FLICKORNA PUGH

ALICE

Publicerad 2012-01-30 18:45:54 i Allmänt

Nu ar hon har, var lilla ALICE Cary Marie Pugh!
Hon kom till varlden i torsdags, 26 Januari kl 16:38
54.5 cm lang och vagde 3640 g.
Lite tidigare an planerat pga att hon var "stressad" och jag hade lite for hogt blodtryck + infektion. Inget allvarligt men de ville inte att vi skulle vanta. Eftersom jag var pa rutinkontroll och inte hade en aning om att jag skulle fa aka till sjukhuset, och Lonny fick aka direkt fran jobbet hade vi inte med oss kameran, men vi tog ju kort med mobilen forstas. Dagen efter skickade jag hem Lonny sa han fick hamta lite grejer (som Johanna fatt packa eftersom jag var helt oforberedd, haha) och framforallt kameran!












Alice mar jattebra och har en massa har, helt rakt precis som Olivias var i borjan.
Vi har kommit hem efter 4 dagar pa sjukhuset, jag har fortfarande ganska ont efter kejsarsnittet och ar valdigt trott, men sa fort jag mar lite battre ska jag lagga upp fler kort. Har fortfarande inte lyckats fa nagra bra kort med hennes ogon oppna ;-)

Sista arbetsdagen avklarad!

Publicerad 2012-01-25 23:59:03 i Allmänt

Jaha, nu har jag jobbat min sista arbetsdag som dagmamma pa ett tag framover! Kanns underbart!!
Nu ska jag bara vila fram tills torsdag nasta vecka da det ar dags - haha yeah right! Vila, phft! Men jag ska vila lite mer an jag gor nu ialla fall. Idag kandes det bra tungt nar jag var ute och skenade lunkade efter Olivia och Jillian pa sina cyklar dragande pa Lauren i barnvagn... Jag kommer inte sakna att vara gravid, ska bli sa skont sen nar lillan ar ute. Hoppas bara att jag laker snabbt och utan problem. Man blir ju lite nervos efter vad syrran precis gatt igenom.....  Min lilla kickboxar-bebis ar jag helt overtygad om att hon kommer ma bra och jag undrar om hon kommer vara lik Olivia? Och lika stor? Olivia var ju 59 cm lang, yikes!

Vi har precis atit middag; kottfarslimpa, potatis och brocoli. Barnen at sa mycket att det knappt blev nat kvar till mig o Lonny, men jag klagar inte. Kul att de ater for en gangs skull, de ar sa petiga - aven Olivia som brukade ata allt ar riktigt kinkig.  

Imorgon ar det dags for det sista lakarbesoket innan lillan kommer. Oh Yeah!!
Nu ska jag vila lite

Jippiiiiiiiie!!

Publicerad 2012-01-23 19:30:44 i Allmänt

Nu har Emelie, mamma och Leo bokat biljetter sa de kommer hit i April!!!!!!
Ska bli saaa kul, tank att jag antligen ska fa klamma lite pa min systerson, mmmmm *LOVE*!

Och sedan far vi annu ett svenskt besok i Juni! Da blir det Liljebladarna som kommer:-)
LANGTAR

Far nog borja skriva ner en inkopslista pa vad jag vill att de ska kopa med for svenska delikatesser, hehe.

Sista arbetsveckan

Publicerad 2012-01-23 18:36:02 i Allmänt

Nej, ingen bebis annu.... Men det har ar min sista arbetsvecka, jobbar ju bara mandag, tisdag och onsdag. Sen ar jag mammaledig, en hel vecka innan det ar dags, yeay. Jag skulle nog inte velat vara ledig langre innan for det blir for langsamt att vanta da, bade for mig och for Olivia. Vi ar riktigt otaliga hon och jag. Nar jag ar ledig sen ska jag tvatta det sista (for vissa bebissaker anvander jag ju till Lauren sa det ar ingen ide att tvatta det nu). Alla kladerna ar tvattade, jag har till o med kopt blojor i helgen! Och en rosa overall ifall det ar kallt ute nar vi ska aka hem fran sjukhuset. Borjar nastan kannas lite verkligt nu, men bara nastan.

Ibland kanner jag mig sa rastlos, har svart att inse att jag inte orkar/kan gora vissa saker. Nar jag vaknade imorse kande jag att jag bara villle aka ut och shoppa och ga i affarer. Johanna och jag akte till Target och gick val dar en halvtimma ungefar. Jag hade saa ont och trodde typ att bebisen skulle komma ut. Fattar inte att man kan ha sadana har forvarkar utan att nagot hander. Kanns som jag ska spy, sa ont gor det. Men inte konstant forstas bara fran och till. Vi kopte lite smatt o gott och sedan gick vi pa bio, vi sag
Extremely Loud and Incredibly Close med Sandra Bullock och Tom Hanks

Handlar om en familj och pappan dor i terroristattacken den 11 Sept. Pojken som verkar vara autistisk eller ha Asbergers har valdigt svart att komma over sin pappas dod och mamman med.
Den var inte alls som jag trodde, men helt ok.
Max von Sydow var med i filmen ocksa (heja Sverige).

Kliar o vilar

Publicerad 2012-01-22 00:55:20 i Allmänt

Idag har jag varit pa svenska skolan forstas, ska kolla om min vikarie kan borja en vecka tidigare sa jag slipper jobba nasta lordag. Det borjar bli tungt nu.... speciellt att krala runt pa golvet och vara lekledare:-)
Jag tycker att jag mar liite battre, fortfarande hosta dock. Jag var tyvarr allergisk mot den har pencellinen ocksa, sa nu finns det ingen mer antibiotika jag kan prova eftersom vissa inte ar ok att ta nar man ar gravid. Det ar bara att halla tummarna och hoppas min bronkit blir bra utan medecin. Min allergi gjorde att jag har utslag i hela ansiktet som kliar som 17, charmigt varre! Annars ar det ganska lugnt, nedrakningen fortsatter: bara 12 dagar kvar nu, woo hoo!!

Stephanie har varit pa kalas idag, de borjade kalaset med att ga pa Spa. Lyxigt varre, for ett 11 arskalas eller hur. Hon var nagot nojd tror jag. Nu ikvall skulle vi hyra film, men hittade ingen speciell som barnen ville se sa det blir TV istallet. Lonny star vid spisen och fixar mat och Olivia springer omkring och stadar. Stephanie sitter och textar pa sin telefon - som vanligt.... Sjalv sitter jag pa soffan med fotterna i hoglage. Min lakare tyckte jag skulle ta det lugnt och det ar ju bast att lyssna pa doktorn ;-)

Trott o sjuk

Publicerad 2012-01-18 16:33:07 i Allmänt

Jag har lyckats vara frisk hela graviditeten, inte ens en liten forkylning - forren nu... 2 veckor innan det ar dags. Jag ska val inte klaga for det ar valdigt ovanligt for mig att vara sa har frisk, tror det ar mycket pga att jag atit massor av frukt, bar och gronsaker varje dag och jag menar verkligen massor! Men nu till slut efter att varit runt sjuka o snoriga barn i flera manader gick det inte langre. Eller sa beror det kanske pa vadret som kan vaxla mellan 20+ ena dagen till 10- dagen darpa. Jag har ialla fall fatt bronchitus igen och hostar ihjal mig samt har ingen rost. Hoppas pencelinen borjar verka snabbt och att hostan forsvinner. Tanker bara pa hur for jakligt det skulle kannas att hosta efter ett kejsarsnitt...... AJ!!

Ar riktigt trott ocksa, men det ar nog mest pga graviditeten. Orkar inte stada och knappt laga mat heller, allt kanns sa jobbigt. De dagar som Olivia gar pa forskolan och jag maste hamta och lamna henne ar jag verkligen helt slut. Det gor sa ont nar jag gar ocksa, men imorgon ska Lonny va ledig sa han kan skjutsa o hamta fran skolan. Skont! Och Stephanie + Olivia hjalper ocksa till jattemycket. Stephanie dammsugar varje dag och hjalper till att tomma diskmaskinen och bara tvatt mm. Olivia alskar ju att stada sa hon hjalper mer an garna till med allt jag ber henne.

Idag har vi dock varit duktiga, jag Olivia och Jillian har bakat bananbrod och just nu njuter jag av att mina dagbarn sover. Olivia ligger pa alla 4 och putsar golvet med babywipes, hahaha! Och NEJ jag har inte bett henne gora det! Sen ska vi dricka oboy (fast inte riktig oboy utan amerikansk) och smaka bananbrodet, mmmmm. Kanske ga ut en svang ocksa, det ar ju stralande sol och bla himmel. Men det blaser och ar bara nagra plusgrader sa jag kanner mig inte jattelockad. Gu va lat jag ar, hoppas verkligen jag far tillbaka lite energi snart.

37 veckor och 2 dagar

Publicerad 2012-01-13 14:48:03 i Allmänt

Jag kanner mig inte jattesmal....


20 dagar kvar, och jag ar ganska redo om man sager sa, ja mentalt da - inte praktiskt!
Vi diskuterar namn och hinner forhoppningsvis bestamma oss. Har i USA far man inte aka hem fran sjukhuset utan att ha gett barnet ett namn. Om man inte kommer pa nat sa TILLDELAS man ett namn!! Hahhaaa, visst ar det crazy! Man kan val visserligen byta men det ar ju ganska krangligt och inte billigt.
Vi har inte satt upp sangen eller nat annat har hemma heller, o inte kopt blojor. Kanske borde borja...
Tank vad annorlunda det ar med 3dje barnet, ingen stress ;-)
Idag ska jag till lakaren pa kontroll, upptackte forra veckan att de har "Valet Parking", det vill saga man kor bara fram till dorren och de parkerar bilen at en - helt gratis. Valdigt skont, for det ar ett stort sjukhus och man far leta lange efter parkering och ga vagga langt fran parkeringen till byggnaden. Jag tycker gravida skulle fa san service overallt, men har svart att tro att det skulle sla igenom eller vad tror ni?

Vilket later kortast?
-Mindre an 3 veckor kvar
-20 dagar kvar
-6 arbetsdagar kvar

Ja, jag raknar ner tills jag slipper bara runt pa den har jattemagen, puh!

Sno, bortlangtan och bebisvantan

Publicerad 2012-01-09 19:58:19 i Allmänt

Ja se det snoar, ja se det snoar!
Det ar sa fint ute nar det snoar, stora harliga snoflingor. Tyvarr ar det for varmt ute sa det smalter direkt nar det nar marken - vilket gor Olivia valdigt besviken!

Har san hemlangtan (eller ska man kalla det bortlangtan?) just nu. Det ar tur att det finns telefon och internet sager jag bara. Ibland ar det extra jobbigt att vara sa langt bort fran familjen:-(
Men efter att ha pratat med Emelie, pappa och sen mamma sa kanns det lite battre, men bara lite...
Bast var helt klart att fa lyssna pa Leo som tjattrade i bakgrunden, det lat som han skrattade, men det ar kanske lite val tidigt for det. Egentligen langtar jag val inte sa mycket till just Sverige, men familjen o vannerna. Och Leo som jag sa garna vill halla i och klamma lite pa.

Bade Olivia och Stephanie vantar pa att lillasyster ska komma ut, men jag gillar Olivias losning:
Vi har en kalender dar hon far kryssa i varje dag, sen raknar vi tillsammans hur manga dagar som det ar kvar. Hon kom och visade mig kalendern dar hon redan hade kryssat i alla dagarna i Januari - och sa:
Titta, nu ar det bara en dag kvar mamma!!
sa finurligt av henne, eller hur:-) Tank om det var sa latt.

Senaste nytt, typ inget

Publicerad 2012-01-07 19:49:49 i Allmänt

Det hander inte sa mycket har nu tycker jag sa jag vet inte vad jag ska skriva om. Barnen borjade skolan igen redan 3 Januari sa allt ar tillbaka till vardagen. Idag borjade Svenska skolan igen, jag ska jobba fram till sista helgen i Januari ar det tankt, men vi far val se. Idag har vi lyckats hitta en vikarie som ska vara dar nar jag ar mammaledig sa det ar ju skont, hon var med oss idag sa hon fick se lite hur vi gor.
Stephanie och Olivia ska inte ga i svenska skolan den har terminen, vill inte binda upp oss med att kora dit dem nar jag ar mammaledig sen och det ar ju ganska dyrt, ca 5000 kr for en termin sa de far vanta tills i host.

Vadret ar som vanligt helt upp-o-ner med -10grader i torsdags och idag ar det 20+ grader bara tva dagar senare. Bade Stephanie och Olivias forkylningar borjar bli lite battre och jag hoppas att jag klarar mig. Det racker gott o val med alla graviditets symptom tycker jag. Min doktor bara skrattar at mig nar jag gnaller och hon tycker inte det minsta synd om mig:-( "det ar normalt" sager hon bara. Kan val bara konstatera att jag maste ha haft 2 extremt latta graviditeter innan denna i sa fall.....  Ok jag ska sluta gnalla nu!
Bara 25 dagar kvar:-) Maste bestamma oss for ett namn till bebben!

Resten av helgen ska vi bara ta det lugnt, lite sma organisations projekt har hemma bara.
Dar ser ni, inget intressant att skriva...

Gott Nytt Ar

Publicerad 2012-01-02 01:23:14 i Allmänt

Vi firade nyar i Hampton dar det var ca 20 grader varmt pa dagen(!), barnen sov hos farmor o farfar. Jag och Lonny sov pa hotell, en sista liten mini-semester innan bebben kommer. Vi tog det valdigt lugnt: vilade middag, gick ut och at pa en italiensk restaurang:

Maten var jattegod, jag at lasagne och Lonny at lammkotletter.
 Sedan gick pa bio och sag Sherlock Holmes 2. Sen var vi tillbaka pa hotellet kl 22. Vi kollade pa nedrakningen pa TV, drack svensk paroncider och fruktbricka. Myspys och jatteharligt!
 
Barnen hade ocksa haft det jattebra och de var vakna och ringde oss vid tolvslaget(!)
Efter lite sovmorgon och hotellfrukost och lite umgange med Lonnys slakt idag gav vi oss ivag hemat igen.

Bade Stephanie och Olivia ar superduperforkylda och ganska hangiga:-(  Jag forsoker halla mig frisk, eftersom jag inte vill bli sjuk nu sahar 31 dagar innan bebben ska komma. :D

3 ganger (hittills) har jag trott att bebisen skulle komma, har mycket forverkar och valdigt ont och svart att ga. Att ens ga och handla i t ex mataffaren ar nastan omojligt, far sa ont att jag maste satta mig ner. Fotterna ar saaaaaaaaaaaaaaaaa svullna och jag har standig halsbranna som inte ar av denna varld. Kommer nog bli en lang sista manad men det kanns skont att veta att det bara ar 31 dagar kvar och att jag kommer slippa ga over tiden den har gangen!

Gott Nytt 2012!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela