FLICKORNA PUGH

mobil foton

Publicerad 2009-09-30 19:53:51 i Allmänt

Jag har antligen fattat att man kan emaila kort fran mobilen till datorn..! Har lange forsokt att ladda upp dem via mobilen men det funkar ju aldrig. Tyvarr ar det ratt sa dyrt att emaila kort, ididotiskt, men va 17 gor man inte. Lite kort pa mina barn och dagbarn, visst ar de snuttiga!

     

Shoppat

Publicerad 2009-09-28 05:01:12 i Allmänt

Igar var det Svenska Skolan igen, jag tycker verkligen att det ar roligt att ha "smattingarna", de tycker ju att det mesta ar kul och tycker inte att det ar pinsamt att prata svenska som de lite aldre barnen ofta gor.  Sen gjorde vi inte sa mycket igar, pluggade lite o stadade lite. Idag har vi varit pa IKEA igen, at en rakmacka,mmmm sa gott! Handlade nya soff overdrag, 4 st jul-stjarnor (redan!), lite grejer till badrummet och lite atbart:-) Sedan har vi varit och shoppat Halloween kostymer till barnen. Stephanie ska vara nagon slags mork skelettbrud, Olivia ska vara ballerina och jag ska vara en katt, ~mjau~.

Har precis kollat pa Desperate Housewives, den nya sasongen borjade ikvall...oj oj oj va spannande! Inte riktigt lika spannande som Svenska Hollywoodfruar dock! Kollade pa TV3s hemsida, undrar om de bara spelar eller om det verkligen finns sa blasta manniskor pa riktigt?!?!

Stephanies bror fyller 18 (!)

Publicerad 2009-09-23 17:00:12 i Allmänt

James Garlock   

Stephanie var hemma hos David och Aaron i helgen for att gratulera David som fyller 18 ar. Han gar sista aret pa highschool, sedan planerar han att ga med i militaren. Han ar redan med i ROTC, i skolan, som har nagot med militaren att gora. Pa kortet har de nagon slags cermoni innan en basket match, han ar langst till hoger av de 4 personerna.

barnfri helg

Publicerad 2009-09-23 16:48:21 i Allmänt

Lonnys bror och brorsdotter kom fran Seattle, sa de, och resten av min familj (utan jag) akte till Hampton i helgen som var. Jag var hemma sjalv i 4 dagar! Hade alltsa tid att plugga, vila och ta det lugnt helt sjalv. Det blev lite nyttigt, sasom stadning forstas:

-stadade ur alla skap i koket
-storstadade Stephanies rum, slangde 2 stora sopsackar med gamla leksaker och annan skit, hon har inte ens    
 markt det, haha
-Stadade ur skjulet pa baksidan
-pluggade till min forsta tenta i matte, som jag har imorgon (hjalp)
-skrev 7 korta papers (uppsatser) till skolan, skont att ligga lite fore ju
-tog 2 hemtentor i andra kurser som jag egentligen inte behover gora forren i november

Sedan hade jag ju lite kul ocksa, akte till lilla Sverige (IKEA!) och shoppade och at svensk mat tillsammans med Johanna, sedan akte vi och gjorde pedikyr. Blev bjuden av Johanna for tydligen hade jag bjudit henne pa pedikyr sist nar vi var (hade jag inte ett minne av) men valdigt trevligt. Vi testade ett nytt stalle som ligger runt hornet fran varat hus(typ), jattebra, mitt nya favvostalle, trots att damen jag hade forsokte tala om for mig att jag borde vaxa ogonbrynen (!) "You really need it!" sa hon. Har lart mig att skratta at dem, for de sager sa till alla. Konstigt... man vill ju inte dra alla over en kam, men ar det verkligen inte ohovligt att saga sadana saker i Kina??!? Har ofta blivit forvanad over hur otroligt oforskamda kineser kan vara har, men borjar forsta att de inte menar nagot illa, de sager bara sant som andra tanker, maste vara en av alla vara kultur skillnader! Skulle liksom aldrig saga till nagon (speciellt en framling) att den ar valdigt tjock, har gula tander eller att den borde vaxa overlappen eller ogonbrynen.  Haha!  Jaja nog om det.

Vi gick pa bio, jag, Lotta och Johanna. Vi sag den ny med Jennifer Aniston - Love Happens, och sedan "rakade" vi se en till som borjade direkt efter den filmen: I can do bad all by myself. Bada var bra men den forsta var battre. Andra filmen var riktigt bra med, men lite for mycket sang och kyrka for min smak.

Love Happens   Tyler Perry's I Can Do Bad All by Myself

datorn fixad:-D

Publicerad 2009-09-23 16:24:11 i Allmänt

Min barbara dator hade fatt nat virus och jag har inte kunnat anvanda den over huvud taget, trodde det var kort, men nu ar den fixad, yes! Jag har i och for sig en ny barbar dator men jag gillar min gamla goa modell battre, har inte vant mig vid den nya annu..  Kanns jobbigt med alla filer man ska fora over och sant:(

Nu ar det officiellt host har, fast ratt varmt fortfarande, 26 grader idag. Men det kanns stor skillnad, man kan vara ute lite mer och det tar vi vara pa har. Gar till olika lekparker varje dag, harligt tycker Olivia och Valerie, de mindre bryr sig nog inte sa mycket an, de ar glada bara de far sitta i vagnen, eller nan gunga.

Stephanie har fullt upp nu for tiden: det ar
-Scouterna pa mandagar
-basket pa tisdagar
-jogging (Girls on the run)pa onsdagar
-simning pa fredagar och
-Svenska skolan pa lordagar,

och sa vanliga skolan forstas. Kan fortfarande inte riktigt forsta att jag har en tredjeklassare!
Later som lite val mycket aktiviteter for en snart 9 aring eller hur? Men det ar sana dar aktiviteter efter skolan som brukar vara svart att fa plats i, eftersom sa manga vill vara med och de bara har ett antal platser. Sa jag anmalde henne till allt hon ville gora och hoppades att hon atminstane skulle fa plats i en av aktiviteterna.... oups! Men jag har sokt varenda termin i kindergarten, ettan, och tvaan och hon har aldrig fatt plats, sa jag hade faktiskt inte raknat med detta. Hon vill inte sluta med nat sa vi far se hur detta gar

Ny vecka

Publicerad 2009-09-14 15:20:54 i Allmänt

Vi hade en bra helg:
Svenska skolan borjade och jag har en rekordstor klass med 15st  5-6 aringar. Det gick over forvantan... med tanke pa att svenska nivan ar sa olika - en del talar flytande och en del sager inte ett ord pa svenska. Insag snabbt att vi maste agna tiden efter rasten till lek och sang eller pyssel. Arbetsbockerna far vi ta pa morgonen innan de gar pa 20 minuters rast som enbart tillagnas med att ata socker, typ chokladbollar och saft i var kafeteria. Tyvarr kan vi inte ga ut och leka som de har sma skulle behova pa rasten, sa da ar de ju lite spralliga nar de kommer tillbaka fullproppade med socker och utan att ha haft mojlighet att leka och springa....!! Men jag hade faktiskt forvantat mig det varsta, sa jag var nojd och barnen verkar sa goa och gulliga, lite blyga nu i borjan bara:-)

Sedan har vi varit pa Zooet och kollat pa alla fina djur, samt varit hemma hos Lotta och familj och lekt och grillat. En bra helg alltsa, men alltfor kort.

Denna veckan kommer bli intensiv for jag ska ha en tenta + skolan 3 kvallar, sedan ar det mote pa Stephanies skola som jag maste ga pa, Alex ska komma hit kl 5:30 pa morgonen tisdag och onsdag (jasp!), lite jobbigt nar man gar i skolan till halv elva pa kvallarna och sen ska kora hem och varva ner innan man kan sova. Sen kommer QBs bror och brorsdotter fran Seattle hit Onsdag till Sondag....  Sen ska man ju forbereda till svenska skolan pa lordag, ja det blir ingen handelselos vecka! Glomde namna att vi ska till Hampton ocksa i helgen efter skolan! Yikes!
Det ar ju kul att det hander lite:-)

fredag :-)

Publicerad 2009-09-11 15:57:17 i Allmänt

Jaha da var det fredag och helg igen!! Tyvarr ar det osregn har:-( men det kanske blir battre i eftermiddag. Igar var det sadar perfekt vader, ca 20 grader och klarbla himmel. Vi var ute nasten hela dagen.

Stephanie ska ha en kompis som ska sova over har ikvall sa vi ska hitta pa lite myspys och kanske kolla pa film, vi far se. Blir ialla fall hemgjord pizza till mat ikvall.

Imorgon borjar Svenska Skolans termin, ska forhoppningsvis bli kul. Jag ska undervisa gruppen 5-6 ar, vilken ar den storsta gruppen pa skolan.... men jag ska ha en assistent san tur ar.

Stephanie flyttar upp till min fd klass, som kommer vara den minsta i ar, bara 5 elever(!) men en jattemysig grupp.

Pa sondag ska vi antagligen umgas med Lotta, Elin och Kattis samt deras familjer, men det ar inte helt latt att hitta nagon dag/tid som passar alla sa vi far se hur det blir.

Trevlig helg pa er!

otur med kameror!!

Publicerad 2009-09-10 22:10:56 i Allmänt

Alltsa, det har ar bara inte klokt! Det senaste aret har jag gatt igenom 4 digital kameror (!), nu har den senaste gatt sonder ocksa...tror jag. Den beter sig som att batteriet ar dott, aven om jag satter i nya batterier, men det ar val en jakla skitkamera som Lonny har kopt i nan grand nanstans eller nat. Skulle kopt en sjalv som jag hade tankt...
Jaja, har ar nagra kort jag lyckades ta undet de hela 3 veckorna jag hade den: tyvarr kan jag inte komma at de fran kameraminnet, men Lonny kan forhoppningsvis hjalpa mig med det nar han kommer hem, de har korten ar fran minneskortet:

Olivia laser for Valerie, boken Vem ar arg?, hennes favvo bok just nu som hon fick av Annika Liljeblad med familj, tack Annika!

Ska lagga in kort pa Stephanie med, nar jag kommer at dem....
Update: ett kort pa Steph och bror:

Stephanie, Aaron, Olivia och Aarons mamma nar vi var i vattenparken

 Aaron spelar American football!

Svenska Språket...?

Publicerad 2009-09-10 21:47:07 i Allmänt

Har kopt en ny DVD till Olivia som heter Bilangual Baby-Swedish alltsa meningen att hon ska kunna fa se och lyssna pa svenska fran andra barn ocksa. Denna DVDn finns pa massor av sprak, men jag skulle bra garna vilja veta vem som har oversatt den till svenska......?????

istallet for jacka sager de kappa   -sa vitt jag vet ar en kappa en lang jacka eller??

och man kör val inte en gunga???       man gungar pa en gunga!

sen heter det snögubbe inte snöman!!!

Herregu, antingen har jag varit ifran Sverige for lange eller sa har de verkligen misslyckats med oversattningen. Skrattar ihjal mig!

Stephanie borjar 3dje klass

Publicerad 2009-09-08 04:30:45 i Allmänt

Nu ar sommaren over, idag stangde poolen och alla vattenparker. Trakigt, men jag tycker det ar sa skont pa hosten, inte for varmt och inte for kallt, ~lagom~!

Vi hade en helt underbar helg i Hampton, pa fredagen umgicks vi bara med Lonnys familj. Pa lordagen akte jag, Stephanie och Olivia till WaterCountry USA tillsammans med Stephanies bror Aaron och hans mamma. Det var perfekt vader och vi akte massa vatten rutshkanor och lekte i de olika poolerna. Aaron tog med Stephanie pa de som inte jag kunde aka med Olivia. Vi hade jattekul!

Pa lordag kvallen var jag o Lonny ute och at pa en mysig restaurang vid havet, vi satt pa uteserveringen och vi hade tankt ga pa bio, men vi hann inte med det for vi stannade sa lange pa restaurangen.. kul och skont att fa lite "vuxentid", kunna ata utan att nagon klattrar pa en och kunna prata i hela meningar utan att bli overrostad:-)
Olivia var hemma hos farmor o farfar  och Stephanie sov over hos sina broder.

Sondagen var vi pa stranden hela dagen, fast Stephanie var pa ett poolparty med sina broder pa formiddagen sa hon kom senare till stranden. Det ar sa skont att Lonnys foraldrar bor sa nara att vi kan ga till stranden. Pa eftermiddagen/kvallen halsade vi alla 4 pa hos Stephanies farmor, hon verkade mycket battre, det marktes att hon inte hade tagit lika mycket medeciner. Forra gangen vi var dar var hon helt nerdrogad och bara satt och grat. Nu var det battre, vi satt ute och fikade och lekte med hundarna. Stephanie var forstas overfortjust i lilla hundvalpen Joy, hon ar bara 7 veckor gammal:-) Saa sot!!

Idag ar det Labor Day sa vi har ledigt, valdigt skont. Det blev poolen en sista gang for denna sasong, lite shopping och sedan har vi grillat och haft det lugnt och skont. Stephanie har lagt fram sina skolklader som hon ska ha pa sig imorgon, forsta dagen i tredje klass. Har byter de larare ock klass kamrater varje ar, sa hon tycker det ska bli spannande, hon vet att en kompis som bor pa samma gata som oss och gar i hennes flick-scout-grupp hamnar i hennes klass sa det tycker de ju ar skont, saklart. Vi har packat hennes skolvaska med allt skol material som vi ju maste kopa sjalva har: 36 blyerts pennor, 20 klister, massa skrivbocker, tushpennor, kritor, overstrykningspennor, plastpasar, nasdukar, bakteriedodande hand tvatt och mycket mycket mera...
Kanns skont for jag vet hur mycket Stephanie langtar till att borja skolan igen. Jag kommer nog sakna henne lite pa dagarna, ar van vid att hon hjalper mig med alla bebisarna, :-)

Tycker alla helger borde vara 3 dagar langa, ah sa skont det ar!!!

Grattis Sandra och Anna

Publicerad 2009-09-04 23:21:21 i Allmänt

Idag fyller Sandra ar, GRATTIS GRattIS!!!!
Hoppas du fick en bra dag, trots att jag inte hann ringa dig ;-)


Och Grattis till Anna som blev mamma till en liten flicka for nagra dagar sedan!!

Nu ska vi snart aka till Hampton, imorron blir det vattenpark for hela slanten, sen ska stephanie sova hos sina broder o vi ska ut pa date. Olivia ska antagligen vara hemma hos farmor o farfar, eller farbror, de far slass om det bast de vill, hehe.

Ha en bra helg!!!

Riktigt nojd

Publicerad 2009-09-02 02:30:01 i Allmänt

Det blev faktiskt jattefint nar vi malade om, sa vi malade hallen ocksa. Sa duktiga vi ar!
Hade en man har fran en golv-laggar-firma for att kolla hur mycket det skulle kosta att lagga nytt golv pa mellanvaningen (kok, hall och vardagsrum. De vill ha $7200 (dollar alltsa!!!) Sjukt dyrt! Det blir nog sa att vi (jag) far lagga det sjalva, sjalva golvet kostar ju bara en 1/8 av det, mindre an 1000 dollar. Kanske borde oppna en golvlaggar firma..... sager jag som aldrig har lagt golv:-)

Igar och idag har det faktiskt varit skont ute, max 25 grader varmt och helt underbart med bla himmel och sol. Idag var vi i lekparken i 3 1/2 timma pa formiddagen, hade med lunch oxa. Efter det lyckades jag fa alla 5 barnen att sova middag samtidigt!!! De var val helt slut av all frisk luft....
Konstigt att man kan tycka att 23 grader ar for kallt for att bada, men jag klarade bara inte av att aka till vattenparken i eftermiddag som vi hade planerat. Vi far ta det i helgen i stallet.

Nu i helgen ar det Labor Day Weekend, vilket innebar:

-sista helgen pa "sommaren" = alla pooler stanger efter det, aven om det ar 40 grader varmt fortfarande...

-Stephanie borjar skolan efter helgen

-vi ar lediga pa mandag for det ar en helgdag, yippie!!!

Vi ska ner till Hampton for ett, som vanligt, spackat schema. Vi aker fredag kvall, pa lordag ska vi till Virginia Beach pa Vatten/nojespark, pa kvallen ska Steph sova hos sina broder. Pa sondag ska vi aka pa Childrens Museum och sedan stranden, pa kvallen ska jag o Lonny ga ut pa bio och middag... Pa mandag ska vi ligga pa stranden och halsa pa Stephanies farmor innan vi aker hem. Sedan kommer ju Lonnys familj slita och dra i oss att vi ska halsa pa allt och alla, som vanligt alltsa:-) Men jag langtar, ska njuta riktigt, for sedan borjar Svenska Skolan helgen darpa sa da blir fullt upp igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela