FLICKORNA PUGH

Fy 17 for maginfluensa!

Publicerad 2010-02-25 15:38:20 i Allmänt

Nu borjar jag bli lite trott pa maginfluensa alltsa! De senaste 2 veckorna har varit brutala:
-Jag har haft maginfluensa 2 ganger (forsta gangen var varst!)
-Jillian fick det
-Alex mamma fick det, sa jag fick ta hand om Alex i 5 dygn
-Nu har Olivia, Alex och Valerie fatt skiten ocksa.

Olivia har spytt hela natten och det ar ju sa ackligt att tvatta rent. Till slut tog det slut pa lakan till hennes sang sa vi var tvungna att lagga henne i var sang. Da krop hon upp och kraktes i min nacke och i hela mitt har!!! Fy va ackligt, jag holl pa att spy sjalv. Stackars stackars Olivia!! Jag trodde inte det fans nat varre an att ha maginfluensa (lite overdrivet kanske...), men det ar ju faktiskt bra mycket varre att se sitt barn ha det:-(

Nu hoppas jag det ar lite battre for jag hinner inte med att tvatta allt. Hon har faktiskt kunnat dricka lite och halla det nere en halvtimma nu sa det ar ju bra. Hon sover just nu.
PS: valeries foraldrar fragade om de kunde komma med henne, eftersom olivia anda redan har det. De tyckte val att da kan jag ju lika garna ta hand om deras barn ocksa....  Jag sa NEJ sa klart, men ar lite smatt chockad over fragan. Hur tanker folk?

Internet funkar ialla fall nu sa det ar ju skont, har haft mycket problem med det pa sista tiden. Nagot positivt:o)

Girl Scout Cookies

Publicerad 2010-02-24 15:01:32 i Allmänt





Stephanie och hennes Girl Scout Trupp saljer cookies/kakor, just nu. Det gor de alltid i Februari och Mars for att samla in pengar till truppen for aktiviteter som bowling, bio och camping mm. Stephanie har salt mest i sin grupp sa hon ska fa nagon slags utmarkelse. Tror hon salde ca 270 paket med kakor. Som ni ser pa korten ar det en hel del att sortera och dela ut nu, samt halla ordning pa hur mycket alla ska betala - valdigt larorikt for Stephanie, och kul!

besok pa Olivias forskola

Publicerad 2010-02-19 18:46:06 i Allmänt

Idag pa formiddagen har vi varit pa besok pa Olivia och Valeries framtida forskola. Det ar samma som Stephanie gick pa, sa jag kanner redan till den. Jag, Olivia och Alex traffade Valerie o hennes pappa dar, eftersom jag inte hade nagra andra dagbarn idag. De visade oss runt lite och vi fick ga in och halsa pa i ett av klassrummen samt prata lite med Stephanies gamla larare Miss. Amy.

Jag vet inte vem som ar mest exalterad over det har: jag eller Olivia!! Jag tycker det ska bli jattekul, och Olivia sov med sin Dora-ryggsack i sangen i natt, haha! De borjar ju inte forren i host men det ar svart att fa plats sa man maste vara ute i tid. Jag har fortur eftersom Stephanie gatt dar tidigare men vi maste ju se till att Olivia o Valerie hamnar i samma klass (eller atminstane samma tider) sa jag kan kora dem samtidigt.
Information om skolan (Lee District Preschool): http://www.fairfaxcounty.gov/parks/rec/lee/lee-preschool.htm

   

Ikvall ska antagligen Alex aka hem, han har varit har sedan i mandags morse, alltsa 5 dagar och 4 natter, for hans mamma har varsta maginfluensan. Hon var till o med tvungen att laggas in pa sjukhus for hon var sa uttorkad. Alex pappa ar ju militar i Afganistan sa hon har ingen som kan hjalpa henne stackarn. Det har varit lite jobbigt ska jag erkanna, han ar ju handikappad och har en hel del halso problem. Jag hoppas verkligen han kan aka hem ikvall for jag ar saaaa trott. Vet inte om jag skulle orka ha 3 barn! Det far nog racka med 2 tror jag...

Ikvall ska jag och Johanna ut och ata middag, barnfritt. Jag behover komma ut ur huset (utan barn) nagon timma eller tva sa jag tvingar med Johanna (i och forsig inte sa svart..!) Men det blir inte nagon sen kvall eftersom vi har lararmote innan svenska skolan i morgon...

For ovrigt ar mitt mal denna helgen att hinna kopa en kamera och plugga lite.

ringen :-)

Publicerad 2010-02-17 13:46:06 i Allmänt

14k White Gold 1/2ct TDW Diamond Bridal Ring Set (G-H/ I1)Har fatt hem min ring nu, visst ar den fin! fast jag far ju vanta till September innan jag far anvanda den...
Valja klanning blir nog svarare men jag har ju att tag kvar, hehe.

Alla Hjartans Dag!

Publicerad 2010-02-15 05:05:38 i Allmänt

Idag har vi firat Alla Hjartans Dag och varit hemma hela dagen (for jag hade Alex i 15 timmar). Vi hade valdigt mysigt; at god frukost med bagels och frukt sallad, mmmm! Sedan fick barnen sina presenter, godis och Stephanie fick en t-shirt och sweatshirt jacka av market Miley Cirus (Hanna Montana), Olivia fick ett set med top och tajts i gratt med roda hjartan. Lonny fick en troja och jag fick rosor, choklad-doppade jordgubbar och ett par kangor som jag hade valt ut sjalv. Alla Hjartans Dag ar saa kul eller hur!

Stephanie och jag lagade god middag; kottgryta med flaskfile, championer och bacon. Ris och broccoli till det och en pudrad citron kaka med hallon sas och farska hallon. Det var saaa gott och Stephanie hade dukat jattemysigt med ljus och allt. En valdigt mysig dag!

I fredags kvall slangde vi oss i bilen och for ner till Hampton kl 21:30 nar jag slutat jobba, vi var framme strax efter midnatt och barnen som akte i pyamas sov hela vagen sa det var bra. Sedan var Olivia uppe med farmor till 2:30 pa natten och sedan sov hon i farmor o farfars sang= jag fick sova ostort och det var saaaaa harligt!

Pa morgonen akte jag och Stephanie ut och kopte blommor till bada farmorna (Stephanies och Olivias). Sen akte vi till Stephanies farmor och halsade pa. Jag satt och pratade med henne ett tag och sedan lamnade jag Stephanie dar medan jag och Lonny akte ut och kollade pa lite stallen dar vi funderar pa att ha var brollopsfest och middag. Vi har nog andrat oss nu och det kanske blir ett av de stallena som vi fran borjan hade ratt langt ner pa listan.... Far se, snart ska vi bestamma oss:-)

Stephanie hade kul med farmor, de gick pa bio o pa McDonalds. Olivia var hemma hos farmor o farfar, och hennes farbror + kusiner kom dit. Pa kvallen akte vi hem och jag skulle ga ut med Johanna (har varit lite sugen pa att ga ut, det var lange sen nu!), men resan hem tog ca 6 timmar sa klockan var kvart i midnatt nar vi kom hem sa det bidde ingen utgang for mig:-(  Olivia var inte sarskilt glad over att resan hem tog sa lang tid sa det var mycket gnall och det var valdigt skont nar vi val kom hem. Lite besviken att jag inte kunde ga ut men det finns ju fler tillfallen:-)  Och Idag var helt underbart trots att det blev lite stressigt med allt vi gjorde fredag och lordag.

Hoppas ni alla haft en bra Alla Hjartans Dag!!!

Snowpocalypso atervander

Publicerad 2010-02-09 16:39:05 i Allmänt

Stephanies skola ar som jag trodde stangd hela veckan och idag+ imorgon ska vi fa anda mera sno. Dagbarnens foraldrar klagar pa hur hemskt det ar ute pa vagarna... har ar en ide: STANNA HEMMA DA!!!! Ingen av foraldrarna jobbar (pga vadret)men de riskerar hellre livet och ger sig ut pa oplogade isiga vagar an att ta hand om sina egna barn. Jag sager da det.... amerikanare!

Men vi har det faktiskt bra anda, har handlat mat sa vi klarar oss lange utan att behova aka nanstans sa bara vi far behalla elektriseteten sa gar det ingen nod pa oss. Lille Alex far dock bo har hos oss for hans mamma jobbar som sjukskoterska och maste sova pa sjukhuset nar vadret ar sa har, eftersom det ar sa svart att ta sig nagonstans att manga skoterskor inte kommer till sjukhuset. De som dyker upp ar allts fast dar, och Alex pappa ar ju i Afganistan med arme'n. Trots detta ar hon den enda foraldern som inte klagar pa vadret....

Idag ar det valdigt kallt sa vi stannar nog inne men vi har lekt mycket ute i snon innan och vi ska baka semlor och kakor till Alla Hjartans Dag sa vi klarar oss allt utan att fa langtrakigt. :-)

Igar kvall, efter att jag hade badat Olivia och tagit pa henne pyamas,  kollade jag pa tv nere och lat Olivia kolla pa en film i varat sovrum utan uppsikt (hur tankte jag?). Efter ett tag kom Olivia ner helt tackt med hudlotion, och jag menar helt tackt, man kunde knappt se hennes hud eller hennes har. Hon hade anvant upp en hel flaska 750 ml. Det bara rann lotion fran henne och sen hade hon smetat in hela spegeln och TVn ocksa. Vilken unge! Fast det ar ju svart att bli arg nar hon var sa stolt sjalv och lamnar man lotionen framme sa far man ju skylla sig sjalv antar jag...... HAHAHA!! Jakla skit att inte kameran funkar for det sag bara fooor roligt ut.....

I stand corrected...

Publicerad 2010-02-07 02:03:54 i Allmänt

Ja, jag kanske skulle varit tyst om hur mycket sno vi skulle fa, for nar jag vaknade i morse hade vi fatt ca 75 cm och sen har det snoat hela dagen. Det ar san dar perfekt snobolls sno = tung och blot..... Vi har skottat i flera timmar och jag har saaaaaa ont i ryggen nu:-(
Pa bilarna rackte snon over handtagen!!! Jag har faktiskt aldrig sett sa mycket sno komma over en natt i hela mitt liv, helt sjukt. Vi kom knappt ut genom ytterdorren for det hade blast upp en snovall mot dorren, sant som man bara ser pa film typ.
Tyvarr har vi ju sa liten tradgard sa nar man skottar maste man ju slanga upp det i tradgarden och snodrivan ar nu hogre an jag ar lang sa det ar valdigt jobbigt och det ar nog darfor jag har sa ont i ryggen. stackars lilla mig:-)
Men det ar valdigt fint ute, ser helt sagolikt ut!   Och mer lar det bli for vi ska fa ca 30 cm till pa tisdag! Snacka om vinter-vader eller som de sager pa TV: "snow-ma-geddon" (fran armageddon). Jag tackar gudarna att vi fortfarande har strom, for manga har blivit av med strommen, knock on wood!

Vi njuter ordentligt av att vara insnoade, sa skont att fa vara hemma tycker jag, fast i langden kanske det blir jobbigt forstas. Har precis atit spagetti o kottfarssas och brownien star i ugnen sa snart blir det efterratt, mums!

insnoad hela helgen:-)

Publicerad 2010-02-06 00:44:00 i Allmänt

Jaha da var den har (igen) - den varsta snostormen pa 20 ar. Sa sager de varje gang det ska snoa har i USA.... Det ar lite svart att forsta att de blir lika forvanade varje gang det snoar, det ar ju likadant varje vinter liksom!

Idag, fredag, ar nastan allt stangt for det skulle komma sno (innan det ens borjat), Stephanie ar hemma fran skolan, alla mina dagbarns foraldrar ar lediga for deras jobb har stangt. Jag klagar inte, vi har haft det helt underbart, langhelg, woohooooo! Vi forsokte aka till biblioteket men det var stangt pga sno - innan  det borjat snoa! Det borjade val snoa vid 10 tiden i morse ungefar men nu kl 18:30 har det slutat, kanske 4-5 cm skulle jag gissa. Det ska visserligen komma mycket i natt och i morgon men det ar anda bra komiskt att vi som bor i, och utanfor, USAs huvudstad blir helt lamslagna och strandsatta  nar det kommer nagra snoflingor.... Ni har ju 10 ganger sa mycket sno som oss och allt fungerar ju som vanligt dar!
Jag ser dock fram emot en harlig helg hemma, har laddat upp med god mat och filmer mm. Och svenska skolan har ju stangt sa det blir verkligen lugnt och skont. Imorgon ska vi ut och leka i snon:-)


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela