FLICKORNA PUGH

skoskav, skridsor och kakforsaljning

Publicerad 2011-02-28 00:31:48 i Allmänt

Innan svenska skolan traffade jag och Stephanie Johanna ute sa at vi frukost tillsammans pa ett jattenyttigt stalle...not. Men trevligt o gott var det! Efter Svenska skolan akte jag och Stephanie till en "boothsale" = vi skulle sta och salja girlscout cookies utanfor en mataffar i 3 timmar. Det var san tur var ganska fint vader sa vi fros inte. Men vi salde inte sa mycket sa det var ju trist, ca 75 kartonger. Hade hoppats det skulle ga mycket battre. Men Stephanie och hennes kompis hade kul.

Pa kvallen, hade Stephanie en kompis over pa en sleepover.
Idag, sondag gick jag ut pa en promenad nar jag vaknade. Holl pa att do av skoskav, insag att mina skor ar riktigt utnotta, sa efter att jag duschat akte vi, hela familjen, till Springfield Mall. Jag kopte nya skor.

Ar valdigt nojd, an sa lange. Tycker det ar svart att kopa traningsskor for mina fotter ar sa olika stora.
Sedan at vi lunch i foodcourten. Jag at varldens godaste kyckling med supergod sallad till.
Sen akte vi ivag till Stephanies forsta skridsko lektion. Olivia blev sur for att hon inte fick aka, men vi har ju testat det och det var ingen hit. Kanske hon far borja nasta host....

Nu ska jag ta tag i det jobbiga: skriva ett uppsagelse brev till ett av mina dagbarn. Enligt vart kontrakt sa maste jag (eller de) ge 2 veckors skriftlig uppsagelse, och nu nar jag har ett nytt kontrakt med kommunen kommer jag inte ha plats for mina deltids-dagbarn. Usch vad jobbigt. Ibland ar det svart att se det har som mitt jobb for det ar sa trakigt nar man maste skiljas fran barnen, de blir ju liksom lite som "mina" barn:-(

Pengar i drivor

Publicerad 2011-02-25 18:23:32 i Allmänt

Saga vad man vill om USA, med deras skyhoga forskoleavgifter och den enormt dyra barnomsorgen... Men som dagmamma ar det ganska lonsamt att hjalpa kommunen har. Jag ska nu ta hand om 3 barn som far sin barnomsorg betald av kommunen/socialen har. De tyckte jag tog hutlost LITE betalt for mina dagbarn och sa att "sa lite" kan vi inte betala dig. Jag tar garna emot mer pengar sa nu sitter jag bara har och later pengarna rulla in!  Det finns dock ett problem; jag maste "gora mig av med" nagra av mina andra dagbarn. Flera har syskon pa vag och som det ser ut nu skulle jag ha 14 dagbarn i sommar. Det gar inte! Och det far jag inte ha heller. Det ar svart och jag blir lite ledsen nar jag tanker pa det men de som bara ar halvtid (2 dagar i veckan) aker ju forst... Det blir inte kul att saga till deras foraldrar, usch jag gramer mig!
Men massa pengar nu gor det defenitivt lattare for mig att ta ledigt i en dryg manad i sommar:-)




Fast arligt talat sa kan det behovas lite extra kosing nu for Lonny jobbar ju for Government och de har just nu en vecka pa sig att losa nan ekonomisk freeze annars far tusentals government workers ga hem utan lon tills de lost fragan. Det har tydligen bara hant en gang tidigare, 1995, och da tog det 2 veckor...  Hoppas verkligen inte det blir sa for vi lever ju pa hans inkomst sa da blir det jobbigt:-(  Kom igen nu Obama, och fixa det har!

Helgen

Publicerad 2011-02-21 17:29:29 i Allmänt

Idag ar det President's Day vilket innebar att de flesta ar lediga fran jobb och skola. Jag ar nastan ledig, jag har Alex men bara pa eftermiddagen. Pa formiddagen har jag hallt igang. Jag gick upp tidigt och stadade och tvattade. Stephanie hjalpte till. Lonny, som ar ledig, tog Olivia till hennes gymnastik timma. Stephanie var tvungen att ga till skolan for de har "snow-make-up-day" fran nar de var lediga pga all snon. Jag passade pa och trana ocksa sa nu kanner jag mig saa himla duktig. Nu ska vi snart ata lunch och slappa resten av dagen.

I helgen var det som vanligt fullt upp. Svenska skolan; vi hade tema Dalahastar. Kolla sa fina hastar barnen gjorde:


Sedan salde jag och Stephanie girlscout cookies (marknadsstand) utanfor biblioteket. Efter det hann vi hem ungefar en halvtimma innan vi skulle ivag och passa Nicholas. Pa sondagen tog vi det lite lugnare, pratade med Emelie och Emil pa Skype. Lonny tog med flickorna ut och at frukost medan jag akte till Johanna. Hon och jag gick ut och gick sedan kollade vi pa en film, Burlesque, ratt sa bra tycker jag. Pa kvallen gjorde jag och Stephanie semlor och det var ju inte helt fel. Jag hann med att sova middag ocksa - harligt.

Vi har haft riktigt varmt, 22 grader som varmast men nu ar det kallare igen och de pratar om sno igen, kanske imorgon. Visst ar det lite trist men vi har passat pa att njuta av vadret medans det ar har. Det ar ju faktiskt bara Februari, sa att fa uppleva lite sommarvader da far val raknas som lyx:-) Ska forsoka att inte klaga pa snon om vi far nagra mm.

Langtar till i sommar nar vi ska aka till Sverige!!

Fran dalig dag till bra dag

Publicerad 2011-02-15 23:48:08 i Allmänt

Idag har jag haft en san dar jobbig dag, nar man ar sur och irriterad pa allt utan anledning. Barnen har slagit sig, kissat pa sig, brakat mm, en hantverkare som inte dok upp, min assistent svarar inte i telefonen nar jag forsoker na henne. Inga storre katastrofer med andra ord, vaknade val bara pa fel sida idag antar jag. Men nar jag fick det har pa posten av mamma och pappa sa blev det helt plotsligt en JATTEBRA dag:

Nu ar bade jag och barnen pa toppenhumor!
Tack snalla mamma o pappa:-)

18 grader varmt ute

Publicerad 2011-02-15 23:29:45 i Allmänt

Lite avundsjuka blir ni allt nu va? Vi hade 18 grader ute igar, men det var sjukt blasigt sa det kandes inte riktigt sa varmt tycker jag. Men betydligt varmare an det varit pa lange. Idag ar det iof "bara" 8 grader sa det svanger lite...





Olivia och nya dagbarnet

veckan och helgen

Publicerad 2011-02-13 22:56:55 i Allmänt

Den har veckan har varit sadar... vi har haft lite magsjuka (Olivia), Lonny har nagot mystiskt syndrom, som jag skulle kalla "latsas-sjuk". Han ar "yr", men jag ska nog vara tyst annars blir val jag ocksa sjuk...

Vara nya grannar ar flyktingar fran Irak, deras yngsta dotter ska vara dagbarn hos mig. Hon kan ingen engelska, ar 4 1/2 ar och har varit hos oss onsdag-fredag. Hon trivs jattebra och vill inte ga hem nar de hamtar henne. Olivia och flickan leker jattebra och hon har redan lart sig liiite ord pa engelska.

Punktering pa min bil sa nu bytte vi alla 4 dacken = svindyrt. Ca 8000 kr for dack ar ratt dyrt tycker jag men de haller val lange hoppas jag.

Helgen var sadar ocksa. Jag var ledig fran Svenska skolan sa vi akte ner till Hampton pa fredag kvallen. Hade massa roliga planer, vi skulle fira alla Hjartans dag mm. Men jag blev vackt pa lordag morgonen med valdigt trakiga nyheter, min morfar hade dott. Det ar vid sadana tillfallen det ar extra jobbigt att bo sa langt borta fran sin familj i Sverige. Dels ar jag ju valdigt ledsen sjalv men det kanns nog varst att jag inte kan vara dar for min mamma nu nar hon har det jobbigt. Det kanns riktigt uselt:-(  Kollade lite pa flygbiljetter men det ar saklart dyrt. Tur att det finns telefon ialla fall. For att trosta mig sjalv sa har vi nu bokat flygbiljetterna till i sommar.
VI KOMMER TILL SVERIGE DEN 8 JULI, EN HEL MANAD STANNAR VI!!

kalas och superbowl

Publicerad 2011-02-07 18:47:33 i Allmänt

Helgen bestod av en massa kalas, lite svenska skolan, lite girlscout aktiviteter och avslutades med superbowl. Superbowl -for er som inte vet- ar i stort sett det storsta i sporten pa hela aret - har i USA alltsa. Aven om du hatar sport sa kan du inte undga denna stora "hogtid". det handlar saklart om Amerikansk fotboll och jag har ingen som helst aning om reglerna, det ar super-inveklat och en match haller pa i ca 4 timmar!!! Det enda positiva ar att de har riktigt roliga reklamer i pauserna och det ar upptradande  i mitten/halftime. I ar var det Black Eyed Peas och Usher sa jag gillade det faktiskt. Stephanie och Olivia var kladda i svart och gult for att heja pa Pittsburg Stealers, enbart for att Lonny holl pa det andra laget, haha. Steph och jag bakade en tva fotbollstartor for vi skulle pa superbowl party hos Lonnys kompis. Den forsta tartan rasade ihop sa vi fick gora en till, men den blev bra!

Stephanie visar upp fotbollstarta nr 2




Olivia Stephanie och Adrian tittar pa superbowl


Olivia pa Barbie teaparty kalas


Smarriga donuts

Karriar byte?!!

Publicerad 2011-02-04 16:17:58 i Allmänt

Har (i stort sett) beslutat mig for att sluta som dagmamma i sommar. Sen kanske jag borjar igen om nagot/nagra ar, eller inte?! Vem vet... Jag ska istallet soka jobb pa forskola, men det maste ju vara nanstans dar de har plats for Olivia. Tror (inbillar mig) att det kommer bli ganska latt for mig att fa jobb. Jag har ju redan blivit erbjuden flera, men jag vill inte sluta hux flux, pga alla foraldrar jag paverkar nar jag stanger. Nu tanker jag sa har:
-Jobba till slutet av juni.
-Sen stanga.
-Aka till Sverige hela Juli. Och emaila ansokningar till forskolor har i vart omrade... fran Sverige (love internet!)
-I Augusti; ga pa intervjuer och valja och vraka mellan alla jobberbjudanden (positiv installning!)
-Borja jobba i September nar skolorna satter igang, andra veckan i September

Vad tycks?
Just nu:projekt spara pengar sa man har rad att vara ledig i nagra manader utan att lida.
Jag ar jatte excited over min plan!

Tjejmiddag

Publicerad 2011-02-04 16:10:35 i Allmänt

Ikvall skulle det bli tjejmiddag, massa svenska mammor och vi skulle/ska till en Indisk resturang. Manga ar sjuka sa det kanske inte blir av nu, buhu. Och jag jobbar senare an vanligt, men jag ska atminstone aka ut en svang till Johanna om inget annat. Maste fa komma ut ur huset lite kanner jag, for med alla snodrivor fran forra veckans storm tar jag mig knappt utanfor dorren med dagbarnen. Med vagn kan jag bara ga dar jag sjalv har skottat sa det blir inte langt. Forsokte trotsa snon haromdagen men det slutade med att jag fick lamna vagnen och bära hem barnen. Sen fick jag ga och hamta vagnen och bära hem den ocksa. Det var lite jobbigt, haha! 

I helgen blir det full rulle; svenska skolan (ar det fult att jag hoppas pa en snowday, sa jag far sovmorgon?), kalas, kalas igen och pa sondag ska vi till ett Superbowl Party hos Lonnys kompis med familj. Det blir nog kul aven att jag gramer mig for att sitta och kolla pa en hel fotbolls match.... inte min cup of tea for att uttrycka det milt.

Blivande boss?

Publicerad 2011-02-04 15:51:02 i Allmänt

Olivia gillar att bestamma over sina kompisar, sin mamma, pappa, syster ..... ja over alla helt enkelt. Det konstiga ar att de flesta finner sig i det, speciellt i skolan. Hennes larare sager att det aldrig varit nagot problem, for hon ar sa smart och lagger fram ideer pa ett sant vis att alla gar med pa allt hon sager. Jag forstar det inte riktigt, men nyss horde jag att Olivia sa till Valerie och Samantha: "How about you guys clean up while I sit on here and watch you. I'll be really proud of you!!"  .... och det funkade, for de sa bara ok och borjade stada. Undrar vart hon lart sig det, och varfor funkar det inte nar jag sager det??

Fusk semlor recept

Publicerad 2011-02-02 16:07:56 i Allmänt

Ok jag erkanner att jag fuskar lite nar jag gor semlor..
-Jag koper fardiga bullar, eller dinner rolls i affaren.
-skar av "locken" som Steph sager: o grav en grop
-Fyllningen gor jag sjalv, lite riven mandelmassa med lite mjolk i.
-Den har gangen vispade jag inte ens gradden, jag kopte en spraycan med gradde i.
-  pa  med "locken" pa semlorna  o pudra med massor av powdered sugar (florsocker antar jag?)
Saaa gott:-)
Pa skolan dar jag jobbar har de gjort en video pa hur man gor semlor, men sa mycket tid hinner inte jag lagga ner... http://www.youtube.com/watch?v=rhfiILUsBLQ  ambitiost och sakert jattegott, men jag fuskar lite med halvfabrikat a la the American way.

fargat haret...

Publicerad 2011-02-02 15:36:48 i Allmänt

Alltsa jag tonar alltid mitt har, sa mycket att jag inte ar riktigt saker pa vad min naturliga farg ar numera... gra? Jag brukar oftast halla mig till "light golden brown" by Garnier Nutrisse

Det brukar bli en varmt brun som jag tycker ser ratt sa naturlig ut. For det mesta fargar jag bara rotterna men pa sistone har mitt har blivit sa ljust langst ner sa jag tankte jag skulle farga/tona hela haret. Jag blev ocksa haromdagen misstagen for en person jag inte vill namna, men den personen har typ orange har!! Som carrot top ungefar och det vill jag inte ha  :
  
Eftersom jag har megatjockt har sa maste jag da kopa 2 paket. Nu var det ju sahar att de inte hade 2 paket i min vanliga farg, sa jag beslutade att kopa en lite morkare. Medium brown istallet for light brown........
Om jag far be Garnier Nutrisse om en tjanst sa kan ni val dopa om den till KOLSVART?!!

Sa har ser jag ut:

Jag har iof haft sahar morkt forr men man blir vaaaaaldigt blek sa nu far jag val smorja in mig med brun-utan-sol eller sminka mig dagligen. Lonny som tycker att jag ska vara blond, gillart inte sa varst men han sa
inget;-) Ibland sager blickar mer an 1000 ord, haha!



Studiedag

Publicerad 2011-02-01 02:34:50 i Allmänt

Idag har de studiedag - eller Ledigt fran skolan. Imorgon ocksa! Och Stephanie gick ju inte i skolan pa hela forra veckan eftersom hon var sjuk och sedan stangde skolan pga sno. Borjar bli lite trott pa att vara hemma tror jag, Stephanie alltsa inte jag.
Idag var min assistent har sa jag tog Olivia och Valerie till gymnastiken.


Efter det lamnade jag av dem hemma och tog Stephanie och Lexi till ishallen.
 

Det var vad vi gjorde idag. Far se vad vi kan bedriva dagen med imorgon. Det ska snoa inatt sa jag kanske inte har nagra dagbarn imorrn. Vi far se...

"8 ars dag"

Publicerad 2011-02-01 02:13:40 i Allmänt

Igar, den 30 Januari var det exakt 8 ar sedan det hande nagot helt fantastiskt i Lonnys liv....... han traffade mig!!!

 den har browniekakan bakade jag och Stephanie. MMMMMmmm

Lonny pastar att vi inte behover fira det datumet langre, eftersom vi ar gifta och nu har en oficiell brollopsdag .....hmptfff!! Vad ar det for dumheter;-)

Sa har fint dukade Stephanie, gullungen:

Ta det lugnt, vi dricker cider - persiko cider fran IKEA:-)
Jag lagade 3 ratters.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela