FLICKORNA PUGH

Disney Konsert

Publicerad 2011-11-30 04:00:32 i Allmänt

Ikvall var vi pa en Tiny Tots Konsert pa en high school. Jag trodde att de skulle spela julmusik och kanske en tomte eller snogubbe skulle komma upp pa scenen, men det var mycket battre. Innan det borjade fick barnen komma upp pa scenen och prova pa instrumenten, Olivia tyckte det var jattekul att spela trummor och Stephanie fick testa trombon o tuba. Sedan spelade de bara Disney musik och till alla latarna kom Disney karaktarerna ut och sprang bland publiken. Jattekul for barn!


 





Efterat fick man komma in och halsa pa och ta kort pa alla figurerna och prinsessorna:-)

Vad fattas?

Publicerad 2011-11-28 14:30:27 i Allmänt


ogonbrynen har blivit ansade av Olivia, hon tyckte val att de behovde klippas till lite tydligen...

Thanksgiving i Hampton

Publicerad 2011-11-26 21:25:02 i Allmänt

Nu har jag kommit hem fran Hampton dar det varit fullt os med Thanksgiving och 70 ars kalas.
Resten av familjen ar kvar och kommer hem imorgon. Jag ska sitta barnvakt ikvall och sova i min(var) sang - aaaahh sa skont. Pa torsdag var det Thanksgiving och vi var hemma hos todd med familj. Mycket mat blev det....
Pa fredagen var det min svarfars 70 ars kalas, vi var pa en resturang och det var ca 50 personer tror jag. Olivia var mycket nojd med sin frisyr! Nu nar de ar kvar ska de ga pa Chuck E Cheese, bio och lite annat kul med kusinerna innan de kommer hem i morgon.


Olivia far haret plattat (och klippt) av kusin Julia


Stephanie och Belle myser och kollar pa tv hemma hos Grandma och Grandpa


Ute i en park och njuter av det fina vadret, det var 22 grader - vilket Olivia tyckte var jattekallt...


3 fina flickor redo for farfars 70 ars kalas


70 aringen med fru, barn och barnbarn


Kusinerna


Lonny med kusin o kompis


Min man och hans snygga fru =D


Tripp trapp trull, Lonny och hans broder


At visst lite for mycket pa Thanksgiving och kalaset...

Ensam hemma=D

Publicerad 2011-11-24 02:20:23 i Allmänt

Sitter just nu och njuter av lugnet fore stormen. Jag ar ensam hemma, resten av familjen ar redan i Hampton. Steven(Lonnys bror) och Belle(brorsdotter/kusin) kom igar fran Seattle och barnen var overlyckliga att se varandra! De har inte setts sedan vi gifte oss for drygt 14 manader sedan. Olivia och Belle var uppe till klockan 5 i morse!!!! Fast Olivia hade sovit middag + 3 timmar innan Belle antligen kom. Deras flyg var forsenat och landade inte forren midnatt. Stephanie vaknade och kramades lite med Belle men sen somnade hon om for hon var ju tvungen att ga i skolan idag, fast hon gick bara halvdag. Sedan drog de till Hampton kl 12.

I morgon ar det Thanksgiving och jag ska ocksa aka ner till Hampton. Vi ska vara hemma hos Lonnys andra bror Todd och ata kalkon och en massa annat tills vi nastan spricker, kolla pa Amerikansk fotboll och prata o umgas. Sedan pa fredag ar det Black Friday = arets storsta REA och typ alla ger sig ut for att trangas och shoppa loss. Jag ska dock inte ut o trangas med alla i ar. Pa fredag kvall ska vi fira min svarfar som fyller 70. Festen ar pa en restaurang och det ar ca 100 pers som kommer.

Men ikvall ar jag som sagt hemma sjalv, ah vad jag ska njuta!!!!! Det sker inte sa ofta, men jag valde att aka i egen bil och bara sova 2 natter dar i Hampton eftersom det kommer vara trangt med alla slaktingar som ska sova i samma hus. Jag sover redan jattedaligt pga graviditeten (och att jag kollar min mobil 100 gr per natt ifall ifall ifall Emelie fatt aka till BB) och att fa sova hemma sjalv i en jattestor sang utan barn som trangs med en later underbart. Jag har kopt kyckling sallad fran Chipotle(mmmmm!) och ska kolla pa tjejfilm pa Lifetime kanalen. Lyxkvall! Och innan, nar dagbarnen akte hem sov jag middag i 1 1/2 timma:-)  Fast lite flitig ar jag ocksa, bakar morotstarta och brownies som jag ska ta med till Thanksgiving middagen imorgon. Men mest njuter jag av hur lugnt o skont det ar att vara hemma sjalv, behover ladda upp innan jag ska umgas med hela Lonnys hogljudda slakt i 3 dagar. Underbart att fa sakna mina barn lite ocksa innan vi ses imorgon, det behover man nog ibland.

Bakar

Publicerad 2011-11-20 15:36:23 i Allmänt

just nu haller jag pa att bakar bullar. Hoppas bara att det funkar den har gangen eftersom jag bakar med torrjast och det ar lite som ett lotteri. Ibland blir det bra, ibland blir det en deg som vagrar jasa. Jag bakar dubbel sats ocksa sa det blir dubbelt sa trakigt om det inte blir bra:-(

 
En annan bulle i ugnen... 29de veckan
(inte dubbel sats)

Helgplaner o svenska skolan

Publicerad 2011-11-18 16:49:41 i Allmänt

Har planerat sa mycket i helgen, men har en kansla att jag inte kommer orka allt. Lonny och Olivia skulle egentligen akt till Hampton den har helgen men nu har det blivit andrat. Vi ska ju anda aka ner dit hela familjen nasta vecka for Thanksgiving i 5 dagar... Jag och Stephanie har tankt ga och se den nya Twilight filmen, vad den nu heter.... och sen ska vi baka en massa. Snart ar det Julbazaar och vi maste baka for Svenska skolans forsaljnings bord. Alla familjer till de 65 eleverna bakar och det brukar salja som smor sa det ar en stor del av var inkomst. Jag ska baka 18 pasar bullar och 4 st mjuka kakor, puh! Sen vill man ju ha lite extra till oss har hemma nar man anda bakar liksom:-) Hade tankt baka mazariner ocksa men nu har jag ingen mandelmassa och jakla IKEA saljer ju bara skit numera... sa det blir nog inga mazariner. Att mala egen mandel mm later bara for jobbigt, hahaha.

Sen har jag tankt att pynta infor advent, det ar ju sa mysigt med julstjarnorna!!! Och det i sig innebar ju att man maste byta gardiner..... som i sin tur innebar tvatta fonster.... och stryka gardiner. Oj vad jobbigt det later. Kanner mig ca 10 manader gravid, hur stor som helst och sa jakla trott att allt kanns superjobbigt. Pa lordagar efter svenska skolan ar jag saaaa trott att jag maste vila/sova middag om man ska fa nat mer gjort den dagen. Speciellt nu nar vi haller pa att forbereda infor Lucia med sang och luciatag, bazaar mm. Fast kul har vi allt! Tyvarr ska inte Olivia ga kvar pa (svenska) skolan, jag har gett upp nu - det gar bara inte. Jag ar grymt besviken men kanner att som foralder maste jag erkanna att det inte fungerar for henne och vi far helt enkelt forsoka senare nar hon ar lite storre. Vi har verkligen forsokt... Men hon kommer forstas pa var julavslutning/Lucia for da ar ju hela familjerna med.
Jag som forst hade tankt sluta som larare nu nar jag ska ha barn har andrat mig och ska bara vara mammaledig. Hela 6 veckor ska jag lyxa till det och vara mamma ledig, wooohooo!! Anledningen ar att jag inte vill forlora pengarna, jag tjanar ungefar lika mycket dar pa 3 timmar som jag tjanar pa 3 dagar som dagmamma och det kanns som ganska lattfortjanta pengar for roligt arbete.

Just nu leker Olivia med en kompis har hemma och sen ska jag aka och lamna av henne pa Lonnys jobb. De ska ata lunch ihop och sen ska hon vara med honom i 2 timmar tills han slutar. Bara for att det ar kul och hon har tjatat om att fa halsa pa honom pa jobbet igen. Jag ska bar njuta och handla pa Target=D

thanksgiving pa forskolan

Publicerad 2011-11-18 16:22:50 i Allmänt

Igar hade Olivias skola Thanksgiving Day celebration och vi foraldrar fick komma pa kalaset. Barnen sjong 4 sanger om Thanksgiving och sedan fick vi titta pa vad de gjort for pyssel (hattar, bilder, halsband och bordsunderlagg) Efter det fick vi kalasa pa "smorgasbord". Det var frukt, kakor, sma smorgasar, tarta och appelcider bland annat.

Har star de beredda att sjunga och dansa for oss foraldrar


Kalkon hattar


Mums

blablabla

Publicerad 2011-11-16 17:01:06 i Allmänt

Tank att jag ska bli moster snart, kan bara inte fatta det!!! Langtar jattemycket, men ah vad jag onskar att jag kunde vara dar. Ska jag ga har flera manader utan att fa traffa lillen? fy vad jobbigt. Bara ga o vanta; pa min bebis och pa att fa traffa min syster-son. Det kommer bli langa manader!

 Det kanns inte som vi gjort nanting den sista veckan sa jag vet inte vad jag ska skriva om... fa se nu, vad gjorde vi i helgen? Jag satt barnvakt i fredags kvall, sen var det ju svenska skolan o Girlscouts pa lordagen. Pa lordag kvallen umgicks vi faktiskt med kompisar. Det var forsta gangen vi sag deras bebis Austin som fodde i Augusti. Vi gick ut och at pizza och barnen lekte, och jag gosade med deras bebis. Pa sondagen at vi varldens godaste lunch - Chicken Scampi och sedan gick jag och Johanna pa bio och sag Footloose. Den var bra, jag har inte sett orginal filmen som kom ut 1985 eller musikalen sa jag kan inte jamfora men den var helt klart sevard.

Stephanie har haft avslutning pa basket forra veckan och idag ar sista gangen pa Lions on The Run - de ska ha en Fun-Run som troligtsvis blir inomhus pga att det osregnar har idag. Lonny ska kolla pa och hjalpa till vid dryck-stationen. Det ar precis efter skolan sa jag missar det den har gangen. Det kanns alldeles for bokigt att dra med Olivia, Jillian och Lauren sa det gor jag inte.
     Konstigt, nar Stephanie var nyfodd tyckte jag inte att nanting var jobbigt, nar Olivia var nyfodd borjade jag bli mer bekvam och kommer ihag att jag gnallde pa att bilbarnstolen med bebis i var "saaaaa tung". Nu tycker jag att det ar annu jobbigare (speciellt graviditeten!), sa hur ska det har ga. Jag som 3 barnsmamma - ojojojoj. Visst ar jag van att ta hand om manga barn samtidigt men de flesta aker ju hem pa kvallen, hahaha. Snart blir det andra bullar!

Studiedagar

Publicerad 2011-11-09 18:55:29 i Allmänt

Mandag och tisdag den har veckan har varit studiedagar pa skolorna i var "kommun". Alltsa ingen skola, men kvartsamtal med lararna. Jag traffade Stephanies larare redan forra veckan, och hon imponerar som vanligt. Hon gar i 5-te klass men i bade matte och engelska gar hon i 6-te klass. Kan ju inte vara annat an stolt over henne. Det enda hon haft lite problem med ar att halla ordning pa saker, som i skolbanken och vad som ar laxa till dagen darpa och komma ihag att ta med ratt bocker hem mm. Det har dock blivit lite battre med det pa grund av att vi forsoker hjalpa henne mycket hemma och jag har kontakt med lararen.

Olivias skola har inte kvartsamtal denna termin men vi har ju fatt motas anda. Lite "issues" med att Olivia har en MYCKET bestamd vilja och garna laxar upp de andra barnen om de inte gor som hon vill eller sager. Hoppas verkligen det ar en fas som gar over snart...

Nu nar de haft ledigt sa har det varit jattefint vader, ca 20 grader varmt och stralande sol. Har varit ute valdigt mycket, tranat pa att cykla (Olivia) , spelat tennis, och lekt med kompisar. Harligt!


 
Ute pa skogspromenad harom kvallen


En bild fran i fredags kvall nar Jillian, Lauren och Valerie var har och lekte medan foraldrarna var ute pa
 "parents night out".

Kör konsert

Publicerad 2011-11-09 18:38:56 i Allmänt

Stephanie ar med i skol kören och forra veckan hade de konsert pa en annan skola. Det var 6 olika skolor, bade Elementary skolor (5-6 klass), middle schools, och high schools. De sjong valdigt fint men enligt Olivia tog det valdigt lang tid.... jag kan nog halla med.


Har ar en liten del av Stephanies skola.
Lite svart att se men Stephanie sitter langst fram och tittar liksom fram fran bakom stativet.

Halloween

Publicerad 2011-11-09 18:32:49 i Allmänt

 

Nar det val var dags for Halloween och "trick-or-treating" sa hade Olivia redan varit utkladd 3 ganger till olika saker. Hon bestamde sig for att vara en ballerina och hon hjalpte mig att dela ut godis till alla som kom och ringde pa var dorr. Skulle gissa att det var ett 30-tal barn som kom och ringde pa men det blev mycket godis over...

Stephanie gick med kompisar, hon var utkladd till en zombie. Har ar en vacker bild pa hennes make-up. Hon fick ocksa med sig en valdans mycket godis. Vi valde att donera en stor kartong med godis till militarerna, de kommer skicka det till dem i Irak eller Afganistan tror jag. Inte helt saker, men vi slipper ju allt godis sjalva - for vi vet ju alla att det skulle innebara att JAG at upp det mesta.  :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela