonnys brorsson Gregory sov over har igar natt och Lonny och han ovningskorde i morse. Jag och Olivia akte och hamtade Stephanie fran hennes sleepover hos sin kompis. Vi akte till mataffaren och handlade, sen akte vi och kopte 2 enbuskar som vi ska ha i krukorna utanfor ytterdorren. Ska forsoka ta foton nan dag..

Vi har faktiskt redan julgranen uppe och det ar sa mysigt. Har i USA slanger de flesta upp julgranen efter Thanksgiving, alltsa i slutet av November. Jagg tycker om det, da hinner man njuta lange av den fina granen. Sedan slanger vi ut den direkt efter julen, vi vantar inte till 13 dag knut eller vad det nu heter. Later kanske konstigt for er, men jag gillart. Efter julen ar jag redo att "move on". Julen ar liksom slutet av en hel (mysig) manad av julkansla och forberedelser. Julen ar sjalva finalen och sen ar jag fardig.

Johanna har varit har o vi kollade pa en film, sen har jag bara sloat, och lagat middag. Kottfarslimpa blev det, med potatis o broccoli. Gott!

Nat annat jag haller pa med nu ar att forbereda for att skaffa ett "state licence". Nar man ar dagmamma maste man ha "lisens" och jag har county license nu, men ska soka state license. Om jag skulle forklara skulle jag ungefar jamfora det med att jag har kommunalt lisens men soker ett lisens som ska galla i "hela Kalmar lan". Skillnaden ar att jag far ha fler barn och det ar lite strangare regler. De kommer oftare och gor kontroller och jag maste byta ut vissa saker. Maste tex ha riktiga spjalsangar istallet for ihopfallbara sangar till barnen. Maste byta garderobsdorrarna i hallen o lite andra smasaker. Lite o gora men det blir nog bra till slut. Var pa min forsta traning i fredags. 6 timmar av lagar och annan information.

det var Olivia!

Publicerad 2010-12-13 00:48:13 i Allmänt

Saklart att det var Olivia som tagit kameran, man kan val knappast bli forvanad eller arg. Om hon kommer at den sa forsvinner den, det vet vi ju....
Anyway, har ar nagra kort fran igar:









dans runt granen


Sma grodorna, sma grodorna ar lustiga att se...


"Hey Santa, give me a present!"

Lucia pa svenska skolan

Publicerad 2010-12-12 04:27:19 i Allmänt

Vi hade jattemysigt pa Lucia och julfesten pa Svenska skolan idag. Tog lite kort men kan tyvarr inte hitta min kamera just nu. Misstanker starkt Olivia.... hoppas jag kan lagga upp lite bilder imorgon.
Vi borjade med Luciatag och det var jattefint:-) Sedan hade vi fika/smorgasbord, foljt av dans runt granen. Nar tomten kom var Olivia forst upp och skrek: Hey Santa, where is my present?! Jag och Lonny backade forsiktigt och latsades att vi inte kande henne.... Stephanie skamdes oxa, men hon hade sina kompisar att gomma sig bakom. Sedan var det presentutdelning. Alla barnen fick godispasar och vi larare fick presentkort. Jag fick aven lite presenter av nagra av mina elever, gulligt! Jag och Stephanie hade hoppats att vi skulle vinna en I-pad pa lottdragningen, men vi vann inte en enda vinst utav over 30 vinster. Attans oxa!
Pa eftermiddagen har jag och Olivia sovit middag - valdigt skont. Sedan akte Stephanie pa kalas hos en kompis, hon ska sova over. Lonnys brors-son ar har ikvall sa de sitter o kollar pa nan sport pa TV, usch. Jag och Olivia har stadat och kollat pa Mamma Mu & krakan - hennes favorit...
Det kanns skont med jullov fran svenska skolan nu och jag har i stort sett handlat klart julklapparna. Ah vad duktig jag ar;-)

dejt night

Publicerad 2010-12-10 22:56:53 i Allmänt

Ikvall ska vi dumpa ungarna pa Stephanies skola och ga ut och ata middag bara jag o Lonny. Det ar "hem & skola foreningen" (eller PTA som det kallas har) som ordnar det. Det ar meningen att man som foraldrar ska kunna passa pa att kopa julklappar sa de kallar det for shop and drop night. Men vi vill inte slosa bort det pa att kopa julklappar, som vi forresten ar klara med anda, utan vi ska ga ut pa dejt - ata middag. Ska bli riktigt skont kan jag saga!
Olivia har sugit musten ur mig den har veckan... bland annat ritat pa vaggar, klippt sonder sangklader och allmant forstokt forstora och stoka ner overallt. Det ska bli 3 harliga, valfortjanta, underbara timmar utan barn. Sen blir det nog bra igen...
Imorgon ar det Lucia och avslutning pa svenska skolan. Ska uppdatera mer om hur det var i helgen.
Glad Fredag pa er!

I knat pa tomten

Publicerad 2010-12-05 03:55:11 i Allmänt

Vi traffade pa tomten ikvall!!




och barnen dekorerade pepparkakshus:


Vi var pa julfest hos Alex(Alexandra) som jag var nanny at nar hon var 1-3 ar. Stephanie och hon var som syskon, men nu ses de ju inte sa ofta tyvarr. Alex ar 8 ar nu och till o med langre an Stephanie.
Har ar de tillsammans:

Alskar denna:

Publicerad 2010-12-03 17:22:46 i Allmänt

Jag alskar stjarnor! Den har mattan(Viggo Star) ar ju bara for snygg:
Viggo Star Matta 70x250, Svart
Varfor finns den inte i USA??

Mina senast inforskaffade "stjarn-produkter:

Ett set med 3 burkar, en blomkruka, servetter och grytlappar. Matchar med marinbla duk och marinbla stolsdynor. Hade tankt marinbla gardined men det nastan lite mycket sa det blir nog vita spetsgardiner istallet. Med mina vita adventsstjarnor i fonstret = superfint!


Notknackaren

Publicerad 2010-12-03 16:35:45 i Allmänt

Joda - The Nutcracker var valdigt bra, himla fint och mycket julkansla. Balett dansarna var verkligen fantastiskt duktiga, varsta akrobaterna. Fast men in tights ar inte helt ratt om du fragar mig, svart att lata bli att fnissa. Vada fordomsfull? Jag? neeej inte alls...
Idag ar det snorigt varre. Alla ungarna nyser o snorar som 17, det riktigt kryper i mig. Vill bara ha pa mig en skyddsmask och satta ungarna i karantan. Det ar namligen helt oundvikligt att jag far det har nu, jag ar som en svamp som suuuger at mig alla basiller som finns sa jag ocksa far aaaaallt som barnen har. Spelar ingen roll hur mycket handsprit, desifktionsmedel jag anvander, eller hur mycket immunforstarkande tabletter jag tar. Harligt!
Men jag ar inte butter

Jag ar glad for det ar fredag!
Hela helgen ar fullspackad med Svenska skolan, svensk Bazar pa ambassaden, julfest hos Alexandra som jag brukade vara nanny for, Lucia i svenska kyrkan pa sondag. Sen ska vi forsoka hinna baka lussekatter for det har jag lovat Olivias larare att jag ska ta med till skolan.
Trevlig helg pa er!

Nutcracker

Publicerad 2010-12-02 21:45:47 i Allmänt

Ikvall ska jag och Johanna ga pa musikalen/ballett "The Nutcracker" inne i DC. Johanna har sett den forr och sager att den ar jattebra. Jag vet inte riktigt om det ar min grej, men vi har fatt gratis biljetter sa nu ska vi ga!
Normal pris for biljetterna ar $150/styck alltsa over 1000kr styck. Da maste den ju va jakligt bra. Det enda jag vet ar att den har nagot att gora med julen, for den spelas varje ar i December... Hoppas det blir kul!
 

1 December

Publicerad 2010-12-01 14:43:04 i Allmänt

Idag var det dags att oppna forsta paketet pa kalendern. Kul tyckte tjejerna, men Olivia tyckte det var en otroligt dum ide att man bara far oppna ett paket om dagen...  Paketkalendern ar jattefin och mamma har gjort den. Jag och mina syskon hade den nar vi var sma:-) Lite svart att se den for alla paket, far ta ett kort sen nar de betat av lite mer...

Ikvall ska vi forsoka kolla pa tv-s julkalender pa tv. Hoppas den ar bra!

Friska o krya...ta i tra..

Publicerad 2010-12-01 14:33:18 i Allmänt

Magsjukan holl inte i sig lange san tur ar! Stephanie o Lonny verkar ha klarat sig men jag, Olivia och alla dagbarnen fick det. Tror att vi fick det av Dylans foraldrar for jag tog hand om honom tisdag o onsdag forra veckan nar de hade maginfluensa. Tack sa valdigt mycket. Men nu mar vi bra!
Vi hann faktiskt med lite mys i helgen ocksa. Jag och Lotta tog med vara barn pa bio i sondags. Vi sag nya Pomperipossa filmen - Tangled. Den var jattebra.

Igar agnade jag hela kvallen at att forbereda advents kalendern. Det galler att vara ute i tid.... och sla in 48 paket kvallen innan. Som vanligt alltsa, haha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela