FLICKORNA PUGH

10 ar sedan

Publicerad 2013-01-31 04:12:00 i Allmänt

 
For 10 ar sedan lurade min rumskamrat med mig pa en resturang. Vi skulle bara ata dar lite snabbt innan vi skulle pa fodelsedagsfest hos en arbetskamrat. Sedan "råkade" visst hennes pojkvan och hans kompis vara dar pa just den resturangen vid exakt samma tid, trots att jag tackat nej till blinddate flera ganger. Pa den vagen ar det...
   
 
 

20 grader varmt i januari

Publicerad 2013-01-29 20:42:53 i Alice

Inte undra pa att ungarna ar standigt forkylda nar vadret svanger sa har. Forra veckan var det snostorm och den kallaste veckan jag varit med om pa valdigt lange. IDAG: 20+ grader!!
Men harligt ar det, sa vi klagar inte... idag ialla fall! Men blir det sno imorn kommer jag formodligen klaga..
Forsta gangen Alice gar utomhus!!! Hon har bara suttit i vagn eller krupit innan, men nu har hon ju skor och kan ga. Fast inte helt latt i graset, men dit skulle hon hela tiden. Gangbanan ar ju for latt, hon vill val ha lite utmaning antar jag.

Stephanie, snart sjundeklassare!?!!

Publicerad 2013-01-29 04:06:00 i Allmänt

Ikvall har jag och Stephanie varit och besokt hennes framtida skola. Hon ska ju borja sjunde klass i host och da byter hon skola till en Middle School eller som vissa kallar det : Junior High. Det var valdans mycket information och val man maste gora, som. Inte det lattaste att veta vad hon ska valja. Jag har ju mina onskningar, sen vill man ju att hon ska fa valja det HON gillar....  Stephanie ar ju ett litet geni ocksa sa de erbjuder henne att valja "honor classes" i det mesta men jag ar lite tveksam till detta i vissa av amnena. Honor classes ar ju saklart lite svarare/utmanande men framforallt mycket mera laxor. Hur mycket kan man pracka pa en sjundeklassare liksom... Nu har vi lite att fundera pa om man sager sa.
Stephanie i spanskaklassrummet

Fodelsedagshelgen i Hampton

Publicerad 2013-01-27 20:27:00 i Alice

Vi kom ivag trots sno, det var bara lite pudersno och nastan ingen pa vagarna sa det gick fortare an vanligt att aka till Hampton (kanske bara kandes som det eftersom jag o barnen sov nastan hela vagen). Pa fredagkvallen gjorde vi inte sa mycket, bara at och pratade. Barnen lekte ett par timmar innan de gick och la sig runt kl 23. Pa lordagen (Alice fodelsedag) vackte vi henne INTE utan hon fick sova sa lange hon ville innan vi sjong for henne, o det blev till kvart over 9! Wow, sicken liten somntuta! Forsokte trycka i henne lite frukost och sedan lektes det ratt sa friskt i 2 timmar innan lilla damen blev overtrott och skrek o gormade i nastan 2 timmar. Vi forsokte forgaves fa henne att sova innan kalaset men hon ville inte sova middag dar sa till slut gav jag upp och satte henne i bilen och korde runt i 45 minuter. Hon sov hela tiden! Bortskamd va?
Sedan kom gasterna och det blev spaghetti, sallad och brod till middag och sedan tarta och glass. Over det hela en mycket bra fodelsedag for lilla Alice men hon ar ganska fjantig och radd for alla kvinnor i hela slakten utan farmor da (fast det ar hon ocksa den forsta timman nar vi kommer - varje gang). De far inte halla henne eller komma for nara, men om det ar nan av mannen sa gar det minsann bra och hon flinar och charmar upp sig... haha!
 
 
  
 
      

Alice 1 ar

Publicerad 2013-01-26 03:00:00 i Alice

Idag fyller det har lilla underverket 1 ar!
HIPP HIPP HURRA!!!
Vi ar formodligen nere i Hampton och firar, om det inte blir for mycket sno i eftermiddag for da kan vi nog inte kora. Hall tummarna...
Det nyaste ar att hon har borjat ga! Hon gar hela tiden, overallt men fort gar det inte.

Stephanie - the human pretzel

Publicerad 2013-01-25 03:16:58 i Allmänt

Igar hade Stephanie konsert pa skolan, dar hon spelar fiol. Jag var dar men hade Alice med mig sa jag tog inga kort. Tyvarr! Fick sitta langst bak och ga ut nagra ganger...  Lonny kunde inte folja med for Olivia hade gymnastik uppvisning samtidigt sa han fick aka och titta pa det istallet. Han filmade lite men jag har inte fatt tag pa det fran hans minneskort annu. Idag hade Stephanie gymnastik uppvisning och vi var dar hela familjen.
 
Nu vill jag utmana er lite - kan ni sitta sa har i soffan?!!!
 

1arskalas!

Publicerad 2013-01-25 02:36:12 i Alice

Ok, har kommer nasta bildbomb fran Alice kalas. Hon hade jattekul med sina kompisar!!

kalasfint!

Publicerad 2013-01-25 02:26:56 i Alice

Idag hade Alice 1arskalas for sina kompisar, dagbarnen. Det blev en hel del kort sa jag har delat in det. Har ar lite pa hur vi hade dekorerat, jag och barnen.
 
 

nailed it!

Publicerad 2013-01-23 02:20:00 i Allmänt

 
Sana har sota ugglor skulle jag forsoka gora (cake pops), Bilden till vanster ar den jag tittade pa och forsokte efterlikna... till hoger ar min...  HAHAHA
 
Lite andra roliga "Nailed it" bilder fran google:
                           

inte varldens gladaste unge

Publicerad 2013-01-20 22:21:00 i Allmänt

 
 
Blev inte riktigt som jag hade forestallt mig men.... det ar inte latt att va liten/folkskygg/lite sjuk
behover jag ens namna att jag inte kopte jattemanga bilder ;-)
Det har ar andra forsoket forresten. Forsta besoket var annu varre och vi fick ga utan att de tagit ett enda kort
 
Men sedan sov hon i nastan 2 tim i vagnen sa jag och Olivia kunde shoppa lite presenter till henne. Vi kopte bl annat skor och de bade matte fotterna och provade skor pa henne utan att hon vaknade. Haha! Man blir trott av att skrika och grata ju!
Vi kopte med oss lunch hem och fikade dar. Inte helt latt att sitta och titta pa Olivia nar hon at cinnamon sticks med dipp medan jag drack te, men jag var duktig!

vilken lordag

Publicerad 2013-01-20 03:32:00 i Allmänt

Alice ar sjuk, men de pastar att hon inte behover mer pencelin. Hoppas de har ratt att det gar over av sig sjalvt for jag vill ju inte heller att hon ska ata medecin i onodan. Men det kanns inte bra att hon har haft problem med oronen i over en manad. Varfor forsvinner det inte??  Och nu har hon feber ocksa...
Sjalv mar jag inte heller sa bra, ont i halsen och trott. Den har dagen kunde borjat battre. Borjade med att jag skulle lamna av Olivia hos en kompis pa vag till svenska skolan. De skulle ha skridsko-barnkalas kl 10 men mamman sa att det gick bra att jag lamnade av kl 9 och Olivia skulle aka med dem. Men nar jag kom var det ingen hemma, vantade i 20 min och forsokte ringa mamman men hon svarade inte. Fick superstressa hem o lamna av henne, da ringde mamman och sa att de varit hemma hela tiden. Jaha, horde ni inte nar era hundar blev helt galna varje gang vi ringde pa dorren och vart var er bil da? Fattar liksom inte. Men da var jag redan jattesen till jobbet sa Lonny fick vacka Alice som ar sjuk och kora Olivia tillbaka till deras hus. Mycket markligt, hon Vet ju att jag VET att hon ljuger?! Forstar inte sadana manniskor. Hur eller hur, sa ringde jag typ alla jag kanner pa svenska skolan och ingen svarar i telefonen. Jag ar ALDRIG sen sa jag var superstressad och ville bara att nagon skulle ta hand om min klass till jag kom. Jag har en assistent men hon ar aldrig i tid sa det hjalper ju inte sa mycket.  Hatar att vara sen, men de hade overlevt utan mig  sa det gick ju bra. Min assistent hade kommit fore mig sa de satt och spelade Bingo nar jag kom:-)
 Och Olivia kom ju till slut ivag pa kalas och hon hade haft jattekul. Nar jag kom hem sov jag och Alice middag i 3 timmar - sa skont. Nu mar jag lite battre, kanner mig bara sa himla utmattad. Men det ar ju kanske inte sa konstigt nar man jobbar ca 60 tim i veckan. Och anda har vissa personer mage att fraga mig om jag kan passa deras barn pa helgerna ocksa - skulle inte tro det va!
 
Men imorgon ska nog bli bra, Alice har lovat att hon ska sova hela natten och imorgon ska vi hitta pa lite roligt och Alice ska till fotografen och ta sina 1ars-kort, wow... stora tjejen. Om hon inte ar alltfor sjuk alltsa
Stephanie ser vi inte mycket av, efter svenska skolan stack hon ut med nagra kompisar och sedan kom hon under protest hem och at middag innan hon skulle till en annan kompis for att sova over. Och imorgon ska hon pa bio med ytterligare nagra andra kompisar och sedan kalas. Men hon tycker inte att hon har nagra kompisar...  Haha!
Och forresten sa gick mitt sockerforbud at skogen idag, jag ar sa arg pa mig sjalv men jag kunde inte lata bli att ata Nutella. Varfor skulle Lonny vara sa elak och kopa hem det, grrr?!
 

Elf Ears

Publicerad 2013-01-18 20:43:50 i Allmänt

Vara barn har alla 3 haft ganska manga oroninflamationer (det hade jag ocksa som barn) och nu har ju Alice precis haft det. Jag misstanker/fasar for att det inte riktigt forsvann med forsta pencelinkuren for hon har inte blivit sa mycket battre, hon sover lika daligt etc. Hur eller hur ska hon tillbaka till doktorn pa aterbesok for att kolla upp det. Lonny ska ta henne till doktorn, och han ringde forut och undrade vad 17 det kan var som orsakar oroninflammation egentligen.
Jag borjade min (langa) forklaring om att vissa personer lattare far det pga hurvida oronkanalerna lutar eller ar mer "raka" mm.  Han avbrot mig: So basically it is your elf ears then, and there is nothing we can do about it?
Det ar ju som ni kanske lagt marke till sa att alla 3 barnen har fatt mina stora uttatstaende oron, hahah! Varsagoda liksom:-)  Kommer ihag att Stephanies farbror kallade henne for Elf Princess nar hon var liten. Men san tur ar blir det lite mindre synligt ju aldre de blir och de kan ju alltid ha langt har... som jag!
  

Sjuklingar

Publicerad 2013-01-18 19:06:10 i

Alice o jag är förkylda idag
Såhär sitter hon aldrig annars

somnbrist, Dexter och drommar om semlor

Publicerad 2013-01-17 16:20:00 i Allmänt

Just nu ar jag saaa trott, sitter och vantar pa att dagbarnen ska komma, klockan ar nasta 6 pa morgonen. Och jag langtar redan tills det ar kvall sa jag far ga och lagga mig. (tank om Alice kunde sova om natterna!) Men forst ska jag jobba 11 timmar, skjutsa til scouterna, gymnastik, hjalpa till med laxor och fixa middag. Jasp! Lonny jobbar jattemycket nu innan presidentens innaguration pa mandag. Allt maste var perfekt och det ar ett himla sta-hej. Igar kvall fick han komma hem och sova i alla fall och ikvall kommer han hem nagra timmar typ 18:00- 20:00 sedan ska han tillbaka.  Vi ses nasta vecka typ...
 
Jag har inte mycket intressant att saga, jag ar fortfarande sugen pa ALLT sott, borjar tro att de som sager att sotsuget forsvinner efter ett par veckor ar full of s**t! Dromde om semlor inatt..
 
Idag ska det kanske snoa, alla barn ar helt overlyckliga och hoppas innerligt att det blir sa. Jag klarar mig ratt bra utan sno, men ok da - for barnens skull vore det ju kul!
 
Jag ar for ovrigt helt BESATT av Dexter, serien pa HBO. Lite jobbigt bara att jag ar pa sasong 1 utav 8. Har alltsa en hel del avsnitt att se ifatt. Nu vantar jag pa att sista DVDn fran sasong 1 ska dimpa ner i postladan, men antagligen inte forren imorgon. Kanske inte borde klaga pa att jag ar trott nar jag sitter uppe och kollar pa Dexter till midnatt nar jag ska ga upp halv sex, men anda. Totally worth it!
 
 Tre basta kompisar :-)
 
 
Tjejerna i sina nya fina sockar som min faster stickat. Tack Inger!
 
   
Den har lilla tjejen tranar mycket pa att ga, sakta men sakert hasar hon sig runt huset. Nasta vecka fyller hon 1 ar!

Trevlig fredag

Publicerad 2013-01-12 19:32:00 i Allmänt

Ibland kan jag kanna att man blir lite instangd nar man jobbar som dagmamma, ingen annan vuxen att prata med. Visserligen gar jag ut med barnen varje dag men det ar aldrig nan annan vid lekplatserna anda. Man kan ibland bli lite trott pa den har sortens konversation:
Jag: C, what is your favorite color?
C: my mommy likes grapes
Jag: eeeh, ok?
Lite svart att fora en vettig diskussion da sa d ar det skont att fa prata med nan vuxen ibland! Igar fredag var en san dag. Jag hade inga dagbarn nar de stora var i skolan sa jag akte till IKEA for en lunchdejt med en kompis jag inte traffat pa lange. Saa kul! Och jag fick traffa hennes lilla bebis ocksa:-) Vi satt och pratade i flera timmar!
Pa kvallen, efter vi atit middag akte jag, Steph och Olivia och kollade pa en basket match med Johanna + barn pa en highschool som ligger nara oss. Kul, och sa fick jag ju prata lite mer...
 
Nu kom jag  precis n svenska skolan, och Olivia kom precis hem fran zoo med en kompis. Lonny ar ivag och skjutsar Stephanie till en kompis. Vill vila men hade tankt gora lite nytta forst
 

working hard for the money

Publicerad 2013-01-11 02:07:00 i Allmänt

Nu jobbar jag verkligen hart for pengarna, inte mycket dotit om man sager sa. Som mest ar det 9 barn (inkl mina) och da ar det verkligen inte lugnt. Kul men valdigt kravande, jag ar saaaa trott pa kvallarna. Skulle latt kunna ga och lagga mig kl 18 nar alla gatt hem, men det fungerar ju inte sa bra nar man har en familj. Far val forsoka vila i helgen (I wish!).  Tur att fredagarna ar relativt lugna.
 
Alice gar ganska mycket nu, men hon vill absolut inte att man ska halla handen och jag har forsokt filma men inte lyckats. Hon passar pa nar jag har handerna fulla men de andra bebisarna, den lilla busungen. Men snart ska jag nog lyckas!
Det ar vaaaaaaaldigt jobbigt att inte ata socker, haller pa att bli tokig, och har ont i huvudet me. Maste halla ut!
Nu ska jag ata avocado och kolla pa ett avsnitt av Dexter innan jag somnar - maste ju njuta av lite egentid nar man kan! 
 

svammel

Publicerad 2013-01-06 17:17:00 i Allmänt

Lite stolt over att jag klarat mig utan socker i nastan en hel vecka nu, men det ar sjukt svart. Man skulle kunna tro att jag haller pa att avvanja mig fran ett svart drogmissbruk for jag har ont i hela kroppen och ar sa sjukt trott. Ska bara inte ga in pa mitt humor just nu...  Men jag har klarat det sa har langt och det ar jag sa himla nojd over, trots att vi varit pa kalas, och min elaka van kom hit och lamnade av massa svenskt godis. Tack for den liksom.. haha!
Resten av familjen har ocksa varit duktiga och inte atit nat socker, skitlatt for Lonny som inte gillar sotsaker. Men Stephanie och Olivia har inte gillat det savarst mycket. Olivia fragar hela tiden hur lang januari ar egentligen. "ar det januari imorgon ocksa?" eftersom de inte far ata socker pa hela januari. Men de fick faktiskt ata tarta pa kalaset igar, jag sa att de fick bestamma sjalva, men att de inte far ata nat hemma.
  
Igar borjade svenska skolan igen, maste erkanna att jag inte var sa sugen pa att aka dit (kandes som jullovet var alldeles for kort) men.... Naturligtvis hade vi jattekul och det var sa kul att se mina elever igen och hora vad de hade gjort pa jullovet. 
 
Efter det skypade jag med emelie och borjade smida planer for i sommar nar vi kommer till sverige. Saa kul - langtar!
 
Haller ocksa pa att planera Alice ettarskalas, ska bara ha ett litet for dagbarnen men jag alskar att planera kalas! Temat ska vara ugglor eftersom det ar sa gulligt och hennes rum ar dekorerat med ugglor.
 
Nu ska vi snart satta igang och stada (big surprise) men vi ska torka av vaggar och sant dar allmant kul.. sen far vi nog hitta pa nat roligt ute for det ar soligt och klarbla himmel.

Alice 11 manader

Publicerad 2013-01-06 17:00:33 i Alice

Pa Annandag jul blev Alice 11 manader. Hon har borjat ata lite battre nu men gillar fortfarande inte att plocka upp matbitar med handerna. Man ska mata henne tycker hon, men puffar gar tydligen alldeles utmarkt att plocka upp sjalv :-)
Hon kan sta upp helt sjalv och resa sig upp fran sittande till staende utan att halla sig i nagot. Pa julafton tog hon sitt forsta (och hittills enda) steg. Hon har precis haft oroninflamation, stackars liten, Snart ar det dags for ettarskalas!
 

Nyarsafton

Publicerad 2013-01-06 05:08:42 i Allmänt

Glomde ju lagga upp lite kort fran var nyarsafton. Inte sa spannande kanske, vi tog det valdigt lugnt och var ensamma hemma. Stephanie skulle ju haft lite kompisar over men de stallde in, och vi kande inte for att aka till Hampton igen, sa langt o kora. Vi jobbade bade jag och Lonny fram till kl 16:30, sa da ar det ratt skont att bara ta det lugnt. Vi lagade god mat, grillade oxfile och till det rostade rotfrukter i ugnen och rodvinssas. Chokladtarta till efteratt. Skalade in 12-slaget med barnen och cider. Inte ens champagne (som jag tycker ar vidrigt) men det var trevligt anda. Lonny, Steph och Olivia skotte fyrverkerierna och jag och Alice tittade pa genom fonstret.

2 dagar utan socker

Publicerad 2013-01-03 12:55:49 i Allmänt

Efter min utmaning att inte ata nagot socker i januari har det nu gatt 2 hela dagar och igar tyckte min kara man att jag skulle ata en bit choklad, sa ni kanske kan tanka er vilket humor jag varit pa... Det har ar inte helt latt om man sager sa! Jag har troligtvis inte varit utan socker en enda dag de senaste 25 aren sa det ar kanske inte sa konstigt att det ar jobbigt.
Forsokte gora en "jattegod" kottgryta igar men efter ca 8 timmar i krockpotten sa smakade det skit, grrr. Fast Olivia tyckte det var gott... hm?

2012

Publicerad 2013-01-03 12:46:10 i Allmänt

Det storsta som hande oss 2012 var ju helt klart att Alice foddes! Var alskade lilla gullunge :-)
Annars da... en av mina hojdpunkter var nar jag fick traffa Leo, min lilla systerson. Mamma, syrran och Leo kom och halsade pa i April.
Fler Sverige besok folde, Linda med familj och till midsommar kom Annika och Bosse. I november akte jag och Alice till Sverige och det var saklart en annan hojdpunkt.
Olivia borjade kindergarten och det var verkligen en stor grej for henne som mestadels varit hemma med mamma i fem ar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela