FLICKORNA PUGH

snart skolstart

Publicerad 2012-08-30 13:23:00 i Allmänt

Den har veckan ar vi sa himla upptagna att jag knappt hinner hamta andan. Borjar jobba kl 6 pa morgonen och jobbar till 17:30, sedan ar det en massa andra aktiviteter. T ex igar kvall var det Kindergarten playdate, vilket innebar att alla barn som ska borja Kindergarten nasta vecka var inbjudna att komma och leka pa skolans lekplats, de fick traffa alla 8 lararna (men man fick inte veta vem som skulle bli ens larare annu) och de delade ut glasspinnar. Olivia som sett fram emot det har saaa lange satte sig pa tvaren sa vi fick aka hem tidigare. Hur ska det har ga? Men vi var dar i 35 minuter ialla fall.

Idag ar det oppet hus pa skolan, vid olika tider for olika klasser. Kl 10 for Olivia och kl 14 for Stephanie.
Lonny har tagit ledigt sa han ska ta med barnen pa det. Da far de reda pa vilken larare de far, vilket klassrum och aven traffa sina klasskamrater. Man kan ocksa lamna av sina school supplies vilket ar bra for det ar 2 stora papperskassar var och det ar inte latt for barnen att konka pa nar de ska aka buss. Hoppas ni forstar hur bra det ar i Sverige nar foraldrarna slipper kopa allt sant, minst 500 kr per elev om man ar duktig som jag och handlar pa billiga Walmart, annars kan det bli bra mycket dyrare.
 
Efter detta langa sommarlov tycker jag det har fotot, som jag sag pa FB, summerar hur vi kanner infor skolstarten. Valdigt kul, tror att manga mammor kanner lika dant nar skolan borjar efter 3 manaders sommarlov!
 
 

det kryper

Publicerad 2012-08-27 03:37:05 i Alice

Alice forsoker och forsoker men det gar mest baklanges. Snart hajar hon nog hur man ska ta sig framat ocksa!

Utflykt

Publicerad 2012-08-26 22:55:00 i Allmänt

Idag akte vi till Burke Lake Park med Johanna och hennes barn. Har aldrig varit dar forut, men det ar defenitivt ett stalle vi kommer aka tillbaka till. Flera lekparker, men vi var bara vid en. Karusell och ett litet tag man kan aka. Efterat at vi glass i klasskiosken:-)
 
 
 
 

ja men va kul att de andrat lite...

Publicerad 2012-08-26 03:38:15 i Allmänt

alltsa jag fattar inte vad som har hant med bloggen. Jag hatar nar de gor nytt och har INGEN aning om varfor jag fatt nan ny bloggdesign som ar en blandning av fargerna jag hade som bakgrund for nagra ar sedan och man kan skymta mina kort bakom nan ny header. Sa jakla irriterande! Jag har inte gjort nat och det tog mig ju flera dagar att fixa den forra designen som jag faktiskt var nojd med. Nu har jag ingen aning om hur jag ska fa tillbaka den.
Great!

Alice 7 manader

Publicerad 2012-08-26 00:01:00 i Alice

Nu har Alice hunnit bli 7 manader! Hon ar nastan alltid varldens goaste och gladaste bebis, ler hela tiden. Det ar ingen lakarkontroll den har manaden sa jag vet inte exakt vad hon vager eller om hon vuxit nan cm sedan forra manaden. Fortfarande bara 2 tander, dar nere.  Hon kryper inte annu men det ar nog inte sa langt kvar, hon forflyttar sig baklanges och kan sta pa alla fyra och gunga lite fram och tillbaka. Hon tycker om att sitta pa golvet och leka med leksaker och alskar att sta upp om man haller henne i knat. Hon gor manga ljud; latsas-hostar, morrar, skrattar och skriker till sma gladjetjut men inget direkt babblande (baba, dada) an. Hon ater i stort sett allt som erbjuds, har provat bade fisk och kyckling tillsammans med gronsaker. Mest av allt verkar hon gilla frukt och bar. Jag gor all barnmat sjalv och hon verkar inte vara sa krasen:-) Jag ammar fortfarande morgon och kvall. Alice tycker om nar det ar halligang och sover hela natterna i sin sang nu, fast hon vaknar och ater en gang eller ibland tva ganger.
 
 

2 langa arbetsdagar avklarade

Publicerad 2012-08-25 01:19:20 i Allmänt

Alltsa, jag hade glomt att man kan vara sa har trott!! Har jobbat 2 dagar nu och josses vad trott jag ar! Det har varit fullt hus, och fullt os hela dagarna. Nu ar jag sa lycklig att det ar fredag kvall och jag har precis atit middag sa jag kanske kan bli mansklig igen. Har typ "glomt bort" att ata sjalv idag, bara fixat mat och snacks till barnen heeela dagen. Nu ar klockan bara strax efter 19:00 och jag vill ga och lagga mig, pinsamt trott!
Johanna och Lotta samt deras 4 barn stannade till och lekte lite idag ocksa.

har ar bara halften av alla barnen och ni ser ju hur det ser ut, fatta vad stokigt det var nagra timmar senare.


titta pa de har sotisarna!

Alltsa jag maste vila i helgen! Men imorgon bitti kor vi igang med lararmote och planering med svenska skolan
Jasp!

Ibland ar det kul att laga mat

Publicerad 2012-08-22 01:42:24 i Allmänt

men oftast inte. Nar det bara var jag och Alice hemma i helgen, gjorde jag en pizza med gronsaker pa - som jag odlat sjalv! Vada duktig jag ar! och det var jattegott:
 
tomater, spenat, paprika, basilika och rodlok + mozarella ost

Men nar resten av familjen ar hemma ar det inte lika roligt att laga mat for de ar sa himla krasna och ingen tycker om samma sorts mat, fy vad trist det ar.
Idag gick vi ut och at lunch, aven denna gangen gratis. Snala familjen.. anvander kupong till allt;-)
At pa Noodles & Company
 

Och var lilla "pojk", som alla tror om Alice:


Det var saaaa skont ute idag, man kunde t om sitta ute och ata utan att svettas ihjal och i morse hade jag fonstren oppna har hemma. Hoppas det har harliga vadret stannar, trott pa all hetta nu!

jaha da har man borjat jobba igen..

Publicerad 2012-08-21 18:37:57 i Allmänt

Visserligen ar den har veckan en mjukstart (o tur ar val det) men nu har jag borjat jobba. Idag hade jag bara 2 dagbarn och bara halvdag, imorgon ar jag ledig for att sedan jobba hela torsdag och fredagen. Nasta vecka blir det ocksa fullt hus har med sammanlagt 8 barn, inklusive mina egna da. Veckan efter det borjar ANTLIGEN skolan!! Bade jag och barnen langtar, det ar for lange att vara ledig i 3 manader. Jag ar tacksam over att ha kunnat vara hemma med mina barn hela sommaren men ocksa skit slut efter att forsoka underhalla dem. Bade Stephanie och Olivia tycker att "we never do anything fun" trots att jag inte tror att vi bara varit hemma en enda dag pa hela sommaren, puh! Alice daremot ar nastan alltid nojd och tycker att jag ar bast och roligast i hela varlden.
Det galler att njuta av det eftersom det stadiet tyvarr inte varar for alltid;-)

Kanner mig ganska nojd for att jag betat av nastan alla sommar projekt jag hade tankt gora har hemma. Har dock inte malat i kallaren eller organiserat vart kontor som jag hade tankt, men vad gor val det om hundra ar.
Ikvall ska vi till frisoren med bade Stephanie och Olivia. Alla barn klipps gratis i Augusti, men man maste boka tid tidigt i manaden om man ska fa tid. Olivia har ju aldrig klippt sig hos en frisor sa jag undrar hur det ska ga, hennes har ar ju inte det lattaste!

Annars sa haller vi jag pa att forsoka lara Olivia simma och cykla. Det ar ganska svart for hon ar saaaaaa radd for allt och jag vill ju inte pressa henne for mycket. Nu cyklar hon lite med stodhjul men aven da ar hon radd och cyklar sa sakta att jag inte kan forsta hur hon nagonsin ska lara sig utan stodhjul. Simma gar battre men hon tycker inte om att doppa huvudet och det maste de ju gora pa simlektionerna som hon ska borja pa om nagra veckor. vi ska trana lite varje dag

Morgonpromenad

Publicerad 2012-08-18 17:18:26 i Allmänt

Jaha, den har helgen ar vi visst ensamma hemma igen, jag och Alice. Den har gangen kanns det nastan lite trist for jag vill vara med min familj. Funderade lite pa att folja med till Hampton men vi ska aka nasta helg igen sa jag struntade i det . Orkar inte aka 2 helger i rad. Men Stephanies kompis Krystal i Hampton fyller ar idag och ska ha kalas som Stephanie inte ville missa. Pappa var snall och erbjod sig att aka ner med henne och da ville Olivia ocksa folja med. Jag far val se den har helgen som lugnet fore stormen, for snart borjar jag jobba och att vara dagmamma 5 dagar i veckan, jobba som larare en dag i veckan + alla aktiviteter barnen ska ga pa(simning, cheerleading och tae kwondo) kommer bli full rulle har!

Alice bestamde sig for att vi skulle ga upp jattetidigt - nar pappa och systrarana gick uppp kl 5:30!! Sa vi fixade frukost nar resten av familjen gett sig av och efter det gick vi en promenad. Det var nastan kallt ute, bara 20 grader och det var lange sedan sa jag fick ta pa Alice byxor och langarmad troja - wow!



        

Vet inte riktigt vad vi ska hitta pa resten av dagen, vi far se. Kanske ga till poolen och leka lite...
                  

vattenpark

Publicerad 2012-08-17 21:45:31 i Allmänt

Idag var vi i Great Waves vattenpark, for att anvanda upp barnens gratis kuponger, inte illa va


Olivia far man "smygta" kort pa, sa hon inte ser annars blir hon arg

 
Alice chillar i skuggan


Stephanie sag vi inte mycket av for hon traffade nagra kompisar, och de var tydligen
roligare an mamma och smasystrar...

Mani & Pedi

Publicerad 2012-08-16 22:54:45 i Allmänt

Idag gick vi pa manikyr och pedikyr. Lyxigt varre!



                       


Stephanies hand och nedanfor Olivias fot + Steph hand
                 


Till och med Olivia, som inte tycker att nat ar roligt som vi hittar pa (och hon ville forst inte ens aka med oss) var nojd och tyckte det var spannande!

Vagg dekaler

Publicerad 2012-08-16 01:42:49 i Allmänt

Eftersom Olivia hatade sina blommor som jag satt pa hennes garderob:


sa ville hon ha Prinsessan Tiana istallet. Sahar blev det, ganska fint faktiskt:


Och i var lilla reading corner (lashornan) i daycare'et har vi satt upp ett trad:

Blev gulligt tycker jag!

Maste erkanna att jag ar liite besatt av vaggdekaler och vill ha det overallt nu!!
Sa kul och fint!

Georgetown

Publicerad 2012-08-16 01:27:46 i Allmänt

Georgetown ar en (lite finare) stadsdel i Washington DC, med mysiga resturanger, butiker mm. Speciellt nere vid vattnet(Potomac River) ar det jattefint tycker jag. Dar ligger bland annat Svenska Ambassaden.
Idag akte jag och tjejerna in dit for att bland annat ga pa Georgetown Cupcakes. Det ar ett bageri som endast saljer cupcakes, troligtvis det popularaste i hela USA eftersom de har en egen tvshow som ar ganska popular har. Jag har hort att folk far sta i ko i flera timmar ibland och jag har kort forbi nar kon varit sa lang att den gatt runt halva kvarteret. Men vi hade tur och det var ingen ko alls!

Flickorna utanfor butiken




 
Agarna ar tva systrar                                        massa cupcakes

Har ar en reklam for deras tv program: http://youtu.be/eRp_hbTv2mU 

Vi hann med en guidad battur ocksa, samt lek i en vatten/fontan park, lunch med Johanna, samt besok pa Svenska Ambassaden












Stephanie syr

Publicerad 2012-08-12 21:22:08 i Stephanie

Stephanie ville lara sig sy pa symaskinen, och hon ar riktigt duktig nu. Hon sydde en badhandduk med huva pa till Alice. Kolla sa fint det blev!

 

 

National Harbour

Publicerad 2012-08-12 21:04:16 i Allmänt


                  
                 Stephanie och Alice hittade en bubbel maskin som ALice tyckte var jattekul

                        

                   
Vi akte pa en liten utflykt till National Harbour i Maryland idag. Vi strosade runt och barnen lekte lite. At lunch och glass (varldens godaste frozen yogurt!) Kollade lite pa bilar for det var visst en bilshow dar, som Olivia tyckte var jattekul!

Lite i taget...

Publicerad 2012-08-10 02:31:56 i Allmänt


Stephanies nya stora sang,
ska hitta lite fler piffiga vita kuddar och lite fler tavlor ska upp


Idag har jag dekorerat Olivias garderobsdorrar lite


Stephanie har forresten kommit hem nu och imorgon aker vi och hamtar Olivia,
sedan ar kaoset ordningen aterstalld.

Bara jag o min baby

Publicerad 2012-08-08 20:13:31 i Allmänt


Vi har det helt underbart bara jag och Alice. Vi har mest slappat, lekt, badat lite, gatt promenader och gosat.
Jag har hunnit med att gora en massa barnmat ocksa.
Imorgon kommer Stephanie hem och pa fredag ska vi aka och hamta Olivia.

Alice har ju 2 tander nu och har lyckades jag antligen fa kort pa dem:


PS: vad rent det ar har hemma nu med bara jag och Alice har... sa nu vet jag vem jag ska skylla pa i fortsattningen - barna! Haha!

Njuter

Publicerad 2012-08-04 23:17:45 i Allmänt

Nu har jag skickat ivag majoriteten av familjen till svarforaldrarna. Bara jag och Alice hemma. Ah vad jag ska njuta, sa skont att bara fa vara med lilltjejan ibland. Vi ska bara gosa och vila, och gosa lite till.
Olivia ska vara kvar i Hampton tills nasta helg da jag aker ner och hamtar henne, Stephanie och Lonny kommer hem imorn. Men pa mandag kvall aker Stephanie ivag 3 dagar med en kompis o hennes familj pa semester. De ska ga pa Busch Gardens som ar en nojespark o lite andra utflykter. Jag ska verkligen ta vara pa att vara ledig med bara Alice, for det ar ju inte ofta man kan vara det med tredje barnet. Harligt!





Igar fixade jag o flickorna god mat for att fira pappa som fatt ny tjanst pa jobbet
Baconinlindad filet mignon fylld med fetaost, rotfrukter i ugn, sallad o tarta


Barnens rum

Publicerad 2012-08-03 23:04:34 i Allmänt

Vi har pysslat lite i barnens rum nu efter vi malat om, slangt en massa, letat nya tavlor mm
Vi ar inte klara med Stephanie och Olivias rum an, gardiner ska upp o lite annat, men en liten smygtitt kan ni fa:


OLIVIAS rum (fd gastrummet)


OLIVIAS rum igen


Litet smakprov pa STEPHANIES rum

Alice rum:

                

                    

                               

                                     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela