FLICKORNA PUGH

Mellandagarna

Publicerad 2011-12-27 15:56:33 i Allmänt

Pa juldagen firade vi med Lonnys foraldrar, de kom till oss. Barnen fick oppna julklapparna nar de vaknade, sen var de nojda och upptagna resten av dagen medan vi fixade maten till julbordet.
Vi at vid lunchtid och sen slappade vi lite innan vi akte till Lonnys brors frus foraldrar (haha, hangde ni med dar?), alltsa Happys foraldrar for er som vet vem det ar. Dar traffade vi ju saklart Lonnys bror med familj, at lite till, pratade och mer julklappsutdelning. Kom hem kl 21:00 och da var jag helt slut och gick o la mig, fast de andra stannade uppe ett tag till.

Pa annandagen, som inte firas har i USA, umgicks vi med Lonnys foraldrar eftersom de sovit over har. Vi at en sen frukost och satt och pratade. Lonny har tagit semester mandag och tisdag. Nar de akt hem gick vi ut och gick men det ar nog inte en aktivitet jag kan agna mig at de narmaste veckorna for jag fick varldens kramp och forvarkar i magen sa jag kunde knappt ga hem och var promenadrunda var bara 1 km (fick satta mig pa en trappa vi gick forbi och sitta o vila i 5 minuter innan jag lyckades vagga hem). Den har graviditeten har inte varit att leka med kan jag lugnt saga. Men nu ar det inte langt kvar (36 dagar!) sa hoppas det gar fort.
Pa kvallen gick vi pa bio, vi skulle se Alvin & the Chipmunks 2 men det var slutsalt sa vi sag We Bought a Zoo i stallet, en sann historia. Ganska bra men Olivia gillade den inte sa det var inte latt att fa henne att sitta still.

Idag ska vi aka och simma i simhallen. Sen ar jag lite sugen pa att ta ner allt julpynt men vi far val se... det ar ju kanske lite tidigt. Det kliar dock i fingrarna for jag vill bara stada och rensa bort julen nu. Trots att julen var mysig och allt sa ar jag redo for att move on nu. Far val se hur lange jag kan halla mig!

Julafton

Publicerad 2011-12-25 00:38:01 i Allmänt

Idag ar det julafton och jag vaknade tidigt, lag o vantade pa att barnen skulle vakna. Jag hade lovat att de skulle fa oppna sina julklappar fran Sverige.  Nar de antligen vaknade at vi frukost, oppnade presenter och kollade pa julkalendern + ringde till morfar (pappa). Jag fick oppna min julklapp fran Lonny ocksa: en ny kamera:-)

Vid lunchtid akte vi till kompisar i Maryland, at lunch och dekorerade julkakor med barnen. Nu har vi nyss kommit hem igen, jag ar jattetrott och ska bara slappa nu. Lonnys bror och brorsson ska komma over hit och de ska kolla pa Amerikansk fotboll pa TV. Ingen hogtid i USA utan Amerikansk Fotboll pa TVn....

Oppnar julklappar fran Mormor och Morfar; Olivia fick 2 "mobiltelefoner".
De fick ocksa klader, godis, tidningar, pengar och Barbie hastar


Stephanie, Olivia och Adrian dekorerar kakor med glasyr och strossel.


Jag och Austin tittade pa

Svensk jul

Publicerad 2011-12-25 00:19:24 i Allmänt

Nar vi kom hem fran Hampton firade vi svensk jul med Johanna och lilla Aaron. Vi at lite mini-julbord, barnen lekte, bytte julklappar och jag fick en massa smatt o gott av Johanna som precis varit i Sverige.




Snabb visit i Hampton

Publicerad 2011-12-24 18:05:16 i Allmänt

Bara for att vrida upp julstressen ett snapp sa drog jag och barnen ner till Hampton direkt efter skolan pa torsdag och kom tillbaka fredag. Det tog "bara" 6 timmar att kora ner dit, jattekul eftersom jag ar stor som ett hus och behover kissa minst en gang i timmen. Det tog oss ca 1 1/2 timma att kora de forsta 15km. Alskar trafiken har i DC fororterna....! Hur eller hur kom vi fram till slut och vi skulle traffa och saga hej da till Stephanies aldsta bror David. Han ar med i militaren och ska aka till Japan och vara dar i 3 ar nu. Sedan ska Stephanies farmor flytta till andra sidan USA ocksa, och Dave ar i Hampton och hjalper till med flytten.
Att aka hem pa fredagen tog inte lika lang tid san tur var, bara 3 1/2 tim.

Steph, Aaron 18 ar, David 20 ar och Olivia

 
Stephanie + Dave,    Stephanie + Farmor

Jag ar moster!!!

Publicerad 2011-12-19 15:48:01 i Allmänt

Ifall nagon lyckats missa det sa:
JAG HAR BLIVIT MOSTER!!!!
Jag ar saaaa lycklig for Emelie och Emil som antligen blivit foraldrar, bara 17 dagar efter beraknat datum.
GRATTIS!
Nu vantar vi bara pa att fa reda pa vad det lilla miraklet ska heta....




52 cm lang och vagde 4205g
fodd den 17 Dec 2011, kl 23:57

Lucia pa Ambassaden

Publicerad 2011-12-14 21:09:11 i Allmänt

Jobbigt! Precis mitt i mitt skrivande sa dog datorn och nu far jag borja om..... Nu orkar jag inte skriva lika mycket.
Igar kvall var jag pa Lucia fest pa Ambassaden, jag fick folja med som Johannas gast. Det var jattefint med Lucia och barnkor samt en massa god mat. Julbord med massa gott, sill bord, brod och ost bord, dessert bord och oppen bar. Synd att man inte kunde drick vin da ;-) Men jag at en massa, sa gott! Sa kul att fa kla upp sig lite men jag vet inte hur jag tankte nar jag valde klackskor (gravid i vecka 33 och har varldens mest svullna fotter redan innan) men san tur var sa hade jag med mig ett par extraskor som var lite mer anpassade att ga i sa jag fick byta om efter en timma. Idag ar jag seg och har ont i fotterna och traningsvark, men Kul var det i alla fall!
Lonny och barnen gick ut och at pa Chilis sa de var ratt nojda de med.

Skillnad att vara gravid i Sverige och i USA

Publicerad 2011-12-14 21:08:32 i Allmänt



Imorgon ska jag ga pa lakarkontroll igen. Just nu gar jag varannan vecka men snart blir det varje vecka. Jag forvanas verkligen over hur stor skillnad det ar att vara gravid har i USA och att vara gravid i Sverige. Jag gar ju pa kontroll oftare an syrran som har gatt over tiden 13 dagar. Trots att hon hade hogt blodtryck och gatt over tiden sa sag de ingen anledning att undersoka henne igen eller kolla bebbisen/fotervatten eller gora ultraljud
forren de ska satta igang det 2 veckor senare. Men mamma tvingade ialla fall med Emelie for att kolla blodtrycket igen och det sag ju bra ut. Hur eller hur sa skulle det ALDRIG ga till i USA. Har kollar de hellre en gang for mycket, nastan sa man blir trott pa att springa hos lakaren. Men Svensk Medecin ska ju vara bland de framsta i varlden (langt fore USA) sa de vet ju sakert vad de gor, men konstigt att det ar san stor skillnad.
Jag fodde ju Stephanie i Sverige och gick over tiden 3 veckor vilket de aldrig skulle tillata i USA, och fran att de satte igang det tog det 3 dygn innan Stephanie antligen tittade ut.
Olivia foddes ju har i USA och jag gick over 1 vecka. De satte igang det och sa att jag "fick 12 timmar pa mig" annars ville de nog gora kejsarsnitt. Sen blev det ju akut kejsarsnitt pga andra komplikationer i ofs.
Nu hoppas jag att Emelie kommer vara en san dar som sager att "det var val inte sa farligt att foda barn", for det finns ju faktiskt en del som upplever det sa.
Och sjalv hoppas jag ocksa pa ett "enkelt kejsarsnitt" utan komplikationer och att jag laker lite snabbare den har gangen. Men viktigast av allt ar ju att vara barn kommer ut och ar friska o krya for nu kan vi knappt vanta langre!

Helgen

Publicerad 2011-12-12 14:21:08 i Allmänt

Julbordet pa IKEA var jattebra - god mat aven om man saknade vissa saker som prinskorvar sa hade de lyckats ratt sa bra. Det var sjukt mycket folk men saklart var Johanna, jag och Olivia forst i kon, haha. Tyckte synd om de som inte var tidiga. Visst fanns det mat kvar men hur kul ar det att sta i ko i over 1 timma och 20 minuter innan man far ta mat. Sa glad att det inte var vi! Stephanie andrade sig i sista sekund och foljde inte med, hon skulle pa sleepover hos en kompis istallet, hur nu det kan vara roligare an att hanga med mamma o lillasyster...?




Pa lordagen hade vi julfest pa Svenska Skolan, gick valdigt bra forutom en av tarnorna som svimmade. Till och med Olivia gick med i Luciataget och skotte sig jattebra. barnen lekte o dansade runt granen och vi larare fick presentkort som tack for terminen.


Efter julfesten var det dags for nasta evenemang; Girlscouts julavslutning, men dar skulle inte foraldrarna vara med sa vi slappte bara av Stephanie. Jag sov middag innan jag hamtade upp henne igen.
Pa kvallen slappade vi och barnen kollade pa nan film pa tvn medan jag kollade pa Bridesmaids.

Sondagen agnade vi oss at att stada har hemma, jag tvingade hela familjen att hjalpa till minsann! Sedan at vi brunch som Lonny och Stephanie lagade till. Eftermiddagen lekte vi med Lotta + barn och vi gjorde aven julgodis och dekorerade pepparkakshus tillsammans med dem.


Kanns som en ganska handelserik helg och nu ar det helt plotsligt mandag igen. Sista veckan att otaligt vanta pa min systerson, har han inte kommit till helgen sa satter de igang det! =D

waiting...

Publicerad 2011-12-08 16:59:34 i Allmänt

Saaaaaaaaaa jobbigt det ar att ga och vanta pa att Emelies lille kille ska komma! Jag har nog inte ens varit sahar otalig nar mina egna barn skulle komma =D
Vi har inte gjort sa mycket intressant den har veckan, vi sitter bara vid telefonen och vantar.... nej da sa knappa ar vi inte riktigt.
Jag har bara gjort det gamla vanliga; stada, tvatta, laga mat, och stada igen. Fy va trist..
Nu ar jag ledig och Olivia ar i skolan, jag ska baka till skolans Lucia fest och aka och leta efter julmust som jag har hort att de har pa World Market, hoppas!
Pa fredag kvall ska vi ga pa julbord pa IKEA. Ser verkligen fram emot det, men jag forsoker att inte ha for hoga forvantningar eftersom IKEAs mat inte ar densamma nu nar de bara saljer sitt eget marke istallet for "riktig" svensk mat. Men lite julkansla blir det sakert!


Olivia och jag gjorde fruktsallad igar.

Kalas och Holiday Party

Publicerad 2011-12-05 01:20:49 i Allmänt

Idag sondag var jag fortfarande trott fran igar nar jag vaknade, men vi korde hart hela dagen anda. Borjade med att gora god frukost: bagels med agg, ost och bacon med apelsin+hallon smoothie till. Det mumsade vi pa medan vi kollade ifatt pa Julkalendern (SVT). Stephanie och jag tycker den ar bra men Olivia gillar den inte lika mycket.

Sen gjorde vi lite julgodis:

Pretzels (tjocka salta pinnar) doppade i vit choklad och krossade polkagrisar. Supergott med sott och salt tillsammans! Och busenkelt forstas.

Sen bar det ivag till Jillians 3 ars kalas pa Chuck E Cheese. Det holl pa i 2 timmar men vi stannade och lekte en extra timma for vi skulle ju till ett annat party i samma omrade en timma senare.

Jillian o Olivia aker nan slags bergodalbana simulator. En av dem ser lite radd ut tycker jag...


Dags for pizza


Har far Stephanie vara med och "kora jeep pa safari"


Har ar vi pa nasta kalas - Alex Christmas Party
Jag var ju nanny till Alex fran hon var 1 ar till 4 ar. Nu ar hon 8 ar.
Stephanie och Alex traffas ju tyvarr inte sa ofta men det tar inte lang stund for dem att hitta tillbaks till varandra:D


Har dekoreras det pepparkakshus


Tomten halsade pa ocksa och en fotograf fotade nar barnen fick sitta i tomtens kna. Jag smygfotade fran sidan trots att man inte fick, busigt va..

Bazaar

Publicerad 2011-12-05 01:00:31 i Allmänt

Nu ska vi se.... det kanns som helgen susat forbi i 110, knappt att man hangt med.
I fredags gav vi oss ut och skaffade julgran: plastgran med inbyggda ljus a la Amerikanskt vis saklart.
Sedan var Stephanie ivag pa basketmatch med Johanna medan jag forberedde min lektion pa svenska skolan till dagen darpa och bakade till bazaaren. Sammanlagt blev det 18 pasar bullar och 2 toskakakor. Vada supermom?! Yes! Sen satt jag och Johanna och pratade halva kvallen:D
Lordagen kom med Svenska skolan och sedan direkt efter Svensk Bazaar pa House of Sweden med ca 3000 andra besokare, puh! Sa jakla mycket folk alltsa, och trangt som 17. Men kul var det saklart, jag hade hand om barnens pysselhorna dar vi gjorde smallkarameller, julkort och flatade hjartan att hanga i granen bland mycket annat. Stephanie gick med i Luciataget fran Svenska Skolan. Efter 2 timmar hade Olivia fatt nog (milt uttryckt) och vi fick avbytning. Sedan fikade vi och forsokte se det stora Luciataget men det var sa mycket folk att vi inte kunde se nat utan akte hem i stallet.

Stephanie, narmast Lucian till hoger


Olivia & Steph i pysselhornan pa Svenska Bazaaren


Lite suddigt men... jag och tjejerna utanfor Svenska Ambassaden vid Potomac River

Snacka om att jag var heeeelt slut efter det. Akte hemifran kl 8 och kom hem kl 18.
Jag ar inte van vid det langre, yeeish!

Lonny och barnen hann med att satta ihop var julgran och pynta den ocksa pa lordagkvallen. Jag lag pa soffan och var arbetsledare:

1 December

Publicerad 2011-12-01 23:31:47 i Allmänt

Var ar min systerson???? Han ar visst lite forsenad for idag var det ju sagt att han skulle komma och jag borjar bli lite otalig!!

Nan annan som varit lite otalig ar Olivia, som vantat o vantat pa att det skulle bli 1 December sa hon fick oppna forsta luckan i chokladkalendern. Nu ar hon nojd minsann, och Stephanie ocksa.

 Vi har inte kollat pa SVTs julkalender annu men ska kolla forsta avsnittet senare nar Stephanie kommer hem fran Girlscouts motet. Hoppas den ar bra i ar ocksa, Stephanie gillade verkligen forra arets Gyllene Knorren:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela